Merhaba arkadaslar, aracım çalıştığım iş yerinde park halindeyken cam temizleme firmasının iş bilmezliği sonucu, kendi ifadeleri pril ve su ile temziledik, sıcratmaları sonucu on camımda cam içne nufuz eden lekenmeler oluştu, görüşü sıfıra indirmiyor tabi, ancak dikkatli bakınca gündüz ışığında gözümü alıyor, kaskom sampo japon, sanırım orjinal cam değişimine izin veriyor( muafiyetsiz) ancak burda benim beyan düzenlemem gerekiyor galiba, yoksa cam kırığı yok. sorum şu olucak.
bilgilerinizi aktarırsanız sevinirim. not: yetkili servis çalışanına gösterdiğimde camımın kırık olmadığından kasko kabul etmez die bilgilendirme yaptı ancak eksper arkadasımla durumu paylaştım , beyan düzenle, olmaz öyle şey dedi, bu benim dışımda gelişen ve camımın zarar gördüğü bir olay, ne yapabilirim ki. |
Kaskodan Ön Cam Değişimi Hakkında Bilgiler
Ön camın hasar görmesi halinde, kaskonu kullanarak değiştirebilirsin. Kaskodan ön cam değişimi işlemi genellikle aşağıdaki adımları içerir:
- Sigorta şirketine bildirim: Hasarı sigorta şirketine derhal bildirmelisin.
- Ekspertiz: Sigorta şirketi, aracını inceleyerek hasarın boyutunu ve onarım maliyetini belirlemek için bir ekspertiz gönderecektir.
- Onarım: Yetkili bir serviste ön cam değişimi yapılır.
- Ödeme: Ekspertiz raporuna göre sigorta şirketi onarım masrafını karşılar.
Kaskodan Cam Değişimi Tramer'e Yansır mı?
Evet, kaskodan yapılan ön cam değişimi, Trafik Sigortası Bilgi Merkezi (TSBM) sistemine işlenir ve hasar kaydına geçer. Ancak, bu hasar "trafik kazası hasarı" olarak değil, "kasko hasarı" olarak kaydedilir.
Muadil Cam Muafiyetli Ne Demek?
Muadil cam, orijinal cam ile aynı kalite ve özelliklere sahip, ancak daha uygun fiyatlı bir camdır. Sigorta poliçende "muadil cam muafiyetli" seçeneği varsa, orijinal cam yerine muadil cam takılır ve aradaki fiyat farkı sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Cam Değişimi Tramer
Kaskodan yapılan ön cam değişimi, Tramer sistemine "kasko hasarı" olarak kaydedilir. Bu hasar, trafik kazası hasarları gibi primlere yansımaz.
Kaskodan Orijinal Ön Cam Değişimi
Sigorta poliçende "orijinal cam" seçeneği varsa, ön cam, orijinal marka ve model ile değiştirilir. Bu seçenek genellikle muadil cama göre daha pahalıdır.
Kasko Cam Değişimi Tramer
Kaskodan yapılan ön cam değişimi, Tramer sistemine "kasko hasarı" olarak işlenir ve trafik kazası hasarları gibi primlere yansımaz.