Şimdi Ara

KASKO ücreti ile göre değişiyormu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    perşembe günü ilk aracımı aldım.
    sigorta bütün türkiyede de aynı diye 869 tl ödedim plaka belli olmadığı için 54YK yazmışlar
    kasko da ise ile göre değişme oluyor dedi kadın.
    araç sıfır olduğu için plaka çıkmamıştı plakanız sakarya olduğu için ucuz çıkar size dedi.
    kasko olarak en ucuz axa 2100tl verdi ve onu yaptırdım
    fakat yeni gözüme çarptı ordada evrakları vermediler aracı teslim ederken vericez demişlerdi kontrol şansım olmadı. plaka kısmına 34YK yazılmış ve plaka il kodu İSTANBUL gözüküyor. bu kasko ücretini arttırmışmıdır para iadesi şansım varmıdır ?

• Sigorta da ikamet adresiniz baz alınır, satışta plaka değişikliğine giderseniz noterde otomatikman ikamet adresiniz yazar ve bulunduğunuz ilin plaka nosunu alırsınız, kaskoyu henüz plaka değişmeden yapsanız dahi noter satış kağıdında yazan adres baz alınır, fiyat değişmese dahi yeni plaka aldığınızda zelil işlemi ile yeni plaka kaydedilmeli, olası bir sorunda kasko firmasına ilave bir koz vermemek için.

Örneğin eski aracınız izmir plaka idi ve 1 ay içinde yeni aracınızı istanbul plaka alıp plaka değiştirmediniz, bir önceki aracınızın tüm şartlarından yeni aracınızda faydalanırsınız.

Ancak izmirde ikamet edip istanbul plaka araç aldıysanız ve ilk defa kasko yapacaksanız istanbul plaka üstünden yüksek fiyatla kasko yapılır. Bu yüzden plaka değiştirmekte fayda var. Artık noterde plaka değişim masrafı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre4748

Sigorta da ikamet adresiniz baz alınır, satışta plaka değişikliğine giderseniz noterde otomatikman ikamet adresiniz yazar ve bulunduğunuz ilin plaka nosunu alırsınız, kaskoyu henüz plaka değişmeden yapsanız dahi noter satış kağıdında yazan adres baz alınır, fiyat değişmese dahi yeni plaka aldığınızda zelil işlemi ile yeni plaka kaydedilmeli, olası bir sorunda kasko firmasına ilave bir koz vermemek için.

Örneğin eski aracınız izmir plaka idi ve 1 ay içinde yeni aracınızı istanbul plaka alıp plaka değiştirmediniz, bir önceki aracınızın tüm şartlarından yeni aracınızda faydalanırsınız.

Ancak izmirde ikamet edip istanbul plaka araç aldıysanız ve ilk defa kasko yapacaksanız istanbul plaka üstünden yüksek fiyatla kasko yapılır. Bu yüzden plaka değiştirmekte fayda var. Artık noterde plaka değişim masrafı yok.

tam anlamadım.
    benim durum tam olarak şu ;
    Sıfır vw polo aldım perşembe satın alma işlemlerini yaptırdım cumartesi teslim aldım.
    İkametim Sakaryada olduğu için istanbuldan aracı almama rağmen 54 plaka çıktı. Fakat kaskoyu yapan kadın 54 yerine 34 yazmış ve evraklarda Plaka kodu : İstanbul Plaka : 34YK gözüküyor. yani ben fazla ücretmi ödedim ?

• m4libu kullanıcısına yanıt
    Anladım aracınız sıfırsa 34 yazması tabii ki rakamı yüksek çıkarır, kesinlikle biran önce sakarya plaka üstüne zeyil işlemi yapın. İlk yazdıklarım ikinciel araç satışında geçerliydi. Sıfır araçlarda asbis numarası ile kasko yapılıyor ve genelde müşteri beyanı ile 34xx gibi plaka seçiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: m4libu

quote:

Orijinalden alıntı: Emre4748

Sigorta da ikamet adresiniz baz alınır, satışta plaka değişikliğine giderseniz noterde otomatikman ikamet adresiniz yazar ve bulunduğunuz ilin plaka nosunu alırsınız, kaskoyu henüz plaka değişmeden yapsanız dahi noter satış kağıdında yazan adres baz alınır, fiyat değişmese dahi yeni plaka aldığınızda zelil işlemi ile yeni plaka kaydedilmeli, olası bir sorunda kasko firmasına ilave bir koz vermemek için.

tam anlamadım.
    benim durum tam olarak şu ;
    Sıfır vw polo aldım perşembe satın alma işlemlerini yaptırdım cumartesi teslim aldım.
    İkametim Sakaryada olduğu için istanbuldan aracı almama rağmen 54 plaka çıktı. Fakat kaskoyu yapan kadın 54 yerine 34 yazmış ve evraklarda Plaka kodu : İstanbul Plaka : 34YK gözüküyor. yani ben fazla ücretmi ödedim ?

Plaka zeyili yapsınlar. Zaten YK dan sonra zeyil gerekir(hem sigorta hemde kasko)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 21 Kasım 2017; 0:19:44 >

• Panthér kullanıcısına yanıt
    zeyil işleminden sonra kasko daha az çıkarsa aradaki farkı yatırıyolarmı ?
    bide şuan işler değişebilir çünkü firmaların istanbul ve sakaryaya göre verdikleri ücretler değişebilir.
    örnek AXA sigorta istanbulda en düşük veriyorsa belki sakarya en yüksek veren olabilir.
    Farkı yatırırlar yada alırlar. Sorun sistemden baksın zeyil yaparken gözükür zaten.

• benim yeğen yeni araba aldı.arabayı annesinin üzerine almış.800 kasko 500 sigorta çıkmış.bende şaşırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 21 Kasım 2017; 11:59:13 >
  • kaskoda yaş (özellkle ilk araçta)-il (plakaya göre) önemli parametreler.fiyatı acayip değiştiren unsurlardır. size tavsiyem sakarya il kodku plakanız var ise onun üzerinden yaptırın kaskonuzu.istanbul kaza riski yüksek şehir içinde olduğu için yüksek fiyat çıkar.
    plakanı taktıktan sonra kasko yu arayip zeyil yaptırmalısın
    yani plakanın değiştigini kaskoya bildirmelisin
    bu esnada 34 ten 54 e geçen araç arasındaki fiyat farkınıda hesabina geri yatırmaları gerekir.

ben 06 dan 41 e çevirdim 2.el aracımı kaskoda indirim beklerken 90-100 tl fark ödedim 41 daha ağır geldi sene 2013 :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.