Şimdi Ara

Kedi sahiplenicem fakat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar kedi sahiplenmek istiyorum. Bakımı maliyeti konusunda sıkıntı çekiceğimi düşünmüyorum araştırdım ve gayet işi bir şekilde konuyu kavradım fakat en büyük sıkıntım daha önce arkadaşlarım olsun aile dostları olsun kedi sahiplenen alan ya da besleyen insanların kedileri aşırı saldırgan. Patileriyle tırnakları geçiren kedilerden tutun ısıran kedilere kadar, yavru bir kediyi eğitebilir miyim? Nasıl bir yol izlemem lazım. Doğası gereği kediler aktiftir enerjiktir biliyorum ve tek istediğim saldırmayan ısırmayan uysal bir kedi. Bir arkadaşım scottish fold almamı önerdi kabul etmedim çünkü hayvanları malmış gibi parayla satın almak doğru gelmiyor o yüzden sokaktan yavru bir kedi sahiplenicem.

• Öncelikle sahiplenme düşüncenizden ötürü tebrik ederim.Sahipleneceğiniz kedi zaten hareketliliğiyle veya sakinliğiyle az çok kendisini belli edecektir istediğiniz özellikler konusunda.Ancak bunun belli bir kısmı da size kalıyor tabi ki.Dişleri kaşındığı dönemde ellerinize saldırmasına, elle ilgili herhangi bir oyuna izin vermeyin ki ilerleyen zamanlarda bu alışkanlık haline geliyor maalesef.
  • 1,5 yaşında kısır erkek scottish fold sahiplendik tanıdıktan. Hayatimda bu kadar sakin uslu söz dinleyen kedi görmedim. Sevgi manyağı sürekli sevilsin istiyor. Bu bizim şansımıza tabi ki. masrafa gelince 2 ayda bir en azından aşısı var. diğer malzemeleri bütçenize uygun alabilirsiniz.
  • Şahit olduğum kadarıyla dişi kedilerin erkek kedilere göre daha sakin olduklarını gördüm. Erkek olanlar çok arsız ve saldırgan olabiliyor. Sokak kedisi almanı tavsiye ederim. Arkadaşın da söylediği gibi kediyi nasıl yetiştirirsen öyle devam eder. Fakat şöyle bir durum var. Kedi bu ne yaparsan yap çılgın bir hayvan da olabilir sakin de. Pek tahmin edebilinecek hayvanlar değiller bunu göze almalısın.
  • Sokak kedisi eve sokulmaz,dogalari gereği vahşiler. Scottish fold aldim ve gerçek kedinin ne olduğunu gösterdi bana. Sokak kedilerinin istemedigi bi yerini seversen kuyruğunu patilerini falan seversen pençeyi yersin,durduk yere elini isirirlar,çöp poşetlerini parcalamalarini masa uzerindeki yemekleri dagitmalarini döktüğü tüyleri falan saymiyorum bile. Scottish fold o kadar farkliki 1 sene oldu 1 kere isirmadi 1 kere pençe geçirmedi ne yaparsan yap kuyruğunu çekiştir patilerini ittir istedigini yap hayvan seni benimsiyor seni sevdigini anliyosun,beni sev diye miyavliyo hayvan. Sokak kedisi falan hikaye,alinmaz. Pençelemeyen ve isirmayan karakterdeki cinsleri arastirip almak en mantiklisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 11 Kasım 2016; 12:52:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncellikle cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Hem scottish fold hayalim hem de barınaktan bir can kurtarma isteğimden ötürü Ocak ayında scottish fold kedim geliyor ve Ocak ayında barınaktan kedi sahipleneceğim. İki kediye birlikte bakacağım zaten boş olan bir odam var orada ikisi birlikte yaşayıp giderler diye umuyorum. Scottish fold kedim 2 aylık olucak geldiğinde ve barınaktan sahipleneceğim kediyide o 2 ay üstü kedi olarak düşünüyorum. Oda hazır eşyalar hazır sadece kediler kaldı :D Ocak ayına kadar 2 ay sürem olduğu için kediler ile ilgili öğrenmem gereken ne var ise hepsini tekrardan gözden geçiriyorum bakalım neler olucak 2 ay sonra sizinle paylaşacağım.

Herkese iyi forumlar.
  • kuralı kitabı bildikten sonra zorluk pek önemli değil aokumak isterseniz.http://www.kedihakkinda.com/kedi-besleyeceklere-tavsiyeler-bilinmesi-gerekenler/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde kedi beslemek istiyorum
    5 yıl önce açıldı
    Erkek kedi mi dişi kedi mi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çoğu şeyi öğrendim. Sanırım tek veteriner kısmı kaldı onun içinde 2 ay gibi bir sürem var uzun bir araştırma yapıcam güvenilir, sırf para için hayvana can cekiştirmeyecek veteriner lazım. Eğer İzmirde bildiğiniz bir veteriner var ise çok iyi olur.
  • Yavru scottish fold gibisi yoktur. Anlatılmaz yalanır. :)
    Çok oyuncu bir o kadar da sevgi canlısıdır. Siz uyurken hiç sesini çıkarmaz yanınıza gelmek ister ama izin vermezseniz de sıkıntı yok sabaha kadar bekler, uyumak istediğinde kucağınıza gelir mırıldar sizi yalar.
    Oyun oynarken ufak ısırmalar ve tırmalamalar olur, normaldir. Ama ısırırken müdahale edip elinizi çekmeyeceksiniz o asla size zarar vermiyor bu durumda. Mümkün olduğu kadar el şakaları el oyunlarından uzak durursanız ısırmaz tırnaklarını geçirmez. Eğer sivrildiyse tırnaklarını kesersiniz olur biter.
    Sahiplenin diyor herkes ama ev kedisi ayrı sokak kedisi ayrıdır. Sokak kedisini eve kapatırsanız sıkıntı olur. Kedi nankördür derler aslında hiç değil. Evde insanlarla yaşamaya alışkın bir ırk seçerseniz en idealidir. Son derece temiz hayvandır kumu dışında bir yere tuvaletini yapmaz, asla kokmaz.
    scotish fold british shorthair cinchilla falan ev için idealdir. Mümkünse petshop değil anne altından bulun. Üretici kedi sahipleri var.
    Veteriner bir kişinin hayvan sevgisi sizden benden üst düzey olması lazım. Hayvana eziyet eden bir veteriner hiç duymadım öyle olsa işini yapamaz ki. Bilgili tavsiye edilen bir veteriner bulmak çok da zor değil. Evinize yakın ofisi olanları tercih edin.

• Çok güzel açıklamışsınız herşeyi tek tek. 2 aylık scottish fold bir tanıdık aracılığı ile sahiplendim daha doğrusu belli bir miktar ücret verdim. Veterinerler konusunda belki bilgi kirliliğinden ötürü çekiniyorum, sonuçta kendim doktora giderken seçiyorsam ve dikkat ediyorsam veterineri de öyle seçmeye çalışıyorum neyse ki 2 ay gibi bir süre var önümde o yüzden rahatım. Şimdilik 3 tane veteriner seçtim evime ve çalıştığım yere yakın zamanı gelsin hepsini tek tek deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lityum123

Sokak kedisi eve sokulmaz,dogalari gereği vahşiler. Scottish fold aldim ve gerçek kedinin ne olduğunu gösterdi bana. Sokak kedilerinin istemedigi bi yerini seversen kuyruğunu patilerini falan seversen pençeyi yersin,durduk yere elini isirirlar,çöp poşetlerini parcalamalarini masa uzerindeki yemekleri dagitmalarini döktüğü tüyleri falan saymiyorum bile. Scottish fold o kadar farkliki 1 sene oldu 1 kere isirmadi 1 kere pençe geçirmedi ne yaparsan yap kuyruğunu çekiştir patilerini ittir istedigini yap hayvan seni benimsiyor seni sevdigini anliyosun,beni sev diye miyavliyo hayvan. Sokak kedisi falan hikaye,alinmaz. Pençelemeyen ve isirmayan karakterdeki cinsleri arastirip almak en mantiklisi

sen kediyi kendini memnun etmek içinmi besliyorsun..kedi oyuncak değil..hayvan yaşasın aç kalmasın,rahat etsin diye bakılır..bende 8 tane var,hepside sokak kedisi,zamanla kuzu gibi oluyorlar,alışmaları lazım..hayvanın istemediği şeyi yapmayacaksın ki tırmalamasın,sanada yapsalar sende kızarsın..sorun istemiyorsan al oyuncak kedi onunla oyna...tabii zihniyet meselesi bazıları egoları için bakar bazılarıda rahat etsin diye.kedilerde oldugu gibi insanlarda da karakter farklılıkları vardır....

• Yazından cahillik akıyor, neresini düzelteyim?
  • OnLyNewTR O kullanıcısına yanıt
    2 aylık kedi aldınız ve size veterinere gitmek için 2 ay daha var diye kim söyledi. 2.5 aylık olunca götürüp aşılara başlamanız iyi olur. Bu konuyu veterinere sorun bence. Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin. Scottish Fold iyi seçim bizimki hızla büyüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 24 Kasım 2016; 23:48:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anladınız. Ben kediyi 2-3 aylık olunca alıcam bu da ocak ayına denk geliyor. Yani Ocak ayına kadar sorumluluk şuan ki sahibinde , kedi daha elime geçmedi çünkü annesinden ayırmak istemedim en az 3 aylık olana kadar yeteri kadar annesinden emsin hayatı öğrensin biraz :D o yüzden bu süreç içerisinde güvenilir veteriner arıyorum. Sokak kedisinide ocak ayında kapının önünden geçenlerden alıcam artık öyle gözüküyor.
  • OnLyNewTR O kullanıcısına yanıt
    quote:

2 aylık scottish fold bir tanıdık aracılığı ile sahiplendim daha doğrusu belli bir miktar ücret verdim.

Bu cümleye göre ben aldınız sandım doğal olarak. Kediyi 7-8 haftalık iken anasından ayırabilirsiniz. 3 ay beklemeyin bence. Yavru iken eve getirirseniz daha kolay adapte olur. Zaten scoottish foldlarda uyum sorunu olmaz, son derece evcildirler. Sokak kedisi ile birlikte bakmak için iyi düşünün ben pek tavsiye etmem. Yavru iken oynarlar ama büyütünce sokak kedisini dışarı atmak zorunda kalmayın sonra yazık olur. Yavruyu seçtiniz mi? kulakları kıvrık mı? hepsi scottish olmayabilir dikkat edin.
  • Kediler konusunda uzman biri anne yanında 2 ay kalması gerektiğini söyledi o yüzden onu dinliyorum Ocak ayına kadar bekleyeceğim mecburen artık. Kedinin scottish olduğu kesin anne ve babasının evraklarını gördüm kedinin kulaklar kıvrık o konuda sıkıntı yok. Ayrıca sokak kedisini yavru olarak alıcam büyük ihtimal. Kapımın önünden geçen kedilere bakıyorum hepsi hamile yakında doğururlar :D Sokaktaki hayvanlara üzülüyorum o yüzden garanti alıcam 1 tanesini sokaktan ve artık birbirlerine alışıcaklar ona göre bir yol çizeceğim. Yinede önümde ocak ayına kadar 1 aydan fazla bir süre var düşüneceğim dediklerinizi.
  • Burada sokak kedileri eve adapte olamaz diyenler acaba kaç tane sokak kedisi alıp beslemiştir merak ediyorum doğrusu. Yıllardır kedi bakıyorum hiç scottish yada cins kedim olmadı eksikliğini de hissetmedim açıkçası. Sokaktan annesi tarafından terkedilmiş hasta yetim bir kediyi alıp, ona bir yuva kazandırmak güzel bir duygu, herkese de tavsiye ederim .Aynı zamanda çok iyi bir terapidir. Herkesten aynı duyarlılığı beklemek doğru olmaz tabi. Ama ben kendi göz zevkim yada beğenim için değil bir can kurtarmak niyetiyle kedi beslemenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Eğitim ve ev yaşamına uyum konusuna gelirsek, yavru olarak sokaktan alınan her kedi ev yaşamına pekala gayet güzel uyum sağlayabilir. Onlarında karakterleri farklı olduğu için kimi daha kolay kimi daha zor adapte olabilir yada kimi saha sokulgan kimi daha soğuk olabilir. İlla evde cins kedi beslemek gerekir düşüncesi kesinlikle yanlış. Ayrıca Kedi'nin özellikle kısırlaştırılması, daha uysal olması ve sağlığı bakımından önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 25 Kasım 2016; 17:37:19 >

• supernova034 kullanıcısına yanıt
    İşte o yüzden sokaktan bir kedi alacağım ve scottish fold ile kardeş kardeş oynucaklar :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.