Şimdi Ara

Kaza yaptım :( foto ve detaylar ekte perte çıkar mı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
7.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: whitewolf101

Milli özelliğimiz okumamak :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu aracın perte çıkması dolandırıcıların ekmeğine yağ sürmektir. Hava yastığı cart curt demeyin. Sigortacı tanıdığı olan güzel ekmek yiyor bu işten. Hava yastıklarını katlayıp tekrar satacaklar, o kapıları değiştirmeden tamir edebilecek bir sürü usta var.
  • Araç perte çıkmaz, exper bunu kabul etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

Araç perte çıkmaz, exper bunu kabul etmez.
    Bir önceki sayfayı okumadınız sanırım. Pert kararı çıkmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YawuzS

Bir önceki sayfayı okumadınız sanırım. Pert kararı çıkmış.

Alıntıları Göster
    hayırlısı olsun
  • Not: Yazı uzun oldu herkesten özür dilerim fakat herkesi bilgilendirmek istedim.

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Bende geçen sene buna benzer bir kaza yaşadım. Tek gidiş, tek geliş olan yolda siteye dönerken 4 araç arkadan saatte 90km hızla sollama yapan araç sol arka kapıdan dönüşüm esnasında çarptı. İlk etapta kusurun tamamının karşı tarafta olduğunu düşünüyordum. Hatta öyle ki kazayı yapan diğer arkadaşta kusurun kendinde olduğunu kabul etmişti. Yaya geçidinin bulunduğu noktada sollama yapılmayacağını buna ek olarak hız sınırını ihlal ettiğini düşündük ve kendisi de kabul etti sonuçta bir belde yolunda tek gidiş tek geliş olan bir yolda hız sınırı 50km dir. Fakat düşündüğüm şey gerçekleşmedi. kusurun tamamı bana yazıldı. Öncelikli kusur diye bir kavram varmış trafikte. Dönüş kurallarına uymamak öncelikli bir kusurmuş. Ne olursa olsun dönüş yaparken sol veya sağ tarafını kontrol etmen gerekiyor. Bende uzun süredir araç kullanırım. Her zaman da elimden geldiğince kontrol ederim ancak kaza öyle bir gerçekleşti ki 4 araç arkamdan sollayarak hızla gelen aracı göremedim.

2 araç pert olduysa eğer mutlaka jandarma veya polis çağırın mutlaka arkadaşlar. Ben jandarmayı aradığımda yaralı veya ölü yoksa kendiniz tutacaksınız tutanağınızı dediler ve o gün gelmediler. Burada fren izi mesafesi jandarma veya polis tarafından ölçülmediği için 1. golü yedim. Arkadaş 90 km hızla bana vurmasına rağmen herhangi bir kusurlu bulunmadı kendimiz tuttuğumuz için tutanağı. 2. yediğim gol ise, kendi aranızda tutulan tutanaklarda kusur oranları direkt olarak yarı yarıya yada tamamen şeklinde açıklanıyor. Hız ve yaya geçidinde sollama gibi kusurlar nasıl olduysa dikkate alınmadı ve tamamen tüm kusur bana verildi.

Bu tip karışık kazalarda genelde sigorta şirketleri birbirleriyle anlaşamıyorlar ve dosya tramer e gidiyor. Burada heyet karar verdiği için çıkan sonuca hiçbir şekilde itiraz edemiyorsunuz. Eğer itiraz etmek isterseniz, savcılığa gidip dava açmanız gerekiyor. Burada da avukat vs tutmanız ekstra masraf olabilir kaybetmeniz durumunda. Ülkemizdeki hukuk sistemine ve işleyişine çok güvenim olmadığı için böyle bir yola başvurmadım.

Bundan sonraki süreçte kaskonuz kendi aracınızı, sigortanız ise karşı tarafın masraflarını karşılıyor. Ben şanslıydım karşıdaki araçta çok iyi bir araç olmadığı için trafik sigortam tüm masrafları karşıladı. Cebimden hiç para çıkmadı. Tek sıkıntı, kasko şirketleri çok fazla sigorta yapmak istemiyorlar. Yapmak isteyenlerde biraz daha fazla para alıyorlar. Zannedersem bu durum 2 yıl sürüyormuş. 2. yıldan sonra yine normal düzeneğe dönüş olacak Allah kaza bela göstermezse.

Size tavsiyem, kaskonuz aracınızı pert e çıkarttığında size teklif geçecekler. İlk teklifi kabul etmemeye çalışın ve mümkün olduğunca sahbinden de ve diğer benzer sitelerden aracınızın marka modeline ve km ne benzer araç ilanlarını paylaşın. 2. veya 3. teklifte düşündüğünüz rakama yakın teklifler gelirse bence kabul edin. örneğin geçen sene corsa için benim aracıma benzer ilanlar 42-43k idi. Sigorta şirketi ilk 39.500 verdi. En sonunda 40k da anlaşmak durumunda kaldım. Araçta boya problemi klasik güneş yanığı ve iç döşemelerinde problem vardı. Bundan dolayı gönlüm razı geldi. Bazen hayatta 1-2k kazanırsın kaybedersin. Bunlar oluyor. Yeter ki cana, sağlığa gelmesin. Her şeyin telafisi bulunuyor.

Bu kazanın sonucunda önlem olarak, yeni aldığım aracımın ön camına ve arka camına araç kamerası taktım. Sonuçta ben veya karşı taraf hatalı olması durumunda kolaylıkla bu kamera ile sonuca daha kolay ulaşılacağını düşünüyorum. En azından hatalı kararların alınmamasına yardımcı olacaktır.

Umarım bu yazı günün birinde kimseye lazım olmaz google da vakti zamanında bilgi almak için baya zaman harcamıştım.

Kaza yaptım :( foto ve detaylar ekte perte çıkar mı ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.