Şimdi Ara

Kask Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
7.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

500-750 TL arasi kask tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Tesekkurler.

• Ls2 shoeı gibi kaskları öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: bursagsli

Ls2 shoeı gibi kaskları öneririm
    Benim gibi ilk kez motor alacaklar icin youtube dan bakinca ucuz kask ile pahali kaskin arasindaki farki daha net gorebiliyor insan. Bu sekilde kafanda parcalandigini dusununce pahali olsun diyor insan. Belki faydali olur.

https://www.youtube.com/watch?v=9LfEFhBelTY
    https://www.youtube.com/watch?v=1F0Myf4oEzc
    https://www.youtube.com/watch?v=NZSd_h9QaxE
    https://www.youtube.com/watch?v=Me92ffAzoFE

• quote:

Orijinalden alıntı: mtnrkl

Benim gibi ilk kez motor alacaklar icin youtube dan bakinca ucuz kask ile pahali kaskin arasindaki farki daha net gorebiliyor insan. Bu sekilde kafanda parcalandigini dusununce pahali olsun diyor insan. Belki faydali olur.

https://www.youtube.com/watch?v=9LfEFhBelTY
    https://www.youtube.com/watch?v=1F0Myf4oEzc
    https://www.youtube.com/watch?v=NZSd_h9QaxE
    https://www.youtube.com/watch?v=Me92ffAzoFE

Alıntıları Göster
    Bell M1 başlangıç seviyesi güzel bir kompozit fiber kask.

Malzeme olarak en az fiber malzemeden yapılmış bir kask bakın. Polikarbonat, plastik gibi maddelere bakmayın.

Ayrıca çift D halka bağlantı şeklinde olan bir kask seçmeniz faydanıza olacaktır. Quick release sisteminde olanların kazada açılma veya sert tırtıklı kısmın boğazı kesme ihtimali var.

http://www.motoplus.com.tr/urun/9907015802975/BELL-M1-STS-SILVER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirable -- 9 Ekim 2014; 21:11:37 >

• Nolan n86 o fiyata alınabilecek en iyi kasklardan biridir. Pinlock standart. güneş vizörü olan kasklardan tercih edin. Çünkü kışın güneş oldukça yatay gelir ve araçlardan yoldan çok yansıma yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

Nolan n86 o fiyata alınabilecek en iyi kasklardan biridir. Pinlock standart. güneş vizörü olan kasklardan tercih edin. Çünkü kışın güneş oldukça yatay gelir ve araçlardan yoldan çok yansıma yapar.
    mtnrkl bende seninle aynı durumdaydım ve senin soruna cevap yazmak için üye oldum. :) 1 hafta içinde kaç tane kask inceledim bilmiyorum.(ciddi ciddi gönül verdim. ) sonuç olarak hiç aklımda yokken kendimi AGV K4 EVO ALMIŞ BULDUM. Canımı sıkan tarafı güneş vizörünün olmaması hoş henüz ürün kargoda ancak bu bütçe için fiber olarak bu kaskı tercih ettim. işi bilenler öyle söyledi. :) fiyatı iyi araştır ve kaskta üretim yılı önemli!!! bunuda göz önünde bulundur. bizde para çok gibi diyorsan kompozit carbon kevlar (kurşun geçirmez malzeme) karışımlı kasklar var onlarıda araştır derim (yine AGV de var ve çok şıklar) :) iyi geceler. YANLIŞ EKSİK BİRŞEY YAZDIYSAM AFFOLA DEDİĞİM GİBİ ARAŞTIRMALARIMIN BİLEŞKESİ BU...

alacağın kaskın DOT sertifikası olsun ve çok iyi araştır. bulunduğun ilde ürünü deneme şansın varsa kesinlikle dene kafa yapısı kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor.

benim aldığım ürünler şimdilik bunlar aldığım yere rica ettim fotosunu yolladılar :)

diğer ekipmanlarını da tam almaya çalış... motorun üstünde seni koruyan hiçbirşey yok bunu UNUTMA...

Kask Tavsiyesi Kask Tavsiyesi Kask Tavsiyesi

• quote:

Orijinalden alıntı: whisper87

mtnrkl bende seninle aynı durumdaydım ve senin soruna cevap yazmak için üye oldum. :) 1 hafta içinde kaç tane kask inceledim bilmiyorum.(ciddi ciddi gönül verdim. ) sonuç olarak hiç aklımda yokken kendimi AGV K4 EVO ALMIŞ BULDUM. Canımı sıkan tarafı güneş vizörünün olmaması hoş henüz ürün kargoda ancak bu bütçe için fiber olarak bu kaskı tercih ettim. işi bilenler öyle söyledi. :) fiyatı iyi araştır ve kaskta üretim yılı önemli!!! bunuda göz önünde bulundur. bizde para çok gibi diyorsan kompozit carbon kevlar (kurşun geçirmez malzeme) karışımlı kasklar var onlarıda araştır derim (yine AGV de var ve çok şıklar) :) iyi geceler. YANLIŞ EKSİK BİRŞEY YAZDIYSAM AFFOLA DEDİĞİM GİBİ ARAŞTIRMALARIMIN BİLEŞKESİ BU...

alacağın kaskın DOT sertifikası olsun ve çok iyi araştır. bulunduğun ilde ürünü deneme şansın varsa kesinlikle dene kafa yapısı kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor.

benim aldığım ürünler şimdilik bunlar aldığım yere rica ettim fotosunu yolladılar :)

diğer ekipmanlarını da tam almaya çalış... motorun üstünde seni koruyan hiçbirşey yok bunu UNUTMA...

Kask Tavsiyesi Kask Tavsiyesi Kask Tavsiyesi
    @forumnik ; Tavsiye ettiginiz kask guzel ama karbon dan yapilmis. Forumda herkes en az fiber olmasinda hem fikir. Karbon daha mi iyi bilmiyorum. Yaniliyor muyum?

@MirabLe & @whisper87 ikinizinde onerdigi kasklar yakin. Baska fikir gelmezse bunlardan birini alabilirim.

Tesekkurler Herkese.

• mtnrkl M kullanıcısına yanıt
    Evet üstteki arkadaşın dediği gibi üretim yılları çok önemli kaskların. İçindeki köpük zamanla koruma özelliğini yitiriyor çünkü.

Kafana denemeden kask alma, her marka ve modelin kafa yapıları değişik oluyor. Bell M1 bana olmamıştı mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mirable

Evet üstteki arkadaşın dediği gibi üretim yılları çok önemli kaskların. İçindeki köpük zamanla koruma özelliğini yitiriyor çünkü.

Kafana denemeden kask alma, her marka ve modelin kafa yapıları değişik oluyor. Bell M1 bana olmamıştı mesela.
    karbon fiber olarak bu fiyat aralığında alabileceğiniz kask sayısı limitli, onların da güneş vizörü yok. İyi markaların kasklarını tercih edersen koruma bakımından polikarbon ile fiberglass kabuk arasında dağlar kadar fark yok tabi fiberglass biraz daha hafif bir malzeme. Sonuçta sharp testinde 4-5 yıldız almış kasklardan bahsediyoruz.
    Kask seçiminde en önemlisi kafanıza uyan kask kullanmaktır. Denemeden internetten kask sakın almayın. whisper97 kardeşim agv k4 kaskın hayırlı olsun ama başkalarının yorumlarına göre eğer denemeden aldıysan hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Ben nolanı almadan önce agv nin k3, k3sv ve k4 kasklarını denedim hiçbir bedeni kafama uymadı. agvlerin iç kısmı özellikle üst kısmı dar ve ensenin büyük kısmı açıkta kalıyor sanki biraz racing tipi yani yatarak kullanmaya uygun, her kafa yapısına uygun değiller onu anladım. Ayrıca dış kalıp olarak büyükler.
    Teknik olarak fiberglass ile polikarbon ve termoplastik malzemeler arasında şöyle de bir fark var fiberglass dayanıklı ve hafif buna karşın termoplastiğe göre daha kırılgandır. Kasklarda kullanılan fiberin de çeşitleri var pahalıdan ucuza doğru carbonfiber - fiberglass - compositefiber. Termoplastik vb diğer kaskların ise yine fiyatına göre kullanılan malzeme kalitesi değişkenlik gösterir. 200TL lık LS2 kask ile 600TL lık AGV NOLAN BELL CABERG bir değildir. Tabi ki marka farkı da var ama malzeme ve işçilik kalitesi farkı önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 11 Ekim 2014; 0:45:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mirable

@mtnrkl kaskların materyal kalite sıralaması kevlar-carbon-fiber-plastik-karpuz kabuğu :) vb... olarak gidiyor ancak kompozit yani karma kasklar (Kevlar-carbon veya carbon-fiber .......) koruma açısından daha dayanıklı diye biliniyor. ayırdığın bütçe eğer karbona yetiyorsa tabiki onu tercih et. ve dediğim gibi agvnin kevlar karbon kompozit kaskı var. 1300tl civarında alabiliyorsan çok güzel (sun moon agv). seçim yapmak çok zor kolay gelsin. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MirabLe

Malzeme olarak en az fiber malzemeden yapılmış bir kask bakın. Polikarbonat, plastik gibi maddelere bakmayın.

Ayrıca çift D halka bağlantı şeklinde olan bir kask seçmeniz faydanıza olacaktır. Quick release sisteminde olanların kazada açılma veya sert tırtıklı kısmın boğazı kesme ihtimali var.

önce güvelik ve malzeme sağlamlığı
    ve gerçekten bell 'i tavsiye ederim

bu yorumada aynen katıılyorum saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: m-s-z

quote:

Orijinalden alıntı: MirabLe

önce güvelik ve malzeme sağlamlığı
    ve gerçekten bell 'i tavsiye ederim

bu yorumada aynen katıılyorum saygılar

Alıntıları Göster
    Anladigim kadariyla benim butce ile cok da iyi bir kask alinamiyormus. Daha fazlada odeyemecegim icin , en kisa surede sizin onerdiginiz ozelliklerden bir kask alacagim. Aldikdan sonra marka model hakkinda yazacagim. Herkese tesekkurler.

• quote:

Merhaba Arkadaslar,

500-750 TL arasi kask tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Tesekkurler.

Givi markasına bak. Senin dediğin fiyatlarda muhteşem ürünleri var.
  • Evet ben dun aldim aves motordan..avrupadaki fiyatlardan daha ucuz..su anda gercek yuzde otuz indirim var..ben givi x07 yarim kask aldim..biliyorum yarim kask iyi degil ama alisana kadar zira diger kasklari su anda kullanamiyorum.
  • mtnrkl M kullanıcısına yanıt
    Bilmem nekadar hızla giderken eğerki kaza yaparsanız kask hiç bir zaman sizi korumaz kask sadece küçük kazalarda yavaş giderken belki koruyabilir
  • quote:

Anladigim kadariyla benim butce ile cok da iyi bir kask alinamiyormus. Daha fazlada odeyemecegim icin , en kisa surede sizin onerdiginiz ozelliklerden bir kask alacagim. Aldikdan sonra marka model hakkinda yazacagim. Herkese tesekkurler.

neden alınmasın ki konuda adı geçen nolan agv shark hepsi çok iyi kasklar. anlaşılmayan bir nokta varsa sor yine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptan_winnitu

Bilmem nekadar hızla giderken eğerki kaza yaparsanız kask hiç bir zaman sizi korumaz kask sadece küçük kazalarda yavaş giderken belki koruyabilir

kaskın koruyuculuğunu tartışmaya gerek yok. korumaz diye bir çıkış yapmışsınız ama bunu neye dayanarak söylediniz belli değil. yavaş hızlarda giderken düşmelerde de ilk önce kafayı yere vuruyorsunuz, kask olmazsa direkt kafatası yere çarpar ne demek "belki" takmayalım mı yani nasıl olsa korumuyor diye.
  • Gene yanlış anladınız ölümleri sadece kaskın olmayışına bağlamak gerçekleri gözardı etmektir yada saklamaktır yada motosiklete yeni başlayanlara ihanettir. yaratılan algı tak KASKI bişey olmaz , mıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

quote:

kaskın koruyuculuğunu tartışmaya gerek yok. korumaz diye bir çıkış yapmışsınız ama bunu neye dayanarak söylediniz belli değil. yavaş hızlarda giderken düşmelerde de ilk önce kafayı yere vuruyorsunuz, kask olmazsa direkt kafatası yere çarpar ne demek "belki" takmayalım mı yani nasıl olsa korumuyor diye.

Gene yanlış anladınız. Ve yanlış yaratılan algıya kapılmışsınız
    Tak KASKI bişey olamaz. Kask takanlar sakat kalmıyormu kask takanlar ölmüyormu kask evet ufak tefek çizikleri bertaraf eder evet kask eldiven bot dizlik şart ama önce eğitim şart motorsikletci kimseden medet ummayacak ne kasktan nede hatalı sürücüden

• quote:

Gene yanlış anladınız ölümleri sadece kaskın olmayışına bağlamak gerçekleri gözardı etmektir yada saklamaktır yada motosiklete yeni başlayanlara ihanettir. yaratılan algı tak KASKI bişey olmaz , mıdır

kendin bir algı yaratıp karşı görüş bildirmişsin. hiç de öyle bir şey yok. kaskı tak bişey olmaz diyen var mı ki? araba kullanırken emniyet kemeri tak ölmezsin demek gibi birşey.
    motosiklete yeni başlayana ihanet olan şey nedir kask tavsiye etmek mi? konuyu saptırmayalım kask tavsiyesi istenmiş ve tavsiye edilmiştir, hepsi bu. yoksa şu kaskı al ölmezsin demiyoruz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.