Şimdi Ara

Kaskomla Hasarımı İstediğim Yetkili Serviste Yaptırabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar gecenlerde clio aracımla kaza yaptım.Beni arayıp aracımın renault maısdekı onarım ucretının cok fazla oldugunun o yuzden ya aracımın perte cıkartmam gerektıgını ya da baska bır yetkılı servısde o da olmadı renault yetkılı servısleri dısında bıyerde yaptırmayı teklıf ettıler.Bende aracımın perte cıkarılacaksa ne kadar bır fıyat verılecegını ogrenmek ıstedım.Ondan sonra bana pıyasa arastırılması yapılacagı söylendı..Sımdı arkadaslar eger benım aracımın pıyasa fıyatının altında bır fıyat teklıf ederlerse ve bende kabul etmezsem illa da ben renault maısde yaptırmak ıstıyorum gıbı bır hakkım var mı?Yoksa kabul etmedıgımden dolayı benı o bahsettıgı servıslere mı yonlendırecekler..Yorum yaparsanız sevınırım..

• Benim başıma gelmişti ufak bir kaza, yetkili servis yerine sürekli gittiğim kendi servisime yaptırdım,
    farkı yetkili serviste hiç bir şeye karışmıyorsunuz, özel servis hasar dosyasını kendi açıyor, onlar takip ediyor,
    para sizin hesaba yatıyor, servise siz ödüyorsunuz
  • Tam olarak konuyu okumadınız galıba..
  • Her kasko şirketinin anlaşmış olduğu yetkili servis farklılık gösteriyor. Eger yetkili serviste aracı yaptırmak pahalıya patlıyacaksa kasko şirketinin istegi üzerine perte çıkarma önerisinde bulunulduysa aracın değeri zaten poliçede bellidir o ücreti verip perte çıkarsınlar az ücret verilecekse yada özel serviste yapılacaksa kesinlikle kabul etmeyin ve aracı yetkili serviste yaptıracagınızı söyleyin. Geçmiş olsun
  • Bildiğim kadarıyla piyasa fiyatının altında bir değer verirler. Aracınızı istediğiniz yetkili serviste yaptırabilirsiniz. Anlaşmalı değilse önce ödersiniz daha sonra para hesabınıza yatar. Bizza başıma geldi. Anlaşmaları yoktu ama yine orada yaptırdım. Bence kolay kolay y. servisi seçmeyin çünkü arabanaız ağır hasarlı olacak. Satarken edeceğiniz zarar şu andan fazla olacaktır gibi geliyor.
  • Araç perte çıkacaksa bence sizin açınızdan daha iyi bir çözüm olur aşırı hasarlı bir araçla uğraşmak zorunda kalmazsınız araç perte çıkartılırsa zaten kasko bedeli ödenir veya o günkü aracın piyasa bedeli ödenir.
  • Yaptırabilirsiniz.Ancak anlaşması olmayan yetkili servise önce parayı siz ödersiniz 1 ay içinde sigorta şirketi parayı sizin tarafınıza öder.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

Yaptırabilirsiniz.Ancak anlaşması olmayan yetkili servise önce parayı siz ödersiniz 1 ay içinde sigorta şirketi parayı sizin tarafınıza öder.

Servisle anlaşınca kasko şirketi tarafından hesaba para yatırılmasını bekler. Önceden para ödemeden kasko parasıyla hesap kapatılabilir.
  • yetkili servisler vatandaşa farklı farklı maliyetler çıkarabilir çünkü vatandaşı kazıklama şanslarını kullanmak isterler,

ama sigortaya çıkacak maliyet yetkili servisten yetkili servise değişmez, sigorta şirketleri bu işin kurdu.

dolayısı ile şirket özel serviste yaptırmak için yol açıyor, evet derseniz x yetkili serviste de çok çıktı ya pert ya özel servis diyecekler büyük ihtimal.
  • Siz ne kadar yetkili servis diye diretseniz de sigorta şirketi kabul etmeyecektir. Şurda yaptıralım diyecektir exper olan bey. Kendilerinin anlaşmalı olduğu bir servise yönlendirmeyi teklif edecektir. Kabul etmezseniz pert e çıkaracaklar ve piyasası 16000 olan araca 13000 (mesela) tl teklif edeceklerdir. Sigorta şirketleri işin kurdu durumunu geçip çakalı olmuşlar artık. Kasko bedeli üzerinden ödeme yapmazlar. Tecrübe ile sabittir.
  • Ondan eminim zaten kasko bedelı degıl pıyasa bedelını vermek zorundalar..Ama ıste onların onerecegı pıyasa bedelı benım beklentılerımı karsılamazsa dıyorum..Benım aracı ılk goturdugum servısde zaten onların anlasmalı oldugu bır yetkılı servıs ancak dıger yetkılı servıslere gore bıraz daha ıscılık ucretı fazla ve yenı parca takma yoluna gıdıyorlar..Bu yuzden zaten pert teklıfı yapıldı bana..Onarım ıstersem bu anlasmalı olan bır servısde degıl de baska bır yetkılı servısde veya baska bır anlasmalı servısde yapılacagını soyledıler.Ben eger parada anlasamazsak ılla ılk goturdugum servısde yapılsın deme hakkına sahıpmıyım?Onu ogrenmek ıstıyorum..
  • sözleşmende önemli ama özel bir madde yoksa istediğin il istediğin serviste çatır çatır yapılmasını istersin. ama hasar çoksa verecekleri fiyatı öğrenip zarara göre perte çıkarmanızı öneririm. zira memlekette vatandaşa değişeni boyası olan arabamı at arabası mı deseniz at arabasını seçiyor insanlar.
  • Öncelikle aracınızı perte cıkarmak daha karlı olacaktır sızın ıcın.Perte cıkardıgınızda 16 bın tl lık kasko bedelı olan araca once 12bın-13bin cıvarı teklıf verırler.siz itiraz edeceksiniz bu tutara ve kardesım 16 bın tl den kurus asagı vermm dıyeceksınız.Sonra sıze ıkıncı bır fıyat teklıfı sunacaklar 14 bın cıvarı,sizde sahibinden.com,arabam.com gibi siteleri emsal gösterıp 16 bınde ısrar edeceksınız ve gerekırse dırek sıgortanın baglı oldugu bolgeyı aramakla tehdıt edeceksınız.14 bınden bıraz fazla teklıf verırler,bana kalırsa kabul edin.
    Eger yetkılı servıs dısında yaptırsanız,birkere aracınız sıgortalı oldugundan tramere kayıt girer ve arac degeri perte yakın araç için enaz 3-4 bin tl azalır(16 bın tl uzerınden)ustune ustluk hangı servıste yaptırdıgınızı arastıracak alıcı yetkılı servıste kaydını goremeyınce çıkma parca yada garantısız parca taktırdıgınızı dusunerek ıyıce kıllanır.o da yetmez siz satana kadar arabaya binemezsınız guvenıpte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.