Şimdi Ara

İşlemcim kırıldı lütfen yardım edin :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
3.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemcim kırıldı lütfen yardım edin :( Arkadaşlar i5 7400 işlemci aldım ve takarken elimden düştü köşesi kırıldı bunu taksam calisirmi bunu size yazarken ağlıyorum bu kadar bahtı karada olunmaz ki :((((((((( yardım edin belki birşey bilen vardır hepiniz bilgili insanlarsiniz :(((

• Öncelikle geçmiş olsun hocam.

Kırdığınız pinler eğer yanlış bakmıyorsak hepsi peg_tx pinleri. peg'in açılımı pci express graphics gibi bir şey olması lazım. Yani çalışmama ihtimali yüksek, çalışsa bile pci express ve/ya ekran kartı ile sorun yaşamanız muhtemel.

• Çalışmaz gitti işlemci:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Çalışmaz gitti işlemci:)
    Tutkalla yapıştırsın😁😁😁😁
  • Pinlerin çoğu şase pini. Pinout çıkışlarına bakıp önemli çıkış varmı kırılan diye bakmak lazım. Ama pinout çıkışlarını bulmak sıkıntı.

Eğer hepsi şase pini ise yüksek ihtimalle çalışır. Ama değil ise geçmiş olsun.
  • Hocam çok geçmiş olsun sizin adınıza çok üzüldüm galiba tekrar para vereceksiniz sanırım.
  • Sıfır işlemci miydi yoksa bakım temizleme esnasında mı kırıldı?
  • Yeni aldım takarken düştü taksam anakart a sorun çıkarır mı yani ondan korkuyorum :(
  • -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    Anakartim acaba bu kırılmadan zarar görür mü ondan korkuyorum hocam çalışsa bari içim gitti yeminle parası da birşey değil 2 ay anakart boşta duruyor 2 ay sonra gelip 1 sn içinde kırılması çok kötü oldu bir kez çalışsaydı da alev alsaydı takmadan kırıldı :(
  • Takıp, denemeniz gerek.
  • Geçmiş olsun geçekten çok büyük şanssızlık olmuş. Anakarta takıp denemeniz gerek ama takarken anakartın pinlerine dikkat edin yamulmasın kırılan yerdeki pinler boşta kalacağından yamulma riski olabilir
  • Ee tak sorucagjna işlemciyi nasıl düşürüyorsun akıl alır gibi degil sockete oturmazsa çöp
  • Öncelikle geçmiş olsun hocam.

Kırdığınız pinler eğer yanlış bakmıyorsak hepsi peg_tx pinleri. peg'in açılımı pci express graphics gibi bir şey olması lazım. Yani çalışmama ihtimali yüksek, çalışsa bile pci express ve/ya ekran kartı ile sorun yaşamanız muhtemel.

• Bence takip denemelisin hocam. Sonucunu merak ettim. Buraya yazarsan sevinirim. Gecmis olsun.
  • Öncelikle geçmiş olsun bende 4790k mı 2 kere yere düşürdüm ama sapasağlam yıllardır çalışıyor Sizinkinin direk kırılması büyük şanssızlık olmuş. Takıp denemekten başka çareniz yok. Takarken anakarta dikkat edin pinleri yamultmayın bu denemede anakarta birşey olacağını sanmıyorum umarım çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan173 -- 22 Mart 2019; 12:57:27 >
  • Kötü olmuş geçmiş olsun.

%99 çalışmayacaktır, ama yine de dene aklında soru işareti kalmaz. Garanti durumu neydi ? Intel RMA'yla iletişime geçin devam ediyorsa.

Bir ihtimal kullanıcı memnuniyeti adına bir kıyak gçerler belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 22 Mart 2019; 13:5:15 >
  • Kağıt gibi levha kullanıyorlar. Denemek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Kötü olmuş geçmiş olsun.

%99 çalışmayacaktır, ama yine de dene aklında soru işareti kalmaz. Garanti durumu neydi ? Intel RMA'yla iletişime geçin devam ediyorsa.

Bir ihtimal kullanıcı memnuniyeti adına bir kıyak gçerler belki.
    Bence de, ama düşürdüm demeyin bence. Takarken ses geldi açtım baktım kırılmış deyin, yerse
  • Sokete takılmamış işlemcinin kenarllarında çizik oluşmaz. hiç kullanılmamış durumdayken intel ile irtibata geçerseniz yardımcı olma ihtimalleri artar bence.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Intel' den böyle bir şey beklemek yanlış olur. Zamanında Windows Patchleri nedeniyle yaşadığım sorunlara dahi yardımcı olmadılar..
  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt
    Düşündüğünüzün aksine Intel arızalı ürünlerin değişimi konusunda en sıkıntısız firmalardan biri, ayrıca yazılımla alakalı bir probleme ne yapmalarını bekliyordunuz?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.