Şimdi Ara

Philips traş makinesi batarya problemi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
32.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bir kaç yıldır kullanmakta olduğum Philips marka traş makinemden çok memnunum ancak batarya ömrü bitti ve şarjlı 2300 mah pil alıp makineye uyarlamama ragmen pil sadece ilk 1-2 kullanımda performans gösteriyor! Sonrasında şarj yine çok çabuk bitiyor! Bu olay 2. Aldığım pildede aynı sorunu yaşattı! Bu duruma bir tavsiyeniz var mı ?

Nasıl pil almalıyım ? Bu saçma durum neden oluyor ?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylove -- 23 Şubat 2014; 22:33:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Philips Tıraş Makinesi Pil Problemleri ve Çözümleri

Philips tıraş makineleri, uzun ömürlü ve güvenilir olmalarıyla bilinir, ancak bazı kullanıcılar pil ömrüyle ilgili sorunlar yaşayabilir. Tıraş makinenizin pilinin hızlı bitmesi veya hiç şarj olmaması sorunuyla karşı karşıyaysanız, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu gidermeyi deneyebilirsiniz:

• Pil ömrünü kontrol edin: Tıraş makinenizin pilinin zayıf olması, şarj süresinin kısalmasına neden olabilir. Tıraş makinenizi tam olarak şarj edin ve pil ömrünü test edin.
    • Şarj cihazını kontrol edin: Arızalı veya hasarlı bir şarj cihazı, tıraş makinenizin düzgün şekilde şarj olmasına engel olabilir. Farklı bir şarj cihazı kullanmayı deneyin veya şarj cihazındaki bağlantıları kontrol edin.
    • Bataryayı değiştirin: Tıraş makinenizin pili uzun süre kullanıldıysa, zamanla kapasitesi azalabilir ve değiştirilmesi gerekebilir. Philips tıraş makinesi modellerinin çoğunun değiştirilebilir pilleri vardır. "philips tıraş makinesi pil değişimi" anahtar kelimesini arayarak uygun bir yedek pil bulabilirsin.
    • Şarj girişini temizleyin: Tıraş makinenizin şarj girişine kir veya kalıntı kaçması, şarj olmasını engelleyebilir. Şarj girişini yumuşak bir bez veya pamuklu çubukla nazikçe temizleyin.

Yukarıdaki adımları izlerseniz çoğu zaman tıraş makinenizdeki pil problemlerini kendiniz giderebilirsiniz. Ancak, sorun devam ediyorsa, yetkili bir Philips servisine başvurmanız önerilir. Özellikle "philips bodygroom bg2028 pil değişimi" veya "philips s5050 pil değişimi" gibi belirli tıraş makinesi modelleriyle ilgili sorunlarla karşılaşıyorsanız, marka spesifik bilgi ve yedek parçalar için üreticinin web sitesini ziyaret etmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşlar bir el atın lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mylove kullanıcısına yanıt
    İçerisinden çıkan orijinal pil şaredilebilir lityum-ion olabilir. Atmadıysan üzerini bir oku. Eğer öyleyse senin aldığın şarjlı pil nikel metal hidrid olduğundan şarj voltajı ve amperi farklılığından ölüyor olabilir. Diyeyim, daha bilgili birileri belki tam teşhisi koyarlar.
    @mylove
  • quote:

Orijinalden alıntı: mylove

Merhaba arkadaşlar. Bir kaç yıldır kullanmakta olduğum Philips marka traş makinemden çok memnunum ancak batarya ömrü bitti ve şarjlı 2300 mah pil alıp makineye uyarlamama ragmen pil sadece ilk 1-2 kullanımda performans gösteriyor! Sonrasında şarj yine çok çabuk bitiyor! Bu olay 2. Aldığım pildede aynı sorunu yaşattı! Bu duruma bir tavsiyeniz var mı ?

Nasıl pil almalıyım ? Bu saçma durum neden oluyor ?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

merhaba.

şarjı piller aşağıda belirttiğim gibi teknolojide yapılmış olabilir. tıraş makinesi gibi ünitelerde bildiğimiz kalem pilin artı kutubundaki çıkıntı olmayan tipleri kullanılır. (sanayide kullanılan elektronik devreler takılırken perçinlenmiş metal ile anakarta monte edilir)

nikel cadminyum
    nikel metal
    li-on
    lityum
    lipo

yeni teknolojilerde lityum bataryaya geçiş yapılıyor. nikel cadminyum ve nikel metal pillere göre daha üst bir performans ve ömrü vardır.
    gelelim sizin kullandığınız makinenin içinden çıkarılan pile

birebir aynısından yada artı kutubu dışarı cıkık olan şarjı kalem pilden almanız ve anakrta doğru monte ile çalıştırdığınızı anlıyorum. lakin ilerleyen kullanımlarda pilden performans alamadığınız ortaya çıkıyor. bu tür durumlarda genellikle pillerin şarj etme kısmındaki tıraş makinesinin anakartı tarafından pile uygulanan voltaj durumundaki stabilizasyon önemlidir.

anakarta bağlı olan pil 1000 mah olabilir. sizin aldığınız pil 2300 mah pil. üretici anakarta özel bir yazılım entegresi ile pil şarj durumunu kısıtlamış olabilir.

size tam şarjlı gibi olsa da tam şarj edilmemiş olabilir. bunu çözmenin yolu pili anakarttan bağımsız bir şarj ile şarj edip anakarta takıp denemek olabilir.

yine konu hakkında görüşler ile farklı bir deneme de yapılabilir.

• bende de Philips HQ5813 traş makinası vardı, pil ömrünü tamamlamıştı.Duracell'in 2450 maH'lik NiMH pilini taktım gayet güzel çalışıyor.
    www.pilsitesi.com
    Pilsitesi || Akü, Pil, Batarya, Adaptör, Şarj Cihazı, El Feneri
    http://www.pilsitesi.com/Duracell-Ni-Mh-AA-sarjli-Kalem-Pil-1-2v-2450mAh-2Li-_1907.html#0

Pilin kutup başlarını ince bir zımpara ile zımparalayıp tel lehimleyebilirsiniz. Çıkan pil orijinal punta kaynaklı
     Philips traş makinesi batarya problemi hakkında Philips traş makinesi batarya problemi hakkında

• bu arada 1 hafta önce full şarz yaptım ,hala şarzı var.
  • 2 aydır test ediyorum. duracell pil oldukça uyumlu çıktı,kendi kendine deşarz olmuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: punch75

bende de Philips HQ5813 traş makinası vardı, pil ömrünü tamamlamıştı.Duracell'in 2450 maH'lik NiMH pilini taktım gayet güzel çalışıyor.
    www.pilsitesi.com
    Pilsitesi || Akü, Pil, Batarya, Adaptör, Şarj Cihazı, El Feneri
    http://www.pilsitesi.com/Duracell-Ni-Mh-AA-sarjli-Kalem-Pil-1-2v-2450mAh-2Li-_1907.html#0

Pilin kutup başlarını ince bir zımpara ile zımparalayıp tel lehimleyebilirsiniz. Çıkan pil orijinal punta kaynaklı
     Philips traş makinesi batarya problemi hakkında Philips traş makinesi batarya problemi hakkında

google da aratırken buldum.konu hortlama olmasında yerı burasına uygun
    bu resım ısıme yaradı bızdekı braun ve 10 dakıka sarjı gıdıyor,sabahtan aksama kadar babam sarjda tutuyor hergun gormekten bıktım
    soktum ve kolay dıye bugun ınce ıkı adet sarjlı pıl aldım.eskılerı cıkardım ama resımdekı mor gıbı ıkı ucuda noktalı yapılmıs artı eksı bellı degıl.bende ıkı artı bır yone bakacak sekılde prıze taktım calısmadı
    pılın bırını ters cevırdım calıstı montajı yaptım ıyı geldı bu konu,servıs olsa pil ve ıscılık 60 tl alırlardı.pıller 12 tl

• Konuyu tekrar hortlatmak bana kısmetmiş.

Philips makinamın şarjı hızlı bitmeye başlayınca ben de pillerini değiştirdim. Ancak değiştirdiğim piller de boştayken çok hızlı bitiyor. Sanki makinanın içinde bir kaçak varmış da pilleri boşaltıyormuş gibi. Piller birbirine punta kaynak ile bağlıydı ancak bende malzeme olmadığı için geri puntalayamadım bantla vs güzelce pilleri güzelce oturttum çalışma ya da şarj sorunu yok ama yine piller hızlıca boşalıyor. Bu arada şarj edip kullanmaya başlarsam gayet iyi dayanıyor piller ancak şarj edip bırakır birkaç saat sonra bakarsam boşaldığını görüyorum.

Sormak istediğim öncelikle bu boşalma işi puntalamadığım için oluyor olabilir mi? Kendi puntalı pillerinin de böyle boşalması bana sanki sorun bunda değilmiş hissi veriyor.

Sorun ne olabilir? Bunu nasıl halledebilirim?

Bu işlerden anlayan arkadaşlar cevap atarsa sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

Edit: lehim yaptım sonuç yine hızlıca bitiyor. Piller de aynı tür sadece orijinali 750mah yeniler 950mah.

Edit 2: lehimi biraz daha güzel yaptım şimdi daha iyi ama yine kaçak var sanırım profesyonel lehim lazım.

Philips traş makinesi batarya problemi hakkında Philips traş makinesi batarya problemi hakkında Philips traş makinesi batarya problemi hakkında Philips traş makinesi batarya problemi hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skaty. -- 14 Ekim 2020; 18:39:9 >

• iyi günler arkadaşlar bende philips at 610 var acaba pili bitmeden şarja koymak makineye zarar verir mi bilen varsa çok sevinirim. Philips traş makinesi batarya problemi hakkında
  • Skaty. S kullanıcısına yanıt

hocam çözümü bulabildin mi? bende de sinbo tıraş makinesi var. Cihazı ilk aldığımda kendi kendine şarjı bitiyordu. fişi bulmadığım için değiştiremedim. Şarja takım hemen sonrasında kullandığımda şarjı bir müddet gidiyor. Ama kullanmazsam da kendi kendine boşalıyor. Hiç içini açmadım. Acaba pil değişimi çözüm olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: civilheros

hocam çözümü bulabildin mi? bende de sinbo tıraş makinesi var. Cihazı ilk aldığımda kendi kendine şarjı bitiyordu. fişi bulmadığım için değiştiremedim. Şarja takım hemen sonrasında kullandığımda şarjı bir müddet gidiyor. Ama kullanmazsam da kendi kendine boşalıyor. Hiç içini açmadım. Acaba pil değişimi çözüm olur mu?

Lehimi biraz daha iyi yaptım şimdi arada bir boşalıyor yine eskiye göre daha iyi. Ama bir yerde kaçak var sanırım yine. Pilleri yapıştırdığım yer lehimi pek iyi tutmuyor, daha profesiyonel bir lehim yapılsa düzelecek sanırım ama böyle idare ediyor şimdilik.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.