Katar'da anayasa değişikliği için düzenlenen referandumda sandıktan yüzde 90,6 "evet" oyu çıktı. Oylamadan çıkan sonuçla birlikte ülkede seçimler kaldırıldı. İçişleri Bakanı ve Genel Referandum Komitesi Başkanı Halife bin Hamed Al Sani, Katar Televizyonu'nda canlı yayınında referandum sonuçlarını açıkladı. Referanduma katılım oranının yüzde 84 olduğunu belirten Al Sani, geçerli oyların yüzde 90,6'sının anayasa değişikliklerini onayladığını duyurdu. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de X hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün referanduma katılarak anayasa değişikliklerine 'evet' oyu veren Katarlılar, geçmişten gelen birlik, dayanışma ve vatan sevgisinin meyvelerini kutladılar. Birlik ve adalet gibi değerlerimizi koruyacak ve onlara sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı. AL SANİ'DEN AÇIKLAMA VAR Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ise X hesabından yaptığı açıklamada referandum sonucundan duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları kaydetti; "Liderlik ile halk arasındaki güçlü bağı ve yönetici ile halk arasındaki sevgi ve güveni yansıtan bu referandumun başarısından dolayı Sayın Emirimi ve Katar halkını tebrik ediyorum. Referandum, sadakat ve aidiyet ruhunu gözler önüne serdi; Yüce Emir'e, vefalı halkımıza ve aziz vatanımıza, anayasaya sözde ve eylemde sadık kalma taahhüdümüzü yineliyoruz." ÜLKEDE ARTIK SEÇİM YAPILMAYACAK Katar'da yüzde 84 katılım ile yapılan "seçimlerin yapılmaması" ile ilgili referandumda yüzde 90 "evet" çıktı. Ülkede artık seçim yapılmayacak. Haberler.com < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 6 Kasım 2024; 16:55:10 > |
Katar'da anayasa değişikliği için yapılan referandumunda %90 evet çıktı, seçimler tamamen kaldırıldı
-
-
Katar halkını kutlarım. Ortadoğu'da Cumhuriyet demek, seçim demek kaos demektir, fakirlik demektir, barların istilasına açık olmak demektir. Ve sonuç sefil halde telef olmaktır.
Kadar Cumhuriyet değil ki, Meşrutiyet bile değil; tam (mutlak) Monarşi
Ortadoğu'da Cumhuriyet olan ülkelerde seçim bile olmuyor, ama Monarşi olan ülkede seçim oluyor.
Yönetim biçimi önemli değildir, önemli olan halkın refahıdır. Katar Monarşisi halkını üstün refah içinde yaşatıyor. Cumhuriyet kuru ekmeği değil, Monarşi Ballı Kaymaklı Turtası yiyorlar.
Cumhuriyet ve seçim kutsayıcıları siz kuru ekmek yemeğe devam edin, afiyet olsun!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 6 Kasım 2024; 17:14:48 > -
hayatımda böyle boş yapma görmedim
doğalgaz, petrol olmasın görürüm ben ballı kaymağı
Ne üretip refaha kavuştular? HİÇ
merak etmesinler fosil yakıtların devri elbet biter ondan sonra film vizyonda
-
Bencede kaldırsın
Bu ne yaaa
Pazar günü seçmen kağıdnı al git okula, sandığı ara, katı ara, listeye bak.
Sabaha kadar Tv de internet de seçim sonuçları.
Akşam korna sesleri
Zaten sevilen değişmiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Referandum ile seçim ile seçim yapmanın kaldırılması buda iyimiş :)
Bu arada Zaten Katar'da Emirlik sistemi var yani bir nevi krallık padişahlık.
Ve bu Emir'in altında 45 kişilik bir ŞURA meclisi varmış. Bunun 30'unu halk seçiyor 15'ini Kral atıyormuş.
Halk bu 30 taneyi seçtirmekle uğraştırma bizi onlarıda sen ata geç demişler sistem bu...
Zaten şura'nın kararınında bir anlamı yok anladığım. Kral isterse şura kararınada uymayabiliyor :D Öyle olunca halk seçmiş veya kral atamın ne anlamı var onuda çözemedim. ( Para bol olunca dert yok tasa yok adamalarda oraya kim atanıyor kim atanmıyor umurlarında değil. Referanduma katılımda yüzde 85 lerde imiş bayada yüksek. )
-
Katar dan ne bekliyordunuz ki?
demokrasi ile demokrasiyi kaldıran ülke.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Lan onu da yapmasalarmış.
ne diye gitmişler sandığa.
yazık yorulmuşlardır.
ne gerek vardı.
not: petrol bitinciye kadar ülkemizin bir çok yerini satın alan, işleten katarlılara boğaz tokluğuna çalışırken katarı ve yönetim şeklini överek mutlu mesut yaşarsınız.
-
Demokrasiyle demokrasiyi kaldıran akıl küpü halk, maşallah.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Onun için dünyada hiç bir hükmü yok bu arapların. Petrolü olanlar paranın hatırına adam yerine konuyor olmaynlar zaten hiç.
Bazılarının istediği rejim.
-
-
eleştiriler boşuna bence. katar'ın nüfusuna bakınca 100 metreye, 0,03 insan bile düşmüyor. neyin demokrasisi olsun?
-
Demokrasi öyle bir şeydir ki demokrasiyi bile yine 'demokrasi' yoluyla kaldırabiliyorsunuz ancak demokrasiyi yeniden kurmak istediğinizde 'demokrasi'yi kullanamıyorsunuz.
-
Türkiye'de de aynı yapılmalı artık
Yargı mahkeme anayasa diye birşey kalmadı zaten reis ne derse o oluyor boşuna mahkeme yasa seçim ile uğraşmaya gerek yok
En son CHP'lileri belediyeye almadılar lan içeride CHP belediyesi var vatandaş olarak girelim diyor yine sokmuyorlar :) her gün onlarca anayasa ihlali yapılıyor ülkede
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
hayatımda böyle boş yapma görmedim doğalgaz, petrol olmasın görürüm ben ballı kaymağı Ne üretip refaha kavuştular? HİÇ merak etmesinler fosil yakıtların devri elbet biter ondan sonra film vizyonda |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X