Şimdi Ara

Laptopuma kola döküldü :( Yardım lütfen (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
37.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar bende siemesn marka laptopuma büyük kola bardaklarının tamamı dolu şekilde kola dökmüştüm.. az önce aradılar anakart ve klavye değişecek 210 € dediler ?? Ben alırken € üzerine almadım kı laptopu niye böyle bir masraf çıktı yaaaa normalmi sizde bu fiyat ??
  • Bİ KLAVYENİN 100 EURO YU BULDUGUNU DÜŞÜNÜRSEK NORMAL GİBİ GÖZÜKÜYO
  • ARKADAŞLAR BEN DE ACER 5720 WAR . ŞU KLAVYEYİ ÇIKARMA İŞLEMİNİ DAHA ÖNCE YAPAN VE ADAM GİBİ ANLATACAK BİRİ WAR MI ? BİDE TİNERLE ÇIKTIGI DOGRU MU YA ÇOK KİŞİDEN DUYDUM ONU
  • Benim dell inspiron laptopa bir bardak soğuk suyun tamamı döküldü. Hatta klavyenin yanında yukarı doğru bakan fan deliğinden de içeri döküldü bayağı, altında devreler filan gözüküyodu ama bilgisayar kapanmadı, hiçbirşey olmadı.Valla bilgisayar ulan su da soğukmuş bile demedi. Hemen fişten çektim, batarryayı çıkarttım, ters çevirdim. İçindeki suyun bir kısımı döküldü. Geri kalanı da kağıt havluyu tuşların kenarlarından aralarına sokarak aldım. Bir iki saat sonra da çalıştırdım hiçbi problem yoktu.
  • slm arkadaşlar bende daha 3 gün önce laptop yarım bardak kadar şekirli çay döktüm bu yön tuşlarının olduğu yere ama hiç bi tuş çalışmıyor şimdi.hemen çay döküldükten sonra pili çıkardım.laptobu ters çevirdim salladım bi parça çay çıktı.markası samsung r50. ne yapmam lazım.
  • arkadasar bnde 1gün önce çay döktüm dell 6400 markası klavye çalısıyor ama cok sekerli birde hoperlör çalısmıyor sanırm yanma yok ama kulaklık girişiyle ilgili bir sorun var. yarın servise göndercem biligisayar normalde calısıor ama teknikservisten ne kadar ücret isterler bilen var acaba

• arkadaşlar benim acer 5920 laptop a da calcium sandoz döküldü tuşlar bi çalışıyor bi çalışmıyor.döküldükten 1 saat sonra klavyeyi çıkarıp baktım beyaz toz olmuş bi bölge ama deliklerin bulunduğu yerde toz yok.servise götürmeden yapılabilecek birşey varmı
  • SİZ SİZ OLUN SAKIN HA SAKIN LAPTOPUN TUŞLARI PC TUŞLARI SANIP SÖKMEYİN NORMAL HAFRLER İYİ GÜZEL AMA F TUŞLARINDAN BEN 2 TANE SÖKTÜM AYNI OLAY GEÇENLERDE KOLA DÖKÜLDÜ CIKARDIM SİLDİM TAKAMADIM İNANIRMISINZ LAPTOPUN KLAVYESİ DEĞİŞTİ SİMDİ BU TÜR KONULARA BAKIYORUM LAPTOP 4 GÜN ÖNCE GELDİ DÜN GECE GAZOZ DÖKTÜM ,.(
  • arkadaşlar hp pavılıon dv 6 pc aldım 4 bucuk ay once sıgorta kampanyası vardı sıgortalattım bundan 2 gun oncede kola dokuldu hemen ters cevırıp kuruladım sonra fon makınası tutum calışmasında sorun yok ama tusları ıy basmıyor bıde sankı eskısı gıbı hızlı çalışmıyır pc ne yapmalıyım pek anlamam pc den sıgorta kapsamında ıslanma da vardı kola gecerlı mıdr?bu konu hakkında bılgısı olan varsa lutfen bana yardımcı olabılır mı?
  • Dün gece kardeşim bilgisayar başında otururken masaya gazoz dökmüş birazda laptopa gelmiş . Sildim kuruttum falan şu an bir sorun yok ancak klavyenin sol tarafındaki tuşların bazılarının altı yapış yapış . Hp Pavilion DV 6 serisinden bilgisayarım var, tuşları sökemiyorum da ne olur ne olmaz diye. Sulu boya fırçasını hafif nemlendirip silmeyi deniyorum ancak sizinde önerileriniz var mı
  • Önlem olarak daha uçucu bir madde tercih edersen iyi olur. En basitinden kolonya vardır elinde. Hiç değilse klavyeden aşşağıya geçerse çok durmadan buharlaşır. minumum hasar sağlar

Ayrıca genel olarak Sıvı dökülmesiyle ilgili nacizane bir kaç ek bilgi vereyin dedim:

PİL
    öncelikle bu sıvı dökülme olayında herkes doğal olarak ana kart yada diğer çalışan aksama bakıyor. Fakat burda birde pile bakmak önemlidir. Pile dikkat edin. Çıkarıp biraz sallamanızı öneririm. bu yolla İçine sıvı girdiğini anlarsınız. Az sıvı var diyorsanız pili kenara koyun ve sıvının buharlaşmasını bekleyin.su heryerine girmediyse saç kurutma makinasıyla kurutalım derken bir yandanda suyu dağıtıp temas etmediği bölgelerede temas ettirirsiniz ,, ki bu istenmez..

Makina içindede parçaların temizleme nedenini genelde sıvının iletkenliği olduğu düşünüldüğünü fark ettim. İletkenlik sorunuyla zaten çalışmaz yanar.Ona pek müdahele edemeyiz. Burda arkadaşların 2 gün sonra çalışmaz diye kastettiği krozyonlanmasıdır. Yani halk dilinde paslanması. Zaten mikro nano merterbede işlenmiş bu elektronik parçaların krozyonlanması sonucu direk çalışmaması, ısıya dayanmaması en ufak sarsıntıda kopması gibi sonuçlar baş gösterebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli777 -- 18 Temmuz 2010; 14:19:31 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.