Şimdi Ara

Kaz Tüyü mont kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 tane aldim bugun birini iade ederim diye. Simdi bu montlarda tüylerin çıkması normal mi?

biri Jack Wolfskin 700 dolum. Daha kargoyu acinca tek tük tüyler çıkmaya başladı?

Digeri Lufian nispeten daha ucuz. Vucuduma daha iyi oturdu ama kalitesi nasildir bilmiyorum. Lufianlar bu konuda iyi mi?

Columbiaların kalıbı bana uygun değil.

North face ler de nispeten daha pahalı. Almak istemiyorum.

Bu konuda bilgisi olanlar aydınlatabilir mi beni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dikiş yerlerinden tüylerin çıktığını varsayaraktan farklı teknoloji kullanan northface tercih edilebilir.

• LouisVuitton kullanıcısına yanıt

evet cogunluk dikis yerlerinden

• Eskiden 2 tane kullandom ikiside fenaydi giydikten sonra tuy oluyodu ustum hep

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o gariban kuşlara acımıyo musunuz

• normal

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kullanıyorum ve tüy çıkması gibi bir sorunla karşılaşmadım ama kaz tüyünün tek kötü yanı makineye atamıyorsun mutlaka kuru temizleme yapmak lazım eğer atarsan makineye tüyler birbirine yapışıyor ve montun formu bozuluyor.

• sakalsız messi kullanıcısına yanıt
    Her montta/yastıkta/yorganda aynı oranda çıkmaz. Kumaş yapısı her ne kadar önemli olsada esas tüy kalitesi ve gıdık tüyü oranına bağlıdır. Sırt tüyü daha sert ve sivri olduğu için çok çıkar. 700 dolum gayet iyi bir kabarıklık değeri ama gıdık tüyü oranı daha önemli.

Sportif faaliyetler ve çok soğuk iklimler harici günlük kullanımda kaz tüyü pek pratik ve mantıklı değil. Tüylü tüylü gezip kuş gibi kokmaya pek lüzum yok sanki. Hem bakımı hem kullanımı zor. Özellikle ıslandığı/yıkandığı zaman dert. Montlar orjinalse hazır aldınız madem öyle kullanmaya devam ediniz.

Bkz.
    https://tuydunyasi.com/tuy-cesitleri/

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: onatba

Her montta/yastıkta/yorganda aynı oranda çıkmaz. Kumaş yapısı her ne kadar önemli olsada esas tüy kalitesi ve gıdık tüyü oranına bağlıdır. Sırt tüyü daha sert ve sivri olduğu için çok çıkar. 700 dolum gayet iyi bir kabarıklık değeri ama gıdık tüyü oranı daha önemli.

Sportif faaliyetler ve çok soğuk iklimler harici günlük kullanımda kaz tüyü pek pratik ve mantıklı değil. Tüylü tüylü gezip kuş gibi kokmaya pek lüzum yok sanki. Hem bakımı hem kullanımı zor. Özellikle ıslandığı/yıkandığı zaman dert. Montlar orjinalse hazır aldınız madem öyle kullanmaya devam ediniz.

Bkz.
    https://tuydunyasi.com/tuy-cesitleri/
    Dostum merhaba,

Tamamen tasarimin hoslugundan ve kisin montun icine daha ince giyinebilme ozgurlugunden dolayi tercih ettim. Zaten Antalya gibi cok soguk olmayan bir memlekette yasiyorum.

Mont orjinal 5 liraya aldim. Eger biraz daha ekleyip tuylerin cikma oranin cok cok daha dusuk oldugu bir urun bulabilirsem alayim.

Onun disinda yagmurda su geciriyorsa, su gecirince bakimi zor olur oluyorsa ve bu durumlardan kaynakli soguktan koruma kabiliyetini kaybediyorsa bu kaz tüyü isinden vazgecebilirim. Siz ne diyorsunuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 20 sene önce kullanıyordum dikişlerden çıkıyordu. Ama mükemmeldi . Hem sıcak hem yumuşak

• sakalsız messi kullanıcısına yanıt
    Hocam elinizdeki montları görmedim bilmiyorum ancak iade etmekle uğraşmayın boşuna çok rahatsız etmiyorsa. Almışsınız zaten. Bundan sonrakilerde dikkat edersiniz.

Genel olarak bahsetmek gerekirse montu su geçirmez yapan kumaşın cinsi ve kaplaması. Artık hemen hemen tüm montlar suya dayanıklı polyester kumaş. Bunun yanı sıra esas bu tip tekstil ürünlerinde PFAS tarzı su itici/kaydırıcı kaplamalar ve seam sealer kullanılır. Sizin su geçirmez dediğiniz olay o sanırım. Bunun spreyi de satılır. İstediğiniz ürünü bu tip ürün ve spreyle tekrar su itici yapabilirsiniz.

Örn Bkz.
    www.hepsiburada.com
    Blink Power Protector Deri-Tekstil Su İtici Sprey Bakım Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/blink-power-protector-deri-tekstil-su-itici-sprey-bakim-urunu-250-ml-pm-HB00000EL5YZ

Yanlız kaplama tavalar için bahsedilen sağlık riskleri bu tip ürünler içinde geçerli olabilir aklınızda bulundurun. Çok sayıda uyarı var konu ile ilgili.

Bkz.
    cnn
    Water- and stain-resistant products contain toxic plastics, study says. Here's what to do | CNN
    https://edition.cnn.com/2022/01/26/health/toxins-water-and-stain-resistant-clothing-wellness/index.html

İngilizler, su geçirmezlik konusunda halen daha ağırlıklı olarak kanvas(doğal pamuk kumaş) üstü balmumu/yağ tarzı su geçirmez ürünlere güvenir(beaufort gibi).

Bunun haricinde kuş tüyünde daha önce dediğim gibi gıdık tüyü oranı yüksek ürünler tercih ederseniz tüylenme sorunu en az olacaktır. Gıdık tüyü mont gündelik markalarda kim satar kim diker piyasada bilmiyorum ancak dağcılık ürünleri ve teknik ürünler satan firmalarda mutlaka bulursunuz.

Bunun haricinde önceden linkini attığım firmaya sorabilirsiniz kime üretim yapıyorlar diye. Dağcılık montlarına tulumlara vs ayrıca istenilen cins ve gramajda tüy yenilemesi/dolumu yapıyorlar diye biliyorum.

Kuş tüyünün en büyük düşmanı ıslanması ve yıkanması. Yıkandığı taktirde hem kumaş su geçirir hem tüy çöker. Silikon elyaflarda koku çökme vb sorun pek yok. Sizin için en konforlusu hangisi ise onu tercih edebilirsiniz kuş tüyü de sonuçta kaplaması harici doğal ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 29 Eylül 2023; 4:29:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• onatba O kullanıcısına yanıt

tekrar teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.