Arkadaşlar geçen bi usb bellek taktım sanırım virüs varmıştı. Avira virüsü tespit etti bende sil dedim silerken Avira Antivirüs kapandı ve bidaha açılmadı. Setup dosyasıda açılmıyor. Başka virüs programları kurmayı denedim ama sanırım virüs bunun kurulmasına izin vermiyor. Ccleaner ve Cpu-z programlarını çalıştrıdığımda Microsoft Visual C++ Error Runtime Library hatasını alıyorum. Ve eminim bir kaç program daha çalışmıyordur bu yüzden. Ne yapabilirim lütfen söyleyin?
Microsoft Net Framework'u kurmayı dene.
işletim sistemini güncelle
hic ugrasma. combofix kullanarak tara...
Combofixi denedim ondada hata verdi. Diğer önerilerinizi uyguluycam.
quote:
Orijinalden alıntı: LureVenom!
Selam Sisteminizi DOS üzerinden taratacaksınız. Çalışan sistem üzerinden tarattığınızda virüs kendini koruyor ve ne yapsanız kâr etmiyor..
Antivir veya Kaspersky secure ISO dosyasını indirin ve bir CD'ye yazdırdıktan sonra bu CD ile bilgisayarı açıp çalıştırın. Tarama işlemi HDD boyutuna göre uzun sürer ve tarama işlemi bitene kada beklemeniz gerekmektedir.
Not: Sistemde kullandığınız tüm HDD ve flash belleklerin takılı olmasını sağlayın.. Kolay gelsin..
quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KG
quote:
Selam Sisteminizi DOS üzerinden taratacaksınız. Çalışan sistem üzerinden tarattığınızda virüs kendini koruyor ve ne yapsanız kâr etmiyor..
Antivir veya Kaspersky secure ISO dosyasını indirin ve bir CD'ye yazdırdıktan sonra bu CD ile bilgisayarı açıp çalıştırın. Tarama işlemi HDD boyutuna göre uzun sürer ve tarama işlemi bitene kada beklemeniz gerekmektedir.
Not: Sistemde kullandığınız tüm HDD ve flash belleklerin takılı olmasını sağlayın.. Kolay gelsin..
Arkadaşın dediğini yaparsanız kesinlikle çözülür
quote:
quote:
ISO Dosyasını direk Deamon Tools'la açsam olmaz mı? CD'ye yazdırmak zorunda mıyım?
quote:
Orijinalden alıntı: LureVenom! ISO Dosyasını direk Deamon Tools'la açsam olmaz mı? CD'ye yazdırmak zorunda mıyım?
Selam Galiba DOS nedir bir bilginiz yok. Kısaca; İşletim sisteminde hiç bir servisin çalışmadığı durumdur.. Söylediğiniz şekilde Deamon Tools'la çalıştırdığınızda zaten sistem servisleri çalışır durumda ve virüs bunu yine engelleyecektir.
Hakikaten virüsten kurtulmak ve gerçek tarama yapmak istiyorsanız, yazdıklarımı uygulamak durumundasınız.. Kolay gelsin..
güvenli modda başlatıp kaspersky internet security 2013 le tarata bilirsin.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: LureVenom! ISO Dosyasını direk Deamon Tools'la açsam olmaz mı? CD'ye yazdırmak zorunda mıyım?
Selam Galiba DOS nedir bir bilginiz yok. Kısaca; İşletim sisteminde hiç bir servisin çalışmadığı durumdur.. Söylediğiniz şekilde Deamon Tools'la çalıştırdığınızda zaten sistem servisleri çalışır durumda ve virüs bunu yine engelleyecektir.
Hakikaten virüsten kurtulmak ve gerçek tarama yapmak istiyorsanız, yazdıklarımı uygulamak durumundasınız.. Kolay gelsin..
CD'ye ISO dosyasını yazdırdım, CD'yi takıyorum başlamıyor. Üzerine tıkladığımda klasörü açıyor. Ve klasörde ne taratma ne de kurma dosyası yok. Eğer önerebileceğin bir site varsa?
quote:
quote:
Arkadaşım ben bu konudan biraz uzağım. Kusura bakma ama rica etsem ne yapacağımı biraz daha ayrıntılı anlatır mısın lütfen. Anlatırsan çok sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: LureVenom! Arkadaşım ben bu konudan biraz uzağım. Kusura bakma ama rica etsem ne yapacağımı biraz daha ayrıntılı anlatır mısın lütfen. Anlatırsan çok sevinirim.
Selam Aşağıdaki linkten ISO dosyasını indirin(260 MB civarında), bir CD'ye bu dosyayı Nero, PowerISO, Ashampoo Burning Studio vs. gibi progralarla yazdırın. Yazdırdığınız CD ile bilgisayarı boot ettirin ve ekrandaki yörengeleri takip ederek taratma işlemini başlatın. Elbette tüm aygıtlarınızın takılı olmasını sağlayacaksınız. Kolay gelsin..
Virüs kütüphane "dll" lerinii silmiş en kesin kurtuluş yeniden Windows yüklemek.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: LureVenom! Arkadaşım ben bu konudan biraz uzağım. Kusura bakma ama rica etsem ne yapacağımı biraz daha ayrıntılı anlatır mısın lütfen. Anlatırsan çok sevinirim.
Selam Aşağıdaki linkten ISO dosyasını indirin(260 MB civarında), bir CD'ye bu dosyayı Nero, PowerISO, Ashampoo Burning Studio vs. gibi progralarla yazdırın. Yazdırdığınız CD ile bilgisayarı boot ettirin ve ekrandaki yörengeleri takip ederek taratma işlemini başlatın. Elbette tüm aygıtlarınızın takılı olmasını sağlayacaksınız. Kolay gelsin..
Hepiniz saolun hepinizi teker teker denedim. Şu an Malwarebytes Anti-Malware ve WiseCleaner programlarını kullanıyorum. Bilgisayarda trojen varmış eğer böyle devam ederse format atarım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme