Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

''' KAYBEDENLER KLÜBÜ ''' (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
974
Cevap
2
Favori
46.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benide ekle lütfen gercek bir mutsuz olarak
  • beni en başa ekleyin lütfen

quote:

Koyu siyah bir karanlıkta bile vardı gölgesi.. Vazgeçtikleri, terk edemedikleri.. Kıpır kıpır dünyanın donuk adamı. Kim derdi ki bir gün mecbur bırakılacaktı var olmaya? Tattığı, soluduğu, görebileceği her şey.. Söyleyecek çok şeyi vardı ve dinleyeni de.. Kapının eşiğine takılıp sendelediğinde düştü hayalleri. Bir daha yürümek zordu belki. Geceden kalma tütsünün külleri yerde. Adamın külleri yoktu görünürde.. ama o yandı, yandı ve bitti.. İndirdi şalterleri ve işte ışık gitti. Peki onu karanlığa gömen kimdi? Ben söyleyeyim, hayatın ta kendisi. Hızla çevirdi sayfaları ve bitti. Mutsuz son olacağını tahmin etmek zor değildi. Beyazın pürüzsüzlüğünden, siyahın gerçekliğinden vazgeçemedi. Yolun kenarındaki eğri büğrü parmaklığın ötesindeydi. Yapılan hesapların tutmadığını anlayıp hesapsızca yaşamayı seçti. Sonu olmayana ilerledi. Buz gibi sessizlikte ılık bir kelime fısıldadı titremekten yorgun bedenlere. Kal demek yerine mutlu ol diyebildi gidenlere. Yenilgi hiç son olmadı onda. Özgürlüğün yasak olduğu söylenmeseydi, belki o da gülebilirdi. Sonuna kadar ipi çekti… Kendimi vursam, başka biri yaralanacak, öldüğüm gün içimden kuş çıkacak!.. Yaşamın da çorap gibi söküleceğini nerden bilebilirdi? O sadece mutlu olmak istemişti…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Kedi -- 17 Ağustos 2007; 22:55:52 >

• benide ekleyinn
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hami10

burdaki çoğu kişinin mutsuz olmak için bi sebebi yok aslında ama mutlu oömayı bilmediğimiz için normal bi durumda bile kendimizi mutsuz hissediyoruz tamam herkesin kendince dertleri vardır elbet ama bunlar hayatın tadını çıkartmamız için engel değil.

ekle benide

en azından mutsuz olmak icin sebebi olanlardan olduum kesin tamam mazosistlik war kanımda belki cok kucuk bisedir yasadıım bu yasta olmama ragmen gucsuzumdur antidepresanlar ise yaramaz panik ataın da wardır hatta 7 yıldır haketmediimdendir belki kucuk seylerden mutlu olamamamdandır belkideler surer gider...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Extinet_DeviL

Yapılan yanlışlar
    1-) Lustral kesinlikle bağımlılık yapmaz: Lustral SSRI grubu bir ilaçtır. Presinaptik aralıktan serotonin reuptakeini inhibe ederek. Presinaptik Serotonin düzeylerini artttır ve bu yolla duygudurumu düzeltir. Bağımlılığın iki olmazsa olmazı tolerans ve yoksunluk geliştiği gösterilmemiştir

2-) Lustral,bağımlılık yapmadığı gibi ne kimyasal açıdan ne de beyinde etki ettiği bölge ve reseptörler bakımından ne ectasy ne de kokaine benzer hatta alakaları bile yoktur

3-) Lustral ve diğer SSRI gruplarının net yan etkileri yoktur! Kişilere göre farklı prezantasyon gösterebilir. Kimilerinde kilo almaya sebep olurken kimilerinde ise kilo kaybı yapar. Kimilerini çok uyuturken kimilerini ise enerjik hale getirir vs. Ancak Lustralin aynı gruptaki diger SSRI'lara göre sedasyona daha az sevk ettiği ve hareketi arttırdığı kişiyi daha enerjik hissettirip günlük aktivitelerini sekteye uğratmadığı gösterilmiştir. Çünkü sertralin ayrıca minor olarak dopamin geri alım inhibitörü olarak da görev yapar. Serotonin'in mood üzerindeki etkisi gibi dopamin de hareketlilik üzerinde etkilidir.

3-) Lustral ve diğer SSRI'ların etkisi en az iki üç hafta sonra ortaya çıkar ve işin kötü yanı en yoğun yan etkilerin olduğu dönem de ilk iki haftadır hatta ilk iki hafta varolan depresyon ve anksiyete bile artabilir bu da hastaların ilaca olan motivasyonunu bozabilir. Lakin iki haftadan sonra çoğu yan etki önemli derecede kayboulur ve ilaç da antidepresan etki göstermeye başlar. Bundan sonra ilaç belirli plazma seviyesi oluşması için en az 6 ay kullanılmalıdır.

4-) Sadece Tıp doktorları ilaç reçete edebilirler psikologlar ilaç reçete edemezler. Tabii ki toplumumuzda komşuların bile birbirine ilaç önerdiği gerçeğini saymazsak. Bilginize...

En belirgin yan etkileri olarak Yorgunluk,uyku bozukluğu(uykusuzluk/aşırı uyuma) hazımsızlık,iştah değişiklikleri,libido kaybı,Geç boşalma,konfüzyon,titreme,bulant/kusma,diş gıcırdatma, hafif depersonalizasyon sayılabilir...

Not:Karaciğer rahatsızlığı olanlara önerilmez,alkolle alımı sakıncalıdır,Beraberinde Aurorix gibi bir MAO inhibitörü ilaç kullanılmamalıdır!!!!

Kısacası deprosyon'daki veya takıntılı insanlar'da kullanılmaktadır ben şöyle bir şey istiyorum ben bu aralar hiç bir şey düşünmek istemiyorum zamanın'da çok düşündüm ve bir yararını görmedim artık düşünmek istemiyorum ben bu ilacı nasıl temin edebilirim bir psikolağa gittiğimde alabilirmiyim yoksa doktorların mı yazma yetkisi var.

ya ben bilgi werim dicem ama baya gec kalmısım psikoologlar recete edemezler o yukardaki ilacı we uzm bi dr un sana recete etmesi lazım pratisyen de yazamaz yane bunu ama onu da uydururlar kılıfına
    ama param war diosan bi eczaneye gidip alırsın kimsede bise demez turkiyede werir sana sorgusuz sualsiz.ama ben xanax seroxat lustral buspon kullanmış we psikolojik deste kalan biri olarak ta söliim bu işler sadece ilaçla yurumuo.basedebilmei örenmek lazım.simdiden gecmis olsun umarım kurtulursun bu halinden.

• we insanların surekli mutsuzum yazmaları cok yapay gelio bana
  • Var mı hala kontenjan.
  • off ulen offff

aşkımın beyninde ur varmış ve ben ondan 48 saattir haber alamıyorum

Allahım onu alcağına beni alllll
  • bu arada dostlar ekim ayında yeniden istanbul da olcam kısmetse o zamn yeni uyeleri de ekliyecem...

şuan fazla vaktim olmadığı için ekleyemiyorum....

saygılar....
  • Geçmiş olsun hocam. Allah şifa versin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ünal korkmaz

Geçmiş olsun hocam. Allah şifa versin.

dostlar sağolsun dostum

hergun dua ediyorum inş. ciddi birşey yoktur diye
  • bende mutsuzum benıde ekle
  • hocam benide ekle. 1 aydan beri bunalımlardayım ölüyorum hergeçen gün bittim ..

Hayatı bulduğunuz anlarda o kadar çok yanılırsınız ki siz bile farkında olmazsınız. Adam yerine konmazsınız, değer görmezsiniz, tınlanmazsınız, her şeyi güzel sanarsınız ama değildir. Her şeyi yaparsınız ama bir şey yolunda gitmez. Çabalarsınız her şeyi yaparsınız ama boşa olduğunu görünce yıkılırsınız.

Her şey bir boşluktan ibaret sadece boşluktan...

hayatın yükü ağır
    bazen öyle bir an gelirki isyan edersin
    çok şey yaşadım
    aşk fln hayata dair yada farketmez
    herşeyin bitişini bitmeye bağlamayın
    bir başlangıca bağla...
    hayırlısı değilmiş olmadı

• Bana Bunu Yapmayacaktın!

Bana bunu yapmayacaktın
    Öyle sırtımdan vurmayacaktın beni
    Gelişin gibi onurlu olmalıydı gidişin
    Ve öylesine gururlu bitişin.
    Gel gör ki kötü oynadın bu oyunu
    Erken düştü masken yüzünden
    Demek sen içimde büyüttüğüm bir dev değil
    Bir hiçtin
    Görüyorsun işte
    Gittin
    Ve de bittin…

Bana bunu yapmayacaktın
    Böyle bir hançerle yıkmayacaktın beni
    Bir ihanetin adresi olmamalıydı ayak izlerin
    Yoksa ben mi yanlış tanıdım seni?
    Yoksa hep böyle kirli miydi senin denizlerin?
    İşte ellerimde
    Suç ortağın bir sinema bileti
    Bir pastane köşesi
    Bir tiyatro gişesi.
    Bu kadar ucuza gitmeyecektin
    Sigara dumanlarında harcamayacaktın bu aşkı
    Ve aşk cellatlarına meze yapmayacaktın beni
    Şimdi boş bir mezar bulsam
    Seni böylesine sevdiği için
    Oraya bırakırdım kalbimi…

Bana bunu yapmayacaktın
    Böyle küstürmeyecektin şiirlerimi
    Kaz kırmızısı yağmurlar
    Yağdırmayacaktın gecelerime
    Kanatlarını kırmayacaktın umutlarımın
    Beni böyle çıldırtmayacaktın!

Artık
    Adın ihaneti çağrıştırıyor bana
    Ve tadın bir yılanın en öldürücü zehrini
    Söyle
    Şimdi hangi yüreğe saplıyorsun
    O acımasız hançerini? ..
    Bil ki
    Bundan böyle
    Yasaklanmış kitaplarım gibisin bana
    Yaklaşmam yasak
    Dokunmam yasak
    Ve ömrümce
    Sarılmam yasak sana! ..

Ahmet Selçuk İlkan

• böyle şiirler okursanız tabi mutsuz olursunuz

• quote:

Orjinalden alıntı: zeyneeeeep

böyle şiirler okursanız tabi mutsuz olursunuz

Şiirle mutsuzluğun ne alakası varki.
  • quote:

sen doktor musun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ULtraV1olet

quote:

yoo değilim ama diğer odada bi doktor var istiyosan çağırıyım

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ULtraV1olet

quote:

yoo değilim ama diğer odada bi doktor var istiyosan çağırıyım

sen de diğer odadaki doktor da uzak olsun bizlerden gerisi muhim değil...

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.