Şimdi Ara

KATI MEYVE SIKACAĞI: Fakir Slow Juicer - Hotpoint Ariston SJ 400 AX0 - Arçelik K 1581 - Tefal Infiny

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
15.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Katı meve sıkacağı almak istiyorum. Araştırmalarımda yeni tip sıkarak çalışan modeller daha mantıklı geldi. Oksidasyonun daha az olması, daha iyi sıkmaları ve de daha sessiz çalışmaları bu yönde bir karar almama sebep oldu.

Piyasada birkaç farklı markada bu ürünler bulunabiliyor.
    Prensipte hepsi aynı mantıkla çalışıyor. Muhtemelen bu sistemi ilk kim patentlediyse diğer firmalar lisans ödeyerek aynı sistemi kullanıyorlardır diye düşünüyorum.

HUROM & COWAY
    Bunlardan Hurom ve Coway çok pahalı. Bence gereksiz bir fiyat bu ürünler için. Dolayısıyla bu iki ürünü direkt olarak eledim, zaten bütçem de kaldırmaz.

TEFAL
    Tefal'in ürünü yurtdışında Moulinex ve Krups olarak da hem de neredeyse aynı model isimleriyle satılıyor. Tefal için yaptığım aramada yorum yapan altı kullanıcının hepsi de üründen çok şikayetçi. Ortalamada 5 üstünden 1,6 puan almış olan ürün yorumlarında sebep olarak herkes posa atık tahliyesinin hemen tıkandığını yazmış. Tıkanma durumunda da makineyi söküp temizleyip takmadan tekrar çalıştırılamadığı belirtilmiş.
    Tefal Infiny Press kullanıcı yorumları

Ürünün Moulinex olarak yorumlarında da aynı şeyden bahsedilmiş. Sadece bir kişi çok memnun olduğundan bahsetmiş ve diğerlerini ürünü doğru kullanmamakla suçlamış.
    Moulines Infiny Press kullanıcı yorumları

Ürünün Krups Infinity Slow Juicer olarak yorumları ise genel olarak iyi. Krups olarak yorumların daha iyi olması neden bilemiyorum. Üründe farklılık mı var yoksa yorumların olduğu sitenin amazon.com olması mı bunda etkili bilemiyorum.
    Krups Infinity Slow Juicer kullanıcı yorumları

Tüm bu üstte saydığım nedenlerden dolayı Tefal'e sıcak bakmıyorum. Ama bu kadar da kötü olabileceğini sanmıyorum. Bu kadar basit bir tasarım hatasıyla bu ürünü piyasaya sunacaklarını sanmıyorum. Dolayısıyla kararsızım. Kullanan var mı bu ürünü? Yorumlarınız nedir çok merak ediyorum.

HOTPOINT-ARISTON
    Hotpoint-Ariston ile ilgili @fuducuk isimli kullanıcının güzel bir inceleme yazısı var. @Motan isimli kullanıcı da bu ürünle ilgili yorumlarını paylaşmış aynı inceleme yazısında. Fiyat/Performans olarak en iyi ürün olarak gözüküyor.

SORUM
    Ancak Tefal, Arçelik ve Fakir'in ürünleriyle ilgili detaylı bir inceleme yazısı bulamadım. Var mı aranızda bu ürünleri kullanan? Yorumlarınız nedir?

Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi membus -- 16 Mayıs 2014; 14:11:00 >

• merhaba öncelikle Tefal ZN650 XXL katı meyve sıkacağı aldım
    sonuçtan hiç memnun kalmadım cihaz görevini yapıyor sanırım
    en azından bana hitap etmiyordu ayni gün kardeşime verdim gitti
    araştırmalarım sonucu tefal infiny press cihazı almaya karar verdim
    ilk denememde portakal elma ve armuttan oluşan bir kombinasyon denedim
    lezzeti mükemmeldi cihaz mutfakta fazla yer işgal etmiyor
    birde bu cihazlarda önemli olan bakım kolaylığıdır süzgeç dışındaki
    parçaları suya tutmak yetiyor (eğer bekletmemişseniz) süzgeç içinde fırça kullanmanız gerekecek
    süzgeçi atılan bir model yoksa hepsinde aynıdır sanırım

sonuç olarak tavsiye ederim ben pişman olmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aakgun -- 3 Haziran 2014; 20:52:46 >
  • membus M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Ben de çok araştırdım, vida (değirmen) sistemli, bıçaksız katı meyve sıkacaklarıyla ilgili yaptığım araştırmada, sizinle benzer sonuçlara ulaştım ve açıkçası çok kararsız kaldım. Fiyat-performans açısından Hotpoint Ariston'a yakınım. Siz seçiminizi hangisi yönünde yaptınız ve nedenini merak ediyorum. Bilgi verirseniz çok memnun olurum...
    Teşekkürler....
  • Merhabalar,

Her 4 modelinde satışını yaptım, hepsinin birbirinde ayrı iyi yanlarıda var kötü yanlarıda ama üst düzey sıkacakların hepsi de güzel sonuçlar vermektedir. Ben olsam Arçelik alırdım.

http://www.myevim.net/Arcelik-K-1581-Kati-Meyve-Sikacagi,PR-4277.html
  • by_ProXy kullanıcısına yanıt
    Arçeliğin modeline mağazada baktım. İnanılmaz büyük. Yanında duran semaverden bile uzundu. Bu haliyle ona tezgahta yer açmam imkansız:(((
  • Henüz karar verebilmiş değilim ürün konusunda.

Hepsini de gördüm mağazalarında. Hepsi de aşağı yukarı aynı kalite gibi duruyor.

Tefal'inkinde süzgeç iki adet var. Biri daha ince, sadece sıvı geçişine izin veriyor. Diğeri ise sanki daha kıvamlı bir sonuç verecek gibi.

Ama hala karar veremedim. Bu arada bu ürünlerden birini alıp kullanan başkaları oldu mu?
  • benimde almayı düşündüğüm ürünler vardı ama yeniler çok pahalı o kadar kullanacağımı sanmıyorum vereceğim paraya değmeyecek gibi zaten iş güç eve geç geliniyor bir de meyve alıp onla uğraşmam gibi geliyor. ama alırsam ariston alıcam ben sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: membus

Merhabalar,

Katı meve sıkacağı almak istiyorum. Araştırmalarımda yeni tip sıkarak çalışan modeller daha mantıklı geldi. Oksidasyonun daha az olması, daha iyi sıkmaları ve de daha sessiz çalışmaları bu yönde bir karar almama sebep oldu.

Piyasada birkaç farklı markada bu ürünler bulunabiliyor.
    Prensipte hepsi aynı mantıkla çalışıyor. Muhtemelen bu sistemi ilk kim patentlediyse diğer firmalar lisans ödeyerek aynı sistemi kullanıyorlardır diye düşünüyorum.

HUROM & COWAY
    Bunlardan Hurom ve Coway çok pahalı. Bence gereksiz bir fiyat bu ürünler için. Dolayısıyla bu iki ürünü direkt olarak eledim, zaten bütçem de kaldırmaz.

TEFAL
    Tefal'in ürünü yurtdışında Moulinex ve Krups olarak da hem de neredeyse aynı model isimleriyle satılıyor. Tefal için yaptığım aramada yorum yapan altı kullanıcının hepsi de üründen çok şikayetçi. Ortalamada 5 üstünden 1,6 puan almış olan ürün yorumlarında sebep olarak herkes posa atık tahliyesinin hemen tıkandığını yazmış. Tıkanma durumunda da makineyi söküp temizleyip takmadan tekrar çalıştırılamadığı belirtilmiş.
    Tefal Infiny Press kullanıcı yorumları

Ürünün Moulinex olarak yorumlarında da aynı şeyden bahsedilmiş. Sadece bir kişi çok memnun olduğundan bahsetmiş ve diğerlerini ürünü doğru kullanmamakla suçlamış.
    Moulines Infiny Press kullanıcı yorumları

Ürünün Krups Infinity Slow Juicer olarak yorumları ise genel olarak iyi. Krups olarak yorumların daha iyi olması neden bilemiyorum. Üründe farklılık mı var yoksa yorumların olduğu sitenin amazon.com olması mı bunda etkili bilemiyorum.
    Krups Infinity Slow Juicer kullanıcı yorumları

Tüm bu üstte saydığım nedenlerden dolayı Tefal'e sıcak bakmıyorum. Ama bu kadar da kötü olabileceğini sanmıyorum. Bu kadar basit bir tasarım hatasıyla bu ürünü piyasaya sunacaklarını sanmıyorum. Dolayısıyla kararsızım. Kullanan var mı bu ürünü? Yorumlarınız nedir çok merak ediyorum.

HOTPOINT-ARISTON
    Hotpoint-Ariston ile ilgili @fuducuk isimli kullanıcının güzel bir inceleme yazısı var. @Motan isimli kullanıcı da bu ürünle ilgili yorumlarını paylaşmış aynı inceleme yazısında. Fiyat/Performans olarak en iyi ürün olarak gözüküyor.

SORUM
    Ancak Tefal, Arçelik ve Fakir'in ürünleriyle ilgili detaylı bir inceleme yazısı bulamadım. Var mı aranızda bu ürünleri kullanan? Yorumlarınız nedir?

Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

hocam ne aldınız sonuç?

• hurom'u bence çok erken kestirip atmışsınız. bu ürünü incelerken aklımızda bulunması gereken bir iki noktayı yazmak isterim. özellikle detoks ve sağlıklı yaşam merkezleri gibi "yüksek besin değerine önem veren" yerlerde tercih sebebi olan bir üründür. sebze ve meyve suyu sıkıp içmekten kastınız sağlıklı yaşamaksa karşılaştırdığınız ürünlerde sıkma işlemine giren parçaların hammaddesini ve kalitesini göz önünde bulundurmalısınız. ayrıca hurom buğday çimi suyu çıkarmada en başarılı ürünlerden biridir. yüksek motor gücüne sahip modellerini tercih etmekte fayda var.
  • arkadaşlar sonunda uygun bir yer bulup hilfe 302 aldım memnun kaldım n11 den çekle 68e aldım şimdi yok dükkan kapanmış tavsiye ederim
  • Birader bu fakir, arçelik vs. hepsi Çinde montaj uyduruk şeyler. Bu slow juicer olayında çok çok önemli olan motorları vasat. Alacağın marka 3 ün den biri olmalı. Kuvings, Hurom, Omega.
    Ben Kuvings aldım çok memnunum. Sana da tavsiye ederim. Forumda da diğer alanlarla birlikte deneyimleri paylaştığımız bir yer var. Bence orayı bir oku.
  • The Dubliner T kullanıcısına yanıt
    Fakir modeli Hurom'un, Arçelik model ise Coway'in ürünü. Omega ise slow juicer üreticisi değil. o da çin'de bu iki firmaya yaptırıyor.
  • Benimde katı meyve sıkacağına ihtiyacım var evde eski model kaç yıllık olduğunu bile bilmediğim (muhtemelen 20 yıldan fazla) çok ses çıkaran bir arçelik sıkacağım var genelde havuç sıkmak için alacağım tavsiyede bulunan olursa memnun olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuvings, Hurom motor için 10 yıl garanti veriyor. Fakir Hurom fabrikasında üretiliyor ama böyle bir garanti yok. Yani parasına göre Hurom üretim yapmış gibi bir durum ortaya çıkıyor sanki. Yani sonuçta Hurom için bağlayıcı birşey yok.
    Fakir Slow Juicer ben alırken 759 TL gibi satılıyordu. Ben Kuvings ile aradaki fiyat farkının çok az olması, meyveyi bütün atabilme avantajı, 10 yıl motor garantisi ve Kuvings markasının ana uzmanlık alanının juice işi olması gibi sebeplerle Kuvings seçtim. Ama eminim diğer markaları alanlarda memnun kalacaklardır. Zaten bence önemli olan şu marka bu marka değil. Önemli olan slow juicer satın almak. Çünkü ortaya çok farklı, çok üstün bir meyve suyu çıkıyor.
  • Mutlaka Fakir Slow juicer ile Hurom arasında farklılıklar vardır ancak aradaki fiyat farkına değecek derecede önemli bir fark var mıdır?
  • kuvings c7000 slowjuiser modelini 1 aydır kullanıyorum. izlerken o yavaş sıkımda oluşan ezilme sesi beni ürpertiyor. elmayı mesela yavaş yavaş kapıyor çatır çutur çığlıkları arasında ezip suyunu çıkarıyor. avını yutan bir anakonda mübarek. işleyişin yavaş bir şekilde ilerlemesi ve bunu görsel olarak izlemek ürpertici. Şaka bir yana ürün diğer modellere göre biraz pahalı. Ben 2500 TL ödedim. Eşimin uzun araştırmalar sonrası bu tür metale değmeden yavaş sıkım yapan ürünlerin daha sağlıklı olduğu sonucuna varıldı. Yaşlandığımızda mide, bağırsak sorunlarına ödeyeceğimiz hastane masraflarını bir nebze azaltırız gibi bir yaklaşımla kendimi avuttum ve ağlayarak 2500 tl yi ödedim. Ürün işini yapıyor, daha önce kullandığım Philips marka ürüne göre temizlemesi daha kolay. Arıza yaparsa güncel bilgi veririm ama sonuçta ağır bir şekilde çalışan, yumuşak gıdaları sıkan ağır bir alet neden arıza yapsın ki.
     KATI MEYVE SIKACAĞI: Fakir Slow Juicer - Hotpoint Ariston SJ 400 AX0 - Arçelik K 1581 - Tefal Infiny

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.