Şimdi Ara

kayıt formatı hangisi olmalı,hdv mi hdd mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir kaç günlük araştırmalarım sonucu hdv kasete(yeni nesil mini dv) kayıt yapan bir kamera almaya karar verdim ancak dün mağazaları dolaştığımda satıcılar ısrarla harddiske kayıt yapan modellerdende görüntü aktarımının kayıpsız yapılabildiğini söylediler ve aklım karıştı,bu konuda yol gösterebileceklere şimdiden teşekkürler.

• Profesyonel kameraların bildiğim kadarıyla hepsi mini dv ye kayıt yapıyor. Eğer kayıpsız olan hdd ise neden prof. kameralar mini dv ye kayıt yapıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sofinite

bir kaç günlük araştırmalarım sonucu hdv kasete(yeni nesil mini dv) kayıt yapan bir kamera almaya karar verdim ancak dün mağazaları dolaştığımda satıcılar ısrarla harddiske kayıt yapan modellerdende görüntü aktarımının kayıpsız yapılabildiğini söylediler ve aklım karıştı,bu konuda yol gösterebileceklere şimdiden teşekkürler.

kayıpsız görüntü kayıt ve aktarım asıl kasetli kamerlarda olur.kullanım amacınız ne bunu her zaman sormuşuzdur kimisi der ben uğraşmam çeker dvd yapar izlerim derseniz hdd li olabilir,çektiğim görüntülerin üzerinde oynayacağım derseniz kısa film denemesi yapacağım derseniz hdv kamara alın.kasetli kamerların eksi yönü kafabozulma olayı buda genelde kaseti kameranın içinde uzun süre takılı unutursanız olur veya diğer sebebler.hdd hassas olduğunu duymuşunuzdur.kullanım amacınız çekimi yapım kameradan veya pc ye aktarıp kolyca dvd yapayım derseniz en iyisi hafıza karta çekim yapanlardır kalite hdv kadar olmayabilir ben olmaz biliyorum.satış elemanın iyisi vitrinde duran satılamayan ürünü satmasından belli olur diğerleri zaten satılıyor reklam yapmaya gerek yok satılmayan ürünün reklamını yapar tavsiye eder sizde sanırsınızki bu eleman burada çalışıyor iyi bilir.satış elamanına sor bakalım vitrinde bulunan ürünlerin hangisinin sensör boyutunu biliyor,veya bir kaset kaç gb 60gb hdd 22 saat hd kayıt yaparsınız bir kaset yaklaşık 13gb arasındaki farkı siz hesaplayın.bir kasete sd veya hd bir saat kayıt yaparsınız veya 90 dk 90 dakika kayıtı kimse önermiyor veri kaybı çok olur diye

• cevap için çok teşekkürler sony kamera.ben canon hv 40 da karar kılmışken,satıcıların "piyasada hem bulamazsınız demesi hem de hdv ye ne gerek var artık hddler de 24 mpbs çekim yapıyor" demesi aklımı epey karıştırmıştı.
    artık canon hv40 ı bulamasam da hdv ye kayıt yapan diğer kameraları incelemeye çalışcam.
    tekrar teşekkürler.
  • kasetli kameraların bazı zorluklarını göze alırsanız iyi seçim olur bence, kameran hdv ise pc donanımın iyi olacak dikkatli kullanırsanız kafa kirlendi bozuldu derdi olmaz kafa temizleme kaseti var kamera uyarı verince kullanırsınız.kaset devri bitti diyorlar neden halen hdv kameralar çıkarıyorlar acaba,benim tahminim diğer kayıt medyaları kesetin verdiği kaliteyi vermiyor özellikle film kısa film çalışmalarında.biliyorsunuz kasetten aktarım diğerkayıt medyalarına göre zahmetlidir alıştığınız zaman zor gelmeyecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 20 Mart 2010; 22:29:40 >
  • çok iyi anladım sony kamera.
    peki yinede bu hddli kameralarında artık 24 mbps kayıt yapabilmeleri kalite farkını çok aza indirdikleri anlamına gelir mi?
  • Sony kamera konuyu çok güzel anlatmış.Aynen katılıyorum.Özellikle kasetin 1 saatlik kaydı 13gb yer tutarken HDD üzerinde 60gb alana 22 saat gibi sürelerde kayıt yapılabilmesi ayrıntısına dikkatinizi çekmek isterim.İşte esas noktamız bu.Kalite farkı dediğimiz şeyi temeli bu nokta.HDD ve hafıza kartları üzerindeki ileri derecede sıkıştırılmış videodur.Aslında HDV de sıkıştırılmış bir format ama AVCHD ye göre daha az.Bu nedenle editleme,montajlama aşamsında daha rahat çalışılabiliyor.Oysa çok sıkıştırılmış videoda çalışmak o kadar kolay olmayabilir.Kayıplar daha fazladır.

Esasında 24Mbps kayıt yapan bir kamera videosu ile 25Mbps kaset videosu arasında izlerken hemen hiç fak göremezsiniz.Kaliteden yana bir sorun olmaz.Fark başka kademelerde ortaya çıkar.Evet kasetten aktarım zahmetlidir.Kopyala yapıştır aktarımı yoktur.Kayıt süresi kadar aktarım esnasında beklemeniz gerekir.Diğer yandan, AVCHD video ile kurgu yapmak istediğinizde takılma kasılma yaşamamak için ya çok güçlü bir sisteminiz olacak ya da bunu daha rahat işlenebilecek bir formata dönüştürüp öyle çalışacaksınız ki bu sefer aktarımda kazandığınız zamanı convert için kaybedeceksiniz sonuçta harcanan toplam zaman aynı kapıya çıkacak.

Forumlardan vesair yerlerden rapid'den falan orijinal ham m2t (HDV) ve m2ts (avchd) formatında kısa deneme klipleri bulabilirseniz bunları sisteminizde editleme yazılımı içinde falan deneyebilirsiniz.Belki de HDD üzerindeki video formatlarını rahatça işleyebileceksiniz.Denemek lazım.

Sonuçta önemli olan sizin kullanım ihtiyacınız.İlle de şunu alın bunu tercih edin diyemeyiz.Kasetin dezavantajları yanında avantajları da mevcut.Ancak işin açıkçası ben de bu saatten sonra ille kasetli kamera alın diyemiyorum.

Maalesef HV40 HV30 gibi modelleri bulmak biraz zor.Ben 1 yıl önce bile bulmakta zorlanmıştım.SonyHC9 kullanıyorum,memnunum,ama bunu da bulmak artık pek mümkün değil.

HDD üzerine kayıt yapan kamera da sizi pişman etmez.Korkmayın.Millet şu sıralar DSLR fotoğraf makineleri ile HD video çekip bunlarla klipler yapmaya çalışıyor.Yani istedikten sonra biraz uğraşırsanız her kamera ile olur bu işler.Önemli olan kameranın teknik yetenekleri,optik kalitesi,sensor yapısı.Manuel ayar imkanları,esnekliği.Her şeyi full otomatik bir kamera ile seçenekleriniz kısıtlı olur.Manuel ayarlara izin vermeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 21 Mart 2010; 22:42:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D için Mp4 mü Mkv mi en iyisi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

çok iyi anladım sony kamera.
    peki yinede bu hddli kameralarında artık 24 mbps kayıt yapabilmeleri kalite farkını çok aza indirdikleri anlamına gelir mi?

buradaki kalite farkı sanırım sıkıştırma dan kaynaklanıyordur sıkıştırmayı en az yapan kasetli kamerlardır.diğer mesajda verdiğim örnekte olduğu gibi bir kaset yaklaşık 13gb bir saat en fazla 90 dak.60gb hdd yaklaşık 22 saat kayıt hdd li kamera daha çok sıkıştırıyor görüntüyü.arasındaki kalite farkı dengelenmeye çalışılsada kasete yapılan videoların üzerinde istediğin gibi oynama yapabilirsin diğerleri sınırlı edit imkanı verir biliyorum.bildiğin gibi görüntünün üzerine her oynadığında kalite düşer kasette bu az olur.
  • LokmanHekim bu işin uzmanı daha detaylı bilgi veriyor teşekkürler lokmanhekim kardeş
  • çok teşekkürler,gerçekten çok yardımcı oldunuz.tavsiyelerinize uyup belirtilen video formatlarının çalışma kolaylılığını araştırıp son kararımı vereceğim,buradan mutlaka paylaşacağım son durumu.
    bence kamera almayı düşünenler içinde danışmaya değer bir başlık oldu.
    iyi günler
  • " optik kalitesi,sensor yapısı" konusunda dikkat etmem gereken şeyleri doğru anlayıp anlamadığımdan emin olmak istiyorum.yardım edermisiniz.

mesela sensör boyutu büyüdükçe daha iyi diye biliyorum (mesela 1/2.7 1/3 ten daha iyi)
    manuel ayarlarına mutlaka dikkat edeceğim,"shutter speed" manuel ayarlanabiliyor olmalı bunu öğrenmiştim :)ama dikkat edeceğim diğer teknik özellikler hakkında bir bilgim yok malesef.
  • quote:

" optik kalitesi,sensor yapısı" konusunda dikkat etmem gereken şeyleri doğru anlayıp anlamadığımdan emin olmak istiyorum.yardım edermisiniz.

mesela sensör boyutu büyüdükçe daha iyi diye biliyorum (mesela 1/2.7 1/3 ten daha iyi)
    manuel ayarlarına mutlaka dikkat edeceğim,"shutter speed" manuel ayarlanabiliyor olmalı bunu öğrenmiştim :)ama dikkat edeceğim diğer teknik özellikler hakkında bir bilgim yok malesef.

yazdığınız verilerden başka dikkat edeceğiniz mercek kalitesi sony bildiğim kadarı ile üç ayrı objektif kullanıyor sony sensörü 1/3 ve daha büyük olanlarda g lens veya carl zeiss vario sonnar kullanır birde vario tessar var bu lensi kullanan kamerayı tavsiye etmem.lüx değeine bakın bu 1lüx bir mum ışığı kadardır lüx değeri rakam olarak en düşükleri iyi olur fiyatından da belli olur kalite

• anladım.dün media markt,darty,vatan computer ve teknosayı gezdim fakat tabii ki hv40 veya hv30 u bulamadım.daha sonra sony bayiine hdv formatlı kameraları bulunup bulunmadığını sordum malesef olumsuz cevap aldım.geçen hafta zaten tripod,uğur foto gibi canon bayiilerine uğramıştım ve onlardan da hv40 ı bulmanın artık çok zor olduğunu duymuştum.galiba artık b seçeneğini ciddi ciddi düşünmem gerekiyor.

anlattıklarınızın ışığında 24mbps kayıt yapan,sensörü 1/3 den büyük ve manuel ayarlara izin veren bir hddli kamerayı arayacağım,tabii ki aradan bir yerden hv40 ın bana göz kırpması umuduyla :)
  • öncelikle soruyu düzeltmek lazım. hdd bir kayıt formatı değil medyadır. olayın özü şu ki artık kasetli kameralara yatırım yapmak çöptür. ancak günü kurtarırsınız. AVCHD formatında 24Mbps kayıt yapan kameralar var. Bu noktada HDD de tavsiye etmiyorum. En sağlam ucuz, güvenilir ve taşınabilir kayıt medyası SD karttır. SD karta kayıt yapan HD modellere yönelmek gerek. HDV geleceği olmayan bir format, kaset aktarım süreleri sinyalin işlenmesi ve mpeg2 tabanlı olması nedeniyle kalitesi de mpeg4 e göre iyi değil. Şu anda hali hazırda birçok projenin HDV kameralarla çekildiğini söyleyebilirsiniz. Ancak gelecek 2-3 yıl sonrasını görebilenler ellerindeki kasetli kameraları şimdiden ellerinden çıkarmaya ve kasetsiz sistemlere geçmeye başladılar. Dosya aktarımı çok hızlı ve kolay. Aktarım hızı öncelik olmalı. 2 saatlik görüntüyü capture etmek için 2 saat PC başında bekleme devri sona erdi artık. PC gereksiniminin oldukça iyi olması gerektiği konusu doğrudur. AVCHD görüntüleri birebir montajlamak görüntülemek convert etmek işlemcisi hızlı ve güçlü PC ler gerektiyor. Ama gerçek şu ki 2000TL civarında bir kamera alıyorsanız bilgisayarınızın da enaz 2000TL lık bir donanıma sahip olması gerek. Hali hazırda 3 yıl önce aldığınız PC, görüntüleri işlemeye yetmiyor diye standart definition dv kamera alınmamalı. kamera satın almak geleceğe yatırım olmalı.

• düzeltme için teşekkürler.evet kayıt ortamı olarak kastetmiştim hdv ve harddiskten bahsederken.
    yabancı forumlarda da benzer görüşler var ama yinede işleme kolaylığı açısından benim için hala hdv ağır basıyor.özelliklede arşivleme imkanınıda unutmamak lazım.bu yararlı başlıkdan zaten şu sonucu çıkarmıştım.eğer hv30 veya hv 40 ı bulabilirsem alacağım ama bulamazsam daha önce sony kamera ve lokman hekimin dediği gibi sensör boyutu ve manuel ayar imkanlarına bakarak başka bir kameraya karar vercem.
    teşekkürler
  • hdv alabilirsiniz tabi ki de. ama üretimden kalkmış ve piyasada bulunmayan bir modeli aramak bana ters geliyor. Arşivi 1TB lık disklere yapacaksınız. çok güvenlikli olsun isterseniz çift yedekleme yaparsınız. Kaset arşivi manyetik ortam olduğu için tozdan kirden nemden bozulabilir. sensör boyutuna çok takılmayın derim. önemli olan videonun nereye nasıl kayıt edildiğidir.
  • forumnik arkadaş çoktandır buralarda yorumlarınızı göremiyoruz hastamı oldunuz.arkadaşlar öyle bir kamera tavsiye istiyorlarki hd olsun sony veya canon olsun veya panasonic fiyat bin binikiyüz arası bu fiyatta bu markaların kaliteli hd kamerası yok yeni model önceki modelleri var canonun. bu fiyatlardaki kamera ile kısa film çalışması olmaz mecburen kasetli kamera öneriyoruz ama ekliyoruz zahmetli olması pcnin çok kuvvetli olması gerektiğini yazıyoruz diğerlerinde aktarım daha kolay olduğunu yazıyoruz.elimde bir sd kamera varsa çekmeye devam ederim evdeki crt tv de izlerim h8 kasetlerin halen satıldığını söyleyebilirim.küçük kasetler de elimizdeki kamerlar bozulana dek satılacaktır.hd olsun ucuz olsun kalite olsun istiyor hdd veya kasetli kamera önermek zorunda kalıyoruz.hdv kamerayı ucuza alırım diyor beni bir süre dare eder diyor bir çoğu heves olduğu için sene dolmadan kullanmaktan azgeçiyor.yeni kamera alacak olsam aktrım zorluğu olduğu için kasetli almam sd karta çekim yapanı alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: sony kamera

.arkadaşlar öyle bir kamera tavsiye istiyorlarki hd olsun sony veya canon olsun veya panasonic fiyat bin binikiyüz arası ......... hdv kamerayı ucuza alırım diyor beni bir süre dare eder diyor bir çoğu heves olduğu için sene dolmadan kullanmaktan azgeçiyor.

bu gruba beni dahil etmeyin :)

bugün hdv dışındaki seçeneklere yöneldiğimde anladım ki o segmentte de bir kaç avantaj ve dezavantaj var.sd kartın aktarım hızının yüksek olması gerekliliği ve bundan dolayı maliyet artışı ilk göze çarpan durum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sony kamera

.arkadaşlar öyle bir kamera tavsiye istiyorlarki hd olsun sony veya canon olsun veya panasonic fiyat bin binikiyüz arası ......... hdv kamerayı ucuza alırım diyor beni bir süre dare eder diyor bir çoğu heves olduğu için sene dolmadan kullanmaktan azgeçiyor.

bu gruba beni dahil etmeyin :)

bugün hdv dışındaki seçeneklere yöneldiğimde anladım ki o segmentte de bir kaç avantaj ve dezavantaj var.sd kartın aktarım hızının yüksek olması gerekliliği ve bundan dolayı maliyet artışı ilk göze çarpan durum.

tabiki siz bu gurupta değilsiniz arkadaş

• Kafanı karıştırayım. Canon 550D'ye de (DSLR) bir göz at istersen. Full HD, büyük sensor, manual ayar, istediğin objektifi tak, vd... Lux gücünden bahsetmiyorum bile. Amerika fiyatı 799$. Biraz Google'dan araştır.
    Bende Sony HDV HC3E ve DSLR Canon 400D var. Kaset gerçekten artık gına getiriyor. Alırsan kesinlikle kartlı al, HDD almanın bir mantığı yok, sonuçta her şekilde harici disklere yedek yapıcan. Kartlıda optik zum dışında oynar parça olmayacak, kafa, lazer derdi yok, daha uzun pil süresi, daha küçük boyut, vb.
    Ben de artık kamera ve fotoğraf makinesinin birleştiği noktada olmak istiyorum. Bu ikisini yıllardır taşımaktan omzum ağrıdı. Mümkün olunca Canon 550D alıcam, üstüne de iyi bir objektif... Hem kaliteli fotoğraf hem de kaliteli HD video...Tadından yenmez. İleriki yıllardaki modelleri sen tahmin et artık. Kamera ve fotoğraf makinesi eninde sonunda bir noktada birleşecek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.