Şimdi Ara

!! KLAVYEYE KOLA DÖKÜLDÜ !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
0
Favori
29.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • e yapam lazım azı kelimeler çıkmıyor ? ve tuslar agır asıyor

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klavyeye Kola Döküldü mü? İşte Ne Yapman Gerektiği

Klavyeye kola döküldüğünde panik yapmak kolaydır, ancak hızlı hareket edersen cihazınızı kurtarabilirsin.

Yapman Gerekenler:

• Gücü Kapat: Klavyeye daha fazla sıvı girmesini önlemek için bilgisayarını veya dizüstü bilgisayarını derhal kapat.
    • Klavyeyi Çıkar: Mümkünse, klavyeyi bilgisayardan ayır.
    • Sıvıyı Temizle: Bir bez veya kağıt havlu kullanarak klavyeden dökülen sıvıyı nazikçe temizle. Kağıt havluları emici olmaları nedeniyle bu iş için idealdir.
    • Ters Çevir ve Salla: Klavyeyi ters çevir ve sıvının boşalmasına yardımcı olmak için nazikçe salla.
    • En Az 24 Saat Kurut: Klavyeyi kuru ve iyi havalandırılan bir yere koy ve en az 24 saat kurumasını bekle.

Yapmaman Gerekenler:

• Klavyeyi Kullanmaya Devam Etme: Bu, sıvının daha derine nüfuz etmesine neden olabilir ve kalıcı hasarlara yol açabilir.
    • Klavyeyi Isıtma: Sıcaklık, sıvının klavyeye daha hızlı nüfuz etmesine neden olarak daha fazla hasara yol açabilir.
    • Klavyeyi Sökme: Klavyeyi sökmek karmaşık bir iştir ve uzman yardımı olmadan yapılması tavsiye edilmez.

Profesyonel Yardım Alın:

Klavyeye dökülen sıvı önemli miktarda ise veya kuruduktan sonra düzgün çalışmıyorsa, profesyonel bir teknisyenden yardım almalısın.

Önemli Not:

• Mekanik klavyeler, normal klavyelere göre sıvı dökülmelerine karşı daha hassastır.
    • Bilgisayarınıza kola döküldüyse, cihazı hemen kapatmalı ve bir profesyonelden yardım almalısın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gerçekten de bazı harfler çıkmamış.
    "e yapam lazım azı kelimeler çıkmıyor ? ve tuslar agır asıyor" yazabilmiş.
    Örneğin "N" ve "B" harflerinin çıkmadığını bariz görebiliyoruz.

Benim klavyeye de dökülmüştü. Tuşlar yapış yapış olmuştu. Bazı tuşlar basmıyordu.
    Değiştirdim tabi. Zaten klavye eskiydi.

Hala bilgisayarın yanında çay, kahve, kola, meşrubat içme alışkanlığından vazgeçemedim.
  • Tuş takımlarını sökebilirsen daha iyi olur. Islak bezle silebilirsin. Buradan görüldüğü üzere "B" harfinde bir sakatlık var .Bence ilk onunla başla silmeye.Kolay gelsin.Bu arada eğer bilmiyorsan nasıl çıkartabilirsin tuş takımlarını tanıdığın internet kafe işleten birine danışabilirsin.Onlar daha iyi bilir.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: jackosman

Tuş takımlarını sökebilirsen daha iyi olur. Islak bezle silebilirsin. Buradan görüldüğü üzere "B" harfinde bir sakatlık var .Bence ilk onunla başla silmeye.Kolay gelsin.Bu arada eğer bilmiyorsan nasıl çıkartabilirsin tuş takımlarını tanıdığın internet kafe işleten birine danışabilirsin.Onlar daha iyi bilir.

haklısın vallahi
  • çıkmıyorki ? tuşlar
  • Çıkar bulasık makinasına at ben öyle yaptım ya da elde sağlamca yıka manyak oluyo ama geri tusları dizmek zor oldu charmap tarzı bişeyde lazım olur sonra v ye basınca ğ cıkabilir muhaha
  • Saç kurutma makinası ile 15-20 dakka kadar kurut,daha sonra kuruyunca biraz su serpiştir ama çok çok az ve salla klavyeyi ve bi daha kurut 5 dakka,sonra çalışmaya devam et bu kadar.benim olmuştu öyle yapınca düzeliyor
    quote:

Orijinalinden alıntı: rebel_rude boy_X

e yapam lazım azı kelimeler çıkmıyor ? ve tuslar agır asıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koltuğa su döküldü-(Acil)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tuşların hepsi çıkar .Ama raylı olduğu için biraz zordur.Zorla demeye korkuyorum bu seferde kırarsın .Onun için sen onu internet kafeye falan götürsen sana daha iyi yardımcı olurlar.
  • klavyenin tuşları çıkıyo biraz güç uygulaman lazım tuşları temizleyip kullanabilirsin
    ama klavye çok fazla pahalı bir ürün değil bu kadar 10$ 20$ fiyatlara hemen hemen istediğin klavyeyi satın alabilirsin
    uğraşıp temizlemeye gerek varmı ? onada sen karar ver.
  • E ne de olsa yapılabilir . Ne gerek var yenisini almaya. Bozulmamışki klavye. haksız mıyım?
  • hocam salla sen o klavyeyi yenisini al
    ben benim maus bozulsa da deişirsem die bakıom
  • SEN EN İYİSİ ÖNCE KLAVYENİN ARKASINDAKİ VİDALARI SÖK DAHA SONRA KLAVYEYİ AYIR VE TUŞLARI TEKER TEKER ÇIKAR SONRA BİR GÜZEL YIKA KURUT VE KULLAN HEM TEMİZLENMİŞ OLUR BEN DAHA ÖNCE DEFALARCA YAPTIM
  • arkadaşlar N İLE B TUŞARI ALTINDA KALAN ŞEFFAF BİR ZEMİN VAR GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR ,BU ŞEFFAF 2 KATLI BİŞEY COLA BUNUN ARASINA KADAR GİRMİŞ,SÖKTÜM TEİZLEDİM FAKAT BU TUŞLAIN ALTINDA KALAN KISIM NE OLDUYSA KÖTÜ DURUMDA KOLANIN ASİTİNDEN HERAL
  • Immmm .Sanırım yenisini alsan iyi olacak
  • yenisini alacaz artık,microsoftun kablosuzları ne kadar acaba?
  • kardeş benimkine de çay dökülmüştü ama klavyen öyle ucuz bişeyse pek uğraşma ama yok uğraşacam dersen çok az nemli bi bezle içini açıp klavyenin pedini temizliyeceksin.. ama o bahsettiğin şeffaf şeyin arasındaki bağlantılar hasar görmüşse hiç uğraşma..
  • yenisii alacam artık,hangi marka alsam diye düşünüyorum
  • Microsoft alablirsin arkadaşım .Logitect te övülüyor .Sen bilirsin
  • quote:

Orijinalinden alıntı: jackosman

Microsoft alablirsin arkadaşım .Logitect te övülüyor .Sen bilirsin

irde değişiklik yapıp logitech deeyelim
  • irde onu dee .
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.