Arkadaşımdan emanet aldığım arabayla kaza yaptım... Kaza sırasında araba 3 takla attı ve araç pert oldu.. Polis gelip tutanak tuttu, alkol muayenesi yapıldı.. Alkol almamıştım zaten.. Yani polis tutanaklarında sıkıntı yaratan hiç bi durum yok.. Olaydan iki gün sonra eksper ilk olarak araç sahibi olan arkadaşımın ifadesine başvurmuş. O da benim bir kız arkadaşımla onun yanına gittiğimi ve aracı bana verdiğini söylemiş..Daha sonra eksperle ben görüştüm.. Kaza sırasında yanımda biri olup olmadığını sordu.. Ben de kazadan önce biri olduğunu ancak kaza sırasında olmadığını belirttim. O da işlemlerin daha çabuk yürümesi için eğer yanında bir şahit olsaydı daha kolay ödeme yapılırdı dedi. Ben de saf bi şekilde buna kandım.. Tabi olayın şokunuda henüz atlatamamıştım. Dolayısıyla eksperden aldığım akılla yanımda bir bayan arkadaş olduğunu, ancak polis kayıtlarına geçirmediğimi belirten bir kağıt imzaladım.. Daha sonra sigortanın ödeme yapmayacağını, yanımdaki bayanında ifadesinin alınmasını gerektiğini belirten cevapla karşılaştım.. Şu anda sigorta şirketi ödeme yapmıyor, neden diye sorduğumda da yanınızdaki bayanın ifadesi gerekli diyorlar.. Bi yandan dosyayıda bekletiyorlar.. Yani hem ödeme yapmıyorlar hem de dosyayı kapatmıyorlar...Çok mağdur durumdayım.. Arkadaşım aracın parasını istiyor.. Hatta arabayı sen satın al, bundan sonraki işlemlerle sen uğraş diyor.. Kasko şirketi ödeme yaparken polis kayıtlarını dikkate almıyor mu?.. Yoksa gerçekten benim ekspere verdiğim ifade yüzünden ödeme yapılmaz mı??? Bundan sonraki süreç için bilgisi olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum... BU arada olay 11 Nisan günü oldu.. Sigorta şirketi de Güneş Sigorta... Herkese şimdiden teşekkürler..
yazdıklarından konunun ayrıntılarıyla incelenmesi gerektiğini sanıyorum zira kbahsettiğini kağıdın beana göre hukuki bir dayanağı olamaz çünkü şahit göstermek zorunda değilsin,aynen fotoğrafın zorunlu olmadığı gibi..ama imzaladığın kağıtta kelime oyunları yapmış olabilirler ona en ince ayrıontısına kadar tekrar göz at bence..işin hukuki kısmı yaralamalı yada ölümlü bir kaza olmuş olsaydı o zaman şahit yada araçtakilerin ifadesi zorunlu olurdu.aklıma gelen birşeyde senin aracın sahibi olmadığın için arabayı sahibinden habersiz kaçırmış olabileceğin gibi birşeyi kılıfına uydurmaya çalışıyolardır bunlara dikkat et yani mesela oğlunun babasının arabsını kaçırdığını ispatlama gibi durumlarda kasko ödeme yapmaz
doğrusunu istersen bunları şunun için ayrıntısıyla yazdım sen de mağdur olabilrsin tamam ama arkadaşının mağduriyetinin yanında lafı bile olmaz bence seninkinin..birde arkadaşının durumunu düşün
Merhaba,
Bu tür olaylarda, işin genel olarak 5-6 ayağı vardır. Sizinkinde 7 olmuş. Araç sahibi (kaza yaptığı düşünülen kişi), sigorta şirketi, eksper, acente, polis ve servis. Polis resmi bir kurumdur ve bilirkişi konumundadır. Eksper de özel ama bilirkişi yetkisi olan bir kişidir. Ama asıl iş ve son karar sigorta şirketinde biter. Bütün bu kurumların arasında mekik dokuyup organize eden de acentedir. Konuyu sizin adınıza takip edecek, herkesin memnun olabileceği ve şirketin kabul edebileceği bir rapor yazılmasını sağlayacak kişi de acentedir. İyi niyet prensibi çerçevesinde çözülebilecek, karmaşık olmayan, eksperin işgüzarlığı sonucu ortaya çıkmış bir karışıklık. Acenteniz devreye girsin ve tarafları uyuştursun. Çok zor olmasa gerek.
Sigortacılığı sadece poliçe kesmekten ibaret saymayan acente ve sigorta seçimine dikkat. Fiyatına göre kasko yaptırmayın.
Öncelikle geçmiş olsun. En önemlisi kaza sonucu kimseye bişey olmaması.
Bu süreç her sigorta şirketinde yaşanılabilir bir durum ve her zamanda sonu sigortalının maduriyetinin giderilmesiyle sonuçlanmıştır. Bunun için üzülme hasarın er yada geç ödenecektir. Bu süreç 1 ay ile 3 ay arasında kazanın netliği ile alakalı olarak değişebilir. Pert hasarları şirketlerin en çok dolandırıldığı bir durum olduğu için her şirkette olduğu gibi güneş sigortanın tayin ettiği ekperde işi ince eleyip sık dokumak istemiştir. Eğerki hasar polis kayıtlarına geçmiş ise 2. 3. şahısların beyanına lüzüm yok olsada bir mahsuru yok. Muhtemelen Güneş Sigorta bu anlamda iş sıkı tutuyor. Bu noktada senin en önemli destekçin poliçeyi kesen acentedir. Onunla bu işi görüşün şirket exper ve sizin aranızda koordinasyonu sağlaması gereken odur.