Şimdi Ara

Kaz çiftliği kurmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Adana'da yaşıyorum​, şehir dışında (30 ) km, 2 dönüm arsa aldım.Burada kaz çiftliği kurmak istiyorum.Nelere dikkat etmeliyiz?500 kazın bana aylık bakım maliyeti ne olur? Kazları kolayca satabilirmiyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kaz mevsimi kışındır yazın bakar kışın satarsın

bence ısı kurmadan satıcagın kısılerı bul derım ınternetten bu ısı yapanları bır arastır sen
  • yolunacak kazları iyi seçmelisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Antalya da zootekni okuyorum ve bugün kanatlı yetiştirme dersinde kazları işledik :D.Usta ders çok sıkıcı fazla dinlemedim ama aklımda kalanları söyleyim.Çok fazla kaliteli yem gereksinimi duymazlar ancak tavuklar 1.8 kg yemle 1 kg canlı ağırlık kazanırken kazlarda 1 kg canlı ağırlık kazandırmak için yaklaşık 4-5 kg yem yedirmeniz lazım ve eğer canice bir yetiştirme düşünmüyorsanız(boğazlarından boru sokup zorla beslemek yapağı verimi için canlı canlı tüy yolmak gibi) kesinlikle sulak alan lazım eğer bu alanıda sağlarsanız bakım maliyeti ciddi anlamda düşer zaten yem değerlendirme yeteneği yüksek olan hayvanlar ve o sulak alan da yayılarak sizin yem maliyetinizi azaltırlar ama dediğim gibi kaz yetiştiriciliğinde sulak alan bence şart ayrıca prof. dr. hocamızda benimle aynı fikirde .Diğer yandan üretim düşünüyorsanız bu konuda sıkıntılı hayvanlar döl verimi biraz düşük tek eşliliğe eğilim döl tutma problemleri ve yapay kuluçkadaki düşük başarı oranıyla üremesi sorunlu ve üretimi zor hayvanlar ve entansif(yoğun üretim) üretime pek uygun canlılar değiller çok yüksek bir getiri bekliyorsanız eğer 2 dönüm dediğiniz 2 dekara denk geliyorsa (dönüm bölgelere göre 550 m2 ve 1750 m2 ye kadar değişiklik gösterir dekar tam 1000 m2 dir) burada ben pek kazançlı bir üretim yapabileceğinizi sanmıyorum.Bunun yerine bence tavuk hindi keklik bıldırcın gibi batarya tarzı kafes sisteminde sistematik bir üretim yapabileceğiniz bir hayvan türü belirlemenizi tavsiye ederim ancak kaz bu hayvanlardan birisi değil çünkü entansif üretime yatkın olmadığı için üretim maliyetleri yüksek üretmek sor ve bu sebeple pahalı bir et ürünü olduğu için malesef ülkemizde pek tutulmuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.