Şimdi Ara

KASKO ŞİRKETLERİ En iyisi, en kötüsü? Hangisini tercih edelim? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
3
Favori
130.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RENAT27

quote:

Orijinalden alıntı: wind06

gerek şirket araçlar gerekse de kendi araçlarımda çok farklı sigorta firmaları ile iş yaptım. ve şunu söyleyebilirim ki esas ve önemli olan sigortacınızdan çok sigorta poliçenizdir. çok önemli kısımlar var, bunlara dikkat etmek gerekiyor. örneğin ihtiyari mali mesuliyet. karşı tarafın hasarını ödeyen kloz budur ve ne kadar yüksekse doğal olarak o kadar garanti altındasınız. 50-100 tl ucuza kasko yaptırıp sevinmek yerine bu tür ince nüanslara dikkat etmek lazım.
    mesela kaza anında ikame araç veriyor mu vermiyor mu? veriyorsa hangi hallerde veriyor? önemli bir konu.
    bir diğer hususta sizin aracınızın markası neyse onunla anlaşmalı olan ya da onda hasarı az gözüken dolayısı ile aynı şartlarda daha ucuza kasko yapacak olan firmayı bulun. ama sakın kaskodan herşeyi kısıp, neredeyse zorunlu trafik sigortası şartlarında bir kasko yaptırıp ucuza kasko yaptırdım diye heveslenmeyin.
    marka olarak ben anadolu sigortanın kurumsal olduğunu belirteyim sadece. yani poliçenizde ne yazıyorsa sıkıntısız alırsınız ama kurumsal olmanın dezavantajı ile biraz hantallar.

dikkat çektiğiniz noktalar cidden önemli. peki aracımın markasıyla anlaşmasının olup olmadığını, internet sitelerindenmi öğrenebilirim?
    birde hasarsızlık indirimi hangi durumlarda bozulmaz. örnek kaldırıma çarpma saksıya çarpma gibi göçmeler felan boya yaptırma durumlarındaki muafiyet ne şekilde düzenleniyor.
    acente olarakta çok kafamda ciddi şüpheler var.
    bu konudada tavsiyede bulunabilirmisiniz.

bunu sigorta firmalarını arayarak öğrenebilirsiniz.
    hasarsızlık indirimi sizin poliçenizde ne yazıyorsa o zaman bozulmaz. dediğim gibi poliçe çok önemli. hasarsızlık indirimi 1000 tl'lik kazaların altında inmeyebilir, ya da ilk kazanız da inmeyebilir yada ilk kazada sadece %10 inebilir ya da mini onarım olabilir. farklı uygulamalar var bu konuda. yine araştırıp, sorup, okuyup öğrenmeniz lazım. son imzayı atmadan iyice okuyun poliçeyi, anlamadığınız şeyleri acentanıza sorun.
    iyice anadolu sigortayı övüyor gibi olacağım ama anadolu sigorta da iş bankası şubeleri de acenta olduğu için acentadan dolayı bir sıkıntı yaşamazsınız. diğer türlü tanıdık acentalar da iyidir. tanıdıkta yoksa en büyük acentaları seçin, onların yaptırım gücü daha fazladır.

• quote:

quote:

quote:

gerek şirket araçlar gerekse de kendi araçlarımda çok farklı sigorta firmaları ile iş yaptım. ve şunu söyleyebilirim ki esas ve önemli olan sigortacınızdan çok sigorta poliçenizdir. çok önemli kısımlar var, bunlara dikkat etmek gerekiyor. örneğin ihtiyari mali mesuliyet. karşı tarafın hasarını ödeyen kloz budur ve ne kadar yüksekse doğal olarak o kadar garanti altındasınız. 50-100 tl ucuza kasko yaptırıp sevinmek yerine bu tür ince nüanslara dikkat etmek lazım.
    mesela kaza anında ikame araç veriyor mu vermiyor mu? veriyorsa hangi hallerde veriyor? önemli bir konu.
    bir diğer hususta sizin aracınızın markası neyse onunla anlaşmalı olan ya da onda hasarı az gözüken dolayısı ile aynı şartlarda daha ucuza kasko yapacak olan firmayı bulun. ama sakın kaskodan herşeyi kısıp, neredeyse zorunlu trafik sigortası şartlarında bir kasko yaptırıp ucuza kasko yaptırdım diye heveslenmeyin.
    marka olarak ben anadolu sigortanın kurumsal olduğunu belirteyim sadece. yani poliçenizde ne yazıyorsa sıkıntısız alırsınız ama kurumsal olmanın dezavantajı ile biraz hantallar.

dikkat çektiğiniz noktalar cidden önemli. peki aracımın markasıyla anlaşmasının olup olmadığını, internet sitelerindenmi öğrenebilirim?
    birde hasarsızlık indirimi hangi durumlarda bozulmaz. örnek kaldırıma çarpma saksıya çarpma gibi göçmeler felan boya yaptırma durumlarındaki muafiyet ne şekilde düzenleniyor.
    acente olarakta çok kafamda ciddi şüpheler var.
    bu konudada tavsiyede bulunabilirmisiniz.

bunu sigorta firmalarını arayarak öğrenebilirsiniz.
    hasarsızlık indirimi sizin poliçenizde ne yazıyorsa o zaman bozulmaz. dediğim gibi poliçe çok önemli. hasarsızlık indirimi 1000 tl'lik kazaların altında inmeyebilir, ya da ilk kazanız da inmeyebilir yada ilk kazada sadece %10 inebilir ya da mini onarım olabilir. farklı uygulamalar var bu konuda. yine araştırıp, sorup, okuyup öğrenmeniz lazım. son imzayı atmadan iyice okuyun poliçeyi, anlamadığınız şeyleri acentanıza sorun.
    iyice anadolu sigortayı övüyor gibi olacağım ama anadolu sigorta da iş bankası şubeleri de acenta olduğu için acentadan dolayı bir sıkıntı yaşamazsınız. diğer türlü tanıdık acentalar da iyidir. tanıdıkta yoksa en büyük acentaları seçin, onların yaptırım gücü daha fazladır.

verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
    biraz araştırmam lazım bu poliçe kapsamlarını. bakalım doğru poliçeye imza atabilecekmiyiz.
    tabi tavsiyede bulunacak arkadaşlarında önerilerini almak isterim bu arada.

• arkadaşlar. anadolu sigortadan kaskomu yaptırmak üzereyim. ancak kafama takılan birkaç husus var. poliçe kloslarında deprem, sel, terör, halk hareketlerinin hepsi yazıyor. ancak yangın gibi bir ibareye poliçenin ilk sayfasında raslayamadım. ancak acentemin bana söylediğine göre genel şartları kapsayan klavuzunda, bu ibareyi bulabileceğimi söyledi.
    birde kombine tek limit diye bir ibare var. burası tek bir kişiyimi kapsıyor onu çözemedim.
    normalde bu ibare bugüne kadar gördüğüm tüm poliçelerde vardı. ancak bunda görmeyince sanki bu muafiyeti eklememiş gibi bir izlenime kapıldım.
    bu konuda yardımcı olurmusunuz. bu kasko yüzünden kafayı yiyecem. veyada başka sigorta öneriniz varsa onuda değerlendirmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RENAT27 -- 14 Aralık 2011; 10:02:56 >
  • quote:

arkadaşlar. anadolu sigortadan kaskomu yaptırmak üzereyim. ancak kafama takılan birkaç husus var. poliçe kloslarında deprem, sel, terör, halk hareketlerinin hepsi yazıyor. ancak yangın gibi bir ibareye poliçenin ilk sayfasında raslayamadım. ancak acentemin bana söylediğine göre genel şartları kapsayan klavuzunda, bu ibareyi bulabileceğimi söyledi.
    birde kombine tek limit diye bir ibare var. burası tek bir kişiyimi kapsıyor onu çözemedim.
    normalde bu ibare bugüne kadar gördüğüm tüm poliçelerde vardı. ancak bunda görmeyince sanki bu muafiyeti eklememiş gibi bir izlenime kapıldım.
    bu konuda yardımcı olurmusunuz. bu kasko yüzünden kafayı yiyecem. veyada başka sigorta öneriniz varsa onuda değerlendirmek istiyorum.

Acenteniz doğru söylemiş genel şartlarda var kasko demek zaten çarpma çarpışma yanma çalınmadır bunları ekletme yada çıkarma durumunuz olmaz sadece deprem sel terör eklenir çıkarılır yada muafiyetli alınır.Bana bilgilerinizi PM atarsanız ben size başka fiyatlarda sunabilirim.Ankara' da sigortacılık yapmaktayım ve bir çok firma ile çalışmaktayız.Türkiye' nin neresinde olursanız olun adresinize kargo ile poliçe teslimi de yapmaktayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: PamirSAROS

quote:

arkadaşlar. anadolu sigortadan kaskomu yaptırmak üzereyim. ancak kafama takılan birkaç husus var. poliçe kloslarında deprem, sel, terör, halk hareketlerinin hepsi yazıyor. ancak yangın gibi bir ibareye poliçenin ilk sayfasında raslayamadım. ancak acentemin bana söylediğine göre genel şartları kapsayan klavuzunda, bu ibareyi bulabileceğimi söyledi.

Acenteniz doğru söylemiş genel şartlarda var kasko demek zaten çarpma çarpışma yanma çalınmadır bunları ekletme yada çıkarma durumunuz olmaz sadece deprem sel terör eklenir çıkarılır yada muafiyetli alınır.Bana bilgilerinizi PM atarsanız ben size başka fiyatlarda sunabilirim.Ankara' da sigortacılık yapmaktayım ve bir çok firma ile çalışmaktayız.Türkiye' nin neresinde olursanız olun adresinize kargo ile poliçe teslimi de yapmaktayız.

açıklama için teşekkür ederim. peki trafik sigortasında dikkat edilmesi gereken bir husus varmı?
    fiyat olarakta şirketler arasında neden ciddi farklar var.

• kaskosuz gezilmez ..! kaza yapmazsan kaza seni bulur
    hısız gelir bulur seni ..

aracım 2004 model focus 1305 liaya kasko yaptirdim 1.5 ay geçmeden kapali otoparkta gündüz vakti (perlavista AVM ) hırsız gelmiş camı kımış kapi sacini zedelemiş sonuç
    kapi sacı degişti şife kit set degişti 2000 liralik hasar mecburen kaskodan ...
  • quote:

quote:

quote:

açıklama için teşekkür ederim. peki trafik sigortasında dikkat edilmesi gereken bir husus varmı?

Rica ederim.Hayır trafik poliçesinde dikkat etmeniz gerekn bir madde yok sadece ufak şirketlere gitmemeye dikkat etmelisiniz başınız ağrır.Şu sıralar en iyi trafik sigortası fiyatını Axa Sigorta veriyor ama kazanız gecikmeniz yoksa.Trafik fiyatlarındaki farklılıklar şundan kaynaklanıyor.Eskisi gibi tek fiyat uygulaması yok hazibe bakanlığı diyorki bu sene örneğin %20 hasarsızlık indirimi olan hususi binek araca 190.00 TL den düşük 240 Tl den yüksek olmamak şartıyla poliçe kesebilirsiniz diyor.Şirketlerde zarar edip etmeyeceklerini analiz ederek fiyat politikası belirliyorlar.Ama dediğim gibi trafik poliçesi abi ne olacak ucuz olsun derseniz bir müşterimizin başına geldi X şirketin den karşı tarafa hasar veriyor %100 de kusurlu neyse karşı taraf X şirketine başvuruyor 3 ay geçiyo ödeme yok 4 yok 5 yok en sonunda karşı taraf biz acenteyi buluyor bizi tehdit etmeye başlıyor biz ödemicez parasını allahtan müşterimizi bulmuyor güzelce durumu izah ettik şirket ile görüşmesini anlattık yani sizi bulsa başınız ağrır güzel büyük şirketlere gidin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Rica ederim.Hayır trafik poliçesinde dikkat etmeniz gerekn bir madde yok sadece ufak şirketlere gitmemeye dikkat etmelisiniz başınız ağrır.Şu sıralar en iyi trafik sigortası fiyatını Axa Sigorta veriyor ama kazanız gecikmeniz yoksa.Trafik fiyatlarındaki farklılıklar şundan kaynaklanıyor.Eskisi gibi tek fiyat uygulaması yok hazibe bakanlığı diyorki bu sene örneğin %20 hasarsızlık indirimi olan hususi binek araca 190.00 TL den düşük 240 Tl den yüksek olmamak şartıyla poliçe kesebilirsiniz diyor.Şirketlerde zarar edip etmeyeceklerini analiz ederek fiyat politikası belirliyorlar.Ama dediğim gibi trafik poliçesi abi ne olacak ucuz olsun derseniz bir müşterimizin başına geldi X şirketin den karşı tarafa hasar veriyor %100 de kusurlu neyse karşı taraf X şirketine başvuruyor 3 ay geçiyo ödeme yok 4 yok 5 yok en sonunda karşı taraf biz acenteyi buluyor bizi tehdit etmeye başlıyor biz ödemicez parasını allahtan müşterimizi bulmuyor güzelce durumu izah ettik şirket ile görüşmesini anlattık yani sizi bulsa başınız ağrır güzel büyük şirketlere gidin.

anlıyorum. ozaman axa oyak sigortadan trafik poliçesini tercih etmek daha iyi olacak. peki
    kasko ödemelerinde anadolu sigorta problem çıkartıyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RENAT27 -- 15 Aralık 2011; 13:32:49 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

anlıyorum. ozaman axa oyak sigortadan trafik poliçesini tercih etmek daha iyi olacak. peki
    kasko ödemelerinde anadolu sigorta problem çıkartıyormu?

Hayır Anadolu Sigorta ödemelerde problem çıkarmaz zaten şu anda Türkiye sıralamasın da Axa 1. Anadolu Sigorta 2. şirket.Tercih edilmesinin sebepleri de sunmuş oldukları kaliteli hizmetler ve ödeme çabukluğu.Zaten şunuda unutmayın hangi sigorta şirketi olursa olsun markanızın anlaşmalı yetkili servisleri var aracınız için oraları tercih edin yok benim ustam var başkasına gitmem kaportacım var mekanikçim var derseniz uğraşısı oluyor evraklar gitti geldiler ustaya para ödemeler ama anlaşmalı servise aracınızı çektirdiğiniz vakit ne müşteri ne acente ne şirket ne servis hiç kimse uğraşmıyor sakın unutmayınız.Aracınızı servise teslim ediyorsunuz dosya açılıp eksper isteniyor eksper değerlendirme yapıyor eksperin değerlendirmesi sonucu ikame araç hizmeti sayesinde kaskonuz size yedek araç sağlıyor aracınız hazır olunca da gidip alıp çıkıyorsunuz ödemesini servis düşünüyor evraklarınızı şirkete iletiyor şirkette firmaay ödeme yapıyor

• arkadaşlar aracımın kaskosunu yenileyeceğim. şu anda en iyi teklfi sompo-japan firması verdi. fiba sigortayı almışlar, adı sompo-japan olmuş. vsiyeniz nedir? başım ağrır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: errrrr

arkadaşlar aracımın kaskosunu yenileyeceğim. şu anda en iyi teklfi sompo-japan firması verdi. fiba sigortayı almışlar, adı sompo-japan olmuş. vsiyeniz nedir? başım ağrır mı?

Bana araç sahibinin Tc Kimlik Numarası ile aracın plakasını PM den gönderirseniz ve aldığınız fiyatı da yazarsanız ben size aldığınız fiyat civarında yada o fiyata yakın daha iyi bir firmadan fiyat sunmaya çalışırım.Firma kötülemek istemiyorum sanal ortam da ama şunu söleyeyim bir çok kişi o firmadan büyük firmalara geçiş yapıyor yıl içerisin de.Bu size biraz fikir verir umarım.Bu arada bana mesleğinizi de yazarmısınız PM den.
  • quote:

arkadaşlar aracımın kaskosunu yenileyeceğim. şu anda en iyi teklfi sompo-japan firması verdi. fiba sigortayı almışlar, adı sompo-japan olmuş. vsiyeniz nedir? başım ağrır mı?

Bu arada en iyi teklifi sompo verdi diyorsunuz başka hangi şirketlerden teklifler aldınız onuda yazarmısınız fiyatları ile birlikte rica etsem
  • quote:

ben her zaman şunu söylerim. bühçe olarak sigorta şirketi şimdi yanınızda oluyor gibi gözüksede, dar gün dostu olan kaliteli bir sigorta şirketini tercih edin derim.
    daha sonra 50- 100 tl için başınız ağrır.
    eğer indirimli kasko yapan biyer arıyorsanız donanım haber sitesine özel %20 indirim yapan ümit beyden teklif alabilirsiniz.
    yardım ve sigorta işlemleri konusuna bakarak ulaşabilirsiniz.
    tabi burdaki sigortacı arkadaştanda teklifleri değerlendirin derim.
    mutlaka kloslardaki teminatlara dikkat edin. araştırıp ona göre yaptırın. kırpma full kaskoya kurban gitmeyin. benim size tavsiyem teminatlar olarak ihtiyari sorumluluk ölüm yaralanma teminatlarını en az 10000 tl ölüm sakatlanma 10000-20000 tl olarak belirleyin. birde seçeceğiniz sigortada hasarsızlık indirimi koruma klosu varmı bunuda sorgulayın.
    gerisi zaten standart kloslar.

• quote:

Uzak dur hocam 3 kurus fazla olsun iyi olsun

Ailanz axa ergo anadolu disinda yaptirma

Birde ykb sigorta onunda hizmeti iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • groupama dan kaskom vardı. bir kez kullandım. sıkınti çıkmadı.ama ilk 2 yıl iyi fiyat verdiler ondan sonra hasarsızlık indirimleri güme gitti gibi. kasko konusunda herkes büyük şirketlerden şikayetçi gibi şaşırdım bende.konu sigorta ve sigortacılar olunca insan çok şüpheci oluyor. ülkemizde hak arayanı deli,enayi yerine koyan sistem de buna eklenince ne yapacağımı şaşırıyorum. groupamada hasarsızlık koruma vardı. 3.basamaktan 1 e indim fiyat uçtu. cevaplar için teşekkürler..
  • Bana göre kaskoyu, servisin anlaşmalı olduğu kasko şirketlerden yaptırmak gerek. Şahsen ben, sıfır km. aracım için öncelikle hangi şirketlerin servis ile anlaşmalı olduğuna baktım. daha sonra anlaşmalı şirketlerden hangisi ucuz, ona baktım.

2004 model olan önceki arabam için ise, kasko şirketinden daha ziyade acentenin iyi olup olmadığına bakıyordum. Tanıdık sigortacım vardı. Allah korusun, kazan olunca beni ara, gerisine karışma diyordu. Bende bu konuda ona güveniyordum ama Allaha şükür kazam olmadı. İnşallahda olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Çok faydalı bilgiler edinmiş ve paylaşmışsınız gerçekten sizi tebrik ederim Kimse Ray Sigorta' yı beğenmiyor ama inanırmısınız 1 senedir acentesiyiz 8-9 hasarımız oldu en ufak bir işlemle uğraşmadık müşteride uğraşmadı şirket takır takır ödedi hasarları.Aslında bu performans benide şaşırttı ama ofisime acente temsilcisi ve bölge müdürü geldi ziyarete tek söyledikleri neydi biliyormusunuz.Bazı araçlarda fiyatlarımız inanılmaz yüksek bu doğru o konuda kendimizi övmüyor güvenmiyoruz ama hasar konusunda kendimize sonsuz güvenimiz var dedi buda beni inanılmaz rahatlattı diyebilirim.Geçmişide 48-50 yıla dayanana bir şirket ülkemizde güvenilir yani ama yukarıda saydığınız şirketler kesinlikle ilk tercih olmalı haklısınız.

• quote:

groupama dan kaskom vardı. bir kez kullandım. sıkınti çıkmadı.ama ilk 2 yıl iyi fiyat verdiler ondan sonra hasarsızlık indirimleri güme gitti gibi. kasko konusunda herkes büyük şirketlerden şikayetçi gibi şaşırdım bende.konu sigorta ve sigortacılar olunca insan çok şüpheci oluyor. ülkemizde hak arayanı deli,enayi yerine koyan sistem de buna eklenince ne yapacağımı şaşırıyorum. groupamada hasarsızlık koruma vardı. 3.basamaktan 1 e indim fiyat uçtu. cevaplar için teşekkürler..

En güzel hasarsızlık koruma Anadolu Sigorta' da kimse çift hasara hasarsızlık koruma vermiyor ve aracınız pert e ayrılmadığı sürece hasarsızlık korunuyor bazı firmalar arabanın % bilmem kaçını ( firmasına göre değişebiliyor ) geçtiği vakit hasarınızı korumuyor mesela 50 ise 40 a çekiyor ama anadolu da bu olay kesinlikle yok.

• quote:

quote:

ben her zaman şunu söylerim. bühçe olarak sigorta şirketi şimdi yanınızda oluyor gibi gözüksede, dar gün dostu olan kaliteli bir sigorta şirketini tercih edin derim.
    daha sonra 50- 100 tl için başınız ağrır.
    eğer indirimli kasko yapan biyer arıyorsanız donanım haber sitesine özel %20 indirim yapan ümit beyden teklif alabilirsiniz.
    yardım ve sigorta işlemleri konusuna bakarak ulaşabilirsiniz.
    tabi burdaki sigortacı arkadaştanda teklifleri değerlendirin derim.
    mutlaka kloslardaki teminatlara dikkat edin. araştırıp ona göre yaptırın. kırpma full kaskoya kurban gitmeyin. benim size tavsiyem teminatlar olarak ihtiyari sorumluluk ölüm yaralanma teminatlarını en az 10000 tl ölüm sakatlanma 10000-20000 tl olarak belirleyin. birde seçeceğiniz sigortada hasarsızlık indirimi koruma klosu varmı bunuda sorgulayın.
    gerisi zaten standart kloslar.

Çok doğru söylüyorsunuz 50-100 TL için ufak firmalar üzerinde durulmaz.Sompo japan fiba sigorta idi finansbankın bankacılık zihniyetinin di çeviremediler devrettiler alanlar da japonya firması yani bana 300 TL ye kasko kesseler 300 fazla verir axa ergo anadolu giderim ilk etap ta.

Ümit bey dediğiniz sanırım güneş sigorta acentesi indirimi de güneş sigorta' dan yapıyor denk gelmiştim yazılarına.Şahsen ben güneş sigorta' ya da pek sıcak bakmıyorum ama müşterilerin tercihlerine karışamam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Çok faydalı bilgiler edinmiş ve paylaşmışsınız gerçekten sizi tebrik ederim Kimse Ray Sigorta' yı beğenmiyor ama inanırmısınız 1 senedir acentesiyiz 8-9 hasarımız oldu en ufak bir işlemle uğraşmadık müşteride uğraşmadı şirket takır takır ödedi hasarları.Aslında bu performans benide şaşırttı ama ofisime acente temsilcisi ve bölge müdürü geldi ziyarete tek söyledikleri neydi biliyormusunuz.Bazı araçlarda fiyatlarımız inanılmaz yüksek bu doğru o konuda kendimizi övmüyor güvenmiyoruz ama hasar konusunda kendimize sonsuz güvenimiz var dedi buda beni inanılmaz rahatlattı diyebilirim.Geçmişide 48-50 yıla dayanana bir şirket ülkemizde güvenilir yani ama yukarıda saydığınız şirketler kesinlikle ilk tercih olmalı haklısınız.

Baldizim ray sigorta acentasinda calisiyor

Son zamanlarda fiyatlari baya yuksek cikariyorlar kaskoda

Ama genel olarak cok memnun musteriler mutlaka bir policeyi raydan kestircem allah nasip ederse

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.