|
Kayseri ve Konya da bilen yok
-
-
Peki gaz teli gevşekken durum nasıldı? Gaz tepkileri falan? Gerekirse teli bir tık geri gevşetin.
-
Gevşek Ken sorun yoktu... Sıkıp yola çıktım olmaya başladı bi daha da eskisi gibi olmadı -
Bir tık 2 tık 3 tik denedim ama olmadı -
Geri gevşetip deneyin?
-
telin bağlı olduğu yerleri kontrol edin. belli ki mekanizma salmıyor kendini, gazın eski konumuna dönmesini sağlayan yay eskimiş olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Emir -- 3 Kasım 2020; 20:47:47 > -
Motor tararindan gaz verin, telin takilip takilmadigini anlarsiniz.
Eger motor tarafindan gaz verince sorun yoksa gaz telini degistirin. -
Denedim çok denedim her yivi tek tek denedim ama olmadı -
Motorun ordan kelebeğin direk kendisinden gaz veriyorum ama sıkıntı olmuyor yada arabada iken rolanti halinde yine yok sıkıntı ama yola çıkınca vites değişirken (değişmezken bile) oluyor gazdan ayağımı ne surette çekersem çekeyim oluyor -
O yay boğaz kelebeği üstündeki yay mi o ise ben de ustalar da elle çok kere gaz verdik ordan olsa belli ederdi sanırım -
quote:
Orijinalden alıntı: kantay
Motorun ordan kelebeğin direk kendisinden gaz veriyorum ama sıkıntı olmuyor yada arabada iken rolanti halinde yine yok sıkıntı ama yola çıkınca vites değişirken (değişmezken bile) oluyor gazdan ayağımı ne surette çekersem çekeyim oluyorTamam oradan bir kac defa deneyin. Sorun Olmuyorsa gaz teli kendini hemen salmiyordur. Orjinalini alin takin.
-
Çok mantıklı ama niye hiçbir usta Bunu söylemedi... İhtimal bile vermediler onlara da söyledim gaz teli ile oynadığımı.. -
Hatta bazen düşük devirde gaza basınca gaz takılı kalıp tık diye birden kendini bırakıyormuş gibi araba küt diye ileri atılıyor aynı şekilde gazı en düşük seviyede verirken araba yine birden gazı bırakmış gibi birden yığılma yapıyor hafif ama -
Hocam nerde ikamet ediyosun -
quote:
Orijinalden alıntı: kantay
Hatta bazen düşük devirde gaza basınca gaz takılı kalıp tık diye birden kendini bırakıyormuş gibi araba küt diye ileri atılıyor aynı şekilde gazı en düşük seviyede verirken araba yine birden gazı bırakmış gibi birden yığılma yapıyor hafif amahocam o hattı ıvır zıvırıyla beraber komple kontrol edin
-
Kayseri -
-
Hocam Kayseri'de sanayiye gittiniz mi ? Yoksa netten bulduğunuz usta vb kişileri mı aradınız ? -
2001 aracınızda muhtemelen AKL motor vardır. Bu motorda boğaz kelebeği her ne kadar telli olsa da kelebeği yani klapeyi kontrol eden step motor da var. Aslında kelebek içindeki step motor, motorun stop edeceğini varsayıp klapeyi hafif açıyor böyle olunca da gaza basılmış gibi oluyor. Yazdıklarım tamamen AKL/AEH/AFT motor özelindedir, genel yazmadım. Probleminiz tamamen gaz telinin ayarsızlığından ve adaptasyondan kaynaklı. Boğaz kelebeği ile en ufak işlemde yeniden adaptasyon yapılması gerekir. Bu kadar basit bir şeyi çözememiş olmalarına şaşırdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 3 Kasım 2020; 22:57:35 > -
Kayseri de yaklaşık 10 farklı ustaya gittim.
Konya da ise aradım fikir almak için başlarına gelmiştir diye
Benzer içerikler
- clio touch icon farkı
- ssangyong tivoli yorum
- aracı başkası kullanırsa kasko karşılar mı
- s tronic dsg mi
- sol on tekerden gelen cik cik sesi
- bmw i7 sıfır fiyatı
- skoda yeni kodiaq
- byd han ne zaman türkiye"ye gelecek
- 1.3 tce motor
- kia ev9 menzil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X