Şimdi Ara

Kaza Yaptım,Lütfen Yardım Sonuç Olumsuz (Red Edildi)!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
9.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sütunlara zarar geldiyse direkt pert olur.
  • Geçmiş olsun Büyük ihtimalle pert olur.
  • olurda kaskon aracı pert etmezse,
    yetkili serviste güzelce (orjinal parçaları ile) tamir edilirse,
    bir sorun olmadan gönül rahatlığı ile binersin.
    ama o arabayı TR de asssssla satamazsın.
    aynısı başıma geldi.
    tamir edildi,
    efendi efendi biniyorum.
    satmayı düşünmüyorum.
    satsamda satılmaz zaten.
    hurdası çıkıncaya kadar bir 20-30 sene, binebildiğim kadar bineceğim.
  • Verilmiş sadakanız varmış, geçmiş olsun...
  • Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
    Kaskom yok malesef,karşı tarafın sigortası ilgilenecek.
    İş yoğunluğundan araba ile de ilgilenemiyorum,ama hep aklım orada.Allahtan 29 ekim ilaç gibi gelecek.
    Karşı tarafın sigortası güneş sigorta ve limiti 15000.Evraklar tamam,benim aracımın kasko bedeli 11600,şimdi baktım.
    Bana bir şey olmadı ya,en önemlisi o,artık başa gelen çekilir.
    Parçalar orijinal bile olsa,nedense soğudum arabadan,çok iyi tamirle belki düzelir ama gidip görmeye bile cesaretim yok inanınki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaresiz

Bu sabah işe giderken hadımköy (B.çekmece) yolu üzerinde çok büyük bir kaza atlattım.Allah korudu diyebiliriz,burnum bile kanamadan arabadan çıktım.
    Çift şeritli müsait bir yolda,arkadan gelen kamyon ön tamponu ile aracımın sağ arka çamurluğuna vurdu,o şiddetle savruldum bariyerlere vurdum ve sürüklendim.Hızım 80 dolaylarındaydı.
    Kamyon hemen sağa çekti az ileride,indi ve bana koştu adam,ben de bişi olmadığını görünce rahatladı ve tutanağı doldurduk,fotokopileri aldım,adam benim arabamda bişi yok,ben gidiyorum dedi.
    Merak ettiğim nokta,resim ekleyemiyorum şu an,aracım perte çıkarmı,sanayiyemi götüreyim yoksa özel bir servisemi? Henüz bildirmedim durumu sigortaya...Araç ellenmemiş olarak sanayide duruyor.
    Aracım 2000 corsa 1.2
    Hasar Bölgeleri

Ön kaput,
    Ön davlumbaz
    Ön far
    Yan sinyal
    Ön sol çamurluk
    Ön sol lastik
    Ön tampon
    Ön sol jant
    Ön sol aks
    Rot
    Rot başı
    Salıncak
    Sağ arka kapı
    Sağ ön kapı
    Radyatör
    Motor ve şanzuman kulakları (Motorun İnmesi Gerekiyor)
    Gördüğüm kadarıyla amortisör kuleleri felan da yamulmuştu,hatta amortisör.Bu sadece ilk izlenim,duruma göre artabilirde.
    Şaselerde yamulma var.Sol taraf komple bariyere girdi,boya v.s masraflarını yazmıyorum...

Tamircimin bana çıkardığı ilk liste bu.O hallolur diyor ama bana göre araç perte çıkar bir serviste.Kazalı arabaya heleki ön takımdan ve şaselerden kazalı arabaya kim binmek ister ki !
    Özel servise götürürsem,tramerden gelen rapor olumsuz olursa ne yapabilirim ? O zaman tamir parası da diz boyu olur ve açıkcası ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Trafik sigortası ne kadara kadar aracımın bedelini öder ya da yaptırır.Karşıdaki kamyondu,suçunu kabul ediyor adam,raporu bile bana doldurttu.
    Allah hepimize kazasız belasız günler nasip etsin,şimdiden teşekkür ederim.

+olarak sol mekanik ön takım parçalarına ve lastiğe sağ tarafta eklenecek sağlıklı olması açısından. Amortisör kuleleri ve şasiye kadar yamulma varsa tamir olur ama aracın her tarafı söküleceğinden işçilik çok tutacaktır, parça fiyatlarına bunlarda eklenince sanırım pert olur araç. Aracınız iyiki corsa b kasaymış, karoseri çok sağlam bir araçtır, başka bir araç olsa sonuç daha kötü olabilirdi.

• Evet,araba gerçekten çok sağlammış,başka araç olsa inanın ki bu kadar rahat çıkamazdık elimizi kolumuzu sallaya sallaya.
    Sigorta şirketi,acente ve opel servisleri üçgeninde kaldım...
    Net bir bilgi alamıyorum,servisler aracı tamir eder sizden masrafı alırız,daha sonra rapora göre bizden tahsil edersiniz diyor.Hem de güneş sigorta anlaşmalı servis.Sadece kasko anlaşmamız var diyorlar,trafik sigortası için konuşamıyorlar.Lütfen akıl verin,ne yapacağımı şaşırdım.
  • Güneş sigortanın anlaşmalı olduğu servislerin hiç biri trafik sigortası ile çalışmıyor,sadece kasko durumunda ilgiliyiz dediler.
    Özel serviste iş göreceğiz artık mecburen.İnşallah onlarda ölü fiyast göstererek sorun çıkartmazlar.
    Opel özel servis tanıdığı olan varsa çok makbule geçer.Teşekkür ederim.
  • Geçmiş olsun.
  • Çok geçmiş olsun, allah korumuş.
    Araçi görmeye eksper filan geldi mi?
  • Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Aracınızın pert olup olmaması; aracın tamirini gerçekleştiren iş yerinin ilgili sigorta şirketi ile anlaşması olup olmamasına ve çıkaracakları parça listesinin tutarının eksper tarafından onayına bağlı olacaktır. Yani aracın değerinin %60ı tutarında bi masraf çıkarsa aracınız perte çıkarılacaktır. Ayrıca gönlünüz rahat olsun eğer kamyon sürücüsünün tamamen kusurlu olduğu sabitse muafiyetsiz şekilde aracınızın parasını alırsınız. Eğer aracınız 15.000TL'den daha değerli bir araç olsaydı bu kısmını alır üstünü kamyon sürücüsünden talep ederdiniz. Buradaki tek yanılgı; evet aracınızın kasko değeri 11.600TL olabilir fakat sigorta şirketleri ödeme yaparken piyasa değerini baz alarak değer belirlerler. Canınıza ve sağlığınıza bir şey olmaması sevindirci bir durum; ben sadece detay kısmında yardımcı olmak istedim. Tekrar geçmiş olsun...

• Öncelikle geçmiş olsun Allah beterinden saklasın

Ancak benim kafama takılan siz bu tutanağı kendi aranızda mı tuttunuz?Eğer öyleyse yalnış hatırlamıyorsam

düşük maddi hasarlarda kendi aranızda tutunakla halledebilirsiniz diyorlardı.Yine sigortacı arkadaşlar daha iyi bilir

ama ben öyle hatırlıyorum sanki.Umarım sorunsuz bir şekilde hallederseniz.

Güneş sigorta ile forumda baya sıkıntı yaşayan arkadaşlar vardı arama motorundan ulaşabilirsin sanırım.
  • Resimlere buradan bakabilirsiniz,her ayrıntıyı verememiş olabilir,direksiyon iki tekerede kumanda edemiyor...
    Sol ön kapı açılmıyor,sol arka kapıda zor açılıyor ve darbe arka tampondan öne kadar.
    Sadece sol diyordum ben ancak bugün inceleyince sağ ön takımın da komple gittiğini anladım....
    Araç serviste,bakalım sonucu szilerle de paylaşacağım.Hakkımızda hayırlısı...
    Resimler aşağıda...

http://img213.imageshack.us/g/grnt080.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaresiz -- 29 Ekim 2009; 19:59:48 >
  • resimlerde gördüğüm kadarıyla bu araç pert keşke biraz daha geniş açıdan bir resmi olsaymış daha iyi olurmuş resimler hep yakın plandan çekilmiş genel anlamda aracın ne durumda olduğu belli olmuyor
  • Geçmiş olsun aynı aracın Gri renginde olanından bende var. Üzüldüm böyle görünce keratayı.
  • Çok haklısınız,resimleri ben çekmedim,hep detay resimler çekmiş arkadaş...
    Kasko olsaydı arabaya perti hemen yazardık dei servistekiler,ancak trafik sigortasında işler değişiyormuş...
    sarı civcivimi bugün görmeye gittiğimde o kadar üzüldüm ki ben de,insan sanki bir arkadaşını kaybetmiş gibi oluyor.Ama yapacak bir şey yok,Allah beterinden korusun hepimizi.
  • Geçmiş olsun..
  • Teşekkür ederim.
  • cok gecmıs olsun.
  • çok geçmiş olsun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.