Şimdi Ara

Katlanır Mangal (Araç Bagajı için pratik Mangal)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar. Sizlerden üzerinde çalıştığım bir proje için hem fikir almak hemde danışmak için bu başlığı açıyorum.

Piyasada satılan katlanır mangallarda değişiklik yaparak kendim üretmeyi düşünüyorum. Kafamdaki tip piyasada satılan mangallar 0.2 mm gibi ince saclardan yapılmaktalar. En fazla 4-5 yakımdan sonra eğilip büzülmekteler. Buda harcanan paranın sokağa atılması demek oluyor. internette bu tip mangallar 20 ile 45 TL arasında satılmaktalar.

Benim projeme gelince bu mangalları modifiye edip hem sac kalitesi artırmak hemde daha kullanışlı hale getirmek. Piyasada satılan mangallardan farkını maddeler halinde sıralamaya çalışayım.

1- Mangal sacı kalınlığı 1,2 mm olacak ki buda en az 2-3 sene sağlamlık demek oluyor.

2- Projesini düşündüğüm mangallarda mangal kömürü direk mangal içine konacakken ben araya alttan hava alabilmesi için 2 mm delikli ızgara sacı yapmayı düşünüyorum. 2 mm demek közürün yandığı yüzeyde eğilmenin aza inmesi demektir.

3- Hava alabilmesi için yan kapakta sürgülü hava kapağı olacak.

4- Mangalın açıkken ölçüleri 35x23x17,5 cm iken kapalı hali 35x23x2,5 cm olacak. Yani anlayacağınız nerdeyse bir laptoptan daha ince olacak. (Piyasada satılan diğer mangallarla açık haldeyke nerdeyse aynı ebatlarda. Kapalı halinde ise yaklaşık 3-4 cm daha küçük yüksekliğe sahip olacak.

5- Mangal parçaları lazer kesimi, yapımı el emeği göz nuru üretim olacak. :) (Ustalıktan kaynaklanan bir kaç ufak pürüz demek ki buda eksi tarafı.)

Bu mangal için girişimde bulundum ama tek ürün için maliyet bayağı artıyor. Bu yüzdende 20 adet yaptırmayı planlıyorum . Şimdi ben bu mangalı cuzi bir miktarda kar koyarak üzerine 55 + Kargo olarak satışa sunsam satabilirmiyim. Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakyolcu -- 14 Ekim 2016; 16:39:28 >

• Sonunda mangalım tamamlandı. 2 adet yaptırmak için gittik Lazer kesimi yapan yer iki parça için tezgaha sokmam deyince 20 adet yaptırıp çıktık mecburiyetten.

Katlanır Mangal (Araç Bagajı için pratik Mangal) Katlanır Mangal (Araç Bagajı için pratik Mangal) Katlanır Mangal (Araç Bagajı için pratik Mangal) Katlanır Mangal (Araç Bagajı için pratik Mangal) Katlanır Mangal (Araç Bagajı için pratik Mangal) Katlanır Mangal (Araç Bagajı için pratik Mangal) Katlanır Mangal (Araç Bagajı için pratik Mangal) Katlanır Mangal (Araç Bagajı için pratik Mangal) Katlanır Mangal (Araç Bagajı için pratik Mangal) Katlanır Mangal (Araç Bagajı için pratik Mangal) Katlanır Mangal (Araç Bagajı için pratik Mangal) Katlanır Mangal (Araç Bagajı için pratik Mangal) Katlanır Mangal (Araç Bagajı için pratik Mangal)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakyolcu -- 6 Kasım 2016; 17:9:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam elinize sağlık gayet başarılı olmuş. Ne işle meşgulsünüz merak ettim. Birde açıp kapatma süreci nasıl okuyoe zahmetli mi ?

• Helal olsun hocam böyle girişimleri desteklemek lazım bence seri üretime geçin 55+kargo ile çok satarsınız ben alabilirim 1adet.

• Elinize sağlık gayet güzel bir iş çıkarmışsınız ortaya. Bence satar bu ürün sadece biraz reklamını yapmanız gerekiyor. Sahibinden de vitrine koyarsanız talep göreceğini düşünüyorum ki ilk müşterilerinizden birisi olmaya adayım :)
  • Gayet güzel görünüyor
  • Alırm bende motora koyarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozzylc O kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Bu tarz portatif, kullanışlı ama yer kaplamayan işler benim için sadece bir hobi.
    Açıp kapama çok basit bir işşlem. Sadece yan kapaklardan tutarak açmak ve kapatmak mümkün. Becerebilirsem bununla ilgili bir vidyo siteye yüklemeye çalışacğım nasipse.
  • mamlamoz M kullanıcısına yanıt
    Hocam proje aslında piyasada var olan bir mangal. Ben sadece bu mangal üzerinde değişikliklere giderek ebatları değiştirip, sağlamlığı artırıp birazda üzerine bir şeyler ekledim.
    İki tane yaptırmak için gittik lazer kesim yapan arkadaş tezgahını iki tane için çalıştıramayacağını söyleyince 20 tane yaptırdık mecbuen. :) İsterseniz şu anda elimde 10 adet gibi kaldı. Sizede gönderebilirim.
  • Gokcesel kullanıcısına yanıt
    hocam reklam konusunda biraz beceriksizim sanırım. Sadece yakın arkadaşlarıma şimdilik satabildim. Elimde 10 adete yakın kaldı isterseniz sizede gönderebilirim.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • Hocam motor araç hepsi için uygun bir mangal. piyasadakilerden tek dez avantajı sac kalınlığından dolayı az bir şey fazla ağır. Düşünürseniz sizede satış yapabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakyolcu

Hocam motor araç hepsi için uygun bir mangal. piyasadakilerden tek dez avantajı sac kalınlığından dolayı az bir şey fazla ağır. Düşünürseniz sizede satış yapabilirim.

Sac paslanmazmı hocam
  • KayhanKaan kullanıcısına yanıt
    Yok hocam paslanmaz yada kalvanezli değil. NOrmal sac.
  • Bugün ptt kargo ile mamlamoz hocama bir adet mangal yolladım. Umarım eline geçince fikrini bizimle paylaşır. Güle güle kullan hocam.
  • Mangal iyi paketlenmisti elime ulaştı gercekten yer kaplamıyor ama modifiyeye açık yani mesela sisleri koymak icin mangalin ustunde bir yuva(kanal)gibi birsey olusturula bilir ama cok ta onemli değil ağırlık ise yaklasık 4-5 kg arasıdir tahminimce ama uyduruk birsey deil baya orjinal birsey. Elinize saglik ben daha mangal yakamadim nasip olmadi malum havalar serin ancak eyer yakarsam burda izlenimlerimi paylasirim boyutsal anlamda a4 kahidinin biraz daha buyugu gibi dusune biliriz olcmedim ama 30 a 40gibi bir ebadı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 14 Kasım 2016; 23:58:48 >
  • mamlamoz M kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle beğendiğinize sevindim. Dediğiniz gibi modifiye ye aaçık bir tasarım. Gelen talepler doğrultusunda çok daha iyileştirme yapılabilir. Size PTT kargodan yollamak için tartırırken tartan bayan arkadaş ne olduğunu sorunca, bende açıp kapatıp mangal olduğunu söyleyince bir tanade o aldı. ;) Şu anda yaptırdığım 20 adette elimde bitti. Bir arkadaşım ebatlarının küçüklüğünden şikayet etti. Ağırlığı size kargo gönderirken tartırdım 3,2 kg. Ebatları En 23 cm, boy 35 cm. Güle güle en güzel günlerinizde kullanın.
  • Yaptırdığınız bu ürünün takribi fiyatı ne kadar peki. ? Görünüm olarak bence yeterli.. Kuzu çevirecek halimiz yok ya.. :)
  • Jem_ kullanıcısına yanıt
    Takribi fiyat derken hocam anlamadım.
  • Merhaba

Çok olmuş mangalla ilgili yazınız

ancak hala devam edip etmediğinizi merak ediyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.