Şimdi Ara

Kasayı nasıl/ne ile temizliyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kasayı nasıl/ne ile temizliyorsunuz?aliexpress.com
    30.72US $ 51% OFF|Electric Air Blower For Computer Cleaner,cordless Air Duster,replaces Compressed Air Can,handy Dust For Pc Keyboard Cleaning - Vacuum Cleaners - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/1005003253130786.html?gatewayAdapt=glo2tur

kasadaki tozlar için sıkıştırılmış hava almayı düşündüm ama hem olumsuz yorumlar var, hem de bitiyor sonuçta ayrıca çevreye de zararlı olduğu söyleniyor. aliexpress'te yukarıdaki ürüne denk geldim, türkiye'de satılıyor mu bunlardan? baktım bulamadım.

• akakce.com
    Yaprak Toplama-Üfleme Makinesi Fiyatları ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/yaprak-toplama-ufleme-makinesi.html

Yorumlara bakarak, gücü yüksek olanlardan secilebilir. Bende yok, arkadasimin atölyesinde var bosch un bir modeli, yeterli... Cok toz cikiyor, ben 3-4 ayda bir yapiyorum, pc hemen pencere yani...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kompresör işini görür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

toz uzun süre kalınca yapışıyor hocam ince bir tabaka şeklinde. kabası gitse bile bahsettiğim kısım kalıyor. onları da temizliyor mu acaba? en iyisi kompresör + hava tabancası gibi geliyor onlar için Kasayı nasıl/ne ile temizliyorsunuz? ya da komple söküp el ile temizlemek ama o da çok zaman alıyor.

• StG 44 kullanıcısına yanıt

O ince tabaka gitmez, öyle en iyi cözüm söküp, komple itina ile temizlemek. Kompressör iyi ama dikkatli kullanmak lazim. Ekrankarti fanlarina bilhakis dikkat etmek lazim. Benim icin kabasini alinca yetiyor. Sicakliklara farki oluyor.

• kunGFu kullanıcısına yanıt

aslında sık sık toz alınsa o ince tabakanın oluşmadığı söyleniyor ama 3-4 ayda bir toz aldığınız halde sizde de gitmiyorsa, daha ne sıklıkta almak gerek ki acaba? 3-4 hafta mı? yazın neyse de kışın pek mümkün değil benim açımdan.

• Toz filtreli kasa kullanıyorum, arada bir filtre temizliği yapıyorum. Yine de kasa içine bir miktar toz giriyor, onun için de yılda bir kez de kasayı balkona çıkarıp fön makinesi ile hava tutuyorum. (Sırf bu iş için iyi üfleyen bir fön makinesi aldım Kasayı nasıl/ne ile temizliyorsunuz? Yılda bir kez kullanıyorum ama sonuçta lazım oluyor) Yapışıp kalan toz fazla olmuyor ama yine de gözüme batan bir toz kitlesi olursa şöyle bir fırça ile temizliyorum:

* PSU hava girişine de toz filtresi koydum; bir şekilde kasa içine girmeyi başaran tozlar PSU'ya giremesin diye.. PSU kırmızı çizgimdir!! Kasayı nasıl/ne ile temizliyorsunuz? 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu duş sistemi nasıl
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ehhalil kullanıcısına yanıt

bende de fön makinası vardı soğuk hava modunu açıp tuttum bayağı bir kaldırdı ama dediğim gibi yapışkan ince bir tabaka kalıyor, onu da benzer başka fırçayla sildim. fanların arkasını fırça da kurtarmıyor tek tek silmek gerek. bir de fön makinesi soğuk modda da ısınıyor az da olsa. neyse şu sıkıştırılmış havadan aldım o işe yararsa aliexpressdeki zımbırtıyı alabilirim. Kasayı nasıl/ne ile temizliyorsunuz? 

• Kasayı nasıl/ne ile temizliyorsunuz?
    Kasayı nasıl/ne ile temizliyorsunuz?akakce.com
    Sutaş 1400 W Kompresör Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/kompresor/en-ucuz-sutas-1400-w-fiyati,24476096.html

Fiyatlar bu denli astronomik değilken 100-150 TL civarlarındaydı. Güncel olarak kompresör fiyatlarını takip etmiyorum ama F/P açısından yine başlardadır. Sanayi tipine yakın hatta (piyasadaki örneklerine nazaran) sanayi tipi bi' cihaz bile denebilir.

Normalde açık-kapalı büyük alanların temizliğinde kullanılıyor (birinci kademesi dahi gayet yeterli düzeyde). Zamanında almışken tam manasıyla işimi görsün diye tercih etmiştim.

• Portatif kompresör ile balkonda küçük bir fırça yardımı ile 6-7 ayda bir hava tutuyorum. Sistemi değiştireceğim zaman kasayı boşaltıp dükkana götürdüm. Orada büyük kompresör mevcut. Yine küçük bir fırça yardımıyla 1-2 saate temizledim. Baya zamanımı aldı fakat ilk günkü gibi oldu. Tabi bu temizliği 7-8 yıl üzerine yaptım :)

• Kırbaçlıyorum Kasayı nasıl/ne ile temizliyorsunuz? 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.