Şimdi Ara

Kazada Karşı Tarafın Aracını Perte Çıkarmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
3.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

Tekafül sigortacılığı konusunu araştırmanızı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    araştırdım hocam çok bir farkı yokmuş. Zorunlu olduğu için sadece trafik sigortasını yaptıracağız artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr0742

imm denilen idari mali yükümlülük sigortasını halihazırda kaskosu olmayan biri yükseltemiyor diye biliyorum. Sadece trafik sigortası yaptıran biri için böyle bir seçenek olduğuna emin misiniz?

Alıntıları Göster
    Mart ayında trafik sigortası yaptırdım. İhtiyari Mali Sorumluluk eklettim. 41 bin lira kazada araç başına, bu tutar aşılırsa kaza başına 150 bin lira ek teminat. Az ama hiç yoktan iyidir. Biraz da ben lüks arabalara pek yakın gezmiyorum hemen araya araba alıyorum, o da bir sigorta bence.

• Sokaktaki son model yılına sahip arabalar, 300.000TL ile 3milyon civarinda ve bir arabaya 100.000TL'lik hasar vermek icin bir kaç saniye yeterli.
    Buna ragmen Bu hasardan Kasko yaptırıp kurtulmak varken, özellikle Istanbul-Ankara-Iznir-Bursa gibi büyüksehirlerde ve etrafında, Allah korusun diyerek yola devam etmek enterasan bir bakış acısı.

Umarım hasardan sonra abi kaskom yok, garibanım vs diyen tiplerden degislindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 26 Nisan 2020; 17:27:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasko işini dine bağlamak şaşırttı doğrusu. hiç duymamıştım umarım lüks segment bir araca çarpınca aradaki masrafı cebinizden karşılayacak durumunuz vardır. yoksa allah göstermesin o an üzer bu durum

• herkese iyi akşamlar, hayırlı iftarlar. Benim için temel ölçü islama uygun olup olmaması. Ahirette günah olarak karşıma çıkıp edebi hayatımı riske atmasındansa bu dünyada uzak durmayı tercih ederim. Konuyu bilmeyip başlıkta görmek vesilesiyle yeni öğrenen din kardeşlerime de dinen uygun görülmediği için kaskodan uzak durmalarını tavsiye ederim. Cevap yazan ve kaza yapmamam konusunda iyi temennilerde bulunan arkadaşlara da teşekkür ederim.

• quote:

Olmaz olur mu hocam hayattaki her şeyin dinle alakası var. Ben zorunlu sigortalar hariç hiçbir sigorta yaptırmıyorum bilgi almak için açtım başlığı. Allah kimseye kaza bela vermesin tabiki, verirse de belayı veren de Allah. Onun vereceği beladan korunmak için onun istemediği bir şeyi yapmak çok mantıklı gelmiyor bana :)

Alıntıları Göster
    Allah korusun ameliyatlık ciddî bi durumunuz olursa ameliyat olur musunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Allah korusun ameliyatlık ciddî bi durumunuz olursa ameliyat olur musunuz ?

Alıntıları Göster
    tabiki
  • quote:

tabiki

Alıntıları Göster
    çok enteresan bi bakış açısı gerçekten. fetva metva boş işler siz kendi dininizi okuyup anlayacak kapasitede olduktan sonra kimsenin ne dediğinin bi önemi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hardwired

çok enteresan bi bakış açısı gerçekten. fetva metva boş işler siz kendi dininizi okuyup anlayacak kapasitede olduktan sonra kimsenin ne dediğinin bi önemi yok.

Alıntıları Göster
    Bence de sizin bakış açınız çok çok enteresan :) Herhangi bir şeyin caiz olup olmadığına her birimiz kendi düşüncemize göre karar verecek olursak ortada din diye bir şey kalmaz. Bilginiz olmayan bir konuda düşündüm bence bu böyle olmalı diyip ona göre mi hareket ediyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 27 Nisan 2020; 12:37:36 >
  • Niyeymiş hocam bu din sadece "alim"lere mi indi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

Niyeymiş hocam bu din sadece "alim"lere mi indi ?
    Organize şekilde bana şaka yapıldığını düşünmeye başladım :) Çok basitçe tekrar edeyim: Dini bir mesele var, helal mi haram mı bilmiyorsunuz, ne yapmanız lazım? Bilen bir hocaya sormanız lazım bu kadar basit. Bilmediğiniz bir hastalık olunca doktora gittiğiniz gibi, hukukta bilmediğiniz bir konuda avukata gittiğiniz gibi, din konusunda da fetva almak için fıkıh hocasına danışırsınız bunun neresi anlaşılmadı? Bu bazısına ağır gelir ben kaskosuz yaşayamam günah da olsa yaptırırım der günahkar olur, bazısı da madem ki Allah bundan razı değil ne pahasına olursa olsun ben bundan uzak dururum der günahtan kaçmış olur.

Eğer bu konuları bilmiyorsanız işin ehline sorunuz.” (Nahl Suresi, 16/43)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 27 Nisan 2020; 14:0:35 >
  • Ben 150 TL fark vererek hasar tazminatını sınırsız yaptırdım. Böyle bir kampanya vardı bir firmada.

• o zaman sigorta da yaptırmayın 600 lira para veriyorsunuz birisine çarptığınız anda sigorta 50 bin liraya kadar karşılıyor, bu faize girmiyor mu? kasko yapılırken ilk dikkat ettiğim şey imm nin ya sınırsız ya da yüksek olması, bu sene 200 lira farka değmez diyip sınırsız yerine 500 bin limitli yapıldı, 550 bin ile kafam rahat sürüyorum. şunu da bırakıyım
    soL Haber Portalı
    Diyanet İşleri Başkanı faiz fetvasını savundu
    https://haber.sol.org.tr/turkiye/diyanet-isleri-baskani-faiz-fetvasini-savundu-278665

• quote:

Organize şekilde bana şaka yapıldığını düşünmeye başladım :) Çok basitçe tekrar edeyim: Dini bir mesele var, helal mi haram mı bilmiyorsunuz, ne yapmanız lazım? Bilen bir hocaya sormanız lazım bu kadar basit. Bilmediğiniz bir hastalık olunca doktora gittiğiniz gibi, hukukta bilmediğiniz bir konuda avukata gittiğiniz gibi, din konusunda da fetva almak için fıkıh hocasına danışırsınız bunun neresi anlaşılmadı? Bu bazısına ağır gelir ben kaskosuz yaşayamam günah da olsa yaptırırım der günahkar olur, bazısı da madem ki Allah bundan razı değil ne pahasına olursa olsun ben bundan uzak dururum der günahtan kaçmış olur.

Eğer bu konuları bilmiyorsanız işin ehline sorunuz.” (Nahl Suresi, 16/43)

Alıntıları Göster
    okumazsanız bilmezsiniz açarsın okursun. okumadan inanmazsın bir kitaba. bu sana verilen zekayı kullanamamaktır çünkü. neden başka insanların dediklerine göre haraket ediyorsun onların peşinden gidiyorsun? o kasko yaptırdın diye cennete giremezsin diyen insanlar senin kendi kızına şehvet duymanda bir sakınca olmadığını da söylüyorlar. gidip kendi kızınla ilişkiye mi giriyorsun böyle söylediler diye? aklınızı ahlakınızı kullanırken başka insanların sizi sömürmesine izin vermeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hardwired

okumazsanız bilmezsiniz açarsın okursun. okumadan inanmazsın bir kitaba. bu sana verilen zekayı kullanamamaktır çünkü. neden başka insanların dediklerine göre haraket ediyorsun onların peşinden gidiyorsun? o kasko yaptırdın diye cennete giremezsin diyen insanlar senin kendi kızına şehvet duymanda bir sakınca olmadığını da söylüyorlar. gidip kendi kızınla ilişkiye mi giriyorsun böyle söylediler diye? aklınızı ahlakınızı kullanırken başka insanların sizi sömürmesine izin vermeyin.

Alıntıları Göster
    Bir forum donanım klasiği olarak her zamanki gibi dini bir argüman savunulduğu anda konu saptırılmış. Yazdıklarımı bir okuyun, bir de kendi yazdıklarınızı. Özür dilerim ama anca bu kadar saçma bir cevap olabilirdi. Dam başında saksağan vur beline kazmayı. Son bir kez daha anlatacağım. Sen dünyaca ünlü bir mühendis olsan tıp alanında bir hiçsin, bence bu tedavi iyi değil beğenmedim bence şöyle olsun diyemezsin, bir doktorsan mesela inşaat alanında bir hiçsin, bu binaya bu kadar demir fazla olmuş ya da bu köprü yamuk duruyor diyemezsin, dersin de sen kimsin derler. Fetva konusunda da bu ilim dalına ömrünü harcayan fıkıh hocaları konuşur, müslümanlar da uygular. Bizim ülkede herkes siyasette, futbolda uzman olduğu için bol keseden sallamayı seviyor. Din buna benzemez bilene sormak lazım. Bu acizlik değil akıllılıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 27 Nisan 2020; 19:42:11 >

• quote:

Bir forum donanım klasiği olarak her zamanki gibi dini bir argüman savunulduğu anda konu saptırılmış. Yazdıklarımı bir okuyun, bir de kendi yazdıklarınızı. Özür dilerim ama anca bu kadar saçma bir cevap olabilirdi. Dam başında saksağan vur beline kazmayı. Son bir kez daha anlatacağım. Sen dünyaca ünlü bir mühendis olsan tıp alanında bir hiçsin, bence bu tedavi iyi değil beğenmedim bence şöyle olsun diyemezsin, bir doktorsan mesela inşaat alanında bir hiçsin, bu binaya bu kadar demir fazla olmuş ya da bu köprü yamuk duruyor diyemezsin, dersin de sen kimsin derler. Fetva konusunda da bu ilim dalına ömrünü harcayan fıkıh hocaları konuşur, müslümanlar da uygular. Bizim ülkede herkes siyasette, futbolda uzman olduğu için bol keseden sallamayı seviyor. Din buna benzemez bilene sormak lazım. Bu acizlik değil akıllılıktır.

Alıntıları Göster
    size söylemeye çalıştığımı anlamamakta ısrarcısınız. din dediğiniz şey insan anatomisi gibi komplike bir şey değildir. müslüman isem kuranı okurum, hristiyan incili açarım neyin haram neyin günah olduğunu öğrenirim, ateist isem evrimle ilgili kitapları okurum. körü körüne tanımadığım etmediğim insanlara inanmam kısaca. hoş ülkenin halinin asıl sorunu bu zaten okumamak ve her zaman birilerinin peşinden koşmak! koronavirüsten korunmak için kelle paça için diyen kendini bilmez doktorları nasıl kale bile almıyorsam peşinden koştuğunuz bu insanları da aynı şekilde kale almıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.