Şimdi Ara

KEDİSİ OLANLAR BAKABİLİR Mİ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
11.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kedimin cinsi sarman,fakat tüyleri çok uzun forumda bir çok kişi tanır tarçını..

Yaza girdiğimizden beri sırtınde "keçeleşme" denilen tüylerin birbirine girip topak topak olması sorunu ortaya çıktı..

Veterinerimle görüştüm ve yaz aylarında tüyleri böyle uzun olan tüm kedilerde bu sorunun baş gösterdiğini söyledi ve tavsiye olarak her yaz başında kedinin tüylerinin bir defa traş edilebileceğini söyledi..

Fakat benim korkum şu;bu kedinin tüyleri kesilirse ya eskisi gibi olmazsa?? ve söylenenlere göre tüyleri kesilince bunalıma giriyormuş kediler..Bu konuda tecrübeli arkadaşlar bana tavsiyelerde bulunabilir mi acaba??

Kedi hayvanı bu;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtikk -- 16 Haziran 2009; 10:40:06 >

• Traş bir çözüm merak etme eskisi gibi de olur hem de düşündüğünden çok daha kısa sürede. Ancak traş ettirmek istemezsen kediler için özel yapılmış tüy taraklarından alarak günde 2 defa tararsan tüyleri hem daha gürleşir hem de topaklanma,heryere tüy dökme sorunu çözülür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: peugeot206WRC

Traş bir çözüm merak etme eskisi gibi de olur hem de düşündüğünden çok daha kısa sürede. Ancak traş ettirmek istemezsen kediler için özel yapılmış tüy taraklarından alarak günde 2 defa tararsan tüyleri hem daha gürleşir hem de topaklanma,heryere tüy dökme sorunu çözülür.

İşte dediğin olayı sürekli yapamadığım için böyle oldu tüyleri,normal olarak tarasam keçeleşme olmazdı tüylerinde,fakat açılacak gibi değil tüyleri şuan,sadece sırtı traş ettirceğime her tarafını kestiririm daha iyi..

Tüyleri kesilince de çok çirkin olcak ya

• Bizede hediye olarak iran kedisi gelmişti ve onunda aynı sorunu vardı.Kışın geçmesini bekledikten sonra Mart(Havalar tam ısınmamıştı ama başka yolu yoktu çok fazla düğüm vardı) gibi kediyi traş ettirdik çünkü başka yolu yoktu.İlk başta uzaylı gibi göründü ama sonra alışırsın ve endişe edecek bir şey yok bence, bizimkisinin hiç öyle bunalım sorunu olmamıştı.Eğer tüylerinin düğümlenmesini istemiyorsan düzenli olarak taramalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el_morad -- 16 Haziran 2009; 10:16:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: firtikk

quote:

Orjinalden alıntı: peugeot206WRC

Traş bir çözüm merak etme eskisi gibi de olur hem de düşündüğünden çok daha kısa sürede. Ancak traş ettirmek istemezsen kediler için özel yapılmış tüy taraklarından alarak günde 2 defa tararsan tüyleri hem daha gürleşir hem de topaklanma,heryere tüy dökme sorunu çözülür.

İşte dediğin olayı sürekli yapamadığım için böyle oldu tüyleri,normal olarak tarasam keçeleşme olmazdı tüylerinde,fakat açılacak gibi değil tüyleri şuan,sadece sırtı traş ettirceğime her tarafını kestiririm daha iyi..

Tüyleri kesilince de çok çirkin olcak ya

Kedin tras olduktan sonra psikolojik olarak zor durumda kalabilir. Cok derin degilse topak olan yeri makasla filan kes, ama gunde en az 1 kere taramazsan ileride yine ayni sorun olur, Ama dersenki kedi yazlari rahat etsin sicaktan kavrulmasin kestirebilirsin, veterinereine danis cok cok olumsuz bir etki oluyormuymus kestirince. Cins kedilerde olanilr ama sarmanda cok sorun olacagini sanmiyorum

• 5 yıldan beri beslediğim bi ankara kedim var bembeyaz tüyleri var haliyle kestirmek zorunda aldık 3 kere yanılmıyorsam ilk kestirdiğimizde 3 4 gün koltukların altından çıkmadı diğer 2 sindede en son 1 ay önce kestirdik o kadar olmasada ilk kesildiği zaman biraz bunalım takıldı sonra normale döndü bizim kedide tüyler hemen eskisi gibi çıkıyor sarmanlarda tam olarak nasıl oluyor bilmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ryu132

Kedin tras olduktan sonra psikolojik olarak zor durumda kalabilir. Cok derin degilse topak olan yeri makasla filan kes, ama gunde en az 1 kere taramazsan ileride yine ayni sorun olur, Ama dersenki kedi yazlari rahat etsin sicaktan kavrulmasin kestirebilirsin, veterinereine danis cok cok olumsuz bir etki oluyormuymus kestirince. Cins kedilerde olanilr ama sarmanda cok sorun olacagini sanmiyorum

Sarman olmasına rağmen oldukça cins bi hayvanla yaşıyorum,bu yüzden traş ettirmeye çekiniyorum,hem bu güzelliği kaybolacak hem de dengesi bozulacak hayvanın..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk fotoda gerçekten süper çıkmış o gözler ne öyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireBraker -- 16 Haziran 2009; 10:43:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreovic5

İlk fotoda gerçekten süper çıkmış o gözler ne öyle

İyi de ben bu kediyi harbiden ısırırım,tipe baksana yauu

•  KEDİSİ OLANLAR BAKABİLİR Mİ??

yeni hali baya bi kötü oldu hayvana bakamıyorum desem yeridir
  • kuyrukkkk bırak kestirme ya ne güzel hayvan işte
  • Yıka kediyi.
  • bayılıyorum valla bu kediye..Allah nazardan saklasın..bende bunun bi kaç resmi var

• Benimde iran, chinchilla kırması kedim var. Tüyleri senin kediden de uzun. Şuan fransa'da .

Biz istanbula gelmeden önce tüyleri acayip kötüydü yani her yeri topaktı. Hayvanın topak olmadığı yer yoktu. Şimdi halam traş etmiş sadece kafası kalmış. Çok komik olmuştur kesin

Birşey olmaz merak etme.
  • son resiim fena
  • Kedilerden nefret ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: muzaffer1989

Kedilerden nefret ederim

Aslına bakarsan dünyanın en tatlı yaratıklarıdır..Uyurkenki çıkardığı mırıltıları ve pati hareketlerini izlemeye doyamazsın.
  • korkma arkadaşım eskisi gibi uzuyor fakat benim bi kedimde biraz geç uzadı.

Varmı tekirden kralı...
    tüy sorunumuz yok allaha şükür

yukardaki bi defa sürttünmü mis gibi oluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.