Şimdi Ara

1080i mi 720 p mi anlayamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba buraya açtım konuyu inş doğrudur.

Ben geçen gün 1080P Full HD tv aldım Samsung,Digiturk Plusım var.Digiturk 720p ve 1080i de yayın veriyor (Özel Kanallarında)

Şimdi sorum şu;

1.TV 1080P,Digitürk 720P yada 1080i bu tv için en uyugunu hangisi 1080i mi 720P mi.
    2.1080i'de ki bu "i" ne demek oluyor."i" ne "P" nedir.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

• 1080i, yüksek çözünürlüklü video modudur. Bu gösterimdeki 1080 çözünürlükteki dikey çizgi sayısını, i ise interlaced veya Türkçe olarak geçmeli taramayı ifade eder. Geçmeli tarama, progressive veya Türkçe olarak ilerlemeli taramanın karşıtıdır. 1080i, yüksek çözünürlüklü TV (High definition mode) video modlarından biridir. Bu mod, genellikle geniş ekran 16:9 ekran büyüklükteki televizyonlarda kullanılmaktadır.

Yatay çizgi sayısı 1080, dikey çizgi sayısı 1920'dir. Yaklaşık olarak 2,7 milyon piksel bulunmaktadır. 720p yüksek çözünürlüklü video moduna göre, 1080i modu daha fazla sarsıntılı olmasına karşın, 720p'ye göre daha fazla detaylı bir gösterim sunmaktadır.

alıntı...
  • kısacası 1080i demek, 720p olan bir videonun 1920x1080 çözünürlüğe yükseltilmesidir. yani 1080p kadar kaliteli görüntü alamazsınız.
    Dijitürk ün de yaptığı bu 1366x720 çözünürlükte yayının 1920x1080 çözünürlüğe yükseltmesidir.
    720p ve 1080p çözünürlük görürseniz bunlar doğal çözünürlüktür ve videonun içinde mevcut olurlar. 1080i ise genellikle eski lcd tv lerde olurdu ama şimdi 1080p olduğundan üretilmiyorlar.
  • Digiturk Plus ve Teledunya HD kullaniyorum, LG plazmamda film ve dizileri HD izlerken 1080i, basketbol ve futbol maclarini HD izlerken genelde 720p kullaniyorum. %70 1080i diyebilirim. Fazla hareketliligin oldugu goruntulerde 720p daha iyi..
  • 1080İ de 25 kare/saniye 1080p de ise yanılmıyorsam 50+ kare/saniye olması gerek...
  • teşekkür ederim arkadaşlar fikirleriniz için
  • 1080i 720p ile aynı gibi bir durum yok. 1080i de 1920x1080 çözünürlüktedir fakat atlamalı(progressive) frame akışı yerine,
    (satır satır tarama) interlaced modunu kullanır. Interlace tarama moduna sahip görüntüler günümüzde televizyonlar tarafından
    de-interlace işleminden geçerek progressive görüntüye yakın kalitede gösterilebilmektedir. Yani burada görüntünün kalitesi biraz da
    televizyonunuzun de-interlace işlem kapasitesine bakıyor. Eğer yüksek kalitede(20-40mb/sn) bir 1080i bluray indirip örneğin pc üzerinden tv'ye bağlayarak
    de-interlaced olarak izlerseniz 1080p ile neredeyse farkı olmadığını, hatta çoğu 1080p videodan iyi kalitede olduğunu görürsünüz.
    Ama şu da unutulmamalıdır ki digiturk'un ne kalitede yayın yaptığını bilmiyoruz, eğer veri akışı düşük ise 1080p de olsa o kötü görüntü
    düzelemez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kanal D Hd'si Full Hd Değil Mi?
    9 yıl önce açıldı
    1080p'den 2K'ya mı 4K'ya mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çoğu HD kanal 1080i yayın yaparlar avrupa da da daha cok 1080i yayın vardır..ama yukarıdaki arkadasında dedigi gibi bandwith ne kadar iyi ise o kanal o kadar iyi gosterir..bu da kanalın parasal gücü ile alakalıdır.örnegin hotbird uydusundaki sky kanalları band genişligi acısından digiturk ün örnek alması gereken kanalları barındırmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black_Tower

Arkadaşlar merhaba buraya açtım konuyu inş doğrudur.

Ben geçen gün 1080P Full HD tv aldım Samsung,Digiturk Plusım var.Digiturk 720p ve 1080i de yayın veriyor (Özel Kanallarında)

Şimdi sorum şu;

1.TV 1080P,Digitürk 720P yada 1080i bu tv için en uyugunu hangisi 1080i mi 720P mi.
    2.1080i'de ki bu "i" ne demek oluyor."i" ne "P" nedir.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

1080P bir anlamda en yükseği olduğu için TV de 1080P yazıyordur, 1080i 720p vs. gibi diğer formatları da destekliyordur.
  • Sonuçta Televizyonlarımız 1080p olmasına karşın Digitürk plus 1080i mi yayın vermektedir.?1080p nerde alırız
  • blu-ray filmler ile 1080p mkvlerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 10 Şubat 2010; 21:36:00 >
  • Ben size şunu söyleyeyimde bir daha bu HDTV yayınlarıyla ilgili kafanızda soru oluşursa hatırlarsınız; Yayın TV yayını olduğu için,sizin evinize gelene kada bir sürü kayıp oluyor veride.Şu anki uydu vs. teknolojileri HD yayınları kayıpsız aktarabilecek düzeyde değil.O yüzden FullHD tvsi olanlara tavsiyem HDTV de 720p yi aşmamaları.TV niz 200Hz ise aşılabilir.Plazma LCD yada LED TV ler mantık gereği görüntüyü progressive çevirip yayınlamak zorundalar hal böyle oluncada kayıp resim verisi olan görüntüde bir sürü kayıp meydana geliyor.HD yayında ne titreşim olur ne de kareler görünür.Ama HDTV yayınlarda bu malesef mümkün olacak gibi görünmüyor.Player larınızdaki HD görüntüyü beklemeyin boşuna.Teledünya HD gerçek HD kameralarda çekilen Gerçek HD görüntüler yayınlayacağını söylüyordu acaba bu ne kadar değiştiriyor,çözüyor bu sorunu bilmiyorum ama DT Pluslardaki HD yayınlar HD değil up-scalling bunu bilin size yeter.Hadi eyvallah

• Bende D-Smart hd kullanıyorum..Özellikler Star Hd ve Kanal D Hd kanallarındaki bazı hd diziler (Dizi sırasında sol alt köşede Full Hd yazıyor.) korkunç kaliteli görüntü veriyor..Benim ayarım 1080i de..Diğer hd kanallardada çok kaliteli görüntü var..
  • 1080i de full HD dir zaten ,

full Hd olmasi icin yayinin 1080p olmasi gibi bir kriter yoktur

tabii ki bu 1080p nin 1080i ye gore daha kaliteli oldugu gercegini degistirmez

ama full Hd olup olmama noktasinda 1080 satiri veren her yayin full HD dir

hatta daha otesinde sunu da solemek lazim , hd ready ya da full hd diye iki tv tipi de yoktur aslen

hd ready demek bu tv nin ekraninda bagimsiz en az 1 milyon piksel vardir demek ..

full kelimesi ile bu miktar 2 milyon piksele cikiyor

yani tv ler full de olsa 1 milyonluk da olsa zaten ready dir (yani hazirdir yayina)

bu mantikla 1920 ye 1080 bir tv Full HD Ready diye adlandirilabilir
  • HDMI 1080-İ KESİNMİ BUMU HD YAYIN YANİ ???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.