Şimdi Ara

Kaspersky CPU problemi ve Windows Updates

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Sormak istediğim üç soru var:

1. Kaspersky Internet Security 2014 kullanıyorum ve sistemde hiçbir program vs. açık olmadığı zaman bile KIS2014 %30 civarında CPU kullanıyor. KIS2014'ü satın almadım, 'Trial Reset' yaparak kullanıyorum ve işletim sistemim Windows 7 Professional SP1. Benim sormak istediğim bu miktar normal mi, eğer değilse ne yapmam lazım? İnternette yabancı sitelerde de günlerce araştırdım fakat doğru dürüst bir şey bulamadım.

2. Windows 7 Professional SP1 yüklü bilgisayarım sistem güncellemelerini düzgün yapmıyor. Her seferinde bilgisayar açılırken güncelleştirmeyi tamamlamaya çalışıyor, %35'te takılıyor ve "Windows güncelleştirmeleri yapılandırılamadı, değişiklikler geri alınıyor, bilgisayarınızı kapatmayın" yazısı çıkıyor ve 'Windows Update' kısmından güncelleme geçmişine baktığımda büyük bir kısmının başarısız olduğu yazıyor. Forumda ve diğer sitelerde de araştırdım ve çözümlerin çoğunu denedim ancak sonuç vermedi. Ayrıca 'Get Windows 10' iconunun gelmesi için gereken güncellemeleri manuel olarak yapmama rağmen icon gelmedi ve Windows 10'a yükseltemiyorum. (Bu arada kullandığım işletim sistemi crackli.)

3. Bazen 'Görev Yöneticisi'nde açıklaması "bump" olan "bump.exe" diye bir işlem görmeye başladım ve 'Görev Yöneticisi'ni açınca kapanıyor (!?). Bu bir virüs olabilir mi? Malwarebytes ve KIS2014 ile yaptığım tüm 'Full Scan'lerde bilgisayar temiz olarak çıktı ancak emin olamadım. İnternette bazı antivirüs programlarının işlemi virüs olarak belirlediğini okudum ancak benden başkalarında da var mı merak ettim.

Teşekkürler.

• Accurex A kullanıcısına yanıt
    1..Hocam bir kere kasppersky işlemciye çok yüklenen bir antivirüs. Bende amd athlon 2 3,2 ghz işlemci varken kaspersky pcde hiçbir işlem yaptırmıyordu desem yeridir. Ne zaman fx6100 aldım pc rahatladı. Kanatimce en az 4 çekirdekli işlemci gerekiyor kaspersky için.

2..Windows uptadeyi kapatmanı öneririm. Zaten crackli sistem,gerek yok güncellemeye.Ayrıca güncellemeler pcnin açılış ve kapanış hızını etkiliyor,yavaşlatıyor yani.Bu tarafımca denenmiştir.Sana tavsiyem yüklü güncelleştirmeleri kaldır ve otomatik güncellemeleri kapat,hatta denetlemeyi de kapat kafan rahat olsun.

3..Bump.exe virüs olabilir de olmayabilir de..? Bundan emin olmak için sistemini Avira,Eset,Bitdefender rescue disklerini usb belleğe yazarak taramanı öneririm. Bu rescue disklerin en iyisi kaspersky dir. Fakat kaspersky 2014 bulamadı demişsin,istersen onunla da tara. Biraz uzun sürer ama işe yarar bir yöntemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 5 Ağustos 2015; 15:40:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Accurex

Merhabalar. Sormak istediğim üç soru var:

1. Kaspersky Internet Security 2014 kullanıyorum ve sistemde hiçbir program vs. açık olmadığı zaman bile KIS2014 %30 civarında CPU kullanıyor. KIS2014'ü satın almadım, 'Trial Reset' yaparak kullanıyorum ve işletim sistemim Windows 7 Professional SP1. Benim sormak istediğim bu miktar normal mi, eğer değilse ne yapmam lazım? İnternette yabancı sitelerde de günlerce araştırdım fakat doğru dürüst bir şey bulamadım.

2. Windows 7 Professional SP1 yüklü bilgisayarım sistem güncellemelerini düzgün yapmıyor. Her seferinde bilgisayar açılırken güncelleştirmeyi tamamlamaya çalışıyor, %35'te takılıyor ve "Windows güncelleştirmeleri yapılandırılamadı, değişiklikler geri alınıyor, bilgisayarınızı kapatmayın" yazısı çıkıyor ve 'Windows Update' kısmından güncelleme geçmişine baktığımda büyük bir kısmının başarısız olduğu yazıyor. Forumda ve diğer sitelerde de araştırdım ve çözümlerin çoğunu denedim ancak sonuç vermedi. Ayrıca 'Get Windows 10' iconunun gelmesi için gereken güncellemeleri manuel olarak yapmama rağmen icon gelmedi ve Windows 10'a yükseltemiyorum. (Bu arada kullandığım işletim sistemi crackli.)

3. Bazen 'Görev Yöneticisi'nde açıklaması "bump" olan "bump.exe" diye bir işlem görmeye başladım ve 'Görev Yöneticisi'ni açınca kapanıyor (!?). Bu bir virüs olabilir mi? Malwarebytes ve KIS2014 ile yaptığım tüm 'Full Scan'lerde bilgisayar temiz olarak çıktı ancak emin olamadım. İnternette bazı antivirüs programlarının işlemi virüs olarak belirlediğini okudum ancak benden başkalarında da var mı merak ettim.

Teşekkürler.

kasperksy 2014 neden kullanıyosun onu cozemedım . sımdı basıt olarak sıstemını vıruslerden koruması ıcın . cracklı veya trıal reset le aktıve edılmıs bı av kullanıyosun . kısaca antı vırusun kendısı baslı basına vırus

kaspersky hala kullanmaya devam edıcem dıyosan . 2013 surumunu kullan hala aktıvasyon acık. pesınde keyle aktve edersın kafan rahat olur

2013 surumu dıyerek kenara atma . yenı av lerın hepsını denedım . norton . bıt defender . avıra . avast . avg .mac afee . panda . trend mıcro . hepsınınde bı hatasına denk geldım . tam olarak guven vermıyo

kaspersky de tek sıkıntı asırı performans tuketmesı . gerısını dusunmene gerek yok . salıty yemedıgın surece

cracklıyse rezerve uzerınden wındows 10 a yukseltmeye calısma ne cıkıcagı bellı degıl . bende lısanslı rezervasyon oldugu halde bekletıyorum . hızlı gıden atın boku seyrek duser lafını temel alırsak . 1 2 yılı daha var

sıstemde zararlı oldugunu dusunuyosan . en azından kafan rahat degılse . kaspersky ıle yaptıgın taramayı guvenlı modda uygula daha faydalı olur

ıhtıyacını gorucek bı yazılım daha kasperksy rescue dısk lınux tabanlı bı yazılım . zararlılara karsı etkılı http://support.kaspersky.com/8093 burdan ıso dosyasını ındır . dvd ye yazdır . pc ye reset at . on yukleme yazısı geldıgınde baslat . acılan sayfa senı yonlendırıcek

son olarak hıtmın pro kur haftada 1 2 kez temızlık yap bulduklarının hepsını dusunmeden sılebılırsın .

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

1..Hocam bir kere kasppersky işlemciye çok yüklenen bir antivirüs. Bende amd athlon 2 3,2 ghz işlemci varken kaspersky pcde hiçbir işlem yaptırmıyordu desem yeridir. Ne zaman fx6100 aldım pc rahatladı. Kanatimce en az 4 çekirdekli işlemci gerekiyor kaspersky için.

2..Windows uptadeyi kapatmanı öneririm. Zaten crackli sistem,gerek yok güncellemeye.Ayrıca güncellemeler pcnin açılış ve kapanış hızını etkiliyor,yavaşlatıyor yani.Bu tarafımca denenmiştir.Sana tavsiyem yüklü güncelleştirmeleri kaldır ve otomatik güncellemeleri kapat,hatta denetlemeyi de kapat kafan rahat olsun.

3..Bump.exe virüs olabilir de olmayabilir de..? Bundan emin olmak için sistemini Avira,Eset,Bitdefender rescue disklerini usb belleğe yazarak taramanı öneririm. Bu rescue disklerin en iyisi kaspersky dir. Fakat kaspersky 2014 bulamadı demişsin,istersen onunla da tara. Biraz uzun sürer ama işe yarar bir yöntemdir.

işlemcinin 4 çekirdek olması lazım değil esas sorun kullanılan harddik. harddisk mekanik ise yetmiyor sisteme Kaspersky varken ama ssd var ken bu tarz bir sıkıntı yaşanmıyor. yüksek işlem hacmine sahip cpular kısmına gelirsek onu da kasar merak etmeyin 8 çekirdekli işlemciyi bile bayıyor yeri geldiğinde ve reset tek çözüm. Trial reset yada crack ile kullanılan tüm yazılımlarda sistemlerin sapıtıp yoldan çıkması kadar doğal hiç bir şey yoktur altın cevap bu ya lisanslı yada asla kullanmayın Anti virüs yazılımını.

• Ssd nin tabii ki hemen herşeyle alakası var. Ama aynı harddiske farklı işlemciyle neden problem olmadı? Hem de aylarca bir kere bile kasma vs olmadı? Ayrıca crackli vs antivirüs kullanmak konusunda haklısın. Gerçi işletim sistemi korsan ise zaten hangi antivirüsü kullandığının pek bi önemi yok. Zaten antivirüsten önce virüs girmiş oluyor sisteme. İyi niyetli mi kötü niyetli mi bilinmez ama bu yazılımı yapan adam,babasının hayrına yapmıyordur herhalde..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 7 Ağustos 2015; 8:11:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o dediğin işlemci güçlü ama dediğim gibi ssd takılsın o 2 çekirdekli ve kasıyor dediğin işlemci bile tınlamaycaktır bundan emin olabilirsin. işlemcinin gücü belli diskinde ama işlemci zayıf olduğu için diskin yarattığı dar boğaz ile mi yoksa kaspersky' ın verdiği yük ile mi ilgilensin. celeron makinalarda bile ssd çok fark ettiriyor durumu.
  • Cevaplarınız için teşekkürler.

Windows Update'i devre dışı bırakmak aklıma gelmemişti açıkçası ancak şu an devre dışı bıraktım böyle daha iyi.
    Şu an SSD alabilecek durumda değilim ancak Kaspersky'ı kaldırıp baştan yükledim şu an daha iyi, %16 civarlarında kullanıyor (Bu arada işlemcim Intel Core i5 4670 @ 3.4 GHz).
    KIS2013 ise yüklemeyi düşünmüyorum çünkü yavaş yavaş eski sürümlerin veritabanlarını güncellemeyi bırakıyorlar.
    Hitman'i yükledim.
    Crackli sistemlerle ilgili birkaç haber okuyunca Windows 10'a güncellemekten vazgeçtim.

1.Bu arada benim için önemli olan kredi kartı bilgilerimin ele geçirilmemesi. Keylogger gibi yazılımlara karşı korunmak istiyorum ve 'Trial Reset' yapılmış KIS de aktif koruma sağlıyor (demek istediğim virüs bulunan bir siteye girmeyi engelliyor vs.) yani 'Trial Reset' bu özelliğini engeller mi yoksa 'Trial Reset' yapan yazılım virüslü olduğu için o mu bilgileri çalabilir? Ayrıca kullandığım 'Trial Reset'i VirusTotal'da tarattırdım (https://goo.gl/XTxdv9) bazıları virüslü olarak rapor etti ancak Kaspersky virüssüz olarak tespit etti yani 'Trial Reset'i sildikten sonra başka bir AV yükleyip onunla mı sistemi taratmam gerek?

2.Crack ve 'Trial Reset' gibi şeylerin çoğunda virüs oluyor. Bu virüsler o işlemlerin düzgün çalışmasını mı sağlıyor (çünkü biliyorsunuz AV ler kendilerini de koruyor ve kayıt değişimine izin vermiyorlar) yoksa onu kodlayan kişinin kendi menfaati için yaptığı bir şey mi?

3.Eğer Kaspersky'ı kaldırmak durumunda kalırsam ücretsiz ve iyi bir antivirüs olarak ne önerirsiniz?

4.Yukarıdaki VirusTotal linkine göre bilgisayarı özellikle taratmam gereken ücretli bir antivirüs var mı (varsa deneme sürümünü indirip taratabilirim) (Malwarebytes zaten yüklü.)

Tekrar Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Accurex -- 7 Ağustos 2015; 18:22:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Accurex

Cevaplarınız için teşekkürler.

Windows Update'i devre dışı bırakmak aklıma gelmemişti açıkçası ancak şu an devre dışı bıraktım böyle daha iyi.
    Şu an SSD alabilecek durumda değilim ancak Kaspersky'ı kaldırıp baştan yükledim şu an daha iyi, %16 civarlarında kullanıyor (Bu arada işlemcim Intel Core i5 4670 @ 3.4 GHz).
    KIS2013 ise yüklemeyi düşünmüyorum çünkü yavaş yavaş eski sürümlerin veritabanlarını güncellemeyi bırakıyorlar.
    Hitman'i yükledim.
    Crackli sistemlerle ilgili birkaç haber okuyunca Windows 10'a güncellemekten vazgeçtim.

1.Bu arada benim için önemli olan kredi kartı bilgilerimin ele geçirilmemesi. Keylogger gibi yazılımlara karşı korunmak istiyorum ve 'Trial Reset' yapılmış KIS de aktif koruma sağlıyor (demek istediğim virüs bulunan bir siteye girmeyi engelliyor vs.) yani 'Trial Reset' bu özelliğini engeller mi yoksa 'Trial Reset' yapan yazılım virüslü olduğu için o mu bilgileri çalabilir? Ayrıca kullandığım 'Trial Reset'i VirusTotal'da tarattırdım (https://goo.gl/XTxdv9) bazıları virüslü olarak rapor etti ancak Kaspersky virüssüz olarak tespit etti yani 'Trial Reset'i sildikten sonra başka bir AV yükleyip onunla mı sistemi taratmam gerek?

2.Crack ve 'Trial Reset' gibi şeylerin çoğunda virüs oluyor. Bu virüsler o işlemlerin düzgün çalışmasını mı sağlıyor (çünkü biliyorsunuz AV ler kendilerini de koruyor ve kayıt değişimine izin vermiyorlar) yoksa onu kodlayan kişinin kendi menfaati için yaptığı bir şey mi?

3.Eğer Kaspersky'ı kaldırmak durumunda kalırsam ücretsiz ve iyi bir antivirüs olarak ne önerirsiniz?

4.Yukarıdaki VirusTotal linkine göre bilgisayarı özellikle taratmam gereken ücretli bir antivirüs var mı (varsa deneme sürümünü indirip taratabilirim) (Malwarebytes zaten yüklü.)

Tekrar Teşekkürler.

detaylı bı analız yapamam . ancak tecrubelerımden bahsedebılırım

senın kısısel bılgısayarına onayın olmadıkca kımse . exe . pdf. jpg . bat . dat . tat . kat neyse ıste bundan yukleyemez ancak oynama yapabılır . daha onceden yuklenmıs olan bı exe uzerınden gorunurde onemsız olsada . kucuk bı acık buyuk zararlara sebep olabılır .

ılk kısısel bılgısayara sahıp olmamın ustunden bı 15 yıl gecmıstır

ılk baslarda . vırus . zararlı . malware . spyware nedır ne degıldır bılmyıosun . nette yazılanları okumak saka maka gerıyodu ınsanı

guvenlıgı ust duzeyde tutardım 256 mb ram var en az 2 tane yazılım olurdu . psıkopat oldum ııce .

tabı detaylarıda ıncelıyorum . nasıl bulasır . neler yapmak gerekır vs . sallıyanların yanında . azda olsa guvenılır ınsanda var

yanlıs bı exe yuklemıyorum . guvenmedıgım dosyaları ındırmıyorum . butun guvenlık ust duzey . wındows ta lısanslı pekı sıkıntı ne

forumlarda dolasan . cracklı antı vurslerı hatırlayan vardır

avast yukle . 2100 e kadar cracklı

eset yukle 2200 e kadar cracklı

ıste sureklı bunları kurardım

vede 2 3 ayda bı format atardım yanlıs bısey yapmadıgım halde .

bu bole 3 4 yıl devam ettı . daha sonradan nasıl bı aydınlanma yasadıysam . lısans almayı dusundum pekı ama cracklı olan varkende format atıyodum . lısanslı neyı degıstırıcek

once 30 gun deneme surelı av ler kurmaya basladım . her ay bı tane ve farkettım kı . testlerde en dıpte olan yazılım varken bıle format gıbı bı dusuncem olmuyo

daha sonradan crack yerıne lısans uygulamaya basladım . bı kac kere lısanslı urun kullandım . sımdı ıse kaspersky 2013 surumu var key sıkıntısı yok

o serı format donemınden sonra

asagı rukarı 10 yılda 3 veya 4 kere formatladım . bı tanesınde bılgısayarı hedıye ettıgım ıcın . bı keresınde salıty yuzunden . bı seferınde wın 8 kurulu pc yı 7 ye dondurmek ıcın . dıgerını hatırlayamadım

---------------------------------------

eskı surum antı vıruslere destek kalkıyo dıye yazmıssın onu anlıyamadım . her yıl fırmalar . yenı bı arayuz ekleyıp bu surumlerı bıze fahıs fıyata satarken . olmaz ole sey

hala kullanmıycam dıyosan testlere bakma . onlar yeterınce guven vermıyo

trend mıcro . kısaca ozetı az performans . guvenlık ust duzey . yukledım . yuklemez olaydım . 8 gb ı7 ıslemcı pc de . chrome zor acılıyodu

norton . bıt defender . comodo . trend mıcro . gdata vs hıc bırı yeterınce guven vermıyo

avıra olabılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawes21 -- 8 Ağustos 2015; 2:37:11 >

• eski sürüm dahi alınsa zaten eski key ile direk 2016 sürümü dahi kullanılabiliyor yani illa kutuda 2016 yada 2015 yazmak zorunda değil. vatan bu hileden çok faydalanan bir firma 2013 sürümü 90 tl 2015 sürümü tek kullanıcı 150 tl sırf kutu farkı var. bunu yapanlara saydırılmaz da kime saydırılır bilemedim. zaten 2015 te olsa 2013 te olsa ürünlerin geliş fiyatı belli sırf puştluk olsun diye 2013 sürümlerine 10 tl kar koyup diğerine 70 tl kar koymak ta neyin nesidir ?
  • Cevaplarınız için tekrar teşekkürler.

KIS2014'ü ve 'Trial Reset' yapan yazılımı tamamen bilgisayardan kaldırdım, yerine Avira yükledim. Hitman Pro, Malwarebytes ve Avira ile taramalar yaptım, zararlı veya istenmeyen tüm dosyaları sildim. Artık bilgisayarın CPU'su eskisi kadar kasmıyor.
    Eski sürümlerin veritabanlarını güncellemeyi bıraktıklarını yabancı bir forumda okumuştum, ne kadar doğru bilemiyorum.
    Dediğiniz eski key ile yeni sürüm aktif edilebildiğini öğrendiğim iyi oldu, en azından kazık yemekten kurtulduk.
    Şu an için bilgisayarda bir performans düşüklüğü yok.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.