Şimdi Ara

Kaza yaptım :( foto ve detaylar ekte perte çıkar mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
7.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçmiş olsun. büyük ihtimalle perte çıkaracaklardır. iki kapı değişecek, hava yastıkları ve emniyet kemeri patlak. bunu güzel fiyata tamirci satın alır, airbag ve kemerlere direnç atar, "sol iki kapı sürtmeden (çizikten) dolayı boyalı" diyerek, garibanın birine yüksek fiyata iteler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 21 Haziran 2020; 12:22:52 >
  • Bence perte çıkar. Değeri 110 desek bu araba bu haliyle 80e satılır, aradaki fark 30k. Serviste bu hasara 30k altı çıkar mı, hiç sanmam.
  • 2 kapı sacı değişir , birtanede hava yastığı takılır. Maliyeti gerçekte 8-10.000 liradır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0145B01C9 -- 21 Haziran 2020; 14:31:56 >
  • Perte çıkar çok net hava yastıkları falan da açmış.İlk teklifi kabul etmeyin beklediginizden baya düşük vericekler.İkinci teklif tam istediginiz olmicak yine ama ugrasmamak icin bir miktar kaybınız olur.Caniniz sağolsun bu kadarla atlatmissiniz.Araba alinir size bise olmamış iyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Son 5 yıl içinde herhangi bir tamirat yaptırmadınız sanırım. Sadece airbag olarak 20000 tutar. Bu aracın dışarıda hakkıyla (airbagler kapatılmadan gerçekten değiştirilerek.) tamir edilmesi en az 30000 tutar servisde de 50000 civarı bir masraf çıkarırlar muhtemelen.

Benim yaptığım kazada airbag açılmadı, sadece ön sol tarafta hasar vardı. Çamurluk değiştir, far değişti, rot kolu ve bilyalar değişti. Onun dışında herşey onarıldı( jant, sac vs.) 15000 lira dışarıda, 35000 lira serviste fiyat verdiler.

Parça fiyatları inanılmaz yüksek.
  • peugeot206WRC kullanıcısına yanıt
    Geçen sene arabama arkadan çarptılar. Arka tampon orjinal değişti. Tampon demiri orjinal değişti. stop lambası orjinal değişti. Camlar sökülüp tekrar takıldı. 3 parça boya yapıldı.Bazı iç trim plastikleri değişti. kaporta İşçilik , boya ve parça fiyatı dahil 4.500 tl tuttu.
    Araç 2007 kia rio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0145B01C9 -- 21 Haziran 2020; 14:53:52 >
  • Doğuş grubu öpüyor demek ki bizi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

Doğuş grubu öpüyor demek ki bizi :)
    TAbi bu dediklerim sanayide yapıldı hepsi , serviste yaptırsam 10.000 i geçerdi.
  • Boş muhabbetle vakit harcamaya gerek yok. Aracı yetkili servise çektirdiyseniz kesinlikle pert teklifi alırsınız. Yetkili servislermde fiyat yüksek çıktığından, sigorta şirketleri zarar etmeyecekleri pert seçeneğini kullanıyor genelde. internetten aracınızın rayiç bedeline bakın, bu bedel artık her ay düzenleniyor, size yapacakları teklif rayiç bedeli + 8.000 ila 15.000 arası olacaktır. Her ne kadar web siteleri dikkate alınır dese de, itiraz edip bu sitelerdeki fiyatların örnek gösterseniz de, belki 2.000TL yükseltirler teklifi.

Burada sizin tavrınız önemli, 3-5'e bakmam derseniz pert olur, takıntılı biriyseniz anlaşamayabilirsiniz. Yalnız şu noktadan da bilginiz olsun, son karar size ait. Siz ne derseniz o olacak, tamir derseniz tamir etmek zorundalar.

Düzenleme: Ayrıca 5 ay kadar önce benzer bir kaza yaptım, daha az hasarlısıydı. Yetkili aerviste KDV dahil 24.000TL civarı tuttu. Ayrıca size tavsiyem, tamir olacaksa kesinlikle yetkili serviste yaptırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi westberlin -- 21 Haziran 2020; 22:48:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar herkese cevapları için teşekkürler. Servis ön kontrol listesinde 43500 TL fiyat verdi. Muhtemelen perte çıkarıcaklar. Aracın tsb kasko değeri 90bin TL rayiç bedeli ise emsal ilanlar ve otomatik sorgulardan baktığım kadarıyla 115-120bin arası. Sigortadan 110bin lira altında teklif gelirse kabul etmicem. Çünkü aracın savotaj bedeli bence yüksek çünkü dışarda 10bin liraya çok rahat toplanıp satılacaktır. Pert işiyle uğraşanların kaçırmayacağı tipte bir araç olduğunu düşünüyorum. Gelişmeleri yine sizle paylaşırım. Tekrar teşekkürler.

• arkadaşım birebir aynı hasarlı kasayı geçen sene astra k aracımla yapmıştım.

daha doğrusu yola girmeyi bilmeyen bir dangalak ben dümdüz yolumda giderken soldan fırlayıp bana çarpmıştı. hareket halinde olduğum için sol ön kapı, arka kapı ve çok az çamurluk (çizik halinde) hasar almıştı

aracı yetkili serviste kaskodan yaptırdım. sol iki kapı değişti, çamurluk boyandı. 9200 tl hasar kaydı oluştu. pert falan olmaz o yüzden bu araç. mekanik parçalarında, direklerinde vs. sağlam hasar olması gerek pert için.

haa, bir şekilde anlaşarak dümen yapılarak çıkar mı orasını bilmem ancak şu görüntüde pertlik hiçbir şey yok.

kapıları ve marşpiyer değişir, sıfır orjinalleri takarlar o kadar.

geçmiş olsun, takmayın. değer kaybı davasını unutmayın.

edit: son mesajı yeni gördüm, 43.500 tl neymiş

benim araç buydu:
    https://forum.donanimhaber.com/store/6f/ff/ed/6fffed7f5e183bb36db298208dd56f3e.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 22 Haziran 2020; 15:50:15 >

• marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Benimde beklentim bu. Servis 43500 hasar çıkardı. Perte çıkarıcaklar büyük ihtimal. 110bin TL teklif ederlerse kabul edicem. Altında diretirlerse yaptırın o zaman demeyi düşünüyorum. Sağolsun forumdan bir avukat arkadaş yardımcı olacak.

• Teşekkürler. Bakalım hayırlısı piyasası 115-120 arası ben 110 teklif ederlerse kabul edicem.

• westberlin kullanıcısına yanıt
    Servis 43500 masraf çıkardı. Aracın emsal ilanlara göre değeri 115-120 arası bende şu dönemde satsam bu fiyatların aşşağısına satmazdım. Kasko değer listesindeki değeri de 90bin. Bu araç dışarda max. 10bin TL e toplanabilir. O yüzden sigorta şirketi bu haliyle en kötü 80e aracı satabilir. 43.500 hasar ödemektense bana 110bin pert ücreti ödemek onların daha işine gelir. 110bin TL altı teklifi de ben kabul etmicem zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: falterubbix

arkadaşım birebir aynı hasarlı kasayı geçen sene astra k aracımla yapmıştım.

daha doğrusu yola girmeyi bilmeyen bir dangalak ben dümdüz yolumda giderken soldan fırlayıp bana çarpmıştı. hareket halinde olduğum için sol ön kapı, arka kapı ve çok az çamurluk (çizik halinde) hasar almıştı

aracı yetkili serviste kaskodan yaptırdım. sol iki kapı değişti, çamurluk boyandı. 9200 tl hasar kaydı oluştu. pert falan olmaz o yüzden bu araç. mekanik parçalarında, direklerinde vs. sağlam hasar olması gerek pert için.

haa, bir şekilde anlaşarak dümen yapılarak çıkar mı orasını bilmem ancak şu görüntüde pertlik hiçbir şey yok.

kapıları ve marşpiyer değişir, sıfır orjinalleri takarlar o kadar.

geçmiş olsun, takmayın. değer kaybı davasını unutmayın.

edit: son mesajı yeni gördüm, 43.500 tl neymiş

benim araç buydu:
    https://forum.donanimhaber.com/store/6f/ff/ed/6fffed7f5e183bb36db298208dd56f3e.jpg
    Hocam konu sahibinin araçta perde airbagleri de açılmış sanıyorum hasar biraz da ondan. Size de geçmiş olsun.

• Aynı kazayı akraba CC ile yaptı perte falan çıkmaz bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ajapai kullanıcısına yanıt
    10 15 bin çok zor...

Kırmızı ışıkta dururken arkadan bir dacia çarptı.

Ahım ?ahım bir şey yok. Bagaj havuzunda dahi hasar yok. Sadece bagaj düzeltilecek (boya olacak) megane ve gt yazısı degisecek tampon tamir, kilit değiş tampon boya bir iki klips...
    Çıkan rakam 5000 TL...

• kaskonun 110 bin vereceğini hiç sanmam,90 bin anca verir,piyasanın balon fiyatlara sahip olduğunu kasko şirketleride biliyor,aracın olması gereken fiyatı veriyorlar.
    bizim arkadaşın 2018 Tiguanın dizel highline ı park haline cam tavan,iç aydınlatma tuşlarının orada yangın çıktı,ön göğüs falan yandı havasızlıktan kendi sönmüş,kasko 280 bin liralık araca 215 bin verdi,ister kabul et ister yaptırayım dedi,onunda masrafı 40 bin tl falandı,215 i kabul ettiler.
    inşallah istediğiniz rakamı alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lionscoach -- 22 Haziran 2020; 16:54:54 >
  • perte çıktı mı
  • lionscoach L kullanıcısına yanıt
    Sigortacıda iş yokmuş. Kasko maddelerini iyi okumak, okutmak lazım. Arabam.Com, Sahibinden.Com ve benzer site ortalamaları alınarak fiyatı ödeniyor. En kötü aracın belli bir kasko değeri var onun üzerinden pazarlık yapılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.