Şimdi Ara

Kayıp iphone 5s (Bulundu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir sempozyum için gittiğim İstanbul'da telefonumu kaybettim ve uçuşum olduğu için de İzmir'e dönmek zorunda kaldım emniyet müdürlüğüne gidemeden.

Hattı kapattım ve Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdum telefonun elektronik alanlarda kullanıma kapatılması için.

Fakat ben telefonumu bulmak istiyorum.

Where is my iPhone ? adlı uygulama var fakat telefonun şarjı bitmişti ben en son baktığım zaman.

Telefonu belli aralıklarla kontrol ediyorum hala çevrimdışı görünüyor.

Birde emniyete başvurdum ve bana telefonu istanbulda kaybettiğim için işlemlerin istanbulda yapılabileceğini söyledi.

Sizce neler yapabilirim bu durumda ?

Başından böyle bir olay geçen varsa ya da izlemem gereken yol hakkında bilgilendirmek isteyen varsa tavsiyelerinize açığım.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet19071907 -- 19 Şubat 2015; 2:40:16 >

• Cihazda icloud açıksa,uzaktan kilitleyebilirsin,değilse find my phone işe yaramaz,
    Veya İmei numarasını savcılığa verip kullanıma kapattırırsın,elden başka da birşey gelmez
    Geçmiş olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone'umu bul açık olsa dahi istanbulda olmalısın.
    Farzetki cihazdan sinyal aldın şu an için yapacağın bişey olmaz.
    Şansın bol olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefon anca iyi niyetli birilerinin eline geçecek ki bulasın
  • Telefonu sempozyumun yapıldığı otelde kaybettim ve otele iletişim numarası bıraktım ayrıca telefonu kaybolan tek kişi ben değildim o gece toplam 3 telefon kaybolmuş.

3ümüz de uçuşu olduğu için resmi bir işlem yapamadık ama şuan diyorum ki keşke biletleri iptal edip emniyete başvursaymışız.

Savcılık zaten bulunmayla ilgili hiçbir şey yapmıyor oranın görevi elektronik haberleşmeye kapatması.

Ordaki emniyete başvuramayacağım için tamamen savcılığın vicdanındayım benim dosyamı istanbuldaki en yakın emniyet müdürlüğüne gönderirse işlemlerim devam eder.

Ayrıca savcılık ve emniyet kayıp/çalıntı telefon işlemlerinden tam anlamıyla bıkmış ben telefonun bulunması konusunda umudumu tamamen kaybettim.

Bu konudaki benim gelecekteki telefon kaybedenlere tavsiyelerim şunlar :

Kesinlikle where is my iphone ? adlı uygulamayı indirin ve tam anlamıyla kurun.

Rehberinizi , fotoğraflarınızı , videolarınızı , müziklerinizi , herşeyi i cloud'da depolayın.

Chip takıp belirli sistemlerden takip edebilecek kadar bilginiz varsa yapın. Çünkü where is my iphone sadece telefon açıkken ve konum servisleri de açıkken işe yarıyor.

Bu arada sizce istanbuldaki emniyete başvurmalı mıyım bireysel olarak ?

Yorumlarınız için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet19071907

Bir sempozyum için gittiğim İstanbul'da telefonumu kaybettim ve uçuşum olduğu için de İzmir'e dönmek zorunda kaldım emniyet müdürlüğüne gidemeden.

Hattı kapattım ve Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdum telefonun elektronik alanlarda kullanıma kapatılması için.

Fakat ben telefonumu bulmak istiyorum.

Where is my iPhone ? adlı uygulama var fakat telefonun şarjı bitmişti ben en son baktığım zaman.

Telefonu belli aralıklarla kontrol ediyorum hala çevrimdışı görünüyor.

Birde emniyete başvurdum ve bana telefonu istanbulda kaybettiğim için işlemlerin istanbulda yapılabileceğini söyledi.

Sizce neler yapabilirim bu durumda ?

Başından böyle bir olay geçen varsa ya da izlemem gereken yol hakkında bilgilendirmek isteyen varsa tavsiyelerinize açığım.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

MALESEF AYNI şey benım basma geldi..icould baktıgımda çevrim dışı..gecen apple görüştüğümde tel kapandan olsa idi yerini tespit edebilirdik..diğer türlü savcılık vs dedi..

• İnşallah bulunur geçmiş olsun üzüldüm

• Arkadaşlar telefonum bulundu.
    Otele mail atmıştım bu konuyla ilgili detaylı olarak.
    Otel müdürü de sağolsun detaylı bir arama yaptırmış ve telefonu bulmuş.
    Bıraktığım irtibat numarasını arayarak bana ulaştı.
    Telefon şifresi ve imei numarasını da buldukları telefonla eşleşince telefonun benim olmuş olduğu anlaşıldı.
    Kargo en yakın zamanda adresime teslim edicek.

Tavsiyelerim :

Telefonun kabıyla telefon arasına ad soyad irtibat numarası yazan bir kağıt bulundurun ki bulan kişi sizi arayabilsin.
    Telefonu kaybetmeden önce where is my iphone ? (veya işletim sistemine göre eşdeğer uygulamayı) uygulamasını indirin ve tam yetkiyle donatın.
    Telefonun şarjı bitmişse şarja takabiliyorsanız takın ve açıldıktan sonra ne yapıyorsanız devam edin.
    Telefonun şarjı bitmişse şarja takamıyorsanız cebinizden falan çıkarmayın , bulabileceğiniz bir yerde dursun.
    Harici şarj cihazları varmış bende yeni öğrendim onlardan alabilirsiniz şarja takamadığınız durumlarda harici şarj cihazına takıp şarj olmasını sağlarsınız.
    Telefonda mobil veriyi , konum servislerini ve wifiyi kapatmamaya çalışın. (Çok şarj yiyor farkındayım)
    Iphonelar için her şeyi i cloud'da yedekleyin (özellikle numaralar,fotoğraflar ve müzikler)
    Çok özel mesajlarınızı fotoğraflarınızı belirli uygulamalar sayesinde özel şifreli alanlarda bulundurun kesinlikle.
    Telefonu kaybedince veya çaldırınca kaybettiğiniz yere en yakın emniyet müdürlüğüne gidip ifade verin (ACİL)
    Sonra isterseniz bireysel olarak savcılığa da müracaat edebilirsiniz ama emniyet telefonun lokasyonuna bakabilmek için savcılıktan izin isteyecek onun için de zaten dilekçeniz savcılığa gönderilecek.(Fatura fotokopisi ve telefonun sahibinin kimlik fotokopisi de lazım unutmayın.)
    Çaldırdıysanız hattınızı kapatın ama kaybettiyseniz kapatmayın ki bulan kişi sizi arayabilsin.
    Btkdan işlem yapmayın en son çareniz olsun çünkü btkdan işlem yapınca telefonlar hırsızlar için hurdaya dönüşüyor. Bulmanız zorlaşır.
    Sonra belirli yerlerde kaybettiyseniz oraları arayıp ya da bizzat gidip kamera kayıtlarını inceleyin (Galiba polis eşliğinde izletiyorlar sadece)
    Kaybettiğiniz yere mutlaka bir irtibat numarası bırakın.

Not: Operatörler için lokasyona dayalı bazı uygulamalar var. Aveada kim nerede ? uygulaması gibi
    Önceden ayarlarsanız ayarladığınız numaralardan sizin numaranızın yani sim kartınızın lokasyonunu bulabiliyorsunuz.

Birde lokasyon bildirimi yapan telefon kılıfı varmış Türkiyede var mı bilmiyorum ama arkadaşım yurt dışından almış belli bi uygulama üzerinden telefon kabının nerede olduğunu görebiliyorsunuz.

İyi forumlar dilerim

• Geçmiş olsun hocam

• Qaragile kullanıcısına yanıt
    Çok sağol
  • Geçmiş olsun.
  • Sinekli Bakkal kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Telefonu kaybolan/çalınan arkadaşlar operatörünüzün müşteri hizmetlerine mail atın mutlaka.

Ben numarama ait hesap dökümü ve verebiliyorlarsa lokasyon bilgisi istemiştim geç de olsa bugün beni müşteri hizmetleri aradı.

Hesap dökümünü alabiliyoruz ama lokasyon bilgilerinden emin değilim.(Savcılık izni gerekiyor galiba)

O yolla da size yardımcı olabilirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.