Mrblar arkadaşlar, yıllardır Avg kullanıyordumfakat bilgisayar eski ve çok yavaşladı. Avg yi kaldırınca gayet güzel hızlandı. Banka vs sürekli kullandığım için kasmayan antivirüs indireyim dedim. Yorumları okuyarak Kaspersly İcloud free yi kendi sitesinden indirip kudum.Türkiye yoktu, globali seçerek indirdim ve kurdum fakat icloud free yerine Kaspersky standart 1 aylık deneme sürümü kuruldu.Nerde yanlış yaptım? Bu kaspersky standart bildiğimiz normal kaspersky mi? Kasar mı? Silip ne kurayım? Cevaplar için tgeşekkürler. |
Kasmayan Antivirüs

-
-
Başlığa yanıt: Yok öyle bir şey.
Depolamanız nedir? HDD mi SSD mi? HDD ise hafiften kasar. SSD ise hissetmezsiniz.
Ama... on dakikada bir tarama yaptırmayın. Ayarlayın. Haftada bir gün quick scan, öbür gün vulnerability scan. Full scan, taleple sadece. .. gibi.
Günde 1 kez de güncelleme yapsın.
-
Cevabınız için teşekkür ederim. Depolama SSD ama Avg yi kaldırınca bariz hızlandı. Toshiba satellite l655 a, antika bir alet...
-
Benim tarihçem...
Zaman içinde... DOS'tan Windows'a...
TBAV - ThunberByte AntiVirus
Çok kısa süre Symantec/Norton
Geri TBAV
Uzun süre AVP - (Kaspersky) AntiViral Toolkit Pro
AVP kırılamaz oluca uzun süre McAfee
McAfee güncellenemez olunca KAV -Kaspersky AntiVirus
Ve bugüne dek Kaspersky ile devam.
Arada Sophos, TrendMicro araçlarını illa ki kullanıyor insan.
-
Gerçek zamanlı tarama var. Dosyaya girdiğin zaman dosyanın içini tarar. Dosyanın icinde crack varsa zararlı görür siler. O da işlemci ve ssd iyi değilse dosyalara yavaş girer. Windows defender de bu şekilde yapıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bin tane farklı unsur için yüz bin tane ayarı var gerçek zamanlı taramanın. Dosya, ağ, e-posta, eklentiler, internet, ağ sürücüsü, arşiv dosya, yerel yazılıların davranışı...
Hepsinde optimal ayar da mümkün, paranoyak ayar da.
Tamemen kullanıcının alışkalıkları ve defansif becerileri ile ilgili.
Gerçek zamanlı tarama kasıyor diye açık tutulmamasını önermiyorsunuz herhalde...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X