Şimdi Ara

Kaza yaptım :( foto ve detaylar ekte perte çıkar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
2
Favori
7.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, resimlerini eklediğim aracımla malesef Bugün bir kaza yaptım. İki kapısı değişecek tavan ve koltuk hava yastıkları değişecek. Muhtemelen kapı direği de düzeltilecek marşpiyer ile birlikte. Kaskım sompo japan Bugün doğuş oto Kartal a aracımı çektirdim 30-40 bin hasar çıkabilir perte daha yakın dedi. %60 çıkabilir dedi. Ben açıkcası çıksın perte uğraşmim diyorum ama bu tamamen onların insiyatifindemi yapabileceğim bişe varmı ? 6 senedir araç kullanıyorum ve ilk kazam hiçbir bilgim yok bu konularda. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Not: kaskomda perte çıkarsa sahibinden.com arabam.com ve otokaca.net üzerinden rayiç bedeli hesaplanarak ödenir yazıyo. Bu sitelerden baktığım da 115bin civarı gözüküyor. Sizce perte çıkarsa ne kadar teklifi kabul etmeliyim.

• Öncelikle geçmiş olsun. Siz de bir şey yoksa gerisi çok da önemli değil.

Pert konusunda karar experde. Exper ile görüşebilirsiniz. Perte çıkması için aracın masrafının size ödeyecekleri rakama yakın olması yeterli.
    Pert sonrası kasko diliminiz bir alt indirim dilimine düşüp artacaktır ancak korkmayın inanılmaz farklar oluşmuyor. Bu yıl 2000 lira ise 2500 lira olur tabii yıllık artış vs hariç.
    Kasko poliçenizi baştan sona okuyun. Özellikle 2019 başında değişen kanunlarla müşteri aleyhine bazı düzenlemeler oldu. Poliçeyi dikkatle okuyun ki haklarınızı bilin. Unutmayın siz de kasko şirketi de orada yazılanlardan fazlasını isteyemezsiniz.

Araç perte çıkarsa ilgili istelerden sizin aracın model ve kilometresindeki tüm ilanları çıkarın. Hepsinin dökümünü alıp ortalama fiyat siz de çıkarın. Bunun çok altında bir teklif gelir ve yükseltmeye yanaşmazlarsa bu ilan dökümleri ile sigorta tahkim kuruluna başvurabilirsiniz. 6 ayda paranızı alırsınız ama hem hakkettiğiniz paranızı hem de konu sonuçlanana kadar geçen sürenin yasal faizini alırsınız.

Ben sigortacı, avukat ya da tamirci değilim. Sadece daha önceden tahkim kurulu tecrübem oldu ve paramı aldım.
    Son 5 yıl içinde herhangi bir tamirat yaptırmadınız sanırım. Sadece airbag olarak 20000 tutar. Bu aracın dışarıda hakkıyla (airbagler kapatılmadan gerçekten değiştirilerek.) tamir edilmesi en az 30000 tutar servisde de 50000 civarı bir masraf çıkarırlar muhtemelen.

Benim yaptığım kazada airbag açılmadı, sadece ön sol tarafta hasar vardı. Çamurluk değiştir, far değişti, rot kolu ve bilyalar değişti. Onun dışında herşey onarıldı( jant, sac vs.) 15000 lira dışarıda, 35000 lira serviste fiyat verdiler.

Parça fiyatları inanılmaz yüksek.
  • Başkan perte çıkmaz bu araç sanmıyorum.
    Geçmiş olsun
  • Perte çıkarabilirler geçmiş olsun. Tam alsatçıların sevdiği pert olur ama. İki kapı boyalı harici hatasız
  • 2 kapı ve marşpiyel'in 30-40 bin masraf çıkaracağını zannetmiyorum. bence kasko aracı yaptırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rampage -- 20 Haziran 2020; 12:31:21 >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Siz de bir şey yoksa gerisi çok da önemli değil.

Pert konusunda karar experde. Exper ile görüşebilirsiniz. Perte çıkması için aracın masrafının size ödeyecekleri rakama yakın olması yeterli.
    Pert sonrası kasko diliminiz bir alt indirim dilimine düşüp artacaktır ancak korkmayın inanılmaz farklar oluşmuyor. Bu yıl 2000 lira ise 2500 lira olur tabii yıllık artış vs hariç.
    Kasko poliçenizi baştan sona okuyun. Özellikle 2019 başında değişen kanunlarla müşteri aleyhine bazı düzenlemeler oldu. Poliçeyi dikkatle okuyun ki haklarınızı bilin. Unutmayın siz de kasko şirketi de orada yazılanlardan fazlasını isteyemezsiniz.

Araç perte çıkarsa ilgili istelerden sizin aracın model ve kilometresindeki tüm ilanları çıkarın. Hepsinin dökümünü alıp ortalama fiyat siz de çıkarın. Bunun çok altında bir teklif gelir ve yükseltmeye yanaşmazlarsa bu ilan dökümleri ile sigorta tahkim kuruluna başvurabilirsiniz. 6 ayda paranızı alırsınız ama hem hakkettiğiniz paranızı hem de konu sonuçlanana kadar geçen sürenin yasal faizini alırsınız.

Ben sigortacı, avukat ya da tamirci değilim. Sadece daha önceden tahkim kurulu tecrübem oldu ve paramı aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peugeot206WRC -- 20 Haziran 2020; 12:37:36 >

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Hava yastıklarıda açılmış
  • Pert olmaması gerekir araçta fazla bir hasar gözükmüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pert çıkmaz buradan. Değer kaybınız bir hayli olacak.
  • Pert olacagini sanmam
  • Geçmiş olsun. Direkte ve havayastıklarında işlem olacağı için perte çıkartma ihtimalleri yüksek diye düşünüyorum. Yine de ekspere bağlı.

Ben asıl çarpan aracın durumunu merak ediyorum. Kaza yerine bakınca sizin hatalı olduğunuz görünüyor. Size çarpan araçta ne kadar hasar çıkacak? Belki o perte çıkacak. Malum trafik sigortası 41.000TL'ye kadar olan masrafı karşılıyor. Kaskonuzla tamamlamanız gerekebilir karşı tarafın hasarını. Kaskolarda poliçeye göre değişiyor tamamlama miktarı. 100bin olan da var sınırsız olan da.
    Çarpan araç neydi ve hasar durumu nasıl? Foto varsa bekleriz.

• bu araba perte çıkmaz ustad,git bir direğe vur adam akıllı hasar alsın o zaman direkt pert
  • Pert çıkmaz bu kadar hasardan, değer kaybı alırsın hata sende değilse. Hatta Bağcılar'da ki oto galeriler bunu alır dosta gider çiziksiz diye yaptırır satar, tarcanlar youtube da görürüz seneye bu arabayı.
  • Öyle bi marsaf çıkmaz 30-40 tl çok.iki kapı marşpiyel için 10-15 bin bence
  • Yan hava yastıkları patlamasaydı perte çıkmazdı lakin bu haliyle bir ihtimal de olsa perte çıkabilir.
    Geçmiş olsun.
  • Pertlik bi durum yok ama değer kaybı çok yüksek olacak
  • Hava yastıkları patlak mı?
  • Muhtemelen Pert teklifi yapilir.

Bu durumda Pert'e çıkarmak sigortanin işine gelecektir.

Rayiç bedeli 115.000 ile tsb kasko değerleri listesi goz önünde bulundurularak ve aracin varsa baska kazasi düşülerek ortalama bir teklif yapılır.

Bu koşullar altinda size bir teklif yapılır sonra sigorta ihale ile aracı satarak zararinin bir kismini tanzim eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

Öncelikle geçmiş olsun. Siz de bir şey yoksa gerisi çok da önemli değil.

helal olsun aydınlatıcı ve akıl verici olmuş.

• Muhtemelen Pert teklifi yapilir.

Bu durumda Pert'e çıkarmak sigortanin işine gelecektir.

Rayiç bedeli 115.000 ile tsb kasko değerleri listesi goz önünde bulundurularak ve aracin varsa baska kazasi düşülerek ortalama bir teklif yapılır.

Bu koşullar altinda size bir teklif yapılır sonra sigorta ihale ile aracı satarak zararinin bir kismini tanzim eder.
  • Şu araba işinden bir türlü anlamayacağım herhalde. Biri diyor pert kesin diğeri diyor 10 bin hasar olur ne alaka ? Pert olur diyen neye göre diyor 10 bin hasar olur diyen ne göre diyor çok zit yorumlar
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.