kredili alıyorsan bayi kendini güvene alması için şart koşar zaten, bir de garanti süresince servisin anlaşmalı olduğu sigorta şirketinden yapılırsa başın ağrımaz, biraz evvel sigortacım aradı 2011 aveo için teklif verdi trafik sompo 2967 ve kasko ak 6900 sınırsız imm dahil kampanyası varmış, benim aveo için opel servis 10 yıl boyunca hizmet verirken bütün sigorta işlerini servisin üzerinden yaptırmıştım hiç kazam olmadı ama arızalarda servis ücretsiz çekici göndererek veya bakım zamanı evden gelip alarak ekstra hizmetler veriyordu |
Kasko yaptırmak mantıklı mı? sigorta şirketleri hk. (4. sayfa)
-
-
Ben aracımı bayiden çıkarırken kasko sigortayı istediğiniz yerden yaptırın demişlerdi, ama dediğiniz gibi durumda hiç muhabbete girmez kasko sigortayı onların önerdiği yerden yaptırırdım. Ruhsat ve fiili araç tesliminden sonra aynı gün iptal eder kendi istediğim yerden tekrar kasko sigorta poliçemi kestirirdim .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2015 yılında motosikletle şehir içinde kaza yaptım motosiklet yere bile düşmedi masraf bu günün parası 75k karşı taraf kusurlu idi
arkadaşım sigortacı yetkili servisten çıkardığım gün tam kapsamlı kasko yaptır 8 yıldır yaptırıyorum bir defa bile dosya açılmadı ama gördüğüm kazalar sonucu aman boşuna yaptırıyorum diye hiç aklımda geçmez
sigortacı arkadaşım bmw motoru ile köpeğe çarptı kasko yok 7000 euro masraf çıktı gidip çıkma parçalarla topladı
başka bir arkadaş yayla dan inerken kaya dan yapılmış duvara çarptı masraf ı bırak kasko olsa direk pert gitti parçaları kendi tamir ettirdi pert motora biner gibi gezdi
ben hiç kaza yapmadım hadi kaza yı geç sadece far kırılsa 25 k
10 gün önce kasko yaptırdım raiç bedeli 400000 tl 2.5m imm ödediğim para 5460 tl 9 taksit anadolu SİGORTA
-
hayır üstad kredi falan yok. aynı aracı başka bayiden alınca zorunluluk yok. ama bunlar fiyatı biraz uygun verdiği için (uygun dediğim rakam da 100,000 tl ) istiyorlar. servisin anlaşmalı olduğu sigorta şirketi olursa o zaman okey derim.
detaylıca onu öğrenmem lazım, detaylı bilgi vermezse eğer demek ki sallamasyon bi şeydir. bu şekilde aracı alamayabilir, yaptırmayabilirim. çünkü malum hep uyanıklık peşindeler.
-
iyi de ödemesini yaptıktan sonra iptal edersem paramı geri alabiliyor muyum? nasıl oluyor o iş.
-
Tabi hocam kasko dediğimiz şey , sigorta poliçesi neticede parasını öder 365 gün için yaptırırsınız, sonra iptal ederseniz kullandığınız gün kadar kısmı kesilir geri kalan kısmı iade edilir. Kredi kartından taksitle yaptırırsanız iadesi de taksit taksit olur. Tek seferde öderseniz iptal edince tek seferde iade edilir. (kredi ile araba almadım, üstünde kredi olan arabada iptal edilirken ayrıca bir prosedür var mı bilmiyorum. Ama araba üstünde herhangi kredi yok ise kaskonuzu bir dilekçe ile iptal edebiliyorsunuz. )
Trafik sigortasını hep arabamı sattıktan sonra noter satış kağıdını mail atarak iptal ettirdim, o yüzden araç satışı olmadan zorunlu trafik sigortası iptal edilmeyebilir. Yanıltmayayım o konuda sizi.
anladım üstad teşekkür ederim. fiyat teklifi almak için internetten mi bakmak mantıklı yoksa direk sigorta şirketini mi arasak. bi de tavsiye ettiğiniz firma var mı?
-
Ucuz etin yahnisi misali hocam. Birisi 20bin fiyat verir ken diğeri yarısından az fiyat veriyorsa onun bir sebebi vardır illa. Her zaman sigorta kaskomu aynı kişiden kestirdim. Bir sorun olduğunda da arar bilgi alırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kasko yaptırmamak şu devirde ahmaklık daha geçen ay arkadaş 2022 Clio ile 2018 model passata vurmuş tabi passat haklı bizimkinde kasko yok adamın arabası pert kara kara düşünüyordu passat sahibi adam kaskodan parasını almış şimdi kasko şirketi bizimkine dava açmış paramı ver diye...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sırf imm için bile kasko yaptırılır, gider bir aracın canına okursunuz (insanı geçtim tedavi masrafları vs) , elinizdeki evi arabayı satınca aklınız başınıza gelir...
-
Hocam sigorta şirketleri genelde direkt kendileri pek teklif vermiyor (verenlerde var.) ve her şirketten ayrı ayrı teklif toplamak süreç olarak zor açıkçası.
Ben eskiden sigorta acentemden yaptırıyordum ama sigortam.net sitesi ilk çıktığından beri oradan yaptırıyorum hem fiyat olarak hemde herhangi hizmet
alma durumunda kendilerinden çok memnun kaldım. Son aracıma Temmuz ayında bayiden çıkmadan yaptırdım kasko sigortayı ve direk sigortam.net üstünden ilerledim başka yerden teklif almakla uğraşmak istemedim.
Sompo Japon, axa, Türkiye sigorta,Zürich sigorta ve doğa sigorta ile çalıştım genel olarak. Herhangi sıkıntı yaşamadım kasko da özellikle dikkat ediyorum ama zorunlu da da çok dandik bir sigorta şirketinden yaptırmamaya dikkat ediyorum.
Herkes imm den bahsetmiş ama sırf bunun İçin imm poliçesi var. Kaskonun tek avantajı bu değildir sanıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X