Şimdi Ara

Laptopuma kola döküldü :( Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
37.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar laptopuma kola döküldü,hala normal çalışıo ama tuşlar daha yumuşak basmaya başladı,nasıl temizleyebilirim???

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptopa Kola Döküldü: Adım Adım Temizlik Rehberi

Laptopa kola dökülmesi gibi durumlar, elektronik cihazların zarar görmesi için ciddi bir tehdit oluşturabilir. Hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilmezse, kola içindeki şekerli ve yapışkan maddeler cihazın bileşenlerine zarar verebilir. Bu nedenle, bilgisayara kola döküldüğünde aşağıdaki adımları izlemek çok önemlidir:

1. Cihazı Kapat ve Gücünü Kes: İlk olarak, laptopa kola döküldüğünde hemen cihazı kapatmalı ve güç kablosunu çıkarmalısın. Bu, elektrik çarpması veya daha fazla hasar riskini azaltmaya yardımcı olacaktır.

2. Kalan Kolayı Temizle: Mümkün olduğu kadar çok kolayı, kağıt havlu veya temiz bir bezle cihazdan uzaklaştırmaya çalış. Ancak, cihazı silerken bastırmamaya dikkat et, çünkü bu sıvının daha derine yayılmasına neden olabilir.

3. Laptop Klavyesine Kola Döküldü İse: Laptop klavyesine kola döküldüyse, tuşları tek tek çıkarmayı dene. Tuşları çıkarmak için düz bir tornavida veya plastik bir ayırıcı kullanabilirsin. Tuşları çıkardıktan sonra, bunları ılık su ve bulaşık deterjanı ile nazikçe temizle. Tuşların arkasındaki alanı da temizlemeyi unutma.

4. Dış Yüzeyleri Temizle: Cihazın dış yüzeylerinde kalan kolayı, nemli bir bez ve izopropil alkol ile temizle. Alkol, kolanın yapışkanlığını çözmeye yardımcı olacaktır. Ancak, aşırı alkol kullanmaktan kaçın, çünkü bu cihaza zarar verebilir.

5. Cihazı Kurut: Tüm dış yüzeyleri temizledikten sonra, cihazı hava ile kurutmaya bırak. Cihazı güneşe veya başka bir ısı kaynağına maruz bırakma, çünkü bu daha fazla hasara neden olabilir.

6. Gücü Tekrar Bağla ve Aç: Cihaz tamamen kuruduktan sonra, güç kablosunu tekrar bağlayabilir ve cihazı açabilirsin. Cihaz düzgün bir şekilde açılıyorsa, sorun büyük ihtimalle çözülmüştür.

Laptopa kola döküldü ama çalışıyorsa, yine de cihazı temizlemeni ve kontrol etmeni öneririz. Çünkü kola içindeki şeker zamanla cihazın bileşenlerine zarar verebilir.

Laptopa Kola Döküldü Nasıl Temizlenir? sorusunun cevabı olarak, hızlı müdahale ve doğru temizlik tekniklerinin önemini vurguladık. Cihazına kola dökülmesi durumunda, yukarıdaki adımları dikkatlice takip ederek cihazına gelebilecek hasarı en aza indirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tüh keşke ayran dökülseymiş.

servise yolla hemen hiç bişi yapma..
  • ya ama normal çalışıo bilgisayar,sadece tuşlar biraz yumuşak basıyo
  • yakında nakartina gelmiş ise bi kaç gün sonra oksitlenme yapip bilgisayarin açilmiyacaktir kalvyeni değiştirmen lazim komple temizlenmesi olmaz.
  • Şimdilik çalışacaktır amaaaa....Kullanmaya devam edersen laptop u kaybedersin dostum.

Tam olarak yapılması gerekenleri görmüştüm yazmak istedim,

Cihaz tamamen sökülüp anakart tinerle temizleniyor, tuş takımı temizleniyor(sabunlu suya benzer bişeyle), gerekirse "plastik olmayan" tüm devre elemanlarını içeren bölümler tinerle temizlenip kurutuluyor. Ekran a tiner sürmeyin sakın aman uyarayım.

Ondan sonra eskisi gibi kullanmaya devam edebilmen için bir araya getirilip :) çalışır halde teslim ediliyor.

Bu prosedür makinanı kurtaracaktır.Bu anlattığım işlemlerden dolayı makinanda oluşacak herhangi bir hasardan ben sorumlu değilim.Bu sadece bir öneridir, yazmak istedim.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yosunkaya -- 27 Ocak 2007; 21:56:15 >
  • Bişi olmaz, şekerli kola fazla iletken değildir.
    içini açıp bi güzel silmek lasım,
    silmezsen klavye bastığı yer yapış yapış olacağıdan zamanla tutukluk yapabilir
  • Bugün forumda içecek kazaları günü sanırım.
    Önce anakartına gazoz döken,
    Sonra laptopuna süt içiren,
    Şimdi de kola....

Merak ediyorum kimse laptopuyla sıcak çikolata içmiyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LÜTFEN YARDIM HDD KAFAYI YEDİ!!!
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlaSS1

Bişi olmaz, şekerli kola fazla iletken değildir.
    içini açıp bi güzel silmek lasım,
    silmezsen klavye bastığı yer yapış yapış olacağıdan zamanla tutukluk yapabilir

Fazla iletkendir değil derken? İletken midir değli midir?Farazi cevaplar sonuca götürmez kanaatindeyim Blass1 dostum.

Arkadaşım siz yinede bir servise götürün, pahalı cihazlar laptoplar bildiğiniz gibi.Ne olur ne olmaz belki basit bir temizlikle hallederler.

Saygılar.
  • forum sıvı kazalarıyla dolmaya başladı.
    biri kola döküyo diğeri ayran öbürü süt... yapmayın arkadaşlar dikkat edin...
    bende size özendim az önce çay döküyodum son anda kurtardım yoksa yeni bi başlık görcektiniz, laptoba çay döktüm diye...
  • ben 5-6 ay önce çay dökmüştüm , döker dökmez notebook u ters çevirdim ve salladım tüm sıvılar dışarı aktı , başlarda tuşlar biraz tutukluk yapıyordu bende tutukluk yapan tuşları çıkardım nemli biz bezle sadece oraları sildim düzeldi tamamen sadece g tuşu bazen tutukluk yapıyor o da 2-3 günde bir
  • tuşları nasıl çıkardın yaw
  • klavyeye dökülse sorun diil sıvı geçirmiyor(muş)
    ( daha denemedimde :] )
    benim korkum altına dökülüp bütün sıvıları fanın içine çekmesi işlemciyi eran kartını oyunu buyunu sulaması, pardon çaylaması
    bu arada tuşlar çok rahat bir biçimde takılıp çıkartılabiliyor. ama dikkatli sabırlı ve nazik olmakta fayda var
  • şu tuş çıkarmayı öğrensem iyi olcak klavyenin içinde bi dünya şey var gözüküo alamıorm sinir oluyorum..ama cesaret edemedm şimdi
  • evet arkadaşlar ben de dün acer 5602 makineme az bir miktar kola döktüm:) 1 litrelik pepsiyi kafaya dikerek bitirdim. dibinde az kalıp 5dk sonra birikiyor işte kalmış azcık. birkaç damlacık değil yani biraz daha fazla:) alime aldım tam kafaya dikecektim ki nasıl oldu anlamadım pırttı gitti ağzıma döküleceğine laptop klavyesine döküldü tam da WASD ve TAB, CAPS LOCK tuşlarının olduğu bölge fazla geniş değil yani. neyse ki sol tarafa döküldü işlemci falan sağ tarafta. Ama klavyeye dikkatli baktığımda aştında bir tabaka var yani laptop'un içine kola kaçması oldukça zor gibi, özellikle miktar azsa. Tek sıvı kaçabilecek yer tuşların tam altı yani temas yerleri. Orasını da göremedim tabi nası8l bir basma yeri vardır altında, açıklık var mıdır yoksa nokta şeklinde laptopun içiyle alakası pek yok mudur aydınlatırsanız sevinirim. Klavyenin tuşlarını söken arakadaşlar bağlantı noktalarını görmüşlerdir herhalde.

Neyse işte kola dökülünce bilgisayarı hemen kapattım ve peçete ile hemen sildim iyice. Zaten az sıvı vardı tamamını aldım gibi kolanın. Bişey olmaz sanırım. Tek sorun kuruyan kola kalıntılarının tam ve caps lock tuşunu yumuşatması yani acayip yapış yapış gibi basınca geri yukarı çıkması 1-2 sn alıyor tuşların:) korkuttu bu beni. içine bişey gitmemiş olsun da... Bunun için acilen en azından KLAVYENİN TUŞLARININ NASIL SÖKÜLDÜĞÜNÜ birinin anlatması lazım hepimiz öğrenelim nazikçe nasıl çıkarılır ve geri nasıl takılır.

Yazık olacak belki de aletlere yaaa. ekran kartım gma950 olsa da 1gb ram yaptırdıydım hühühüh ne de güzel çalışıyor inş bişey olmaz. teknik servise götürsem zaten bunu istemem geri gelmesini bekleyemem hem de garanti kapsamına kullanıcı kaynaklı şeyler girmez herhalde bi açıp bakacaklar bişey olmadığını görüp klavyeyi silip kapatacaklar diye dünyanın parasını isterler veremem valla kendim de becerikliyim yapabilirim!!! Ama masaüstü değil de laptop olunca elim kolum bağlı yardım edin!

• valla ben geçenlerde azkalsın çay döküodum çay elimden kaydığı nasıl becerdiğimi anlamadığım bir şekilde çay la laptop arasına girdim ve çay üzerime döküldü haşlandım ama laptopı kurtardım tabi o araya girme hareketi sırasında laptop biraz darbe yedi ama herhangi bir çatlak iz falan yok
  • abı ben gibi su geçirmez cbox notebook alsanıza
  • Hemen servise gönder.
  • Toshibalardasu gecirmez klavye sistemi olmasi lazim boyle durumlar icin en azindan biraz daha sansli durumda sayilirsin guzel bi ozellik
  • Bence fazla düşünme laptopa yazık olmasın, götür servisine teslim et, sana tavsiyem, ben bilgisayar başından ayrılmayan biri olarak, hiç bi zaman bilgisayar yakında su bile içmiyorum , sende içme bence içeceğim zaman hem hava alıyorum , hem dolaşıyorum ama bilgisayarda çalışırken birşey içmiyorum bence sende bundan sonra öyle yap;), tekrar geçmiş olsun
  • arkadaşlar benim acer ne olacak su geçiriyor sanırım bu ama klavyenin altı dümdüz bakınca suyu hemen geçirecek gibi değil, yani kolayı.... az bişey döküldü birkaç tuş sertleşti içine göçüp zor çıkıyor falan içine kaçıp oksitlenme falan yapmaya başlamış mıdır ya... tuşları sökmeyi bile söyleyen olmadı nerde paylaşım başka başlıklarda biz bildiğimiz konularda onlarca satır yazıyoruz ama bize gelince tık yok...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.