Şimdi Ara

Kaza Yaptım,Lütfen Yardım Sonuç Olumsuz (Red Edildi)!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
0
Favori
9.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: çaresiz

Beyefendi kamu malında gözle görülür bir hasar yok.Poliside aradım jandarmayıda,tutanak düzenlediyseniz bariyerdede kopma kırılma yoksa sorun olmaz dediler.Öyle bir yol ki orası,koyduğum reflektörü kırdılar,yangın tüpüne de başka bir araç çarptı.Arabadan zor indim ben,sağolsun anlayışlı milletimiz de tepkisini selektör ve kornalarla belli ediyordu.
    Ayrıca karayolları ile görüştüm,onlarda bana ilgili raporu verebileceklerini söylediler.Bariyerde değişim gerektirecek bir deformasyon olmadığını yani.
    Umarım buradan çıkan sonuç benim duruma benzer bir olay yaşayanlar için olumlu bir kaynak olur.

Devletimizin çoğu yerinde bu şekilde telefon başında duranlar yada mevki makam sahipleri uğraşmak istemediklerinden dolayı oturdukları yerden ahkam kesebiliyorlar. Bürokraside işlerde timsahın yürüyüş hızıyla endeksli olduğundan dolayı hep yavaş işler. Ama işler, emin olun bir kaç ay/yıl sonra "Gelin bakalım şurdaki bariyer hakkında konuşmamız lazım" diyen birileri kapınızı çalabilir.

O yüzden tekrar geçmiş olsun. Ders almamız gereken bir noktada bu, asla sözlü uyarıları dikkate almamız lazım. Eğer kamu malı varsa işin içinde zorlada olsa oraya polisi dikmek gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ristram

quote:

Beyefendi kamu malında gözle görülür bir hasar yok.Poliside aradım jandarmayıda,tutanak düzenlediyseniz bariyerdede kopma kırılma yoksa sorun olmaz dediler.Öyle bir yol ki orası,koyduğum reflektörü kırdılar,yangın tüpüne de başka bir araç çarptı.Arabadan zor indim ben,sağolsun anlayışlı milletimiz de tepkisini selektör ve kornalarla belli ediyordu.
    Ayrıca karayolları ile görüştüm,onlarda bana ilgili raporu verebileceklerini söylediler.Bariyerde değişim gerektirecek bir deformasyon olmadığını yani.
    Umarım buradan çıkan sonuç benim duruma benzer bir olay yaşayanlar için olumlu bir kaynak olur.

Devletimizin çoğu yerinde bu şekilde telefon başında duranlar yada mevki makam sahipleri uğraşmak istemediklerinden dolayı oturdukları yerden ahkam kesebiliyorlar. Bürokraside işlerde timsahın yürüyüş hızıyla endeksli olduğundan dolayı hep yavaş işler. Ama işler, emin olun bir kaç ay/yıl sonra "Gelin bakalım şurdaki bariyer hakkında konuşmamız lazım" diyen birileri kapınızı çalabilir.

O yüzden tekrar geçmiş olsun. Ders almamız gereken bir noktada bu, asla sözlü uyarıları dikkate almamız lazım. Eğer kamu malı varsa işin içinde zorlada olsa oraya polisi dikmek gerekiyor.

Özkan Bey bir bakıma haklısınız,sonuçta bu bir kamu malı ve bunun faturası kusurlu tarafa kesilmeli,ancak bu sigorta şirketlerini haklı duruma getirmemeli.İlgili yazıyı alacağım,benim amacım aracımı yaptırmak,bariyere vermiş olduğum zarar neyse ödemeye ya da ödetmeye hazırım.Kaldıki karşı tarafın zorunlu trafik sigortası da bunu karşılayabilir.Ama iş başa düşersede aracımı yaptırsınlar,ben gidip dilekçe vereceğim bariyeri yenilemek istiyorum diye,pahalı olduğunu da biliyorum...Ve işin çok ilginç yanı kime sorduysam bariyeri boşver dedi...(İstanbul Büyükşehir Belediyes,Yol Bakım,Karayolları,Polis,Jandarma).
    Benim tek isteğim sigorta şirketimin arabamı yaptırması,velevki bariyerde hasar tesbit edildi,gelsin yakama yapışsın,alsın benden yada diğer şoförden o parayı...Umarım anlatabilmişimdir...

• Kesinlikle anlıyorum, başımdan geçen bir olayı anlatayım. Olurda işlerinizin bir noktada tıkanırda olmaz ise anlatacağım şekilde de durumu çözebilirsiniz. Bunun için suçunu kabul eden kamyon şöfürü ile irtibatı koparmayın.

İş arkadaşlarımız ile sabah işe gelirken aracı kullanan arkadaşım ters yola girdi. Ters yolda ilerlerken kavşakta taksi şöfürü ile çarpıştık. Bizim araç connecti ve tam tampon babalarının olduğu yerden taksiye çarptığımızdan dolayı bizde sadece tampon hasarı vardı.(75TL) Ama takside nerde baksanız 1500-2000 gibi bir hasar vardı. Biz zaten suçlu olduğumuzdan dolayı hatamızı kabul ettik. Rapor tuttuk. Ayrıldık, ama raporda ters yol ibaresini belirtmediğimiz için(Nasılsa sokak adı belli dedik, oklar ile yolların yönünü belirttik.) sağdan gelene yol vermeyen taksi suçlu bulundu. Bizimde sigortamız tesadüfe bakınki Güneş Sigorta idi. Yaklaşık bir ay süren yazışmalar, telefon trafiği gel gitlerden sonra yeni verdiğimiz beyanatla eski rapor iptal edildi. Beyanımız doğrultusunda olması gerektiği gibi suçlu bulunduk. Taksi parasını sonunda Güneş Sigorta'dan alabildi.

Tekrar kolaylıklar, Allah beterinden korusun.

• Çok Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.İnşallah bu sigorta şirketleriyle ilk ve son işim olur,dediğiniz gibi Allah beterinden korusun.
    Bugün kamyon sürücüsünün fabrikaya gitmişler,adam göstermiş tamponu,ben vurdum demiş...Fotoğraf çekmişler,o da beni aradı.
    İnşallah sonuç olumlu olur,artık bekleyip göreceğiz.
    Tramer 3 iş günü diyordu,Cuma dosya açıldı ve bugün hala kontrol ettiğimde Kayıt bulunamadı diyor,eksperimiz içerledi duruma galiba,süründürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaresiz -- 4 Kasım 2009; 17:42:44 >
  • çok çok gecmıs olsun allah korusun ama kaza yaparsam yada bırısı carparsa polıs yada jandarma cagırmadan ordan ayrılmam artık
  • Bu akşam yaptığım kontrolde dosyanın geldiğini ve yıldırım hızıyla Red edildiğini gördüm.
    Açıkcası eksperin konuşmaları sonrası kafamda canlandırdığım her şey oluyor,red etmek için bahane aradıklarından hızlanıyorlar...Ama bir şey bulamazlarsa da bir ay süründürürler.
    Kusur oranı v.s hiç bir şey belli değil,Dosya no 12 613030.Bundan sonraki süreçte ititrazımı yapıp,hukuki süreci başlatacağım.
    Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum,benim yerimde siz de olabilirdiniz...
  • quote:

Bu akşam yaptığım kontrolde dosyanın geldiğini ve yıldırım hızıyla Red edildiğini gördüm.
    Açıkcası eksperin konuşmaları sonrası kafamda canlandırdığım her şey oluyor,red etmek için bahane aradıklarından hızlanıyorlar...Ama bir şey bulamazlarsa da bir ay süründürürler.
    Kusur oranı v.s hiç bir şey belli değil,Dosya no 12 613030.Bundan sonraki süreçte ititrazımı yapıp,hukuki süreci başlatacağım.

Enver Bey tramer.com dan tutanak sorgulama yaptınızmı??

• İnanmayacaksınız ama tramerde yok,hiç kayıtlarda dahi görünmüyor...
    Defalarca kez aradım,şikayet ettim,tamam biz görüyoruz denildi,aktarıyorum efendim denildi,ama nafile.
    Yazıklar olsun ki burada yaşıyoruz...Servis bile şaşkın,tramerde neden görünmüyor biz de anlamadık diyorlar...
    Bana kalırsa tramer hiç hesaba katılmadı,uydurma bir rapor ile red verildi nasıl olsa vatandaş uğraşma diye...
  • bence işin peşini bırakma.
  • öncelikle geçmiş olsun kardeş. 2hfta önce babam bi kaza yaptı. polis cagırıldı. karsılıklı tutanak tutmalarını soyledi. karsıdakı adam zaten sucunu kabul etti.tutanak tutuldu.
    hıcbır ısaretın olmadıgı kontrolsuz kavsakta sagdan gelen babamla soltarafından gelen minibus kafa kafaya carpıştı.olay anında polıs ve cevredekılerde sıgorta sırketlerıde suclunun karsı taraf oldugunu dusunduklerını soyledi.sonucta sagdakı aracın gecış ustunlugu var. ama tramer raporu babamı %100 kusurlu gordu.
    sıgorta sırketı vasıtasıyla tramere itiraz edildi. beklemedeyız.pek bı sonuc cıkacagını sanmıyorum.kafalarına gore karar verdıklerını dusunuyorum.tutanagı sorguladıgımda adamlar karayollarının hangı maddesıne gore kusurlu oldugunu bıle yazmıyolar.direk kusur oranı gozukuyor. itırazı kabul etmemek için heralde.
    bence buyuk hasarlı kazalarda en ıyısı polise rapor tutturmak.
  • quote:

Bu akşam yaptığım kontrolde dosyanın geldiğini ve yıldırım hızıyla Red edildiğini gördüm.

İşte ben sana bir imkan sağlamak istedim fakat siz beni dinlemediniz. Aracınızı Demtaşa getirseydiniz neyse gereği halledilirdi hukuki olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: UrbanRacer

quote:

İşte ben sana bir imkan sağlamak istedim fakat siz beni dinlemediniz. Aracınızı Demtaşa getirseydiniz neyse gereği halledilirdi hukuki olarak.

Teşekkür ederim,oradaki beyefendi ile görüştüm fakat açılan dosyayı kapattırmak,sonuç almadan tamirci değiştirmek bana etik gelmiyor.Yanlış anlamayın,ancak burada servisin en ufak kusuru yok...

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim,oradaki beyefendi ile görüştüm fakat açılan dosyayı kapattırmak,sonuç almadan tamirci değiştirmek bana etik gelmiyor.Yanlış anlamayın,ancak burada servisin en ufak kusuru yok...

Dosyayı orada açtırsaydık keşke diyorum bende, zaten demtaşta etik olmayan bir işi yapmayacaktır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dosyayı orada açtırsaydık keşke diyorum bende, zaten demtaşta etik olmayan bir işi yapmayacaktır.

Sizinle görüştüğümde dosya açılmıştı sanırım,1 gün geçmişti aradan,o yüzden diyorum.Teşekkürler.

• Güneş sigortamı Allaha yakın bana uzak olsun Güneş Sigorta Rahmetlik babamın trafik kazasında vefat etmesi sonucu para ödememek için ellerinden ne geliyorsa yaptılar onun için güneş sigorta ile ne işim olur nede başka bir şey
    Bu arada sizede geçmiş olsun arkadaşım Allah kolaylık versin işinizde
  • Benim anlamadığım karşı taraf bu sigortaya zorunlu olarak her yıl para veriyor, kaza yapıyor ve mağdur ettiği tarafala hatasını kabul ettiğini belirten kaza raporu tutuyor. Bundan sonra sigorta bu parayı vermek zorunda değil mi? Vermedikten sonra trafik sigortasını yapmanın ne gereği var? O eksperin kafasını gözünü dağıtmadan iyi sabretmişsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Benim anlamadığım karşı taraf bu sigortaya zorunlu olarak her yıl para veriyor, kaza yapıyor ve mağdur ettiği tarafala hatasını kabul ettiğini belirten kaza raporu tutuyor. Bundan sonra sigorta bu parayı vermek zorunda değil mi? Vermedikten sonra trafik sigortasını yapmanın ne gereği var? O eksperin kafasını gözünü dağıtmadan iyi sabretmişsiniz.

İnanınki az kaldı,beklediğim yerlerden de sonuç çıkmazsa son çare olarak onu da yapacağım...

Buraya yazmamın sebebi artık çözümden çok başınıza böyle bir şey gelirse,sigortaların kaypaklığını hatırlayın diyedir.

Araba hala yatıyor,bilirkişi tespiti yaptıracağım,sonra mahkemeye ver diyecek büyük ihtimalle kaşarlanmış sigorta şirketleri.

Yıldırmak adına her şeyi yapıyorlar...

• sonuc ne oldu degısıklık varmı hala aynımı
  • Değişiklik az da olsa var evet.

Uzun uğraşlar sonucu raporun geçersiz kılınmasını iptal ettirebildim.Tramere giren tutanakta % 100 karşı tarafa kusur verildi.Bu olumlu bir gelişme

Hala süründürmeye devam ediyorlar,hatta dalga geçer gibi mahkemeye ver diyor tüm şirket çalışanları,inanın :(

Kaza yeri incelemesi yapılacak başka bir yetkili tarafından.Sonucu ben de merakla bekliyorum.Araba hala yatıyor...

10 gün içerisinde netleşeceğini umuyorum.Gelişmeleri aktaracağım.
  • Bir de unutmadan ekleyeyim...
    Evet bizler medeni kültürlü insanlarız,hak var hukuk var ama bir yere kadar.
    Sonuç olumlu olur ya da olumsuz olur farketmez.Eksper bürosunun yeri belli,gideceksin bir akşam vakti,çıkış anında vereceksin sopayı...
    Böyle içim rahat eder ancak,ofiste çalışanlar ya da diğer insanlar zarar görmeyecek,o bize mahkemeye verin diyen adam gitsin o bizi mahkemeye versin,ispatlayabilirse.
    Bundan başka çıkış yolu yok inanın.En azından içim rahatlar,hayatı boyunca da ona bir ders olur,görsün bakalım milletin canını yakmayı 3 kuruş için.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.