Şimdi Ara

Katlanır Bisikletler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu hafta katlanır bisiklet almaya karar verdim ve araştırma yapmak için forum başlıklarına baktım. Farklı tarihlerde genelde öneri almak için birçok başlık açılmış ancak onların da devamı gelmemiş. Açıkçası internette de çok tatminkar bilgi elde etmek mümkün değil. Çünkü hiçbir firma ayranım ekşi demiyor. Düşündüm ki bu başlık altında katlanır bisiklet deneyimleri ve tercihleri paylaşılırsa almayı düşünen arkadaşlara bir fikir olur.

Ben birkaç modeli internetten inceledikten sonra güvenilir olduğuna inandığım Decathlon spor mağaza zincirinin bir şubesine giderek Bfold 300 modelini inceledim ve aldım. Açıkçası tercihimde fiyat oldukça etkili oldu. (480 tl.) Ürün malzeme kalitesi olarak gayet tatmin edici, mağazanın internet sayfasında bu modele ait veriler kısaca şu şekilde:

MAX taşıma : 100kg
    Ağırlık: 14kg
    Gidon/Gidon boğazı: Yarı yükseltilmiş gidon.
    Gidon genişliği : 580 mm.Yükseklik : 40 mm.Sabit / çelik gidon boğazı, yükseltilebilir gidon boğazına oranla çok daha sağlamdır.
    Sele - Gidon mesafesi : 600mm
    Pedal -Sele mesafesi : 640- 900mm ;
    Sele / Sele borusu: Alüminyum sele borusu180 cm.
    Tekerlekler: 20 inç , tek katlı siyah jantlar
    Boyutlar (cm) Katlı: Uzunluk: 82 cm, boy: 64cm, en: 34 cm.178 litre Kapalı: Uzunluk: 150cm, en: 40 cm, boy: 103 cm

Ürün bu verilerle kesinlikle örtüşüyor. Ağırlık 14kg olması sürüşte sorun olmasa da katlayıp taşımak istediğinizde biraz yorucu olabiliyor. Ama sonuçta katlayıp ya bagaja koyuyorsunuz ya da eve çıkarıyorsunuz. 700 tl aralığında bfold320 modeli vardı ki ikisi arasındaki en önemli fark 320' nin vitesli oluşu. Açıkçası kullanımlarımda vitese ihtiyaç duymadım. Diğer bir fark ise 320'de çamurluk olması... Ama bu da sorun değil 25 tl karşılığında orjinal çamurlukları 5 dk da 300 modeline takıyorlar. Nitekim ben de öyle yaptım.

Katlanır Bisikletler
     Katlanır Bisikletler

2 günde 5-6 km yol yaptım. Şimdilik sorun yaşamadım. Katlanır olmasından dolayı tercih ettiğim bu bisikletten sonra 28 cant citybike bisikletimin yüzüne bakmıyorum. Bu tarz bisikletleri alırken insanlarda bir estetik kaygısı oluyor. Yani 20 cant bisiklet kullanmak komik olur mu diye. Bu soruya şöyle cevap vereyim: Açıkçası yarış atına binmiş gibi havalı gözükmüyorsunuz ama sirk'te bisikletle gösteri yapan ayılar gibi de olmuyor :) (Boyum 1.86cm. kilom 83) Bu konuda tercihinizi ya estetikten yana veya fonksiyonellikten yana kullanacaksınız. Karar sizin.

Tüm marka ve modellerden katlanır bisiklet kullanan arkadaşlar olumlu olumsuz tecrübelerini paylaşırsa, bu tarz bisiklet almayı düşünenlere yol göstermiş oluruz.

Katlanır Bisikletler Katlanır Bisikletler

• bende alcam bundan modeli hoşuma gitti pinokyo bisiklete benziyor benim için vites önemli değil pedallı firen takmayı düşünüyom
  • Merhabalar kendi fikirlerimi aktarayım ilerde alacak arkadaşlara belki bi yardımı dokunur. Ben 2 yaz önce 26 inç Dahon Espresso D21 bisiklet almıştım. Selesi oldukça rahatsızdı. Ayriyetten pedli tayt almak zorunda kaldım ve normal bisikletlere göre daha zorlayıcıydı(yokuş çıkması, yol rahatlığı vb.) yani 1500 lira vermiştim ama 1000 liralık bisiklet konforu vardı belki de yoktu bile. Ben memnun kalmadım bisikletten ve zaten sattım aldıktan 3 veya 4 ay sonra. Yaklaşık 50 km yol tutmuştur belki daha fazla emin değilim. Bence katlanır bisiklet almak isteyenler eğer toplu taşımada rahat bir şekilde götüreyim veya arabanın bagajında atayım sahilde sürerim şeklinde düşünüyorlarsa alsınlar bu bisikletlerin daha iyisi yok o konuda ama ben sürekli süreceğim yokuşlar aşacağım gibi düşünce varsa normal bisiklet alsınlar derim. Ayrıca 26 inç önermem. Katlanır alınacaksa bence 20 inç alınmalı. 26 inç katlanırın amacına aykırı ve kullanışlı oluyor. Sorularını varsa sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Mühendis -- 10 Ocak 2016; 10:41:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tern de iyidir.
  • Merhaba, katlanır bisiklet harika birşey. 80'lerin sonunda Pinokyo bisikletim vardı Şahin'in bagajına atardık heryere giderdi bizimle. O zamandan beridir katlanır bisiklet olayı cazip gelir. Esasında evde normal boy bir bisikletin yanısıra olmazsa olmaz bence, ya da bisiklet severler için. Şimdilerde metroda minibüste vapurda iş saatlerinde kullanabilmek açısından da süper birşey. Şöyle bir kutu açılışı videosu çektim belki ilginizi çeker.

Katlanır Bisiklet Kutu Açılışı Videosu

Katlanır Bisikletler

• Merhaba arkadaşlar bende katlanir bisikletim var ama ön masası bulamıyorum yardımcı olurmusunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katlanır bir 26" mi alayım yoksa normal bir 28" mi karar veremedim. .yardımcı olur musunuz? Katlanırlar pahalı ama pişmanlık duyacağımı düünerekten çok para bağlamak istemiyrom. Mosso marine 26" var alınabilecek. Katlanır almaktan vazgeçersem carrao düşüünüyorum. ilk bisikletim olacak. Ne önerirsiniz?
  • Arkadaşlar merhaba, güzel faydalı bir konu olmuş, elinize sağlık. Ben de katlanır bir bisiklet alıp günde yarım saat bir saat spor amaçlı kullanmak istiyorum.

* Bagaja rahatlıkla sığarsa güzel olur, bagajda saklarım, icabında işyerinde de öğlen araları çıkarıp kullanabilirim.
    * Fiyat çok ciddi bir artısı yoksa en fazla 1200 tl civarı düşünüyorum, ama 600 tl lik bisikletler de işini görür derseniz boşuna fazla para vermeyeyim.
    * Arka kısmında port bagaj kısmına 1-3 yaş arası çocuk taşınabilecek şekilde bebe koltuğu monte edilebilir mi sizce bu bisikletlere ? Eğer öyle ise port bagajlı model bagacağım, aksi halde port bagaj şart değil gibi, sırt çantası ile gezerim, yanıma bir şey almak gerekirse.
    * decathlon, e-ticaret siteleri, bisikletciden.com vs...nereden aldığımın bir önemi var mı ?
    * decathlondaki b-fold marka ürünlerde ömür boyu garanti var, tercih sebebi olabilir mi ?
    * Ergonomi önemli, dağ bisikletlerinde malum belden öne eğilmeniz gerekiyor bir süre sonra bel ağrısı tetikler diye düşünüyorum, bu biskletlerde öyle bir sorun yok değil mi? Ya da bu rahatlığı alabileceğim en iyi model hangisi ?
    * Teker çapı ne kadar önemli ? 16 jant muhtemelen daha az yer kaplar ama sürüş konforu çok düşer mi 20 janta kıyasla ? 20 mi öneriyor herkes ?

urun.n11.com
    4-7 Yaş Çocuk Bisikleti Modelleri & Fiyatları - n11.com
    http://urun.n11.com/katlanir-bisiklet/carraro-flexi-116-16-jant-6-vites-katlanir-bisiklet-P99515880
    812 tl
    urun.n11.com
    Ümit 2036 Folding Bike, 20 Jant, 6 Vites Katlanabilir Bisiklet - n11.com
    http://urun.n11.com/katlanir-bisiklet/umit-2036-folding-bike-20-jant-6-vites-katlanabilir-bisiklet-P53812310
    801 tl

749tl
    669 tl
    709 tl

www.decathlon.com.tr
    Decathlon | Türkiye'nin En Büyük Spor Giyim ve Malzeme Mağazası
    http://www.decathlon.com.tr/bfold-500-katlanir-bisiklet-id_8328466.html
    1079 tl
    719 tl

GittiGidiyor
    CARRARO FLEXİ 103 20 JANT KATLANIR BİSİKLET 2016 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdoor/carraro-flexi-103-20-jant-katlanir-bisiklet-2016-201058169
    1239 tl
    GittiGidiyor
    Bianchi Folding 20 Jant Katlanır Bisiklet 2016 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdoor/bianchi-folding-20-jant-katlanir-bisiklet-2016-207571668
    969 tl

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-dahon-vybe-d7-2015-272243877/detay/ 1400 tl

Bu ürünlerden herhangi birini özellikle önerir misiniz f/p açısından ?

• Tum yuksridaki sorulara katiliyorum. Ev is arasi 9 km. bu yolu kat bisiklet ile ne kadar zamanda yaparim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihntk -- 13 Mart 2016; 22:41:22 >
  • Alacaklara tavsiyen sudur;
    kesinlikle bisikletciden gidip alin pazarlikla internet fiyatina alma sansiniz var katlama mekanizmasini yerinde gorursunz ayrica tur atma sansiniz olur malzeme kalitesini inceleyebilirsiniz

bulunduguz cevredeki yol durumuna gore bisiklstinizi alin benim oturdugum yer inisli cikisli yollar bozuk bir yere kadar rampa sonrasi rahat bisiklet yolu bu yuzden dahon vitesse d8 aldim dahon bu isi yillardir yapiyor patentli kadrolar deneyler testler derken bisikleti turkiye sartlarina uygun hale getirmisler. Sizin etrafiniz duz yol ise tabiki butce dostu bisiket alabilirsiniz. Sele yapisi da onemli jello rahat sele uzun suruslerde kendini belli eder yoksa popo agrisi cekebilirsiniz. Surekli rampa cikacaklara 8 vites oneririm. alacaginiz ucuz bisiklet sizi uzebilir bisikletinizi tasimak zorunda kalirsiniz
    sakin ola katlanir bisikleti tek elle surmeye kalkmayin kendinizi yerde bulursunuz tek elle hakimiyet kurmak oldukca zordur en ufak tas bile bisikleti kaydirir bunun yani sira islak zeminde dusme ihtimaliniz yuksektir abarti gelebilir ama lodosta sizi surukleyebilir cidden bunu yasadim sebebine gelince hafif malzeme kullaniliyor olmasidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 14 Mart 2016; 0:34:34 >

• Btwin markası katlanabilir bisikletlerde acaba nasıldır kalite kullanım açısından ?
  • Bfold 320 için port bagaj nereden bulabilirim. Veya şu marka şu model olur mu dersiniz.Teşekkür ederim.

• BTwin BFold Hopetown 320 için dogabisikletden portbagaj aldım arkadaşlar. Fakat heybe bağlayıp taşımak mümkün değil. pedal çevirirken ayaklar değiyor.
    Bende çözümü heybeyi biraz daha geriye doğru cekmekte buldum. işe yarıyor.
  • dahon vybe d7 sahibi biri olarak eğer güzergahınızda çok iniş çıkış falan yoksa katlanır bisikleti tavsiye ederim. sürüşü falan inanılmaz keyifli. katlanması ve açılması kolay ancak ağırlık yönünden tahmin edildiğinden bence biraz daha ağır.

yine de çok güzel bisiklete binmek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.