Şimdi Ara

KASKO YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forumu uzun zamandır takip etmeme rağmen yeni kayıt oldum. 2008 golf tsi 122 midline sahibiyim yaklaşık 1 yıl oldu alalı 12000 de araba. Kaskoyu yenileme zamanı geldi ama söyle bir olayla karşılaştım.

http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kasko%20Deger%20Listesi adresinde Güncel Fiyatlar için Kasko Deger Listesi ne baktım burada benim aracım için

A.Kodu A.Markası Aracın Tipi Aracın Modeli (Üretim Yılı) Aracın Kasko Bedeli
    153759 VOLKSWAGEN GOLF 1.4 TSI MIDLINE (122) 2008 30,100
    yazıyor aracın geçen sene ki değeri 38520 ytl .

8000 TL lik düşüş var. Ama diğer değerlere baktığımda bir yanlışlık olabileceğini düşündüm şöyleki: Örneğin:

153503 VOLKSWAGEN GOLF 1.6 FSI MIDLINE (115) 4 KAPI 2008 34,532 Veya;

153505 VOLKSWAGEN GOLF 1.6 MIDLINE (102) 4 KAPI 2008 33,060

SİZCE BUNDA BİR GARİPLİK YOK MU? Kasko bu değerden yapılacağından Allah korusun bir şey oldugunda Araç değerinin çok altında bir Ödemeyle karşılaşmaz mıyım?

Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Teşekkürler...

• Ben ucuzkasko.com'dan kontrol ettim oradada 30.100 tl görünüyor. Sigorta şirketleri bu listeyi baz alıyorlar bildiğim kadarıyla, dolayısıyla aracın değeri olarak bunun alınması normal görünüyor. Ama araçta aksesuar varsa bunları da eklemek lazım tabi.
  • hatırladığım kadarıyla araç değer koruma gibi artı maliyetli bir seçenek daha vardı kaskoda belki ondan kaynaklanmıştır
  • sayın onur7000 ;
    yaptırmış olduğunuz kasko poliçesinde aksi belirtilmedikçe aracınız çalındığında ya da pert olduğunda kasko poliçenizin üzerinde yazan bedeli değil hasarın oluştuğu tarihteki değeri alırsınız.
  • Onur bey araç liste değerlerinde düşüşler olduğu gibi yükselmelerde oluyor ...
    Sigorta şirketinizi bilmiyorum ama aracınızada bişey olduğu zaman örneğin çalınmaya maruz kaldığı zaman aracınızın tam tipinin piyasa bedeli araştırılır ve bu piyasabedelinin ortalaması ödenir . Eğer aracınızın piyasa değeri yüksekse acentenize kasko bedelini sorun çıkan bedel üzerinden yüzde 10 eksiltme ve arttırma yapılabilmektedir.
  • Amacım laf atmak veya eleştirmek değil.değer kaybından dolayı canın yanıyorsa o zaman pahalı arabaya binmeyeceksin.
  • Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    plaka sorgulama yardım
    15 yıl önce açıldı
    Araç Muayene Ettirmek (yardım)
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ersanayaz

Amacım laf atmak veya eleştirmek değil.değer kaybından dolayı canın yanıyorsa o zaman pahalı arabaya binmeyeceksin.

Sen ne diyorsun anlamadım....Sadece yorum yapmak için yorum yapmışsın.
  • Gerçekten bazı araçların değer kaybı fazla oluyor. Bu örnekte de bunu açıkça görebiliyoruz. Ama sigorta şirketleri değer olarak o rakamları kullanırlar. RÇakır ın da dediği gibi %10 oynama yapılabilir ama, olası bir pert durumunda yine uygulamanın nasıl yapaılacğı belli olduğu için, fazla prim ödediğinle kalırsın diyebilirim. O yüzdendir ki, insanlar 2. el de fazla değer yitirmeyen modellerin peşinde koşuyorlar. Ben hariç :)) .

Çok güzel bir aracın var. Ben ce zevkine vara vara kullanmaya bak.

Saygılar,

www.limonsigorta.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.