15 yıldır hep kaskolu bindim araçlara. belki en son 10 yıl önce kaskodan işlem yaptırdım. sigorta şirketlerinin şikayetlerine bakıyorum. ikame aracı 20 gün sonra verenler. pert aracının parasını 5-6 ay bekleten sigorta şirketleri çekici 3-5 saat sonra geliyor. araç parça bekliyor diye sanayide yatırmaları servis sigorta şirketi ile anlaşamayıp arabayı bağlıyormuş vs vs tonlarca şikayet. yok dosya eksik yok evrak eksik diye bir sürü bahaneler ile sallıyorlarmış. mesela cam mı değişecek adam sigortadan değişeceğini anlayınca bugün yoğunuz çekiyormuş. 10 yıl önce öyle değildi böyle şikayetlere rastlamazdım insanın sabrını sınayan şikayetler duyuyorum sürekli. cidden kasko yaptırınca içiniz rahatlıyor mu? ben bu şikayetleri görünce hiç sağlam gibi gelmedi. |
Kasko yaptırmak mantıklı mı? sigorta şirketleri hk.
-
-
Bende yaklaşık 11 yıldır kasko kullanıyorum. Şimdiye kadar 1 tane bile kazam yoktu ve hep acaba boşa mı para ödüyorum diye düşünüyordum. Fakat geçenlerde birisi yüksek hızla gelip bana çarpana kadar. 45 bin masraf oldu ve ben kaskoya 9 bin ödemiştim. Kasko olmasa karşı tarafın trafik sigortasına mahkum olurdum. Onun dediği yerde yaptırmak zorunda kalabilirdim. Fakat kasko olduğu için aracı servise çektirdim 10 gün sonra aldım. İkame talep etmedim hiç sorun yaşamadım. Küçük şeyler için düşünmeyin büyük bir kaza da cebinizden daha büyük miktarlar çıkabilir. Cam vs işinde öyle uğraştırmıyorlar. İnternette ki şikayetlerden bazen işin asıl sebebi söylenmeyebiliyor. Bu yüzden eğer durum müsait ise kasko yaptırılmalıdır. Düzgün firmaya yaptırılırsa sıkıntı da olacağını düşünmüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bu gün bir ford kuga 2 milyon. arabaya yandan girdiniz haşat ettiniz, 1 milyon masraf var. bir de adam size değe rkaybı açacak 1.5 milyon. bununla elinizdeki 108bin tl limitli trafik sigortası ile başa çıkamazsınız.
-
valla ben aracıma 8 yıldır kasko yaptırmıyorum, bir sorun yaşamadım. bu tabi ki yaşanmayacak anlamına gelmiyor hep bir risk var ama, küçük bir risk için çuvalla para vermek mantıklı gelmiyor.
bence burdaki asıl sorun aptalca belirlenen sigorta hasar karşılama miktarları. ülkedeki her şeyin fiyatı jet hızıyla uçarken nedense sigorta gibi şeylerin karşıladığı miktar aynı kalıyor. şu an öyle bir durumda ki insan neden sigorta yaptırıyorum bana ne faydası var diye düşünür yani.
-
Bu kararsızlığınız trafikte bir mersedes e yada bmw 5 araca arkadan tıklatmanıza kadar sürecektir. Sonra kaskonun ne demek olduğunu daha iyi anlayacaksınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 19 Ekim 2023; 13:14:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O 8 yılın, veya babamın kendi arabasını pert edene kadar kasko yaptırmadığı daha uzun yılların; hatasız 2016 model arabama hayvanın birinin yüksek süratle (ara sokakta park halindeki 6 araca vurmasıyla sonuçlanan) çarpmasından sonra önemsiz olduğunu çok iyi anladım.
Bu yaz tatilde iken, 6 arabanın plakaları okunup, birinin de benim arabam olduğunu anladığımda tahmin etmiştim başıma geleni. Benim aracım hariç kimsenin kaskosu yoktu. Karşı tarafın sigortası diğerlerini perişan etmiş haberleştiğimde. Ben arabayı servise verdim 26 gün ikame araç kullandım, bütün parçaların orijinal kullanılmasını sağladım. Kısacası karşı tarafın sigortası ile muhatap bile olmadım. 127 bin TL sadece aracın masrafı, ikame aracın da masrafı karşıya ödetiliyor mu bilmiyorum. Araç yürür hâldeydi Allah'tan. Yoksa şehirlerarası bir de çekici parası.. Kısacası 1 kere lazım olur (Allah korusun), çok işe yarar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
17 yıl yaptırmadım işim de düşmedi ama artık yaptırıyorum. En ucuz yeni bir araç alsan 1 milyondan aşağı değil. Yıllık 10 bin lira için riske değmez.
-
Hocam belli başlı bilindik sigorta şirketlerinde sıkıntı yaşamazsınız. Allianz, aksigorta vs. Ucuza yaptıracağım diye adı sanı duyulmamış firmalarda çok sıkıntı olur.
Bir de ucuz olsa da sigortam.net gibi online firmalardan kesinlikle uzak durun. Fiziki acenteleri tercih edin. Bir sıkıntıda hemen ulaşabilirsiniz. Kendi ağzım yandı ondan söylüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 19 Ekim 2023; 15:46:37 >
İşte forumda millet 10 bin diyorda konu fiyattan ziyade aldığın hizmet. Bu yüzden de kafam karışıyor.
iyi sigorta şirketleri 25-30 bin fiyat çekiyor.
Biraz önce subaru için fiyat aldım.
ak sigorta 24 bin, ana sigorta 8 bin fiyat çıkardı.
Axa 44 bin, hdi 23 bin,
3. Kademe indirim olmasına rağmen.
Ağzı yanmayan bilemiyor işte. Forumdakiler en ucuzunu seçmek yerine iyi firmaların verdiği teklifi seçmek zorunda kalsalar çoğu kasko felan yaptırmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 19 Ekim 2023; 15:57:10 >
Bunun için trafik sigortasına ek İMM yaptırabiliyorsunuz. İlla yüksek İMM'li kaskoya gerek yok yani. Ben bu sene öyle yaptım.
Kaskom kendi aracımın tamamını kapsarken karşı taraf için İMM ise 100000 lira. Trafik sigortamı yeniletirken 1200 lira farkla 10 milyonluk ek İMM aldım.
-
kasko olayına niye sadece kaza olarak bakıyorsunuz? sel felaketi olsa ve araç bu felakette kullanılamaz hale gelirse sigorta bunu karşılamaz. aracınız çalınırsa sigorta bunu karşılamaz. dolu felaketi yaşandı, kaskoyu olmayan cebinden ödedi. sadece kaza olarak bakmak çok büyük bir eksiklik. siz aracınızı sadece kazalara karşı kasko yaptırmıyorsunuz.
-
kasko ücretleri de araca göre değişiyor arkadaşlar. 10k çıkan adam kaskosunu yaptırabilir. benim arabama 40k kasko ücreti çıkıyor senelik, öyle olunca da tabiri caizse s.g. diyorum ve yaptırmıyorum.
-
Aracıma yandan sürttüler kaskoyla o güne kadar ödediğim kadarını bir seferde çıkardım firmadan. Uğraşmadığım da yanıma kar kaldı.
500bin üstü aracı olup da kasko yaptırmayan sağlam risk alıyor. Tek far 2-3 bin şuan. Tek parça boya binden aşağı değil. Ufacık tıklama 10bini buluyor.
Sele, çalınmaya vs girmiyorum bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 19 Ekim 2023; 18:27:45 >
Araç ne?
Daha beteri sizin başka bir lüks araca yandan sürtmeniz senaryosu. Size başkası sürtünce yine karşı tarafın (eğer varsa) kaskosu size ödeme yapar, veya yargı yoluyla uzun süreç sonunda alabilirsiniz ve uğraşırsanız tabi. Ama sizin başka araca verdiğiniz hasarlarda asıl o zaman kaskonun korumayı hissedersiniz (tabi poliçe kapsamı nispetinde).
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunda da sürten belli değil. Park halinde sürtme, kaçış ve kapanış.
Kasko olmasa elimizden öpüyordu tüm masraf.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 19 Ekim 2023; 23:50:25 >
son zamanlarda anadoludan pek memnun degilim. gecen sene ikame aracta baya sorun cikti acente ugrasmasa daha da uzayacakti.
gecenlerde cekici cagirdiklarinda o da uzadi, izmir icinde bir saatten fazla bekledikten sonra izmirin obur ucundan arayip 2 saate gelirim dedi cekici. soylenince baskasini yonlendirdiler vs.
odeme ve parca konusnda sorun yok yalniz o noktada haklarini yemeyeyim.
normalde coktan degistirirdik de 40 yillik acentenin hatrina devam ediyoruz.
fazla muahttap olmadim ancak alianzdan memnum simdilik.
ucuza kasko yaptiranlari ise hic anlamiyorum, psikolojik bir rahatlik sunuyor galiba. ucuz kasko hasar anina kadar ucuzdur sonra sac bas yoldurur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 20 Ekim 2023; 1:36:57 > -
tam olarak demek istediğim buydu.
5-10 bine kasko yaptıranlar psikolojik olarak kendilerini rahatlatıyor, ama bilmiyorlar ki herhangi bir problemde sürüneceklerini.
-
Bir laf vardır aslan besliyorsan yemini dert etmeyeceksin diye. Sen altına milyonluk araba çekiyorsan bir zahmet yıllık 40 bin lira kasko parası da gözüne çok gelmeyecek.
Son 2-3 yılda araç fiyatları 10 katına çıktı ama kaskonun da 10 katına çıkmasını insanlar kabullenemedi bir türlü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu kararsızlığınız trafikte bir mersedes e yada bmw 5 araca arkadan tıklatmanıza kadar sürecektir. Sonra kaskonun ne demek olduğunu daha iyi anlayacaksınız.
|
bu gün bir ford kuga 2 milyon. arabaya yandan girdiniz haşat ettiniz, 1 milyon masraf var. bir de adam size değe rkaybı açacak 1.5 milyon. bununla elinizdeki 108bin tl limitli trafik sigortası ile başa çıkamazsınız. |
O 8 yılın, veya babamın kendi arabasını pert edene kadar kasko yaptırmadığı daha uzun yılların; hatasız 2016 model arabama hayvanın birinin yüksek süratle (ara sokakta park halindeki 6 araca vurmasıyla sonuçlanan) çarpmasından sonra önemsiz olduğunu çok iyi anladım.
Bu yaz tatilde iken, 6 arabanın plakaları okunup, birinin de benim arabam olduğunu anladığımda tahmin etmiştim başıma geleni. Benim aracım hariç kimsenin kaskosu yoktu. Karşı tarafın sigortası diğerlerini perişan etmiş haberleştiğimde. Ben arabayı servise verdim 26 gün ikame araç kullandım, bütün parçaların orijinal kullanılmasını sağladım. Kısacası karşı tarafın sigortası ile muhatap bile olmadım. 127 bin TL sadece aracın masrafı, ikame aracın da masrafı karşıya ödetiliyor mu bilmiyorum. Araç yürür hâldeydi Allah'tan. Yoksa şehirlerarası bir de çekici parası.. Kısacası 1 kere lazım olur (Allah korusun), çok işe yarar. |
Bende yaklaşık 11 yıldır kasko kullanıyorum. Şimdiye kadar 1 tane bile kazam yoktu ve hep acaba boşa mı para ödüyorum diye düşünüyordum. Fakat geçenlerde birisi yüksek hızla gelip bana çarpana kadar. 45 bin masraf oldu ve ben kaskoya 9 bin ödemiştim. Kasko olmasa karşı tarafın trafik sigortasına mahkum olurdum. Onun dediği yerde yaptırmak zorunda kalabilirdim. Fakat kasko olduğu için aracı servise çektirdim 10 gün sonra aldım. İkame talep etmedim hiç sorun yaşamadım. Küçük şeyler için düşünmeyin büyük bir kaza da cebinizden daha büyük miktarlar çıkabilir. Cam vs işinde öyle uğraştırmıyorlar. İnternette ki şikayetlerden bazen işin asıl sebebi söylenmeyebiliyor. Bu yüzden eğer durum müsait ise kasko yaptırılmalıdır. Düzgün firmaya yaptırılırsa sıkıntı da olacağını düşünmüyorum.
|
Hocam belli başlı bilindik sigorta şirketlerinde sıkıntı yaşamazsınız. Allianz, aksigorta vs. Ucuza yaptıracağım diye adı sanı duyulmamış firmalarda çok sıkıntı olur. Bir de ucuz olsa da sigortam.net gibi online firmalardan kesinlikle uzak durun. Fiziki acenteleri tercih edin. Bir sıkıntıda hemen ulaşabilirsiniz. Kendi ağzım yandı ondan söylüyorum. |
kasko olayına niye sadece kaza olarak bakıyorsunuz? sel felaketi olsa ve araç bu felakette kullanılamaz hale gelirse sigorta bunu karşılamaz. aracınız çalınırsa sigorta bunu karşılamaz. dolu felaketi yaşandı, kaskoyu olmayan cebinden ödedi. sadece kaza olarak bakmak çok büyük bir eksiklik. siz aracınızı sadece kazalara karşı kasko yaptırmıyorsunuz. |
Benzer içerikler
- en iyi subwoofer markaları
- petrol ofisi mazotu nasıl
- egea mı megane mı
- 1. viteste silkeleme
- motor suyu kaç derecede donar
- skoda slavia
- dacia jogger özellikleri
- ds 8
- skoda fiyat listesi 2024
- l200 mitsubishi 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X