Şimdi Ara

Laptopuma kola döküldü :( Yardım lütfen (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
37.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ulan su basligi okudm gulmekten oldum tamda bu mesjai yazarken annem kola getirdi hemen aldim 1 metre uzaga koydum bardagi :)
  • benim klavyeyede dökülmüştü zamanında tuşlara bastın mı geri atmıyodu, ben çekiyodum tabi masaüstü kalavyesi olduğu için atıp yenisini aldım. servise gönder bence hemen, şimdi sorun olmadığı ileride sorun olmayağı anlamına gelmez geçmiş olsun
  • 8 ay önce kola döktüm
    ayrıca sağ alt köşem kırık öyle kullanıorum 2 metreden düştü neyse

işte kola döktüm yön tularım yapış yapış oldu 2-3 ay böyle sürdü 4. -5. aylarda azaldı hissetmek şimdilerde normale yakın ama hala o yapışkanlığı anlayabiliyorum
    çok şükür alet taş gibi maşşallah

2.5 yılda bir kere bile tık demedi 2 metreden düştü kola döküldü hor kullanıldı ama o hala bana itaat ediyo

edit: sağ alt köşeden kastım lcd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRaMbLeN -- 1 Haziran 2007; 23:08:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TRaMbLeN
    işte kola döktüm yön tularım yapış yapış oldu 2-3 ay böyle sürdü 4. -5. aylarda azaldı hissetmek şimdilerde normale yakın ama hala o yapışkanlığı anlayabiliyorum
    çok şükür alet taş gibi maşşallah

usta naaptın sen öyle. yapış yapış iyi idare etmişsin doğrusu
  • quote:

Orjinalden alıntı: ultraslan175k

Arkadaşlar laptopuma kola döküldü,hala normal çalışıo ama tuşlar daha yumuşak basmaya başladı,nasıl temizleyebilirim???

Herkese merhaba,
    Kardeş sen tuşlarını sök klavyenin yavaşça tırnaklarını altına doğru geçirerek daha sonra hafifçe kaldırarak çıkar bu şekilde birkaç tuş çıkardıktan sonra tuşların altına bak bakalım sıvı geçecek bir nokta var mı eğer yoksa tuşlarını temizle tak başka birşeye gerek yok ama eğer geçecek bşr nokta görüyorsan hemen servise götür arkadaşlarında dediği gibi oksitlenme yapabilir onunda dışında anakartına geldiyse eğer sıvı anakartın bir daha kullanılamaz duruma gelebilir,bu arada tuşları çıkartırken çok dikkat et eğer çıkartırken bükülürse problem değil esnek çünkü...Bunun dışında dizüstü bilgisayar kullanan arkadaşlara tavsiyem eğer ev yada iş yeri gibi bir ortamda kullanıyorlarsa harici USB klavye alsınlar hem daha rahat hemde risk olmuyor ve tabi içeceklerinizi de uzak tutun makinenizden...
    Saygılar

• walla benim ne yazıkki laptop ım yok tabi en yakın zamanda 1 hafta kadar almayı düşünüorum

benimde 2-3 ay kadar önce bu bilgisayarıma kola dökmüştüm tabiki klavyenin içine ettim yenisini aldım we bidaha asla pc min yanına bile içecek bişi yaklaştırmıorum
  • o da kötü bir durum bu içecekleri bilgisayarlardan uzak tutmak lazım , ben de kullanacağım diye tutturuyorlar galiba
    quote:

Orjinalden alıntı: play station 2

walla benim ne yazıkki laptop ım yok tabi en yakın zamanda 1 hafta kadar almayı düşünüorum

benimde 2-3 ay kadar önce bu bilgisayarıma kola dökmüştüm tabiki klavyenin içine ettim yenisini aldım we bidaha asla pc min yanına bile içecek bişi yaklaştırmıorum

• ben nescafe dökmüştüm 5 6 ay önce ve şimdi üç tane tuş çıktı servise götürcem
  • mutlaka servise ver
  • ARkadaşın laptobuna bira dökülmüştü...hemde extra Laptob baya bi kafa olmuştu

Çok iğrenç bir durum,büyük ihtimalle oksitlenme yapacaktır...önlemini al
  • Arkadaşlar ev kullanımında laptobun başına her türlü vaka gelebilir...

O yüzden eğer masaüstünde kullanıyorsnaız sizde benim gibi bir usb kablosuz Klavye-Mause seti alın ve evde bu şekilde kullanın Hem laptobunuzun tuştakımı eskimeyecektir hemde başına bu tür olumsuzluklar gelmeyecektir..
  • benimde laptopuma su döküldü hemen ters çevirip kuruladım.ama şu an 4 tuşu çalışmıyor...
    ne yapabilirim???
    yardım edermisiniz???
  • Servisine götürebilirsin mesela..!
  • arkadaşlar benım laptopada çamlıca gazoz döküldü.hemen ters çevirdim aralarındaki gazozu sildim. zaten azcık dökülmüştü.bir yemek kaşıgı filan.daha sonra saç kurutma makinasıyla kuruladım o gece kullandım ertesi sabah solugu serviste aldım tuşlar şip şip ediyordu:d
  • slm arkadaşlar bu gün servise götürtüm hatta baya bir teknik servis gezdim dedikleri şu:klavyeyi topdan degiştirmemiz lazım buda 150dolar filan tutar. başka bir tanesi laptopu baştan aşagı sökmek lazım klavyeyi ve tuşların altını tinerli bezle silmek lazım. neyse en az 5 tane yer gezdim akşam eve geldim boralim sıfır .ondan sonra kendim tuşları tek tek sökerek sildim biras nazik olursanız pek bir şey olmuyorzaten üste tutan iki tane tırnagı var tuşu ekran tarafından yavaşca kadırınca pıt diye çıkıyor altını ıslak mendille sildim şimdi eskisinden daha güzel .işşin yokta servise para vercen:D
    ama benım gibi az döküldüyse dediklerimi yapın çoksa hiç dokunmadan servise götürün:D

Laptopuma kola döküldü :( Yardım lütfen

• quote:

Orjinalden alıntı: gunman233

evet arkadaşlar ben de dün acer 5602 makineme az bir miktar kola döktüm:) 1 litrelik pepsiyi kafaya dikerek bitirdim. dibinde az kalıp 5dk sonra birikiyor işte kalmış azcık. birkaç damlacık değil yani biraz daha fazla:) alime aldım tam kafaya dikecektim ki nasıl oldu anlamadım pırttı gitti ağzıma döküleceğine laptop klavyesine döküldü tam da WASD ve TAB, CAPS LOCK tuşlarının olduğu bölge fazla geniş değil yani. neyse ki sol tarafa döküldü işlemci falan sağ tarafta. Ama klavyeye dikkatli baktığımda aştında bir tabaka var yani laptop'un içine kola kaçması oldukça zor gibi, özellikle miktar azsa. Tek sıvı kaçabilecek yer tuşların tam altı yani temas yerleri. Orasını da göremedim tabi nası8l bir basma yeri vardır altında, açıklık var mıdır yoksa nokta şeklinde laptopun içiyle alakası pek yok mudur aydınlatırsanız sevinirim. Klavyenin tuşlarını söken arakadaşlar bağlantı noktalarını görmüşlerdir herhalde.

Neyse işte kola dökülünce bilgisayarı hemen kapattım ve peçete ile hemen sildim iyice. Zaten az sıvı vardı tamamını aldım gibi kolanın. Bişey olmaz sanırım. Tek sorun kuruyan kola kalıntılarının tam ve caps lock tuşunu yumuşatması yani acayip yapış yapış gibi basınca geri yukarı çıkması 1-2 sn alıyor tuşların:) korkuttu bu beni. içine bişey gitmemiş olsun da... Bunun için acilen en azından KLAVYENİN TUŞLARININ NASIL SÖKÜLDÜĞÜNÜ birinin anlatması lazım hepimiz öğrenelim nazikçe nasıl çıkarılır ve geri nasıl takılır.

Yazık olacak belki de aletlere yaaa. ekran kartım gma950 olsa da 1gb ram yaptırdıydım hühühüh ne de güzel çalışıyor inş bişey olmaz. teknik servise götürsem zaten bunu istemem geri gelmesini bekleyemem hem de garanti kapsamına kullanıcı kaynaklı şeyler girmez herhalde bi açıp bakacaklar bişey olmadığını görüp klavyeyi silip kapatacaklar diye dünyanın parasını isterler veremem valla kendim de becerikliyim yapabilirim!!! Ama masaüstü değil de laptop olunca elim kolum bağlı yardım edin!

bende de acer 5920 var daha 1 ay oldu alalı bende kola doktum düşlar yapıs yapıs takılıyo.benım kola biraz falz döküldü tabi.tuşları önden geri doğru acılıyor 2 tane tırnak var.ama tırnaklı kısımda hareketli o yüzden cımbız benzeri aletle acabilirsin.enteresan bi tuş yapısı var.bende servise vercem bakalım ne cıkacak insallh değişim olmaz bi yerinde...

• TUŞLARDAKİ TAKILMA GİTTİ AMA GENEDE Bİ AĞIRLIK VAR .TEMİZLEME İŞE YARAMADI KLAVYE DEĞİŞCEK 65$ + KDV :(
  • Bende 1 yıl önce gazoz damlatmıştım enter tuşunun altına gitmişti. Entera basıp bırakınca tuş 1-2 sn sonra yukarı çıkıyordu. ben de tuşu normal klavye gibi çıkarıp temizliyyeyim demiştim. Kırılmıştı :) Daha sonra servise götürüp 90 ytl vermiştim yeni tuş takımı takılmıştı. aklınız da bulunsun laptop klavyelerinin tuşları; normal klavyenin tuşları gibi bağlantılı değil.Ne kadar düzgün çıkarırsanız çıkarın, elinizde kalır demişti bana servis. Normal klavye tuşları gibi çıkarıp temizleyemiyosunuz.çıkardığınız an kırılıyo.
  • arkadaşlar bahsettiğiniz sorunlar ilginç ama burda cevap aramak da en az sorunlar kadar ilginç.. bence vakit kaybetmeden cihazı kapatıp en yakın teknik servisin yolunu tutun. zira ne kadar derine sızmış, anakarta inmişmi, fanda kurumuş buharlaşmışmı, süt bozulmuşmu, ayran ekşimişmi, gazozun asidi gitmişmi... bunları bilmek imkansız. çok çektiğimden size içten bir öneri, bu tür durumlarda kulaktan dolma bilgilerle müdahaleye kalkışmayın...
  • benim hp pavilion notebookada çay döküldü ve dökülmesiyle aletin kapanması bir oldu. hemen fişten çektim batarya takılı değildi zaten ters çevirdim sağını solunu kuruladım beklettim biraz. sonra tekrar açmaya kalktım ama açılmadı. zaten fandan ses geliyodu ve bataryası arızalıydı servise götürcektim ve hemen ertesi gün servise götürdüm ve çay dökülmesiyle ilgili bişe sölemedim.

bugün servisten aradılar faks numaramı sordular, teklif yollucaklarmıs bende dedim ne teklifi faks makinam yok dedim. ne yazdığını sordum. 720 dolarlık bi maliyet var dedi cihazda, sıvı teması tespit ettik ve garanti dışına çıktı dedi. kabul etmedim böle bişe olduğunu, en son faks konusunda tartıştık bi daha elemanla ve kapattım.
    şimdi yarın bi daha arıcam bakalım, nabıcam arkadaşlar bana bi akıl verin.
    çay döküldükten sonra cihazda, klavyede öle şapır şapır ıslak bi durumda yoktu, bu kadar basitmi bi cihazın bozulması 720 dolar masraf açması üstelikte hp, sağlam marka olucak. 2000küsür ytl para verdik buna.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.