Şimdi Ara

Ön Cam tamiri-Auto King-Kasko???? İşlem Yaptırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
12.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün sabah arabanın ön camında birşey gördüm moralim bozuldu.Ön camda sağ tarafta alta yakın taş vurmuş cam çatlamış.

ön camımda çizik dahi yoktu.Hergünde böyle şeylere dikkat ederim gözümden kaçmaz.Büyük ihtimal son 2 gün içinde olmuş.İşin ilginç tarafı bu olay kesinlikle yolda olmadı (önden taş atan araba yüzünden olmadı.)

Evin önünde durdupu yerde olmuş.Çoluk çocuk birbirine taş atıp duruyor..........................vb.

Kaskom var.Mini onarım hizmetinden faydalanıp Autoking Ön cam tamiri ile yaptırmak niyetindeyim.7-8 ay önce Autokingde ön koltuktaki sigara yanığını yaptırmıştım ücretsiz(kasko) memnun kaldım bu işide düzgün hallederlermi acaba?

kimisdi diyor etrafını çizdir...vb...Ben onlara çok kulak asmadım.Resmini koyuyorum bunu yaparlar değil mi tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.En yakın Autoking bana 40-50 km uzakta boşuna gitmekte istemiyorum,telefonda sorsam görmemiz lazım diyecekler bunu yaparlar herhalde.......

Çatlağın tam ortası ele geliyor(sürtüyor tam taşın çarptığı yer) diğer yerleri pürüzsüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 31 Ağustos 2009; 14:35:39 >

• Hemen orayı koli bandı ile kapatıp, p.tesi cam tamirine gidin. Görüş seviyesinde olmadığı için sıkıntı yaratmaz. Yapılan tamirde tam olmasa bile orijinale yakın bir sonuç veriyor. Boşuna camı değiştirmeye gerek yok.
  • Nasip olursa yarın yaptırmak niyetindeyim inşallah olur.

Forumda bu konuda söyleyecek sözü olan insan yok mu ya bu forum ölmeye mi başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: br251

Nasip olursa yarın yaptırmak niyetindeyim inşallah olur.

Forumda bu konuda söyleyecek sözü olan insan yok mu ya bu forum ölmeye mi başladı

Valla benimde bugün otobanda giderken camıma bişey geldi.Sinek camı çatlatacak değilya taştı sanırım.Gerçi benim seninki kadar yok.Çok çok ufak ama midemi bulandırdı.Camın orjinalliğinide bozmak istemiyorum.Haberlerini bekliyorum.Bende yaptırmayı düşünüyorum.Burdan yaptırdıktan sonra resim ve diğer bilgileri paylaşırsan sevinirim.

• hangi kasko?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

hangi kasko?

Güneş Sigorta 1 yılda 2. grup hizmetlerden 8 defa yaralanabiliyorum.

2. Grup
    1-"Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme" (PDR)(3 cm çapa kadar boyanın zarar görmediği kaporta göçükleri)

2-"İç Döşeme Tamiri" (IR)(5 cm'ye kadar deri, vinil, kumaş, plastik hasarları) 8

3-"Ön Cam Tamiri" (WR)(Manda gözü, yıldız, kombine tip cam kırıkları, 10 cm'ye kadar çatlaklar)

Bu yıl bir defa koltuktaki sigara yanığını yaptırdım.kaldı 7 hakkım.
  • kaskoyu sorma sebebim; ben de yeni araç alacağım inşallah, kasko araştırıyorum.
    genelde anadolu, güneş ve allianz öneriliyor internette...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KASKODAN ÖN CAM DEĞİŞİMİ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

kaskoyu sorma sebebim; ben de yeni araç alacağım inşallah, kasko araştırıyorum.
    genelde anadolu, güneş ve allianz öneriliyor internette...

Bizim tanıdık bir sigortacı var bir sürü sigorta şirketiyle bağlantısı var ama Güneşi tavsiye etti.Bizde hep ondan yaptırıyoruz.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: btozmete

Valla benimde bugün otobanda giderken camıma bişey geldi.Sinek camı çatlatacak değilya taştı sanırım.Gerçi benim seninki kadar yok.Çok çok ufak ama midemi bulandırdı.Camın orjinalliğinide bozmak istemiyorum.Haberlerini bekliyorum.Bende yaptırmayı düşünüyorum.Burdan yaptırdıktan sonra resim ve diğer bilgileri paylaşırsan sevinirim.

Geçmiş olsun otobandada taşın ne işi varsa artıkNasip Olursa yarın gideceğim Sonucu buraya yazarım....
  • Dr. Vinyl'i de bir araştırın. Onlar da profesyonel olarak bu işleri yapıyorlar. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum, İzmir-Karabağlar'da var, İstanbul'da da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

Dr. Vinyl'i de bir araştırın. Onlar da profesyonel olarak bu işleri yapıyorlar. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum, İzmir-Karabağlar'da var, İstanbul'da da var.

Şimdi internet sitesinden baktım çatlak cam tamiri yaptıklarına dair bir yazı.....vb.yok.Güneş Sigortayla Anlaşması yok.Zatende 3 büyüklerde oturmuyorum.(istanbul-İzmir-Ankara)
  • Şimdi öncelikle kaskocunu araman lazım ve bilgi alman lazım değişim konusunda bazı kaskolar yan sanayi cam taktırıyorlar veya bir miktarını karşılıyorlar üstünü sen tamamlıyorsun geçen sene banada oldu bu durum sileceğe takılıp duruyordu sürekli gidip değiştirdim camı...Cam diyoruzda sensörsüz camda 391tl+KDV fiyatı var senin aracın ne bilmiyorum gerçide vw grubu benim aracım...

Bu senede oldu bayağı büyük bir çatlak taş geldi onunda cuma siparişini verdim bu hafta içi kaskodan değişicek ne kaybedicem ben bu sene mini onarım hakkım gidicek o da önemli değil benim için o kadar..

Anadolu sigorta camın 150tl sini karşılıyor kaskodan değişirsen camı o zamanda kasko bozuluyor benim kaskom başak bu 3.cam olucak her sene hak veriyor..GEneldede 2 sene anca gidiyor bir şansılık mıdır nedir taşlar sert geliyor sürekli

• http://www.gunessigorta.com.tr/page.php?name=anlasmali_cam_servisleri

güneş sigorta nın anlaşmalı cam servisleri linkte var. anlaşmalı servislerden bulunduğun yerde olanına mini onarım yapıp yapmadığını sorabilirsin.

benzer olay benim başıma gelmişti, autoking küçük hasarı tamir edebileceklerini ancak camın kırılma riski olduğunu bunu kabul ettiğime dair belge imzalamam gerektiğini söyleyince yaptırmaktan vazgeçmiştim. (gerçi kırılınca ücretsiz cam takıyorlar.) ancak anlaşmalı cam firmalarından bir tanesi onarımı 20 dakikada yapabileceklerini (randevu vermeden hemen) ve herhangi bir sorun çıkmayacağını söylemişti. ben bunları araştırırken ön cama ikinci bir taş geldi ve hem kırık hemde 15 cm kadar çatlak oluşturunca yıllık değişim hakkımı kullandım ve yeni cam taktırdım. (güneş sigortadan)

• quote:

Orijinalden alıntı: br251

quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

Dr. Vinyl'i de bir araştırın. Onlar da profesyonel olarak bu işleri yapıyorlar. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum, İzmir-Karabağlar'da var, İstanbul'da da var.

Şimdi internet sitesinden baktım çatlak cam tamiri yaptıklarına dair bir yazı.....vb.yok.Güneş Sigortayla Anlaşması yok.Zatende 3 büyüklerde oturmuyorum.(istanbul-İzmir-Ankara)

Hizmetlerimiz bölümünden baktıysanız, görünmüyor evet. Ama Hakkımızda bölümünü incelerseniz orada cam yazdığını görebilirsiniz.

Dr. Vinyl cam doldurma işleri de yapıyorlar. Telefonla arayıp bilgi almanızı tavsiye ederim.

• Benim camda da bir sorun var.Orijinali ile değişiyormuş,kaskoya çok para verdik;ama bazıları yan sanayi takıyormuş.Ben komple değiştireceğim camı.
  • Sabah Autoking'e gittim.40 dakika kadar sürdü eskisinden kat kat iyi oldu ama yeri tabikide belli.Eski çatlak görüntüsü gitti şimdi sadece çizilmiş görüntüsü var.Eskiden arabaya karşıdan bakınca çatlak belliydi şimdi belli değil,ancak yanına iyice yaklaşırsan çizikler görünüyor..Zaten çok öenmli bir yerde değil ,en sağda altta, görüşe bir etkisi yok.İdare edeceğiz artık ne yapalım.Kasko olmasaydı kaç paraya yapardınız diye sordum 80TL. dediler.

Resim çok iyi değil ama idare edin.

• ne uyguladılar nasıl tamir ettiler merak ettim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASİL01

ne uyguladılar nasıl tamir ettiler merak ettim?

Uygulama yapılan yere müşterileri almıyorlar bekleme salonunda bekliyoruz.Ama ben sordum bir makinesi varmış bunun yardımıyla çatlağın içine camın sıvı hali diye tabir ettikleri bir made var ondan enjekte ediyorlarmış.Bu tür yöntemler(iç döşemelerdeki yanık tamirleri,cam tamirleri %100 sonuç hiçbir zaman vermiyor.Zaten bunu kendileride söylüyorlar.Ama eski halinden iyi oluyor.
  • Bizimde ön sağ koltukta leblebi büyüklüğünde bir sigara yanığı var. autoking'de yaptırmayı düşünüyorum.
    Rica etsem eski hali olmasa bile yeni halinin fotosunu koyabilirmisiniz.

Birde şuana kadar bahsettiğiniz 2 hakkınızı kullanmışsınız. Kaç kere daha gitme şansınız var biliyormusunuz.
  • Bende ön cam tamiri yapmıştım ancak otoking değilde carglass adlı bir firmadan

Tamir boyunca ustaların yanındaydım öyle fazla bir işçiliği yok bunun. Eleman oraya dikey şekilde bir makine bağlıyor ve uzun süre makine orada kalıyor. Sanırım ısıtmayla camı kıvama getiriyorlar. Daha sonra hasarlı yere jelatin gibi birşey koyup tekrar makineyi bağlıyorlar. Makineyi çıkarttıklarında işlem bitiyor. Sonraki iş hasar dışındaki yerlere bulaşmış jelatimsi maddeyi jiletle kazıyıp çıkartmak .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniavolkan -- 1 Eylül 2009; 12:06:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.