Şimdi Ara

Kedimi versem mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
7.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kedim çok agresif. İşine gelirse sevdiriyor işine gelmesse ısırıyor ve tırmalıyor. Kollarımı gören façacı sanır ve cildiye doktoruna gittim geçmeyecek izlermiş. Daha bugün bembeyaz deri koltukları tırmaladı, delikler açtı. 2 senedir bende ve her gördüğümde seviyorum besliyorum en güzel mamalarla en güzel eşyalarla yetiştirdim. Ama artık canıma tak etti. Bir yandan da kıyamıyorum başkasına vermeye. Ne yapmalıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kedinizi Başkasına Verme Kararı: Bilinmesi Gerekenler

Kedileri evcil hayvan olarak sahiplenmek harika bir deneyim olabilir, ancak zaman zaman onları başkasına vermek zorunda kalabilirsiniz. Bu zor bir karar olabilir, ancak kediniz ve sizin için en iyi kararı vermek için bazı temel hususların farkında olmak önemlidir.

Nedenleri Anlamak

Kedinizi başkasına vermeden önce nedenleri dikkatlice değerlendirmek önemlidir. Sağlık sorunları, finansal zorluklar veya zaman kısıtlamaları gibi geçici veya kalıcı olabilirler. Kedinizi terk etmek asla bir seçenek değildir, bu nedenle sorumluluklarınızı transfer etmek için başka yollar aramak hayati önem taşır.

Kedinizin Duygusal Etkisi

Kediler sahiplerine derin bir bağ kurabilir ve onları kaybederlerse üzülebilirler. Yeni bir ortama ve sahibine uyum sağlamaları zaman alabilir. Kedinizin duygusal sağlığını ve refahını göz önünde bulundurmak önemlidir.

Günah Hissi

Bazı insanlar bir kediyi başkasına vermek günah olduğunu düşünebilir. Ancak kediler sonunda sahiplerine aittir ve onların refahı en önemli şey olmalıdır. Sahiplendirme, kediniz için artık sizinle kalmanın uygun olmadığı durumlarda sorumlu bir seçim olabilir.

Yeni Bir Yuva Bulmak

Kediniz için yeni bir yuva bulmak uzun ve özenli bir süreç olabilir. Güvenilir bir kurtarma kuruluşuna, hayvan barınağına veya sorumlu bir sahiplendirme grubuna başvurabilirsiniz. Kedinizin yeni evinin onun ihtiyaçlarını karşılayabildiğinden emin olmak için titiz bir araştırma yapın.

Üzüntü ve Kayıp

Kedinizi başkasına verdikten sonra üzüntü ve kayıp hissetmeniz normaldir. Bu duygularla başa çıkmak için zaman ayırın ve gerekirse destek alın. Kedinizin mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesini bilmek, kayıp hissini hafifletebilir.

Kedinizi başkasına vermeyi düşünüyorsanız, yukarıdaki hususları dikkatlice değerlendirmek ve kedinizin ve sizin için en doğru kararı vermek önemlidir. Sorumlu bir sahiplendirme, hem kediniz hem de kendiniz için üzücü bir durumu olumlu bir sonuca dönüştürebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kendimi versem mi diye okudum
  • Kediler cok nankör olurmuş.Benim köpegim var adı müdür cok sadık hayvan bence korkmuyorsan git köpek al(yavrusundan alismasi kolay olur)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: htfb97

Kediler cok nankör olurmuş.Benim köpegim var adı müdür cok sadık hayvan bence korkmuyorsan git köpek al(yavrusundan alismasi kolay olur)

Köpek bakımı da zor oluyor. Altından kalkabileceğimi sanmıyorum.
  • Hocam kedi çok tüy döküyor ya ve zeki değiller hiç birşeyden anlamiyorlar.

Sonuç:Ver kedini baskasina
  • quote:

Hocam kedi çok tüy döküyor ya ve zeki değiller hiç birşeyden anlamiyorlar.

Gofret çok zeki bir hayvan. Ama yaptığı şeylerin hata olduğunu bile bile yapıyor. Mesela azdığı zaman erkeklik sidiğini gidip kumuna atıyor. Musluktan su içiyor vs.. Çok alıştım buna. Resmen oğlum oldu. Fakat dediğim gibi sürekli zarar veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Damızlık

Kendimi versem mi diye okudum

Konuyu yeni sekmede açtım. 5 dakika başka bir yazı okuyordum sonra kapadım konunun adına baktım ve "Kendimi versem mi?" diye okudum. Sonra da senin yoruma gözüm takıldı hemen. Yaşadığım şoku anlatamam, ilginç bir andı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvaQuantum

Kedim çok agresif. İşine gelirse sevdiriyor işine gelmesse ısırıyor ve tırmalıyor. Kollarımı gören façacı sanır ve cildiye doktoruna gittim geçmeyecek izlermiş. Daha bugün bembeyaz deri koltukları tırmaladı, delikler açtı. 2 senedir bende ve her gördüğümde seviyorum besliyorum en güzel mamalarla en güzel eşyalarla yetiştirdim. Ama artık canıma tak etti. Bir yandan da kıyamıyorum başkasına vermeye. Ne yapmalıyım?

:D besle kargayi oysun gozunu misali :) yawru golden alabilirsin ama pahaliymis duyduguma gore o kopekler cok akilli oluyor ya
  • Teyzemin kedisi vardı dişi.Mart ayı geldi mi balkona cıkar sehirin tum erkek kedileri toplanirdi terasa.Üstelik aynen dedigin gibi hareketleri vardi.Sonra barinağa verdi.Anlayacagin kedilerin huyu şiddet kullanilmadikça duzelmez.Ve de hayvanlar şiddet kullanilmasi yalnis oldugu icin ver diyorum ama senin kararin
    Susuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aphrodisias

quote:

Kedim çok agresif. İşine gelirse sevdiriyor işine gelmesse ısırıyor ve tırmalıyor. Kollarımı gören façacı sanır ve cildiye doktoruna gittim geçmeyecek izlermiş. Daha bugün bembeyaz deri koltukları tırmaladı, delikler açtı. 2 senedir bende ve her gördüğümde seviyorum besliyorum en güzel mamalarla en güzel eşyalarla yetiştirdim. Ama artık canıma tak etti. Bir yandan da kıyamıyorum başkasına vermeye. Ne yapmalıyım?

:D besle kargayi oysun gozunu misali :) yawru golden alabilirsin ama pahaliymis duyduguma gore o kopekler cok akilli oluyor ya
    Benimde kedim var benimde kollar façacı gibi çok yaramaz ya bazen kudurdugunda elimi kavradıgında hiç acıyormu diye düşünmeden sonuna kadar ısırıyor ama onu cok sevıyorum : )) bebeklikken büyüttüm daha 2.5 aylık

• quote:

Orijinalden alıntı: cliperinesk

Benimde kedim var benimde kollar façacı gibi çok yaramaz ya bazen kudurdugunda elimi kavradıgında hiç acıyormu diye düşünmeden sonuna kadar ısırıyor ama onu cok sevıyorum : )) bebeklikken büyüttüm daha 2.5 aylık

Alıntıları Göster
    üstüne 250 tl verirsen kedini alabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knoxville

üstüne 250 tl verirsen kedini alabilirim

Alıntıları Göster
    öyle kedi mi olur... uyut gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

öyle kedi mi olur... uyut gitsin

Alıntıları Göster
    Bu gidişle vereceğim gibi ama hala kararsızı.
  • quote:

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

quote:

+1

Alıntıları Göster
    ben şehirdışında arkadaşla kalırken tuttu kedi getirdi,bıraksalar balkondan atacaktım,dengesiz hayvan bi günü bi gününü tutmuyor,nefret ettim

• quote:

Arkadaş siz nasıl insansınız ya? Öyle yazmışsınki sanki 5 para etmez bir çöp parçasından bahsediyorsun. İnşallah kendine hayvansever deme cürretini göstermiyorsundur

*Senden beterleri de varmış.

@EvaQuantum; bizim evden çok kedi geldi geçti. Kimisi uysal, kimisi yaramaz ama çoğu ilk yetiştirilme tarzına bağlı. Ama kedilerin genel bir huyu vardır; asilerdir. Baskıya gelmezler, özgür hayvanlardır, koyun gibi değillerdir. Neyse şu anda bizle yaşayan kediyi kardeşim sağolsun baya bir oyuncu yetiştirdi. Sabah kalktığımızda gördüğümüz manzara; bütün halılar paspaslar başka taraflara uçmuş Deli gibi koşturuyor kendine oyun çıkarıyor Bile bile gidip oynuyorum ellerimi ısırıyor (ama tırmalamıyor zorda kalmadıkça), çizik içinde bıraksada bakışları yeter ya, o kadar güzel hayvanlar. İnanın her bir hareketi dahi bambaşka güzel geliyor, bazen bakmaya doyamıyorum.

Deri koltuk konusunda; o koltukları elden çıkarın kedi bakıyorsanız, yoksa parçalarlar Bizde saten koltuklar var, tırnaklarını biliyor, tırnaklarını batıra batıra sürünüyor yerde. her hareketi ayrı bir güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 10 Eylül 2011; 5:41:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

Arkadaş siz nasıl insansınız ya? Öyle yazmışsınki sanki 5 para etmez bir çöp parçasından bahsediyorsun. İnşallah kendine hayvansever deme cürretini göstermiyorsundur

@EvaQuantum; bizim evden çok kedi geldi geçti. Kimisi uysal, kimisi yaramaz ama çoğu ilk yetiştirilme tarzına bağlı. Ama kedilerin genel bir huyu vardır; asilerdir. Baskıya gelmezler, özgür hayvanlardır, koyun gibi değillerdir. Neyse şu anda bizle yaşayan kediyi kardeşim sağolsun baya bir oyuncu yetiştirdi. Sabah kalktığımızda gördüğümüz manzara; bütün halılar paspaslar başka taraflara uçmuş Deli gibi koşturuyor kendine oyun çıkarıyor Bile bile gidip oynuyorum ellerimi ısırıyor (ama tırmalamıyor zorda kalmadıkça), çizik içinde bıraksada bakışları yeter ya, o kadar güzel hayvanlar. İnanın her bir hareketi dahi bambaşka güzel geliyor, bazen bakmaya doyamıyorum.

Deri koltuk konusunda; o koltukları elden çıkarın kedi bakıyorsanız, yoksa parçalarlar Bizde saten koltuklar var, tırnaklarını biliyor, tırnaklarını batıra batıra sürünüyor yerde. her hareketi ayrı bir güzel.

Ailem de istemiyor evde. Bir tek ben istiyorum evde kalmasını ama artık ben bile düşünür oldum. Elimi yırtıyor parçalıyor sonra bir şekilde affettiriyor. Ama deri koltuklar daha yeni alındı. Böyle olması beni çok kızdırdı.

• quote:

quote:

quote:

Ailem de istemiyor evde. Bir tek ben istiyorum evde kalmasını ama artık ben bile düşünür oldum. Elimi yırtıyor parçalıyor sonra bir şekilde affettiriyor. Ama deri koltuklar daha yeni alındı. Böyle olması beni çok kızdırdı.

İnanın ben kedime bir çok insandan daha fazla değer veriyorum. Her şeyi geçtim o bir canlı, oyuncak değil. Siz koltukları parçalıyor diye kızıp evden atmayı düşünür hale geldiyseniz zaten onu bir canlı olarak kabul edip sevmemişsiniz demektir. Belkide onu bir eşya olarak görüyorsunuzdur, olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: 0RK

quote:

Konuyu yeni sekmede açtım. 5 dakika başka bir yazı okuyordum sonra kapadım konunun adına baktım ve "Kendimi versem mi?" diye okudum. Sonra da senin yoruma gözüm takıldı hemen. Yaşadığım şoku anlatamam, ilginç bir andı

Aynen

İlk önce dolaşırken bu konuyu gördüm "Kendimi Versem Mi?" diye okudum sonra konuya girmeden geçtim... Bir yarım saat sonra tekrar gördüm konuyu dedim "Allah allah konu hala kapanmamış bi giripte bakıyım içeriğine dedim" ve yoruma gözüm takıldı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İnanın ben kedime bir çok insandan daha fazla değer veriyorum. Her şeyi geçtim o bir canlı, oyuncak değil. Siz koltukları parçalıyor diye kızıp evden atmayı düşünür hale geldiyseniz zaten onu bir canlı olarak kabul edip sevmemişsiniz demektir. Belkide onu bir eşya olarak görüyorsunuzdur, olabilir?

Şu 2, 2.5 senede nasıl sevgi gösterdim anlatsam inanmassın. Elimi parçaladı sevdim, mamasının yanına çağırıyor gidiyor seviyorum, mutfak tezgahına çıkıyor seve seve indiriyorum vb.. Çok şımardı. Eğer insan olarak oğlum olsaydı çok büyük kavgalar ederdim ama hayvan olduğu için ses çıkartmıyorum anlamaz nasılsa.. Yaptığının hata olduğunu bile bile yapıyor. İçgüdüsel değil tamamen zarar vermek için yapıyor. Çok iyi anlıyorum bunu. Bakışından neler anlatmak istediğini dahi anlıyorum. Evde zarar vermediği bir tek şey yok. Ama yeni aldığım deri koltukları parçalaması sabrın sonuydu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.