Şimdi Ara

KAYMAKAMLAR VE VALİLER NE İŞ YAPAR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar düşünün ülkemizde 81 Vali ve 957 Kaymakam var sizce bunlar ne iş yapar ? Belediye başkanları varken kaymakam ve valilere ne gerek var ? Bunlara bir dünya maaş veriliyor ben Cumhurbaşkanı olsam direk bu makamlara son veririm sizcede haksız değilmiyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Saçmaladın. Emin’im çok önemli görevleri vardır...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepsi sabah devletin verdiği bedava evden çıkıyorlar sonra devletin bedava tahsis ettiği mercedeslerine biniyorlar ve iş yerine doğru yol alıyorlar sonra akşama kadar oturup birkaç imzalanması gereken evrakları imzalıyorlar bu döngü sürekli tekrar eder, ek olarak arada bir toplantı düzenlenir arada da bakanlıktan gelen talimatları uygularlar o kadarcık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

hepsi sabah devletin verdiği bedava evden çıkıyorlar sonra devletin bedava tahsis ettiği mercedeslerine biniyorlar ve iş yerine doğru yol alıyorlar sonra akşama kadar oturup birkaç imzalanması gereken evrakları imzalıyorlar bu döngü sürekli tekrar eder, ek olarak arada bir toplantı düzenlenir arada da bakanlıktan gelen talimatları uygularlar o kadarcık

Makam arabaları var ama ev masraflarını devlet karşılamıyor diye biliyorum

• Merkezi yönetim ve yerel yönetim farkını öğrenmeni tavsiye ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reaglew

Merkezi yönetim ve yerel yönetim farkını öğrenmeni tavsiye ediyorum

Bence ikiside aynı yere bağlı ne fark eder ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ukba Yolcusu

quote:

Birisi devlet kademesidir, diğeri belediye.
    Devlet kurumlarının görev ve yetkileri ile belediyeninkiler farklıdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Matbaacılar Ne İş yapar
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

quote:

quote:

Nedir bu farklı görevler ? Bir kaç örnek verirmisiniz ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

quote:

quote:

Nedir bu farklı görevler ? Bir kaç örnek verirmisiniz ?

Devlet kademeleri yürütmede söz sahibidir. Devlet kurumlarıyla ilgili konulara müdahil olabilirler.
    Mesela Valinin MEB'e bağlı bir lisede söz hakkı vardır. Tatil ilan edebilir, memurları atayabilir vs.
    Ayrıca yakın zamanda değişen bir kanunla birlikte ildeki tüm kolluk kuvvetlerinin amiridir.
    İl emniyet müdüründen daha üst kıdemde olduğunu düşün.

Belediyeler ise altyapı çalışmaları, yapı denetleme, imar izni, otopark işletmesi, toplu taşıma vs. işlerle uğraşır.

• Fuzili devlete masraf,vizyonsuz kişiler topluluğu.sorarsan mülkiye amiri akşama kadar koltukda pinekleyen canı sıkılınca personelini fırcalayan kapasitesi olmayanlar

• Belediye ne kardeş, hiç bir yetkisi yok. Vali kaymakam o ildeki ilçedeki en yetkili kişidir. Kamu kurumlarında kalorifer bile valinin izniyle yanar. Gerisini sen düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .koter. -- 14 Ekim 2017; 8:29:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .koter.

Belediye ne kardeş, hiç bir yetkisi yok. Vali kaymakam o ildeki ilçedeki en yetkili kişidir. Kamu kurumlarında kalorifer bile valinin izniyle yanar. Gerisini sen düşün

O zaman belediye başkanlarını kaldırsınlar ya da kaymakamların ve valilerin yetkilerini belediye başkanlarına versinler çünkü bir ilçede 2 baş bence fazla 1 tane yeterli olur diye düşünüyorum aynı zamanda belediye başkanları halkın oyuyla seçildiği için daha yetkili olmalı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .koter.

Belediye ne kardeş, hiç bir yetkisi yok. Vali kaymakam o ildeki ilçedeki en yetkili kişidir. Kamu kurumlarında kalorifer bile valinin izniyle yanar. Gerisini sen düşün

O zaman belediye başkanlarını kaldırsınlar ya da kaymakamların ve valilerin yetkilerini belediye başkanlarına versinler çünkü bir ilçede 2 baş bence fazla 1 tane yeterli olur diye düşünüyorum aynı zamanda belediye başkanları halkın oyuyla seçildiği için daha yetkili olmalı

Hocam 2 tane baş yok, belediye bir baş değildir o sadece ilçenin altyapı çevre düzenlemelerini yapar. Valiliğin kaymakamlığın emri olmadan kamu kurumlarında kalorifer bile yanmaz

• İdare Hukuku çöktü tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: Bremond

İdare Hukuku çöktü tebrikler

Niye çöksün muhterem ? Ben sadece uzun zamandır merak ettiğim bir sorunun cevabını merak ediyorum ama hala cevabı bulamadım

• İlk cümle ile normal bir soru sormuşsun fakat bunlara ne gerek var çok salakça tavrı ortaya konmuş gibi. O açıdan eleştirdim.

Belediye başkanlığı ve mülki idare amirliğinin görevleri çok farklıdır, detaylı bilgiyi bulabilirsin zaten internetten.

• Çünkü onlar merkezi teşkikata bağlıdır. Ve hükümetin idari vesayet aracıdır. Belediyelerin özerk bölgelere dönmemesi için varlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.