Şimdi Ara

Kaskolu aracımla başka bir otomobile çarpsam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kaskolu, sigorta, muayene gibi tüm evrakları tam olan bir araçla başka bir arabaya arkadan çarpsam yani %100 hatalı olsam

1) Karşı tarafın kaskosu yoksa zararları kim öder?

2) Karşı tarafta kasgo ve trafik sìgortası yoksa zararları kim öder?

3) Karşı tarafın kaskosu ve sigortası olsa zararları kim öder?

Kullandığım araçlar her zaman kaskoludur ve hiçbir eksik evrağı yok. Düşünüyorumda birisine çarpsam ya da birisi bana çarpsa cebimden para çıkar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• %100 hatalı iseniz sizin hasarınızı kendi kaskonuz karşılar.
    Karşı tarafın hasarını sizin trafik sigortanız limitine kadar öder. Limitin üzerinde hasar varsa artan rakamı yine sizin kaskonuz öder.

Sıkıntı olabilecek tek durum, bildiğim kadarıyla, sizin aracınızın 50bin liralık kaskosu var diyelim; gidip 300bin liralık bir araca çarptınız ve 80bin liralık hasar oluştu ve %100 siz suçlusunuz. O zaman kasko 50bine kadar ödeme yapar ve karşı tarafın kaskosu yoksa (O kadar arabaya binip kasko yaptırmamışsa) durum vahim... Kaskosu varsa da şirket aracı onarıp sahibine teslim edip, aradaki farkı sizden tazmin etme yoluna gidebilirler.

Düzeltme: Aynı şekilde karşı tarafın hasarı için önce trafik sigortası devreye girer. Artan kısım için kasko devreye girer. Hala artan hesap varsa cepten gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lorem ipsum

Arkadaşlar kaskolu, sigorta, muayene gibi tüm evrakları tam olan bir araçla başka bir arabaya arkadan çarpsam yani %100 hatalı olsam

1) Karşı tarafın kaskosu yoksa zararları kim öder? ARKADAN ÇARPTIĞIN İÇİN SENİN KASKON DEVREYE GİRER

2) Karşı tarafta kasgo ve trafik sìgortası yoksa zararları kim öder? SENİN ARACININ KASKOSU ÖDER (DİĞER ARACADA ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI OLMADIĞI İÇİN SADECE CEZA KESİLİR)

3) Karşı tarafın kaskosu ve sigortası olsa zararları kim öder? GENE SENİN KASKON ÖDER

Kullandığım araçlar her zaman kaskoludur ve hiçbir eksik evrağı yok. Düşünüyorumda birisine çarpsam ya da birisi bana çarpsa cebimden para çıkar mı?

ARKADAN ÇARPTIĞIN ANDA TAKİP MESAFESİNE UYMADIĞIN İÇİN 8 DE 8 SEN HATALI OLUYORSUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozn.Onl -- 25 Haziran 2012; 10:15:54 >

• Yanlış bilgi vermeyin...8 de 8 suçlu olduğun zaman kasıtlı olarak bilerek gidip çarptın diye sigorta BEŞ KURUŞ ödemiyor....Birde alkollü kaza yapıldığı zaman..Birde ruhsatı anahtarı arabanın üzerinde olduğu çalındığı zaman.. Bu üç durumda hava alıyorsunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Yanlış bilgi vermeyin...8 de 8 suçlu olduğun zaman kasıtlı olarak bilerek gidip çarptın diye sigorta BEŞ KURUŞ ödemiyor....Birde alkollü kaza yapıldığı zaman..Birde ruhsatı anahtarı arabanın üzerinde olduğu çalındığı zaman.. Bu üç durumda hava alıyorsunuz..

ilk söylediğine katılmıyorum, arkadan çarpmak , önden vurmak, yandan çarpmak hepsini aynı kapıya çıkar. kasko o şekil ayrım yapamaz. ama kazanın oluşunda bir şüphe duyarsa inceleme yapabilir
  • Kırmızıda geçip kazaya sebebiyet verseniz bile kasko öder. Kasko nadiren ödemez:

1) 0.5 promilin (yani yasal sınırın) altında dahi alkollü olsanız kasko ödemez.

2) Aracı kasko amacı dışında kullanırken (yarışmak) kaza oluşması durumunda kasko ödemez.

3) Kasıttan şüphelenir ise kasko ödemez.

Bunun dışında öder. Yaptırdığınız teminata kadar öder.
  • Yanıtlar için teşekkürler. Kullandığım araçların birisinin kasko değeri 110 diğeri sanırım 25-30 arası. Ucuz olan araçla çok pahalı bir araca çarptım diyelim karşı tarafta 120.000 TL hasar oluştu desek ne 120000-30000=90000 Yani 90.000 TL cepten mi vereceğim? O zaman kaskonun ne anlamı kalıyor ki? Her zaman risk var.

Dikkatli ve iyi araç kullanıyorum.

Peki çok pahalı bir araç bana çarpsa hata onda olsa benden para çıkma ihtimali var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

quote:

Arkadaşlar kaskolu, sigorta, muayene gibi tüm evrakları tam olan bir araçla başka bir arabaya arkadan çarpsam yani %100 hatalı olsam

1) Karşı tarafın kaskosu yoksa zararları kim öder? ARKADAN ÇARPTIĞIN İÇİN SENİN KASKON DEVREYE GİRER

2) Karşı tarafta kasgo ve trafik sìgortası yoksa zararları kim öder? SENİN ARACININ KASKOSU ÖDER (DİĞER ARACADA ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI OLMADIĞI İÇİN SADECE CEZA KESİLİR)

3) Karşı tarafın kaskosu ve sigortası olsa zararları kim öder? GENE SENİN KASKON ÖDER

ARKADAN ÇARPTIĞIN ANDA TAKİP MESAFESİNE UYMADIĞIN İÇİN 8 DE 8 SEN HATALI OLUYORSUN.

her arkadan çarpmada hatalı çarpan olmuyor, ayrıca "8" oranı da kalktı, mesela yeşil ışık yanıyorken duran araca çarparsanız %50~%50 paylaştırılır

http://www.traport.com.tr/images/ktt_kaza_durum_senaryolari.pdf

• quote:

Yanıtlar için teşekkürler. Kullandığım araçların birisinin kasko değeri 110 diğeri sanırım 25-30 arası. Ucuz olan araçla çok pahalı bir araca çarptım diyelim karşı tarafta 120.000 TL hasar oluştu desek ne 120000-30000=90000 Yani 90.000 TL cepten mi vereceğim? O zaman kaskonun ne anlamı kalıyor ki? Her zaman risk var.

Peki çok pahalı bir araç bana çarpsa hata onda olsa benden para çıkma ihtimali var mı?

yok, size para gelme ihtimali var aracınızın kazalı olması sebebiyle kaybettiği değeri karlı taraftan tazmin edebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 25 Haziran 2012; 11:36:01 >
  • quote:

Yanıtlar için teşekkürler. Kullandığım araçların birisinin kasko değeri 110 diğeri sanırım 25-30 arası. Ucuz olan araçla çok pahalı bir araca çarptım diyelim karşı tarafta 120.000 TL hasar oluştu desek ne 120000-30000=90000 Yani 90.000 TL cepten mi vereceğim? O zaman kaskonun ne anlamı kalıyor ki? Her zaman risk var.

Kasko değeri üstünden yapılan birşey değil o. Kaskonuzda ne kadar maddi hasar karşıladığına dair bir yer olmalı. Orada yazar. Bizim aracın ederi 85.000TL olarak gösterildi. 120.000TL hasar ödeme mevcut kaskoda.

E artık kesin bir yere vuracaksanız, önünüzde bir Ferrari, bir focus varsa, direksiyonu focusa kıracaksınız. Kasko da bir yere kadar...

Aracı yanan bir şahısın aracı yanar vaziyette gitmeye başlayıp, çevredeki 3 arabaya çarpıp onları da tutuşturmuş, hasar toplamı kaskodaki maddi hasar klozunu geçtiği için, aradaki farkı cepten ödemişti. Böyle şanssızlıklar da olabiliyor hayatta...

• Araçların sahibi olmadığım için kasko poliçelerini okumamıştım. Az önce okudum anladım. Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.