Şimdi Ara

Kasko ve Trafik sigortası hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığımız 2. el aracımıza Neova Sigorta tarafından kasko ve trafik sigortası yaptırdık.

Biraz bilgilendirmeye ihtiyacım var internette bulunan bilgiler çok karışık. Hangi durumlarda Trafik sigortası hangi durumlarda kasko devreye giriyor ikisinin birbirinden farkı nedir?

Yada diyelim ki aracı sürücü vurdu araç AIRBAG açtı ve perte çıktı hatalı olan sürücü bu durumda kasko aracın kasko bedelini karşılıyor mu? (80.000) civarında gözüküyor.

Son olarak ise aracın ruhsat ve kasko sahibi dışında başka biri kullanırken kaza yaparsa gene karşılanıyor mu?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 21 Temmuz 2019; 0:12:1 >

• Alkollü veya ehliyetsiz olmadığı sürece kullanıcı önemli değil.
    Bir kazaya karıştıysanız ve hatalı siz çıkarsanız trafik sigortanız karşı tarafın hasarını karşılar, kapsamındaki tutar yetersiz gelirse kasko devreye girer, sizin hasarınızı da kasko karşılar. Eğer karşı taraf hatalı çıkarsa siz işlemleri kaskonuz üzerinden başlatırsınız onlar daha sonra karşı tarafın trafik sigortasından gerekli tutarı tahsil eder şeklinde biliyorum.
    Rayiç bedele çok takılmayın, genelde malum site ilanları üzerinden pazarlık dönüyor, buyurun rayiç bedeli hesabınıza yatırdık diyen bir sigorta ne gördüm ne de duydum bugüne kadar.
  • Kasko da çift kullanıcı diye seçenek var başkası kullandığında da karşılaması için onuda bulunması gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Rayiç bedeli derken benimde bildiğim yani daha önce duyduğum eğer araç %70 oranında kullanılamaz hale gelir ise kasko firması aracın aracın belirlenen bedelini karşılıyor. Sonuçta araç kullanılamaz haldeyken tekrar yaptıralım gibi bir şey yapmazlar herhalde bilemedim vallahi.

@marslan1999
    @orktas
  • BR9 kullanıcısına yanıt
    Genelde ona eksper karar veriyor, şirket hangisinde daha az zarar ediyorsa o yolu tercih ediyor. Özellikle airbag gibi pahalı malzemeler işin içine girerse perte ayrılması kaçınılmaz oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orktas

Kasko da çift kullanıcı diye seçenek var başkası kullandığında da karşılaması için onuda bulunması gerekiyor.
    böyle bir şey olduğunu daha önce hiç duymadım. kim kullanırsa kullansın kasko öder diye biliyorum. yanılıyor muyum?
  • firelegna kullanıcısına yanıt
    Vallahi bende 6-7 ay önce ilk defa duydum arkadaşım arabasına kasko yaptırırken, Sigortacı arabayı başka kullanan var mı diye sormuştu, o zaman çift kullanıcı diye ekliyorum demişti. Bende o gün öğrenmiştim böyle bir durum olduğunu.

Ekleme: Biraz araştırdım da genellikle standart olarak çoklu kullanıcı olarak yapılıyormuş kaskolar, indirim olarak sonradan kullanıcı isteğiyle tek kullanıcı yapılabiliyormuş. Ama tabi bu internetten okuduğum bilgi bütün kaskolarda standart olarak çoklu kullanıcı olmayabilir. Acente’ye sormak veya poliçeyi incelemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 22 Temmuz 2019; 12:25:8 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Poliçesine göre değişir, genelde kaskodan muaf tutulan hallerde araç sahibi/poliçe sahibi kişinin dışındaki kişilerin karıltığı kazalar diye yazılır.

Poliçeyi iyi inceleyin bir sürü kayıt oluyor anlamıyorsanız bu işlerden acentedeki kişiye full kasko istiyorum deyin...

• Tek sürücü çok sürücü farkı sigorta poliçesinin tutarını düşürebilmek için...
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    Standart kaskolar kullanıcı sayısı belirtmez , yani kim kullanırsa kullansın farketmez, ancak tıpkı muafiyet sisteminde olduğu gibi siz sadece ben kullanacağım derseniz bir miktar indirim olur ki bu risk alınmaya değer mi, değmez.
  • bugün de bir şey olmuş olduk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.