Şimdi Ara

Sıfır araç aldığınızda bahşiş veriyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar yeni araç satın aldım, haftaya gelecek. Fakat anahtarı teslim eden kişiye ne kadar bahşiş vermem gerek bilmiyorum . Hala bu adet kaldı mı onu da bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Siz verdiyseniz ne kadar verdiniz? Bir de benzinciyede veriliyormuş sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boşu boşuna israf edecek param var diyorsanız verin.

Araç aldığında bahşiş, pompacıya bahşiş, damat tıraşı vs. bunlar hep o kadar masraf yaptın bir 2 kağıt da bize ateşle de yolumuzu bulalım, biraz da biz seni yolalım anlayışının ürünü şeyler. Bu tür şark kurnazı, leş ortadoğu adetlerine prim vermeyin.

Parsını verip bir mal alıyorsun, ortamda bulunan diğer kişilerin ekstra bir beklenti içinde olması bana göre çok anlamsız.

Aracı alıp benzinciye geçiyorsunuz pompacı bahşiş bekliyor! Sebep?

Ben/sen/o vs. pek çok kişi gibi ücretli çalışanız.

Çalıştığımız yerde, birisi gelsin elimize 200TL sıkıştırsın diye bekliyor muyuz?

Bu sektörde de beklenmemeli.
    İki defa sıfır araba aldım ikisi de gırtlağa kadar borç harç stres ile ben parayı ağaçtan toplamiyorum kimse kusura bakmasın bana kimse işimi yapıyorum diye para vermiyor verse de almıyorum almam o yolda cam silen para dilenen çocuklara da vermem vereni de eleştiririm vermeyin insanları dilencilige kolayciliga uyanikliga alıştırmayın illa yardım etmek istiyorsan akrabanda komşularında ihtiyacı olan elbet vardır onlara yap iyiliği...

iyiliği ve paylaşmayı çoğaltalım beyler...

sıfır araç....şu devirde milyon liralar demek...

çalışanların çoğu hayalini dahi kuramıyor...

inanırsın inanmazsın başka konu ama iyiliği ve paylaşmayı çoğaltalım

biz zekat sadaka deriz, sen iyilik paylaşmak bölüşmek dersin...

100-200 hesap etmeyin, baş göz sadakası diyerek dağıtın...

para vermek istemezsin, ufak bir tatlı yaptır, ekler,dondurma...herşey olur

yeterki gönülden gelsin...

hayırlı olsundu.

• geçtiğimiz yıl peder beye aracı teslim edilirken STne 2 bin TL sıkıştırdım. 80 bin hava parası vererek aldığımızı sa belirteyim tabi.
    bu yıl aynı bayiden kendim araç aldım, ilk cümledeki ST koltuğundan kalkmadı, görmemezlikten geldi. kendi temsilcime de vermedim ona ifrit olduğum için.

vermeyin derim. işleri o.

• Boşu boşuna israf edecek param var diyorsanız verin.

Araç aldığında bahşiş, pompacıya bahşiş, damat tıraşı vs. bunlar hep o kadar masraf yaptın bir 2 kağıt da bize ateşle de yolumuzu bulalım, biraz da biz seni yolalım anlayışının ürünü şeyler. Bu tür şark kurnazı, leş ortadoğu adetlerine prim vermeyin.

• Satış temsilcisine, zarf içerisinde 200 TL kafi'dir.

• 2022 yılında 20 TL vermiştim

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Megane mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim, satış temsilcisi hanımefendi, iyi giyimli ve varlıklı biri görünüyor, hani pek isteyecek birisi gibi durmuyor o ana bağlı herhalde vermem gerekebilir bilemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ESP siz araç satın almak
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben geçen sene araci teslim almaya giderken incelik olsun diye baklava paketi yaptirip vermistim. tabi bu isler öyle 2 bin lira bahsis ile falan dönüyorsa küfür de yemis olabilirim arkamdan

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ben bişey vermedim, adam bana satış yaptığı için zaten binlerce lira kazanmıştır. o bana yemek ısmarladı aksine.  

pompacı istedi ama yancı gibi, aracı sıfır aldığımı görünce, ben sana para vermem abi dedim, varsa çocukların onlara bi hediyem olur, var dedi, iyi dedim onlara bişeyler al, 20 lira mı 50 lira mı ne vermiştim 6 sene önce ama. şimdinin parası 200 lira diyelim.

• İlgi alakadan memnun kalındıysa bence bir yemek parası ya da 2-3 paket sigara parası kadar bir para verilebilir. Ben en son alırken 200 TL vermiştim ST'ye ve aracı teslim eden çalışana.

• Kadınsa ver zarf içinde.Erkekse ilgisine bağlı olarak verebilirsin yada vermeyebilirsin.

• Bence para vermek yerine üstte ki arkadaşın yaptığı gibi bi baklava tepsisi yapıp götürmek daha iyi olur. En azından çay molalarında yer teşekkür ederler size  

• Bana anahtarı teslim eden çalışan, oradaki düşük maaş skalasındaki bir çalışandı, 200tl verdim.

• mr4power M kullanıcısına yanıt
    Ona vermeyeceksin. Bayide arabaları yıkayıp yağlayan bi eleman olur sana teslim ederken sağını solunu açar kapatır gösterir sana. Ona 200 TL ateşle. Anahtar parası derler adettendir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • St zaten primini alıyor satıştan dolayı. Araba oraya gelirken orasını burasını temizleyen mavi yakalı abilerimiz kardeşlerimiz oluyor. Onlara versen daha iyi olur. Ayrıca benzinci de genelde anlayıp "abi pompa sıkıştı" falan yapabiliyor. Bana öyle demişlerdi şahsen.  Baklava yaptırıp götürme fikri de iyiymiş bu arada, hem herkes faydalanmış olur.

• iyiliği ve paylaşmayı çoğaltalım beyler...

sıfır araç....şu devirde milyon liralar demek...

çalışanların çoğu hayalini dahi kuramıyor...

inanırsın inanmazsın başka konu ama iyiliği ve paylaşmayı çoğaltalım

biz zekat sadaka deriz, sen iyilik paylaşmak bölüşmek dersin...

100-200 hesap etmeyin, baş göz sadakası diyerek dağıtın...

para vermek istemezsin, ufak bir tatlı yaptır, ekler,dondurma...herşey olur

yeterki gönülden gelsin...

hayırlı olsundu.

• St hanıma abiye elbise sözü vermiştim (piyasada en az 5 bin tl)
    Arabayı bezle silen arkadaşa da 200tl attım.

9 ay sonra ikinci 0km aracımı alırken ST elbise istedi. Ben de gönderdim .. ücreti ne kadar dedi, aaa lafı mı olur dedim. Parmağımdaki yüzün sayesinde bir akşam kahvesini iptal ettik ikimizde.. :D

• 500 TL anahtar parası ver kafi.

• ST'ler zaten komisyon alıyor sanırım, o nedenle vermedim. (Mart ayında aldım aracımı) Aracı tanıtan elemana 500 tl verdim, benzinlikteki elemana da 100 tl verdim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.