Şimdi Ara

Laptopa su döküldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle kolay gelsin herkese, benim bi laptopum var ve üzerine su döküldü bugün iyice kuruladım. Açmaya çaliştiğimda açılıyordu fakat fandan (ya da başka bi yerden.) Garip alışılmadik bi ses geliyordu neyse kapattım 1 saat sonra geri açmaya çaliştım ekran gelmedi ama fan sesi geldi. Yarım saat sonra tekrar açmayi denedim bu sefer tik yok açma tuşuna basıyorum hiç hareketlilik yok sanki şarji yokmuş prize takili değilmiş gibi laptopa ne olmuş sizce akibeti nedir ? Şimdiden teşekkürler(eski bi laptop yaptirmayacağım merakimdan soruyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pithos -- 28 Kasım 2022; 17:25:11 >

• Laptop ölmüş hocam geçmiş olsun. Sıvı teması olduktan sonra iyice kuruyup (en az 2 gün bana göre) öyle açmayı denemeniz gerekirdi.

Hiçbir tepki vermiyorsa kısadevre yapıp tamamen bozulmuş gibi duruyor, yine de bi bilgisayarcı göstermeyi deneyebilirsiniz.
  • Laptopa su döküldüyse sadece kurulamak ile ben risk almazdım. Çok pahalı olan bu cihazları kuruladıktan sonra yağsız kontak sprey veya izopropil alkollü bir bez ile baştan aşağı silerdim. Birkaç gün de el vurmazdım. Oksitlenme şakaya gelmez, en ufak önemli bir yer es geçilse bilgisayar pert olabilir.

• sreylare kullanıcısına yanıt
    Eski bişi zaten kardeşlik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.