Arkadaşlar yaklaşık 1,5 yıl önce park halindeki aracımın tamponuna bir araç çarptı. Çarpan kişiyle aramızda rapor düzenledik, aracım yetkili serviste sorunsuz bir şekilde karşı tarafın sigortasından onarım yapıldı. Şimdi aradan 1,5 yıl geçmiş, bugün telefonum çaldı, arayan bayan kaza gününü, saatini, onarım tarihini, ruhsat sahibi olan eşimin adını, soyadını, araç plakasını hepsini söyleyerek "değer kaybı paranızı aldınız mı dedi" çok sinirlendim. Ben de dedim ki zaten tampon çatlamıştı plastik aksam değer kaybına girmiyor dedim. Evet doğru söylüyorsunuz dedi. Bu kişisel bilgilerimi nereden aldınız diyorum. Cevap yok. İzin vermiyorum, diyorum kem küm ediyor. Siz kimsiniz? firmanızın adı ne? diyorum hasar yönetim ve çözüm merkezi diyor. Adres istiyorum sadece istanbul bahçelievler diyor. Hiç küfür etmedim, kendimi suçlu duruma düşürecek bir şey yapmamak için tuttum kendimi. Şu an elimde sadece bu bilgiler var bir de aradıkları gsm numarası. Bunları neye mâl olursa olsun şikayet etmek istiyorum. Gerekirse avukat parası ödemeye razıyım. Nereye nasıl şikayet ederek başlamalıyım? Bunların elindeki bu bilgilerim tam olarak kişisel verilerin ihlaline girer mi? Bu şikayetim konusunda netice alır mıyım? Bunlara bu bilgileri sızdıran kim olabilir? Onların da peşine kadar sonuna düşeceğim Teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 29 Temmuz 2021; 11:1:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kaza sonrası kişisel bilgilerin ihlali hakkında
-
-
Kesinlikle haklisiniz.
Bunu ya sigorta sirketi satiyor yada tramer sistemi satiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Direk mahkemeye verin. Dava sonuçlanınca avukat ve dava masraflarını geri alırsınız.
-
Boyle seyleri is edinmis hukuk burolari var. Kaza yapan, is kazasi yapanlarin bilgilerini bulup tazminat davasi olsuturmaya calisiyorlar. Verileri nereden edinip ne hakla ariyorlar ben de merak ediyorum.
Sigorta şirketi veya Tramer Satmaz. KvKK konusu oldukça sıkı.
Avukatlık ve arabuluculuk firmalari bu Kaza Tespit Tutanaklarını servislerden aliyor.
Bunları araç kazaları ve iş kazalarında sık sık yapıyorlar. Baş belası bunlar resmen. Gidin uğraşırım derseniz gerekli bütün şikayetleri yapın. Ayrıca numarayı da bi sistem vardı, unuttum adını, oraya şikayet edin. Verilerinizi satan kimse o da güzel bir ceza alsın.
Ayrıca bu konuyu 4-5 ay önce yine okuduğumu hatırlıyorum. Bi araştırırsanız o arkadaş nasıl aksiyon almış öğrenirsiniz.
-
Bilgileri maalesef servis veriyor aynı durum başıma geldi ama serviste öncesinde bilgilendirdi arkadaş isterseniz arasınlar diye ondan ötürü umursamadım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sene 2007 pmyo' ya hazırlanıyorum o zamanlar sınav ÖSYM' ye devredilmemiş, önce mülakat sonra kendi yazılı sınavları var. Sınav ve mülakat Yozgat pmyo' da mülakata gittim geçtim ertesi gün telefon çaldı Ahi dersanesi arıyor biz yine feto derken onların hocaefendi dedikleri, toz kondurmadıkları zamanlar. Neyse telefondaki zat pmyo' ya hazırlandığımı, hızlandırılmış kursları olduğunu birde üstüne evimin yakın olduğunu beni kursa beklediklerini söyledi dedim sen benim bilgilerimi nereden aldın ? Benim ne ahiyle ne de türevleriyle işim olmaz denemelerine dahi girmemiş, sağ görüşle, cemaatlerle alakası olmayan adamım adımın, soyadımın, telefonumun, adresimin sende ne işi var ? Cevap yok tabi dedim bekleyin geliyorum gittim oturmuş 2 tane badem bıyık dedim bu nasıl iş ? elinizde hangi bilgilerim var, nereden aldınız derken önce "bak mübarek" olarak başladı, benim masayı dağıtıp elindeki listeden bilgilerimi sildirmemle bitti olay e tabi gençlik var, mülakat için sporda yapmışım özgüven tavan:) ki adamlar zaten bodur bir vursan yarısı boşa gider dedikleri tipler. Tabi o zamanlar kvkk yoktu isteyen, istediği gibi at koşturuyordu. Bende kendi işimi kendim halletmiştim.
Birde geçen yaz bir hukuk firmasından arayıp aynı ilde yaşadığım aynı soyada sahip olan birini tanıyıp tanımadığımı sormuşlardı bende tanımadığımı ancak benim telefonumu adresimi nereden aldıklarını sorunca kem küm etmişlerdi. Bende kvkk' nu ihlal ettiklerini, şikayetçi olacağımı söyleyip telefonu kapatmıştım arayan numarayı avukat arkadaşıma aratıp davacı olacağımızı söylettim sonra özür dilediler arkadaşımda davam çok uğraştırma beni çok uzun sürer dedi bende peşine düşmedim. Bir daha da arayan olmadı.
Siz sonuna kadar haklısınız ve yasalar sizden yana tam hatırlamıyorum ama önce bir yere başvuru yapılıyor o cevaptan sonra kurula şikayet ediliyor diye biliyorum siz yinede avukatınızla görüşün. Kolay gelsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Genelde servis ve/veya tamirhanelerden satın alıyorlar. Tutanak eline geçen herkesten teorik olarak alabilirler. Eksper de, sigorta çalışanı da el altından satabilir yani... Bana KVKK falan demeyin. Özellikle kendi çıkardığı yasalara uymayan bir yürütme varken... Eskiden de benzer b*ku Pron*t yerdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 29 Temmuz 2021; 19:13:10 > -
Hic sorma. Bir kaza bela vs den sonra helalleşip ayrıldığın karşı tarafın da aklını çeliyorlar arayıp.quote:
Orijinalden alıntı: raxacoricofallapatorianBunları araç kazaları ve iş kazalarında sık sık yapıyorlar. Baş belası bunlar resmen. Gidin uğraşırım derseniz gerekli bütün şikayetleri yapın. Ayrıca numarayı da bi sistem vardı, unuttum adını, oraya şikayet edin. Verilerinizi satan kimse o da güzel bir ceza alsın.
Ayrıca bu konuyu 4-5 ay önce yine okuduğumu hatırlıyorum. Bi araştırırsanız o arkadaş nasıl aksiyon almış öğrenirsiniz.
Adam ilk başta şikayetçi olmadıysa bile bu yamyamların yüzünden sonradan davaci olabiliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hemen hemen her gün çeşitli şirketlerden aranıyordum.. Çıldırmak üzereydim sonra bir yöntem buldum...Telefonumu sessize alıyorum. Arama bittikten sonra kendim arıyorum. Mutlaka bir robot çıkıp şirketin adını ve ne olduklarını bi güzel anlatıyor. Bakıyorum ki işim olmaz ilgisiz alakasız bi şirket hemen telefonumdan "kara liste" ye alıyorum. Böylece bir daha aradığında bana ulaşamıyor. Bu şekilde bir hayli uzun bir " kara liste" oluşturdum..
Bir daha aradıklarında engellenen numara aradı diye telefonuma çıkıyor.. Genelde hep aynı numaralardan aradıkları için bana ulaşamıyorlar bir süre sonra da aramıyorlar. Şimdi çok nadir aranıyorum ama onlar için de hemen kendim uyguladığım protokolü devreye sokuyorum.
Böylece bu abuk sabuk ne idüğü belirsiz firmalarla en olmadık zamanlarda görüşmekten onları dakikalarca telefonda dinlemekten kurtulmuş oluyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 29 Temmuz 2021; 20:39:56 > -
Hastanelerden aliyorlar. 5 sene once esim aracla buzda kayip orta refüje cikti. arabada cocukta vardi kafasini cama vurdu diye esim cocugu hastaneye götürmüş. kaza tek tarafli onarim serviste yapilmadi sigortadan da islem yaptirmadim disarda kendi cebimden hallettim. yani kazadan haberi olan tek kurum hastaneydi. 5 yildir peyder pey bu sirketler beni ariyor cocugunuz kazaya karismis tazminat alabilirsiniz diyorlar annesini mi dava edecegim diyorum hi mi deyip kapatiyorlar ama kurtulamadim daha aramalar devam sanirim kurtulus yok bunlardan
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu konuda mağdur olan biri vardı ekşide
direkt alıntılıyorum:
"ikaz ışıklarında kontrolsüz ve hızlı geçtiğim için maddi ölçekli bir kazaya sebebiyet verdim ve %100 kusurlu bulundum, alkol yoktu. karşıdaki aracın şöförünü tedbir amaçlı hastaneye götürdüler. ben de onları takip ederek hastaneye gittim. 1 saat kontrol altında kaldıktan sonra şahısı taburcu ettiler, araçlardaki hasar masraflarını sigorta şirketlerine aktarmak üzere konuştuk ve ayrıldık. 1 hafta sonra kaza yaptığım kişiye telefon açtım sağlığını, hatırını, keyfini sordum. o da her şey yolunda merak etmeyin bundan sonra işimize gücümüze bakalım, bu bir kazaydı unutalım dedi. helalleştik ve telefonu kapattık.
4 ay sonra adliyeden arandım, hanfendinin kazadan sonra psikolojisi bozulmuş ve beni mahkemeye vermek istiyormuş. tanıdığı bir psikiyatriden 2-3 hafta sonra rapor falan almış. eğer 70 bin tl ödersem arabulucu sürecinde anlaşarak dava açmaktan vazgeçecekmiş. ben %100 kusurluyum ya amacı bunu kullanarak benden para koparmak. zaten bu işin simsarları piyasada dolaşıyor, gelin eski kazalarınızı araştıralım size para kazandıralım diyerek insanların kanına giriyorlar. sokakta, otobüs duraklarında reklamlarını görebilirsiniz. velhasıl ben de avukatıma vekaleti verdim yaklaştık 3-4 hafta uğraştık. öyle böyle derken suçlu olduğum için 15 bin tl nakit para kopardılar benden.
demek o ki; eğer buna benzer bir kaza yaşarsanız karşı tarafı haftada en az 3 kez arayın, hatrını sorun. mümkünse dava açmayacağına dair evrak vs imzalatın. insan evladına asla güven yok.!"
-
Kvkk çok ciddi. Şikayet edin çok ciddi para cezası alırlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: The Division Bell
Hic sorma. Bir kaza bela vs den sonra helalleşip ayrıldığın karşı tarafın da aklını çeliyorlar arayıp.
Adam ilk başta şikayetçi olmadıysa bile bu yamyamların yüzünden sonradan davaci olabiliyor.
Alıntıları GösterBen muhasebeciyim bir de, bunun iş kazası kısmı daha fena. İşçi de iki kuruş için bu yollara tekrar başvuruyor falan, bir sürü saçmalık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxacoricofallapatorian -- 2 Ağustos 2021; 10:20:52 > -
KVKK dışında aşağıdaki siteden sizi arayan kişinin ekran görüntüsünü atıp izniniz dışında sizi aradıkları için şikayette bulunabilirsiniz.
-
Bunu meslek edinmiş hukuk büroları var, bir arkadaşım da %100 kusurlu olduğu bir kazaya karışmıştı, sadece maddi hasardı. Kazadan sonra karşı taraf ile anlaştılar bir sorun olmadı araçlar onarıldı.
bu hukuk bürosundan karşı taraf aranıp işte değer kaybınızı alalım boşa gitmesin vs diyerek kadının aklına girmişler, kadının da yapacağı tek şey vekalet vermek zaten başka birşeyle uğraşmıyorsunuz. Sonuç itibariyle karşı tarafın avukatlık ücreti dahil arkadaşım 10.000,00 TL ödedi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: facepunchSbu konuda mağdur olan biri vardı ekşide
direkt alıntılıyorum:
"ikaz ışıklarında kontrolsüz ve hızlı geçtiğim için maddi ölçekli bir kazaya sebebiyet verdim ve %100 kusurlu bulundum, alkol yoktu. karşıdaki aracın şöförünü tedbir amaçlı hastaneye götürdüler. ben de onları takip ederek hastaneye gittim. 1 saat kontrol altında kaldıktan sonra şahısı taburcu ettiler, araçlardaki hasar masraflarını sigorta şirketlerine aktarmak üzere konuştuk ve ayrıldık. 1 hafta sonra kaza yaptığım kişiye telefon açtım sağlığını, hatırını, keyfini sordum. o da her şey yolunda merak etmeyin bundan sonra işimize gücümüze bakalım, bu bir kazaydı unutalım dedi. helalleştik ve telefonu kapattık.
4 ay sonra adliyeden arandım, hanfendinin kazadan sonra psikolojisi bozulmuş ve beni mahkemeye vermek istiyormuş. tanıdığı bir psikiyatriden 2-3 hafta sonra rapor falan almış. eğer 70 bin tl ödersem arabulucu sürecinde anlaşarak dava açmaktan vazgeçecekmiş. ben %100 kusurluyum ya amacı bunu kullanarak benden para koparmak. zaten bu işin simsarları piyasada dolaşıyor, gelin eski kazalarınızı araştıralım size para kazandıralım diyerek insanların kanına giriyorlar. sokakta, otobüs duraklarında reklamlarını görebilirsiniz. velhasıl ben de avukatıma vekaleti verdim yaklaştık 3-4 hafta uğraştık. öyle böyle derken suçlu olduğum için 15 bin tl nakit para kopardılar benden.
demek o ki; eğer buna benzer bir kaza yaşarsanız karşı tarafı haftada en az 3 kez arayın, hatrını sorun. mümkünse dava açmayacağına dair evrak vs imzalatın. insan evladına asla güven yok.!"
Sen aradığın ilgilendiğin için dava açmış , hiç ilgilenmeseydin birşey olmazdı . Bizim insanımız böyledir
-
Karşı tarafın HAK ETTİĞİ tazminata "para koparma" diyecek kadar ufaldılarsa araç da kullanmasınlar bir zahmet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 30 Temmuz 2021; 20:54:52 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kesinlikle haklisiniz. Bunu ya sigorta sirketi satiyor yada tramer sistemi satiyor. |
Sigorta şirketi veya Tramer Satmaz. KvKK konusu oldukça sıkı.
Avukatlık ve arabuluculuk firmalari bu Kaza Tespit Tutanaklarını servislerden aliyor. |
bu konuda mağdur olan biri vardı ekşide direkt alıntılıyorum: "ikaz ışıklarında kontrolsüz ve hızlı geçtiğim için maddi ölçekli bir kazaya sebebiyet verdim ve %100 kusurlu bulundum, alkol yoktu. karşıdaki aracın şöförünü tedbir amaçlı hastaneye götürdüler. ben de onları takip ederek hastaneye gittim. 1 saat kontrol altında kaldıktan sonra şahısı taburcu ettiler, araçlardaki hasar masraflarını sigorta şirketlerine aktarmak üzere konuştuk ve ayrıldık. 1 hafta sonra kaza yaptığım kişiye telefon açtım sağlığını, hatırını, keyfini sordum. o da her şey yolunda merak etmeyin bundan sonra işimize gücümüze bakalım, bu bir kazaydı unutalım dedi. helalleştik ve telefonu kapattık. 4 ay sonra adliyeden arandım, hanfendinin kazadan sonra psikolojisi bozulmuş ve beni mahkemeye vermek istiyormuş. tanıdığı bir psikiyatriden 2-3 hafta sonra rapor falan almış. eğer 70 bin tl ödersem arabulucu sürecinde anlaşarak dava açmaktan vazgeçecekmiş. ben %100 kusurluyum ya amacı bunu kullanarak benden para koparmak. zaten bu işin simsarları piyasada dolaşıyor, gelin eski kazalarınızı araştıralım size para kazandıralım diyerek insanların kanına giriyorlar. sokakta, otobüs duraklarında reklamlarını görebilirsiniz. velhasıl ben de avukatıma vekaleti verdim yaklaştık 3-4 hafta uğraştık. öyle böyle derken suçlu olduğum için 15 bin tl nakit para kopardılar benden. demek o ki; eğer buna benzer bir kaza yaşarsanız karşı tarafı haftada en az 3 kez arayın, hatrını sorun. mümkünse dava açmayacağına dair evrak vs imzalatın. insan evladına asla güven yok.!" |
Benzer içerikler
- triger kayışı değişimi fiyatı 2024
- kaput nasıl açılır
- würth radyatör tıkayıcı zararları
- benzinli araba neden beyaz duman atar
- hatalı park halindeki araca çarpma yargıtay kararı
- ıd buzz fiyat
- toyota prado 2024 fiyat
- huawei aito m9 türkiye fiyatı
- yeni skoda kodiaq 2024
- amperino resimleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X