Şimdi Ara

Kaza yaptım :( foto ve detaylar ekte perte çıkar mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
7.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • can sıkıcı olmuş maalesef. pert zor gibi. geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Hocam konu sahibinin araçta perde airbagleri de açılmış sanıyorum hasar biraz da ondan. Size de geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    airbagleri görmedim ben, eğer airbag açtıysa durum değişir evet.

teşekkürler bu arada
  • Derin1905 D kullanıcısına yanıt
    Gönlünüzce olsun. Dediğim gibi genelde rayiç bedel + 8.000 - 15.000 arası teklif ediyorlar, anladığım kadarıyla bir yüzde hesapları var. Aynı durumu yaşadığımda 85.000TL teklif etmişlerdi, bütün ilanları ekleyip itiraz etmiştim, fakat baktım mevzu uzayacak ben de tamirat yolumu seçtim. Ayrıca servis daha iskontolu teklif yapacak, yani 45.000TL daha düşer. En kötü tamir ettirirseniz, canınızı hiç sıkmayın.

Ayrıca sigorta acentenizin rolü çok büyük, eğer üzerine düşen ve şirketle diyalogu olan bir insansa teklifinizi kabul ettirebilir, avukattan önce acentenizle bir görüşün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler hocam. Acentemiz sigortam.net hocam valla şu an ne teklif edecekler artık onu bekliyorum bi teklif gelsin ondan sonra uğraşıcaz.

• Geçmiş olsun .
    Perte çıkmayacağını düşünenlerdenim. Perte çıkmaz ve serviste aracınızı yaparlarsa yetkili servis bile olsa hava yastıklarının sıfır takıldığından emin olun derim .Özel serviste zaten tamir ettirme yöntemine başvurur sigorta.
    Harici kaza raporunda çarpan kişi kusurlu gözükürse karşı tarafa değer kaybı davası açabilirsiniz(onunda belirli şartları var incelersiniz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin1905

Çok teşekkürler hocam. Acentemiz sigortam.net hocam valla şu an ne teklif edecekler artık onu bekliyorum bi teklif gelsin ondan sonra uğraşıcaz.
    Umarım sigortam.net yardımcı olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar pert kararı çıktı. Artık teklif bekliyoruz. Bakalım yine paylaşırım sizlerle gelişmeleri.

• Öncelikle geçmiş olsun. Bazı arkadaşlar sadece hasara göre yorum yapıp pert olur veya olmaz demiş ama maalesef o işler öyle olmuyor. Her firmanın kendisine göre bazı kriterleri var. Atıyorum onarım bedeli, araç bedelinin yüzde bilmem kaçı kadarı kadar olursa pert olur gibisinden. Aynı araçla bende kaza yaptım 2017 senesinde. Aracı görseniz dıştan sadece tampon ve çamurluk hasarlıydı. Kaza zaten 30km ile olmuştu. Ama serviste 42bin TL kadar fatura çıktı ve pert oldu. Airbag patlayınca kemerinden konsola, airbag beynine kadar her şey değişiyor. 2017 senesinde benim aracımın ortalama bedeli 90-92 arasıydı. Bana kasko firmam ne kadar istediğimi sordu. Ben de 88bin TL talep ettim. Belli bir süre sonra kabul ettiler. Toplamda kazadan, paranın hesaba geçmesine kadar olan süreç 1 ay sürdü. Hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım en kısa sürede işlemler tamamlanır, dilediğiniz miktarı da en kısa sürede alırsınız.

• Dura-Ace kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Çok olmuş ama sizlerede geçmiş olsun. Kasko firmanız neydi acaba. Pazarlık durumunda kaldınız mı yoksa direk istediğiniz rakamı okeylediler mi. Benim de aracın rayiç bedeli emsal ilanlara göre 115-120bin arası bende o tutarlarda beklentim olduğunu ilettim. Bakalım nasıl bir teklifle gelecekler.

• geçmiş olsun. dedik pert çıkar diye ama bazıları tersini söyledi. pek mümkün değil ama eğer bu kazada airbagler patlamasaydı emin ol pert çıkmazdı. airbag işin rengini değiştirdi. şimdi bu aracı çok güzel fiyata bir tamirci satın alacak, airbagleri tamir etmeden çıtır hasarlı, sürtmeden dolayı sol tarafıı boyalı diyerek daha da güzel fiyata garibanın birine iteleyecek.
  • Derin1905 D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Benim Anadolu Sigortaydı hocam. Ben tutarı fazla abartmadım, hani satsam pazarlıksız net kaça satarım diye düşündüm direk onu söyledim. Onlar da kabul etti sağolsunlar.
  • Sigorta şirketi bu şekilde daha az ödeme yapacak. Mümkünse aracınızı bir süre takip edin, hasar kaydını gizlemeye çalışabilirler. Bu aracı kesinlikle toparlayıp satacaklar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu dakikadan sonra işleyecek süreci yazayım size, en azından adımınızı ona göre atarsınız. Araç halen pert'e çıkmış değil, daha önce de yazmıştık son karar sizin. Tamir derseniz tamir etmek zorundalar. Aracınız sigorta şirketinin online sisteminden açık arttırmaya çıkacak, şifresi olan galerici, tamirci vs kim varsa ihaleye girecek. Şirket ihale sonunda istediği rakama gelmezse, pert etmiyorum da diyebilir ama bu küçük bir ihtimal. Burada tek kriter şirketin cebinden çıkacak para, yani tamir olmuş ya da pert olmuş onları bağlamıyor, hangi seçenekte onlardan daha az para çıkarsa o makul. Tabi bu arada pert ya da tamirden başka bir seçeneğiniz daha var, bazen araç sahibi daha karlı çıkıyor bu seçenekle, perti kendiniz alabiliyorsunuz. Vereceğim rakamlar farazi baştan belirteyim. Örneğin şirket size araç bedeli olarak 100.000 teklif etti ve sizi tatmin etmedi, ihale sonucunu arayıp sorun. Örneğin araç en yüksek 60.000 teklif almış diyelim, ilk satın alma hakkı sizde oluyor. İsterseniz bu fiyata satın alıyorsunuz, pert bedelinden bunu düşüp kalanı nakit veriyorlar, aracı hasarlı haliyle alıp siz yaptırıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Küçük Oscar

Piyasası hatasız olarak 115 olan bir aracı pert kayıtlı olarak nasıl 100 e satıcak? Satacağı maksimum 85
    Sigortadan para almak için perte çıkarıldı diyecek. Alan kişi bir çok yerini yaptıracak ufak bir yerini yaptırmayacak o haliyle ilana koyacak. Bizim saf dolandırıcılarımız da Sigorta şişirmesi diye atlayacak sonra elinde kalınca araba mağdurum diye anlayacaklar.

• Arkadaşlar aracımın Perte çıkarılması ve Ödemesi tamamlandı. 16 günde hafta sonlarını saymazsak 12 iş günü içerisinde aracımın perte çıkarılması onaylanıp, tam rayiç değeri hesabımıza yatırıldı. Bu süreçte Sompo Sigorta da Sigortam.net de çok yardımcı oldu. İnternette okuduğum yorumlardan dolayı çok karamsardım. Hem sürecin çok uzayacağını hem de çok pazarlık yapılacağını düşünüodum ama gerçekten çok kısa sürede işlemlerim tamamlandı. İki firmayada teşekkürler.

• ne kadar ödeme yaptılar hocam tekrardan geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin1905

Arkadaşlar aracımın Perte çıkarılması ve Ödemesi tamamlandı. 16 günde hafta sonlarını saymazsak 12 iş günü içerisinde aracımın perte çıkarılması onaylanıp, tam rayiç değeri hesabımıza yatırıldı. Bu süreçte Sompo Sigorta da Sigortam.net de çok yardımcı oldu. İnternette okuduğum yorumlardan dolayı çok karamsardım. Hem sürecin çok uzayacağını hem de çok pazarlık yapılacağını düşünüodum ama gerçekten çok kısa sürede işlemlerim tamamlandı. İki firmayada teşekkürler.
    Valla sigortam.net dediğinde tırsmadım değil helal olsun kaç para verdiler

• Aracın yüzde 90 perte çıkar. Dış görünüşe pek aldanma. Eğer kafana takılan bir şey olursa bana PM at numaramı göndereyim istediğini sorabilirsin. Yakın zamanda Leon Fr aracım pert oldu sana yardımcı olurum mevzu nasıl ilerliyor vs.
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    Milli özelliğimiz okumamak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: whitewolf101

Milli özelliğimiz okumamak :)
    Mobilden takip ediyorum dikkat etmediğim bir şey mi var acaba ?

Düzeltme : perte çıkmış, sayfaları okumadım. Yakın zamanda böyle bir olay geldi başıma kendi başımın çaresine baktım, kendim araştırdım. Yardım etmek maksatlı yazdım. Pardon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknode -- 6 Temmuz 2020; 23:38:39 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.