|
Klavyeye Kola Döküldü mü? İşte Ne Yapman Gerektiği
Klavyeye kola döküldüğünde panik yapmak kolaydır, ancak hızlı hareket edersen cihazınızı kurtarabilirsin.
Yapman Gerekenler:
- Gücü Kapat: Klavyeye daha fazla sıvı girmesini önlemek için bilgisayarını veya dizüstü bilgisayarını derhal kapat.
- Klavyeyi Çıkar: Mümkünse, klavyeyi bilgisayardan ayır.
- Sıvıyı Temizle: Bir bez veya kağıt havlu kullanarak klavyeden dökülen sıvıyı nazikçe temizle. Kağıt havluları emici olmaları nedeniyle bu iş için idealdir.
- Ters Çevir ve Salla: Klavyeyi ters çevir ve sıvının boşalmasına yardımcı olmak için nazikçe salla.
- En Az 24 Saat Kurut: Klavyeyi kuru ve iyi havalandırılan bir yere koy ve en az 24 saat kurumasını bekle.
Yapmaman Gerekenler:
- Klavyeyi Kullanmaya Devam Etme: Bu, sıvının daha derine nüfuz etmesine neden olabilir ve kalıcı hasarlara yol açabilir.
- Klavyeyi Isıtma: Sıcaklık, sıvının klavyeye daha hızlı nüfuz etmesine neden olarak daha fazla hasara yol açabilir.
- Klavyeyi Sökme: Klavyeyi sökmek karmaşık bir iştir ve uzman yardımı olmadan yapılması tavsiye edilmez.
Profesyonel Yardım Alın:
Klavyeye dökülen sıvı önemli miktarda ise veya kuruduktan sonra düzgün çalışmıyorsa, profesyonel bir teknisyenden yardım almalısın.
Önemli Not:
- Mekanik klavyeler, normal klavyelere göre sıvı dökülmelerine karşı daha hassastır.
- Bilgisayarınıza kola döküldüyse, cihazı hemen kapatmalı ve bir profesyonelden yardım almalısın.