Şimdi Ara

Kazıklanıyor muyuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaş son 2 gün yoğun araştırmalar sonucu lcd tv almaya karar verdim. Philips ve Sony olmak üzere iki model arasında kaldım. En son Philips 42pfl7772 yi teknosadan 3.899 ytl'ye satın aldım. Buraya kadar herşey normaldi. Eve dönünce teknosa.com.tr ye girip aldığım modeli incelerken altındaki not bütün moralimi alt üst etmeye yetti. Aynı modeli teknosadan değilde teknosa.com'dan alsaydım 300ytl hediye çeki kazanacakmışım. Hemen telefona sarıldım teknosa'yı aradım ve internet satışının yaygınlaşması için böyle birşey olduğunu söyleyen yetkili bunu onayladı. Uykusuz bir geceden sonra sabah ilk iş teknosaya gidip paramı geri iade alıp siparişimi iptal ettirmek oldu. Güven sarsılmasından dolayı,başka arayışlara geçtim. Evime çok yakın olan bosch (philips) bayiisine uğrayıp aynı modelin fiyatını sordum. Aldığım yanıt teknosa fiyatı ile hemen aynıydı. Teknosanın hediye çekinden bahsedince ne hikmetse fiyat 3.899dan sırayla 3.800 ardından 3.700 ve en son çıkarken 3.600e kadar düştü. İkna olmamıştım. Hemen en yakındaki eksen bilgisayara uğradım.Modelin kodunu verdim hemen bilgisayardan fiyatı çıkardılar.CardFinansa 12 taksit 3.180 ytl. Evet yanlış duymadınız. 600 ytl daha ucuza. Tek eksiği nakliye ve montaj yok.Yinede içime kurt düştü. Neden bu kadar fiyatlarda oynama oluyordu. Philipsin yetkili servisine uğradım. Bütün yaşadıklarımı anlattığımda nereden alırsak alalım philipsin 2 yıllık garantisi altında olduğunu öğrendim.Sadece 125 ytl,lik aparatı alarak montaj yapabileceklerini söylediler. 3.180 + 120 modelin fiyatı 3.300 ytl'ye çıktı.Nakliye işini kendim halletmeye çalışacağım. Bunları anlatmamın esas sebebi bayilerde,teknoloji marketlerde gördüğümüz şeyleri hemen almamamız.İnşallah okurken sıkılmazsınız.

saygılar

• Seninki de birşey mi arkadaş?170 ekran samsung tv yi tam tamına 4000 ytl daha ucuza buldum,yani sıfır 3 yıl garantili 8500 ytl ye satılıyordu piyasada ama ben 3 yıl garantili ve sıfır şekilde 4500 ytl ye buldum,ne var ki bugün seg 106 plazmayı migrosta 1390 ytl'ye akşam üzeri görünce onu aldım.Yine de geçmiş olsun,ülke içinde fiyat istikrarı maalesef yok.
  • sizede geçmiş olsun. Gerçekten sinir bozucu bir şey. 600 ytl daha ucuz almak nimet gibi bişey:) en azından playstation 3ün bi miktarını karşılar :)
  • Dediğin gibi bayağa kazıklanıyoruz KDV + ÖTV + Mağazaların kar marjı eklendiği zaman olması gereken fiyatların %50 -%60 üzerine çıkıyor yurtdışı fiyatlara hiç bakma moralin dahada bozulmasın
  • Evet ciddi anlamda kazıklanıyoruz. 600 YTL kesinlikle az bir meblağ değil. Ayrıca avrupadaki kullanıcıların LCD/plazma fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ettiklerini biliyoruz ancak şu linke dikkat:

http://www.e-media-store.de/tv-video-foto/tv-lcd/42pfl7762d-lcd-tv-42.html 1.299 €

bu da senin televizyonun Almanya fiyatı. Yediğimiz kazığın haddi hududu yok. Umarım (rekabet yerleşirse) bu fiyatlara 1-2 yıl içinde bizler de kavuşabiliriz. Ancak arz talep meselesi. Fahiş fiyatlarla satılan bu ürünlere alıcı bulabildikleri müddetçe fiyatların gerçek düzeylere gelmesi zor görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recursion -- 10 Aralık 2007; 19:05:57 >

• Panel TVlerde inanılmaz bir kar marjı var. Minimum %25 karla satıyor bayiler. Liste fiyatından satan bir yerden asla ve asla almayın. Teknosa da böyle yerlerden biri.
  • Bir üründe teknosa en ust fiyat çizgisini oluşturur..
  • eger o firmalarin genel mudurlerini yada depo yoneticileri gibi ust duzey kisilerle irtibatiniz varsa bu tip indirimler gercekten yuksek fiyatlari bulabiliyor. dikkat etmek lazım. hayirli olsun bu arada. iyi seyirler
  • ya arkadaşlar peki örneğin internetten .. mesela istanbul bilişim veya hızlıal.com adresinden bir plazma aldık. şimdi bunun kurulumu bizemi ait ve yaşadığımız şehirdeki yetkili servisinden garanti kapsamında yararlanabiliyoruzmu.. ya da garantisi yokmu buralardan aldığımız ürünlerin.. saygılar
  • çok güzel bi başlık olmuş, kazıklamak artık bi politika haline gelmiş, hemen her sektörde insanlar kısa yoldan çok kar etme peşinde yani müşteri memnuniyeti vs. neredeyse yok, eskiden beyaz eşyacıya gittiğinde yanında bidolu hediye verirlerdi ayağımız alışsın belki 2 ay sonra başka bişey için tekrar uğrayalım diye ama şimdi nerdeee... çok sinirlendim şimdi ya:)
  • varmisn yokmusun yarismasina benziyo bu durum :)
  • Benim bildiğim kurulum ve garanti farklı olaylar..İst bilişim kendi garantisini veriyor..Çoğu satan yer ise tekofaks garantisini(ithalatçı garantisi).. Kurulumu ise herhangi bir servis ücretiyle yapar zaten ama tekofaks anlaşmalı yerlere ücretsiz kurdurtabilirsiniz tekofaks garantiliyse ürünününüz.. genelde uygulama böyle diye biliyorum elektroniklerde..mesela vestel alırsınız istdan 1 ay sonra ankda ücretsiz kudurtabilirsiniz..ama bazı elektronikçiler montaj dahil değil diyorlar..aslında montaj ücreti ithalatçıdan karşılanıyor diye biliyorum ama yine de önemli bir konu

quote:

Orjinalden alıntı: aytacmetin

ya arkadaşlar peki örneğin internetten .. mesela istanbul bilişim veya ****.com adresinden bir plazma aldık. şimdi bunun kurulumu bizemi ait ve yaşadığımız şehirdeki yetkili servisinden garanti kapsamında yararlanabiliyoruzmu.. ya da garantisi yokmu buralardan aldığımız ürünlerin.. saygılar

• Orjinalden alıntı: avukatkemal

Benim bildiğim kurulum ve garanti farklı olaylar..İst bilişim kendi garantisini veriyor..Çoğu satan yer ise tekofaks garantisini(ithalatçı garantisi).. Kurulumu ise herhangi bir servis ücretiyle yapar zaten ama tekofaks anlaşmalı yerlere ücretsiz kurdurtabilirsiniz tekofaks garantiliyse ürünününüz.. genelde uygulama böyle diye biliyorum elektroniklerde..mesela vestel alırsınız istdan 1 ay sonra ankda ücretsiz kudurtabilirsiniz..ama bazı elektronikçiler montaj dahil değil diyorlar..aslında montaj ücreti ithalatçıdan karşılanıyor diye biliyorum ama yine de önemli bir konu

ben trabzondayım. bir şey olsa bide tv yi istanbula gönder getirt.. nakliyesiydi beklemesiydi çok pahalıya gelir sanırım. gerçi inşallah böyle bir duruma gerek kalmaz daa. peki internette tekofaks garantili satış yaptığını bildiğin site varmı kemal.. tabii fiyatıda uygun olabilecek bir yer. hızlı al mesela tekofaks garantilimidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azad5361 -- 11 Aralık 2007; 12:24:21 >

• Direkt teknosadan urun alan kisi zaten pek piyasayı takip etmiyor demektir , yoksa teknosanın stok bulundurmak dısında ben bir cazibesini gormedim simdiye dek
  • Ben ne dersem yalan olur, piyasadakilerin çoğu tekofaks ama eğer netten düşünüyorsan kurulum ve garanti olayını mutlaka almadan önce mail veya telefonla sor, gerekirse tekofaksı ara teyit ettir.. bir de zaten tvde sorun çıkarsa trabzonda tekofaks servisi olmayabilir, yine göndermen gerekecek.. dediğim gibi tekofaksı arayabilirsin rahatlıkla..yardımcı oluyorlar bi kere tecrübe ettim :)

quote:

Orjinalden alıntı: avukatkemal

Benim bildiğim kurulum ve garanti farklı olaylar..İst bilişim kendi garantisini veriyor..Çoğu satan yer ise tekofaks garantisini(ithalatçı garantisi).. Kurulumu ise herhangi bir servis ücretiyle yapar zaten ama tekofaks anlaşmalı yerlere ücretsiz kurdurtabilirsiniz tekofaks garantiliyse ürünününüz.. genelde uygulama böyle diye biliyorum elektroniklerde..mesela vestel alırsınız istdan 1 ay sonra ankda ücretsiz kudurtabilirsiniz..ama bazı elektronikçiler montaj dahil değil diyorlar..aslında montaj ücreti ithalatçıdan karşılanıyor diye biliyorum ama yine de önemli bir konu

ben trabzondayım. bir şey olsa bide tv yi istanbula gönder getirt.. nakliyesiydi beklemesiydi çok pahalıya gelir sanırım. gerçi inşallah böyle bir duruma gerek kalmaz daa. peki internette tekofaks garantili satış yaptığını bildiğin site varmı kemal.. tabii fiyatıda uygun olabilecek bir yer. hızlı al mesela tekofaks garantilimidir

• quote:

Ben ne dersem yalan olur, piyasadakilerin çoğu tekofaks ama eğer netten düşünüyorsan kurulum ve garanti olayını mutlaka almadan önce mail veya telefonla sor, gerekirse tekofaksı ara teyit ettir.. bir de zaten tvde sorun çıkarsa trabzonda tekofaks servisi olmayabilir, yine göndermen gerekecek.. dediğim gibi tekofaksı arayabilirsin rahatlıkla..yardımcı oluyorlar bi kere tecrübe ettim :)

quote:

Tekofaks, İstanbul Bilişim vb firmalar yaygın servis ağı olan firmalar. Bunlardan alımlarda problem olmaz. İkamet ettiğiniz yerde servisleri varmı tekrar bir sorun. Yani televizyonu firmanın olduğu yere göndermek kabul edilebilir bir şey değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: TrDr_22

Direkt teknosadan urun alan kisi zaten pek piyasayı takip etmiyor demektir , yoksa teknosanın stok bulundurmak dısında ben bir cazibesini gormedim simdiye dek

Valla teknosanın kazıkçı olduğu konusunda haklısın.Ama ben teknosada aradığım özellikte LCD'yi şimdilik piyasada en ucuza buldum ayrıca en düşük fiyat garantisi veriyorlar.Parayı denkleştirince alacağım umarım sorun çıkmaz.

Philips 32pfl7862 100 hz 4 ms tepki süresi.İstanbul bilişimde bile daha pahalı hayret ettim.

ama Kredi kartına tek çekime %10 iskonto yapıyor cazip yapan yer orası.
  • AsLında Sıkı takip ederseniz Teknosa nında Bazı Modellerde En ucuz oldugunu Gorursunuz. Mesela 32PFL7862 . Çünkü Bazen Firmalar Bazı Tvleri sadece Teknosaya Özel Getiriyor Mesela 32PFL7772 7762 den farkı ise 4 HDMI olması philips Bitaz abartmıs HDMI işini sanki Şaka Bi yana Tvdeki HDMI ne kadar fazla iSe kullanıcılar icin o kadar iyi tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaulGilbert -- 22 Ocak 2008; 17:50:01 >
  • Kesinlikle kazıklanıyoruz arkadaşlar

Antalyadayım. Geçen gün eşimle birlikte KİPA sony bayisinde 40w3000'e baktık. Fİyatı 4300 ytl civarıydı. Bugünde DEEPO daki sony bayisine gittik. 40w3000in fiyato 4999 du. Bu nasıl iş anlamadım. Adama söylediğimde orda 40v3000 var 40w3000 yok dedi. Kardeşim ben kendi gözümle gördüm anlamayacam mı ne olduğunu.

Bir şey daha, samsung le-46m87bd'nin tekno sa fiyatı 8000 ytl civarı. Aynı televizyonun İstanbul Bilişim fiyatı 4800 ytl civarı. bu nasıl iştir anlamadım.
    Lütfen Teknosa gibi tekellere prim vermeyin arkadaşlar. Teknosa ve bimeks gibi firmalar kar marjlarını yüksek tutuyorlar ve arada giren bize girmiş oluyor.

Bir nokta daha var, le-40m87bd'nin yurt dışı fiyatı 1000 euro(avromu oldu artık nedir )
    Sony 40w3000 in fiyatı 1000 euro civarı
    samsun f86bd nin fiyatı 1200 euro civarı
    Sony kdl-40x3500 ün fiyatı 1800 euro civarı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.