Şimdi Ara

Kaynakçı ? amerika veya avrupa yada fark etmez yurt dışı :D

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
2.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya ben şimdi meslek lisesi metal bölümü 4.sınıf öğrencisiyim hayırlısıyla mezun olacağım bu yıl ygs-lys'ye ağustosda hazırlanmaya başladım lakin hiçde umutlu değilim 2 yıllığıda sıcak bakmıyorum metal bölümüne isteyerek girdim seviyorum ama türkiye şartlarında istediğim paraları kazanmam pekde mümkün gözükmüyor kaynakcı olarak yurt dışında hangi ülkelerde ne kadar paralara çalışılabilir fikir edinmek açısından yardımcı olabilicek varsa çok iyi olur :D

• Gel benim şantiyemde başla hemen.

Şaka bir yana, kaynakçıların şu anda yoğunlukla bulunduğu yerler şu.

1) Rusya
    2) Libya
    3) Irak
    4) Arap yarımadası.

ABD veya Avrupa'da çalışabileceğini pek sanmıyorum. ABD'de mümkün değil en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 8 Ocak 2014; 21:08:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Gel benim şantiyemde başla hemen.

Şaka bir yana, kaynakçıların şu anda yoğunlukla bulunduğu yerler şu.

1) Rusya
    2) Libya
    3) Irak
    4) Arap yarımadası.

ABD veya Avrupa'da çalışabileceğini pek sanmıyorum. ABD'de mümkün değil en azından.

hocam peki nasıl para kazanıyorlar ben mesleğime iligliyim zevk alıyorum hani kendimi geliştirmek için çalışıyorum ama çok iyi değilim fakat iyiyim :D yani ne gibi paralar dönüyor piyasada ?
  • çalışma izni alamıyacağın için kafanda boş hayaller kurma boşuna
  • Bizim ustayla konuştum, şu anda Libya'da mesainin dibine vurmuş haldeler.

En son 2600 dolar + 1000 TL para almış.

Şartlar malum, o yüzden piyasa yüksek.

Türkiye'de ise ikinci sınıf argoncu şu anda 1500-1600 TL para alıyor, sertifikalılar ise 2000-2250 TL civarlarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michu

çalışma izni alamıyacağın için kafanda boş hayaller kurma boşuna

şimdi ama mesela firma türkdür orada iş alır felan he oraya komple yerleşmekden bahsediyorsunuz buluruz bi hatun evleniriz olmaz mı :D
  • quote:

Bizim ustayla konuştum, şu anda Libya'da mesainin dibine vurmuş haldeler.

Türkiye'de ise ikinci sınıf argoncu şu anda 1500-1600 TL para alıyor, sertifikalılar ise 2000-2250 TL civarlarında.

miss valla :D ya usta en azından genç yaşlarımda bi 30 lara gelene kadar böyle çalışsam birikim yapabilirim aslında peki bu libya örneğindeki gibi yerlerde işe girmek için ne yapmak gerekir hangi şeyleri geliştirmem gerekebilir birde 2 yıllık üniversitenin pek faydası olacağını sanmıyorum ama işe yarar mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzcan41

quote:

miss valla :D ya usta en azından genç yaşlarımda bi 30 lara gelene kadar böyle çalışsam birikim yapabilirim aslında peki bu libya örneğindeki gibi yerlerde işe girmek için ne yapmak gerekir hangi şeyleri geliştirmem gerekebilir birde 2 yıllık üniversitenin pek faydası olacağını sanmıyorum ama işe yarar mı ?

Bugüne kadar birinin diplomasına baktığımı hatırlamıyorum.

Ayrıca kimse seni çat diye argon kaynakçısı yapmaz. Bu işin belli bir sıralaması var.

Öncelikle elektrik kaynağını öğreneceksin.
    Ondan sonra argon ustalarını izleyeceksin.
    Yavaş yavaş yapmaya başlayacaksın.
    Zaman içinde sertifikanı alacaksın.

Aksi takdirde kimse sana para vermez.

• quote:

quote:

quote:

Ayrıca kimse seni çat diye argon kaynakçısı yapmaz. Bu işin belli bir sıralaması var.

Anladım peki ben metal bölümünden mezun olduğumda kaynak yapabildiğime dair bir belge almıyormuyum ?

İllaki ekstra bi kaynak sertifikası bunu ilk defa öğrendim..bilgi için teşekkürler

• Konu kirliliği olmasın bidaha peki ben şimdi mezun oldum askerliğimi yaptım girdim sanayide bi dükkana 2-3 yıl çalışıp bi tecrübe edindim kendi iş yerime açmaya kalksam kocaelide oturuyorum mesela sanayi bölgesi en başda nedir bunların maliyetleri makinalar vs.. net rakamlara gerek yok sadece aklımda fikir olarak belirmeleri için..bildiğim kadar kosgeb'in kobi destek mevzuları felanda var oluru nedir bu işin
  • ?
  • Kaynak ve torna beceriniz yeterliyse uluslararası çalışan gemilerde "Fitter" olarak tabir edilen kaynak görevlisi olarak çalışabilirsiniz. Tek yapmanız liman cüzdanı için en yakın liman başkanlığına başvurmak ve temel sertifikalar için bir takım kurslara gitmektir. Tabii ki pasaport da şarttır. Tüm bunları elde etmek 1000TL gibi bir mebla tutar. Sonrasında çalıştığınız firmaya ve geminin tonajına göre aldığınız maaş 1000 USD ile 1500 USD arasında değişir. Bu maaşlara yine firmasına göre çeşitli bonuslar ve ikramiyeler eklenebilir. Eğer belli bir yaşa kadar para biriktirmek istiyorsanız denizde çalışmak uygun gözükebilir. Tabii ki bir çok dezavantajı da vardır ancak kısa zamanda iyi birikim yapabilirsiniz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım peki ben metal bölümünden mezun olduğumda kaynak yapabildiğime dair bir belge almıyormuyum ?

İllaki ekstra bi kaynak sertifikası bunu ilk defa öğrendim..bilgi için teşekkürler

Onu okula sormak lazım. Gerçi okuldan mezun olduğunda 1.sınıf bir kaynakçı olmadığın yapacağın ilk kaynakta ve testinde ortaya çıkacaktır.

Zaman meselesi bu, okulda doğru dürüst bir şey öğretilmiyor.

• yok en iyisi ben sıkabildiğim kadar saha sıkıp mühendisliği kazanayım :D
  • atolyede para az olabilir ama tesis montajlarinda gunluk 120 tl alanlari biliyorum. aylik 3600 yapar ki super para. 12 saat calisma. tepelerde geziyon. cok zor is...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.