Şimdi Ara

Kaset satışları artmaya başladı: Sebepleri neler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kibiriniz ile sizi baş başa bırakıyorum. Google'dan okumakta olmuyor bu işler. Demek ki sizin gibi kustah birisi bilgimi paylaştığımda böbürlenme olarak algılıyor.

Size kalsa kitap okuyarak enstrüman çalacaksınız. Uzatmayalım. Keza deha olmaya gerek yok. Edinilen tecrübeleri edinmediginiz yazılarınızdan belli :) Sizin bizim testlerimiz dünya standartlarında. Referanslar alınarak yapmaktayız. Neyse öğrenmeye açık değil maalesef kötürüm kalmışsınız. Lütfen yazmayın cehaletiniz size kalsın.
  • Gecenlerde Tomb Of The Mutiliated albümünün kasetine 1000 TL isteyen fırsatcı gördüm evet böyle bir seyi bulmak kolay değil fakat 1000 lira da etmez meraklısı cıkar alır diye 1000 TL yazmıs... Meraklısıyım almadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Haziran 2024; 20:24:3 >
  • müslüm gürses in küskünüm kaseti aklıma geldi ne satmıştı yaw
  • tiger cage kullanıcısına yanıt

Kaset kraldir

• Ben hala kullanıyorum ve asla vazgeçmem ,analog başkadır.
  • tiger cage kullanıcısına yanıt

Butchered at Birth ve Eeaten back to life kaseti olsa da dinlesek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Haziran 2024; 9:48:30 >
  • mal mal vintage sayfalar şekilciler çoğaldı yoksa ses kalitesi vs kimsenin umrunda değil. nerde bizim gibi kaliteciler
  • 84 doğumluyum.. Bizim zaten hepi topu bir iki eğlencemizden biriydi kaset dinlemek.. Sevdiğimiz sanatçı kaset çıkardığı zaman sabah erkenden kasetçinin önünde kuyruk olmaya başlardı.. Alırdık, eve gidip hep beraber dinlerdik.. Çok eğlenceli, heyecanlı olurdu ilk kez dinlemesi kasetin içindeki yeni şarkıları.. Ama o zamanlarki sanatçılar da kaliteliydi, müzikler de kaliteliydi.. Bu yüzden zaten hala o eski şarkıları dinleyip duruyoruz.. Şimdi ne sanatçı kaldı, ne sanat her alanda.. Benim yerli yabancı 400-500 tane kasetim vardı, eski film afişleri vs vs.. Ben üniversiteye gidince hepsini attı annem.. Hey gidi hey.. Keşke saklasaydı..
  • Kasetin ses kalitesi plak kadar iyi olmasa bile kulaklık takmadan telefonla dinlediğinize kıyasla çok çok daha iyidir. Yalnız piyasada iyi bir kasetçalar üretimi yok bildiğim kadarıyla. Keşke büyük firmalar tekrar çift kasetçalarları piyasaya sürse.
  • Eğer CD'den kaset doldurulursa, plak'tan daha iyi ses verir. Walkman'lerin eskileri 2×20mW güç verirdi. Bangır bangır çalardı, önce 10'a, sonra 5'e düşürdüler, mız mız çalar oldu. 1970 doğumluyum, bizim zamanımızda önceleri plak, sonra CD'den doldulurdu. Dolduran yerler birde listesini iyi yapsalar, şarkıların ne olduğunu tam anlardık. En kötü tarafı oydu. Şimdi Shazam'a dinletmek lazım mesela.
  • Analog kayıt dünyadaki tüm elektroik ve elektrik yok olsa bile dinlenebilir. o yüzden ölümsüzdür. Dijital bu gün var yarın yok. yeni nesil ne ses kalitesinden anlıyor nede fiziki kopyanın dokununca verdiği hissi.
  • cd nin sesinin plaktan iyi mi olduğunu sanıyorsunuz. Plak analog kayıttır ve master kayıt kalitesindedir bu kalite şuanda 32 bit 192000 hz ses doayalarında bile zor yakalanıyor. Kalitesiz sandık tipi plaip ile plak dinlerseniz o kaliteyi anlamanız imkansız.
  • Bit pazarına nur yağmış demek ki..

Kaset dışında alternatifimizin olmadığı seksenlerde bile sevmezdim kasetin ses kalitesini, dip gürültüsünü filan. Plakların kendi karakteristiği olsa da ses kalitesi olarak bir CD değildi maalesef. Sonrasında da hızlı bir gelişim oldu, SACD ve kayıpsız sıkıştırma formatlarının gelişmesiyle birlikte 24 bit 96 kHz dijital işleme sayesinde analog sistemler hızla demode oldu.

Amfiler bile dijitale geçip analogdaki distorsiyon problemlerini büyük ölçüde ortadan kaldırınca analog dünyayı hepten terkettik.

Günümüzün dijital çözümleri eskinin analog sistemlerine fark atmış durumda. Analoğa dönüş hareketi de geçmişi yad etmeye çalışmaktan başka birşey değil maalesef.
  • Biri Pioneer diğeri Technics iki deck kasetçalarım var. Kaset kayıt kalitesi ve medya ömrü bakımından plaktan üstün CD den ise aşağıdadır. Kaliteli bir kaydı ona uygun bir cihazda dinleyen ortalama kullanıcı CD den ayırd edemez. Maliyetler bakımından Plak'tan çok daha uygundur.
  • Plak tüm medyalardan daha nostaljik olmasına rağmen ses kalitesi bakımından önemli sınırlamaları vardır. En iyi pikap ve en iyi plak ile dahi fiziğin sınırlarından kaynaklı aşılamayacak sınırlamalara sahiptir. Bu onu kötü yapmaz. Ama en iyi olmasını engellemeye yeter.
  • flash belleklerle albüm yapılabilir satışa sunuşabilir ama Spotify Apple müzik gibi oluşum ların esiri olmuş durumda sanatçılar ve piyasa gerçi sanat yapan yok o ayrı mevzu tabi koskoca sektörü kendileri batırdılar.
  • vintage her konuda değer kazandı eskiler ınsanın hosuna gıdıyor her şey soluklaştı artık 2010 var falan keske o zamanlar da genc olsaydım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.